Ústí n/L – Slavia 3:4 (po pr.) | Havířov – Litoměřice 1:3 (kon.) | Frýdek-M. – Vrchlabí 1:5 (kon.)
Benátky n/J – Přerov 3:0 (kon.) | Kolín – Poruba 2011 2:1 (kon.) | Šumperk – Vsetín 2:7 (kon.)
Kadaň – Jihlava 2:5 (kon.) | Prostějov – Třebíč 1:2 (kon.)
konec
DRACI PARS ŠUMPERK
2:7 (0:3, 1:2, 1:2)
VHK ROBE Vsetín
Sobota 30.10.2021, 17:00 • Škoda aréna, Šumperk • Chance liga • 17. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Krásný dobrý den přeji všem příznivcům ledního hokeje! Chance liga bude mít po dnešním dni úspěšně za sebou první třetinu základní části. Aby se tak stalo, musíme absolvovat dnešních osm zápasů, abychom tak mohli odškrtnout kompletní 17. kolo. Společně se ale detailně zaměříme zejména na utkání, ve kterém DRACI PARS ŠUMPERK vyzvou na svém ledě VHK ROBE Vsetín.
     
    DRACI PARS ŠUMPERK

    Mužstvo z města nad řekou Desnou se aktuálně nachází na 9. příčce tabulky se ziskem dvaadvaceti bodů. Oproti loňskému celkovému 17. místu je to značný posun nahoru. Na jihozápadním kraji Jeseníků tak musí panovat určitá spokojenost, ačkoliv pro spánek na vavřínech není čas, jelikož je střed tabulky nahuštěný a jediné utkání může tým posunout o několik příček nahoru i dolů. Přesto mohou být Draci se vstupem do soutěže spokojeni.

    Jenže forma Šumperka už tolik blyštivá není. Jeho hráči prohráli čtyři z posledních pěti zápasů. Nejprve padli na vlastním ledě těsně 4:5 s Benátkami nad Jizerou, následně prohráli znovu o gól ve Frýdku-Místku 5:6. Třetí rána do vazu přišla v Kolíně, kde Kozli řádně potrkali Draky a slavili vítězství 5:2. Vzpruha tak přišla zase až ve Škoda aréně, kde hráči z Jeseníků vyhráli nad beznadějně poslední Kadaní pohodlně 5:0. Na tento výsledek zvládli částečně navázat i v Jihlavě, kde brali alespoň bod poté, co podlehli Dukle až po nájezdech 5:6. Dvouzápasovou sérii s bodem budou chtít domácí prodloužit i v souboji se Vsetínem.
     
    VHK ROBE Vsetín

    Valaši jsou aktuálně uvelebení na 3. místě Chance ligy, když na své konto zatím nastřádali devětadvacet bodů. Stejným bodovým ziskem však disponuje také 4. Jihlava a 5. Prostějov. Hráči z pověstného Lapače tak nutně potřebují sbírat další výhry, aby se na čele 2. nejvyšší hokejové soutěže v republice udrželi. Oproti loňskému ročníku, kdy po základní části skončili na 5. příčce, se také posunuli vzhůru a prozatím nemají důvod být nespokojení.

    Forma Vsetína je podstatně lepší než ta Draků. Valaši bodovali ve čtyřech z posledních pěti odehraných utkání. Nejprve sice prohráli Na Lapači 3:4 s Ústím nad Labem. Brali však alespoň bod za to, že duel rozhodly až nájezdy. Následně vyhráli 4:1 v Havířově a vše se zdálo být v pořádku, jenže porážka na vlastním stadionu 1:5 s Frýdkem-Místkem rozhodně nebyla v plánu a některým hráčům možná leží v žaludku ještě teď. ROBE ji ale zahání dobře, poté totiž zvítězilo 4:2 v Benátkách nad Jizerou a domácím fanouškům se omluvilo tím, že ve středu rozstřílelo Kolín 7:1. Další úspěch bude chtít zaznamenat dnes na úkor Draků.
     
    Vzájemné duely z přípravy na letošní sezónu

    První třetinu Chance ligy uzavíráme až dnes, což znamená, že se oba celky ještě v tomto ročníku v ostrém zápase o body neutkaly. Jejich poslední vzájemná měření sil tak pochází z letošního léta, kdy se dvakrát potkaly v přípravě. Ze dvou duelů vyšel lépe Šumperk, který nejdřív zvítězil na vlastním ledě 4:1 a ve Vsetíně pak prohrál až po nájezdech 4:5. Získal tak pomyslné čtyři body, zatímco Valaši pouze dva.

    31.8.21 VHK ROBE Vsetín – DRACI PARS ŠUMPERK 5:4sn.
    25.8.21 DRACI PARS ŠUMPERK – VHK ROBE Vsetín 4:1
     
    Sestavy obou celků z posledních utkání:

    DRACI PARS ŠUMPERK: Mokry – Pěnčík, Drtil, Březák, Machů, Řezáč, Hrachovský, Dudycha – P. Kratochvíl, Macuh, Žálčík – Vachutka, Vildumetz, Mácha – A. Furch, Spratek, Kohút – Lednický, Scheuter, J. Horký.

    VHK ROBE Vsetín: Málek – Jerofejevs, Štach, Hryciow, J. Říha, Ondračka, Buchta, Š. Jenáček – Gago, Jonák, Rob – Berger, R. Vlach, A. Zeman – R. Půček, Kucharczyk, Klímek – Hořanský, D. Březina, Vítek.
     
    Nejproduktivnější hráči obou týmů:

    DRACI PARS ŠUMPERK
    Tomáš Vildumetz (6+11)
    Lukáš Žálčík (10+6)
    Rok Macuh (4+11)
    Denis Kindl (6+7)
    Tomáš Drtil (2+9)

    VHK ROBE Vsetín
    Luboš Rob (6+11)
    Vít Jonák (3+11)
    Miroslav Indrák (3+8)
    David Březina (6+4)
    Lubomír Štach (4+5)

    Procentuální úspěšnost zákroků brankářů:

    DRACI PARS ŠUMPERK
    Vojtěch Mokry – 92,76 %
    Daniel Dolejš – 88,71 %

    VHK ROBE Vsetín
    Jakub Málek – 93,70 %
    David Gába – 89,09 %
     
    Úvodní sestavy:

    DRACI PARS ŠUMPERK: Mokry (M. Holík) – Pěnčík, Drtil, Březák, Hrachovský, Řezáč, Machů, L. Rutar, Dudycha – P. Kratochvíl, Macuh, Žálčík – Vachutka, Vildumetz, A. Furch – Scheuter, Spratek, Mácha – Antoníček, J. Horký.

    VHK ROBE Vsetín: J. Málek (Tkadlec) – Štach, Jerofejevs, J. Říha, Š. Jenáček, Buchta, Ondračka, Hryciow – Rob, Jonák, Gago – A. Zeman, R. Vlach, Berger – Klímek, Kucharczyk, R. Půček – Vítek, D. Březina, Hořanský..
     
    Oba celky už jsou na hrací ploše a provádí závěrečné předzápasové rituály. Utkání tak začne během několika málo okamžiků.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Úvodní buly bylo vhozeno. Vsetínští vyhráli vhazování a Michal Gago přihrál kotouč na pravou stranu k modré čáře, odkud pálil Lubomír Štach, Vojtěch Mokry ale zvládl zakročit.
     
    00:58
    Jan Berger nyní neměl na pravé straně dost rychlosti, aby dobruslil přečíslení a protiútok už táhne Daniel Vachutka.
     
    01:27
    Valaši rozehrávají z obranného pásma, kotouč má na své holi za vlastní bránou Šimon Jenáček, který ho rozdává na levý mantinel.
     
    01:52
    Roman Půček se šikovně podél hrazení dostal přes útočnou modrou čáru. Vsetín se ale před Vojtěchem Mokrym příliš dlouho nezdržel.
     
    02:24
    Březina nyní zajímavě přihrával zpoza brány na Hořanského, který si sjel do předbrankového prostoru. Zde byl ale dostoupen obráncem, takže nezakončil ideálně.
     
    02:57
    Od začátku utkání se duel ještě nepřerušil. Lubomír Štach nahazuje kotouč na zadní mantinel. Následná rána Aleksandrse Jerofejevse byla zblokovaná.
     
    03:35
    Jakub Březák musí na trestnou lavici, když hasil rychlý výpad Valachů, Vít Jonák se po přihrávce Roba dostával do zakončení. Březák mu zabránil ve střelbě a fasuje dvě minuty za hákování.
     
    03:38
    Březina přihrával na modrou Říhovi, jeho ránu však dobře zblokoval Martin Pěnčík, který následně také vyhodil kotouč přes všechny lajny.
     
    04:06
    Šumperk vyhodil přes všechny čáry a Lukáš Buchta tak musí spěchat zpět, aby rozehrál další výpad ROBE Vsetín v početní výhodu.
     
    04:49
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetín využívá početní výhodu a jde na začátku utkání do vedení! Jiří Říha vystřelil z osy hřiště od modré čáry. ROMAN VLACH nejprve jeho ránu v předbrankovém prostoru tečoval. Vojtěch Mokry zvládl tento pokus vyrazit. Na dorážku forvarda Vsetína však už byl krátký, Valaši vedou 1:0! Asistence: Jiří Říha, David Březina.
    04:49 Roman VLACH - 0:1
     
    05:25
    Martin Pěnčík zablokoval další zakončení Vsetínských, kteří šli nyní střídat a drží kotouč na vlastních hokejkách za svou klecí.
     
    05:58
    Valaši vytváří další závar v prostoru před Vojtěchem Mokrym. Vít Jonák tam byl hodně aktivní, ale tentokrát se do zakončení nedostal.
     
    06:26
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetín vede už 2:0! Buchta vypálil z pravé strany od modré čáry a podle mého názoru zvládl v předbrankovém prostoru tečovat ránu ROMAN VLACH, jenž poslal touš mimo dosah Mokrého a zapisuje tak svou druhou branku v tomto utkání! Asistence: Lukáš Buchta, Adam Zeman.
    06:26 Roman VLACH - 0:2
     
    06:38
    Draci se snad poprvé dostávají před brankáře Jakuba Málka, kterému ale zatím žádnou práci nezvládli připravit a musí se zase vracet.
     
    07:15
    Adam Hořanský nyní pálil z levé strany, Daniel Klímek se snažil dorážet v předbrankovém prostoru. Skvělý zákrok předvedl Vojtěch Mokry, který zastavil pokusy obou jmenovaných borců.
     
    07:38
    Tomáš Drtil musí rozehrávat zpoza vlastní klece, kde touš předal na Tomáše Vildumetze, který v založení akce chybuje a Vsetín tak bude tlačit dál.
     
    08:19
    Martin Pěnčík šel středem hřiště rychle kupředu, následně předal doleva na Adama Scheutera, který pálil z levého kruhu. První dobrý zákrok Jakuba Málka, který ramenem touš vyrazil do rohu!
     
    08:38
    Buly před Málkem vyhráli jeho spoluhráči, kteří rychle přenesli hru na druhou stranu hrací plochy. Tomáš Ondračka přihrává podél modré lajny na Buchtu.
     
    09:08
    Daniel Spratek se šikovně protáhl podél hrazení a předal na Ondřeje Hrachovského, který prověřil brankáře Málka z ostrého úhlu. Brankář Vsetína byl na správné pozici a zakročil.
     
    09:38
    Jan Berger se zlobí, podle něj se zakázané uvolnění Vsetína pískat nemělo. Sudí jsou ale neoblomní a nařizují buly před Jakubem Málkem.
     
    10:20
    Rok Macuh se nyní cpal z pravé strany do předbrankového prostoru, ale zakončit nedokázal. Drací posílají v další rozehrávce kotouč na zakázané uvolnění.
     
    10:38
    Buly před brankářem Mokrym znovu vyznělo lépe pro Valachy, kteří se ale do zakončení prosadit nedokázali a nyní se musí vracet ke své kleci.
     
    11:05
    Tomáš Vildumetz dostal kotouč na levý kruh, jenže svou ranou minul bližší tyč svatyně Vsetína. Jakub Málek tak mohl zůstat v klidu.
     
    11:13
    Tomáš Machů nyní dostal kotouč téměř na brankovou čáru, z nulového úhlu se snažil překonat Jakuba Málka, který ale zapisuje dobrý zákrok.
     
    11:21
    Další ránu, tentokrát z pravé strany od modré čáry, vyslal na bránu Vsetína Tomáš Machů. Pokus byl ještě tečovaný, přesto Jakub Málek zvládl zakročit.
     
    11:41
    Následně chytá strážce svatyně Vsetína i ránu z pravého kruhu. Následně se tak před ním bude vhazovat znovu.
     
    12:05
    Petr Kratochvíl nyní pálil z pravého kruhu krátce po vhazování. Svou ranou ale bránu Vsetína vůbec netrefil a musí se vracet ke své kleci.
     
    12:38
    Šumperk vyhazuje touš alespoň do třetiny soupeře, kde Vsetín s rozehrávkou nespěchá, protože potřebuje dostřídat.
     
    12:40
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Ondřej Hrachovský nyní vyrobil neskutečnou minelu na obranné modré! RADIM KUCHARCZYK mu sebral kotouč a šel sám na Mokrého, kterému po bekhendové kličce zasunul kotouč mezi betony do sítě a zvyšuje stav na 3:0 pro Vsetín! Bez asistence.
    12:40 Radim KUCHARCZYK - 0:3
     
    13:05
    Valaši opět nahazují touš do útočného pásma. Aleksandrs Jerofejevs přihrává z levé strany od modré čáry na zadní mantinel svým spoluhráčům.
     
    13:37
    Jakub Řezáč získal touš ve vlastní třetině a okamžitě jej vypálil na opačný konec hrací plochy, kam se nyní hra přesouvá. Jakub Horký ale útočné pásmo dlouho neudržel.
     
    14:16
    Oba celky nyní vyrobily několik chyb v rozehrávkách a daly tak šanci soupeři, který však byl stejně nepřesný jako jejich předchůdce.
     
    14:46
    Adam Zeman se prodral na levé straně ke střele z bezprostřední blízkosti, kterou ale Vojtěch Mokry bez větších potíží vyrazil a následně přikryl touš lapačkou.
     
    14:46
    Jan Berger se nyní ještě pošťuchoval s Ondřejem Hrachovským a Tomášem Machů za klecí Šumperka. Sudí ale vše rychle ukončili.
     
    15:01
    Valaši znovu rychle zastavili výpad svého soupeře z Jeseníků. Nyní ale jejich nahození nestihl nikdo z hráčů ve žlutém.
     
    15:16
    Vhazování před Málkem vyhráli hráči Šumperka, následně se ale nedokázali dostat k puku. Poté alespoň zabránili vyhodit Vlachovi z pásma.
     
    16:05
    Jakub Horký se nyní snažil divokými kličkami na pravé straně přejít obranu ROBE. To se mu ale nepovedlo, Vsetínští mohou znovu rozehrávat.
     
    16:28
    Tomáš Drtil spěchá za nahozeným kotoučem do útočného pásma. Puk přihrál na Tomáše Machů, jehož pokus od pravého hrazení nebyl nebezpečný.
     
    17:04
    Valaši jdou po pravé straně kupředu. Jan Berger si obhodil Ondřeje Hrachovského. Následně mu však kotouč utekl až na zadní hrazení.
     
    17:37
    Draci zamkli svého soupeře v jejich třetině. Rány Tomáše Vildumetze ani Štěpán Dudychy však velkou práci Jakubu Málkovi nenadělaly.
     
    17:48
    Máme tu odvolaný trest po faulu na osobu Aleš Furche, Michal Hryciow jej zezadu zahákoval. Sudí nejprve chtěli vylučovat, pak ale trest odvolali. Podle mě se ale pískat mělo.
     
    18:08
    Kotouč je zašlápnutý v útočném pásmu Vsetína, kde na něm stojí snad pět hokejistů. Nakonec jej zvládl vydolovat Daniel Klímek.
     
    18:28
    Další přetahovaná o kotouč nyní u hrazení ve středu hrací plochy. Po souboji Hrachovského s Gagem u mantinelu mohou Draci založit svou akci.
     
    19:04
    Vsetínští jdou kupředu, Jonák si prohodil Hrachovského a nahrál Gagovi, jenž operuje s kotouče na čepeli v rohu útočného pásma.
     
    19:30
    Šumperk vyhodil kotouč přes všechny čáry. Vsetín střídá a drží kotouč za svou svatyní. Následně jej Valaši posílají na pravé hrazení. Po zpětné přihrávce si ještě zahraje i gólman Jakub Málek.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První divoké dějství duelu Draků s Valachy tak máme úspěšně za sebou. Vsetín v něm dominoval obrovským způsobem. Prvních pět minut snad ani nepustil Šumperk s pukem na čepeli do své třetiny. Převaha ROBE se poté začala projevovat i gólově. O první trefu se v 5. minutě postaral Roman Vlach, jenž úspěšnou dorážkou překonal gólmana soupeře poprvé a o necelé dvě minuty znovu po šikovné teči střely od modré čáry v podání Buchty. V minutě s pořadovým číslem 13 pak ztrestal minelu obránce Hrachovského Radim Kucharczyk, když bekhendovým blafákem zvýšil na 3:0. Tento stav svítí na světelné tabuli i po siréně, která oznámila konec první třetiny.
     
    Střely na bránu v první třetině:

    DRACI PARS ŠUMPERK – 11
    VHK ROBE Vsetín – 16
     
    Druhá třetina začne přibližně v 17:50.
     
    Oba celky jsou zpět na hrací ploše, startuje druhá třetina.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:19
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši jdou na začátku druhé třetiny do čtyřbrankového trháku! Luboš Rob přihrál z pravého rohu do předbrankového prostoru, kde byl zcela sám a nekrytý VÍT JONÁK, jenž vložil do prudkého pasu hůl a umístil kotouč za záda Mokryho! Stav je 4:0 pro Valachy! Asistence: Luboš Rob, Michal Gago.
    20:19 Vít JONÁK - 0:4
     
    20:58
    Valaši nyní dvakrát nezvládli dobře rozehrát z vlastního obranného pásma, nicméně šanci dostanou ještě potřetí.
     
    21:14
    Šumperk si zahraje první přesilovou hru, na trestnou lavici už odchází Daniel Klímek. Valaši totiž špatně střídali, měli na ledě šest hokejistů.
     
    21:39
    Draci byli vytlačeni z útočného pásma, nyní se do něj rychle vrací a stejně bleskově o něj přichází podruhé. Málek nahozený touš do předbrankového prostoru srazil lapačkou do rohu.
     
    22:26
    Aleksandrs Jerofejevs hází puk přes všechny lajny a Šumperk bude muset znovu začít akci zpoza vlastní brány. Tomáš Vildumetz proniká do pásma po levém hrazení.
     
    22:53
    Šumperk se do této početní výhody vůbec nemůže dostat. Jeho hráči si sice přihrávají u své branky, ale nejsou schopni ani přejít půlící čáru.
     
    23:19
    Vsetín je kompletní a Tomáš Vildumetz ještě protahuje kotouč podél hrazení v útočném pásmu. Následně však nepřesně přihrál.
     
    23:55
    Tomáš Vildumetz ještě rozdal tři hity v útočném pásmu, ten poslední odnesl Radim Kucharczyk, který ale nyní startuje na opačný konec hrací plochy.
     
    24:27
    Draci rozehrávají z rohu kluziště u vlastní klece. Prudký pas tlumí na své hokejce za vlastní brankou gólman Jakub Málek.
     
    24:58
    Aleš Furch se nyní dostal do skvělé příležitosti na levém kruhu a jeho rána jen těsně minula vzdálenější tyč svatyně Vsetína!
     
    25:23
    Jakub Málek nyní přikrývá kotouč po sražené přihrávce, která šla na vrchol jeho brankoviště. Následovat tak bude buly před jeho klecí.
     
    25:38
    Draci vyhráli vhazování a drží se v prostoru před svatyní Vsetína. Aleksandrs Jerofejevs v rohu kluziště tvrdě dohrál Tomáše Vildumetze a ROBE se osvobozuje.
     
    26:05
    Vít Jonák zaváží kotouč do útočného pásma, následně však jde jeho formace střídat. Jediný na ledě zůstal Michal Gago, který aktivně napadal rozehrávku Draků, puk však nezískal.
     
    26:40
    Valaši vyhazují kotouč po levém hrazení až na zakázané uvolnění. Sudí ale následně opravují svůj verdikt a k buly dojde ve středu hrací plochy.
     
    27:06
    Vhazování dopadlo lépe pro Valachy, kteří ale pouze nastřelili touš do útočného pásma a následně se musí stáhnout ke své kleci.
     
    27:26
    Draci se snaží rozehrát zpoza vlastní svatyně. Spěchat však nebudou, protože se pokouší vystřídat. Přitom vznikla jistá zácpa u vrátek na střídačku.
     
    28:08
    Michal Hryciow dostává kotouč na pravé křídlo a okamžitě pálil, jeho pokus ale Štěpán Dudycha srazil pouze do rohu hrací plochy.
     
    28:35
    Velká chyba v obraně Vsetína! Valaši nedokázali rozehrát a Daniel Vachutka měl obrovskou šanci, když nejprve střílel a Ondřej Hrachovský pak dělal kličku Málkovi na brankovišti, kotouč za něj ale zasunout nezvládl! Dva dobré zákroky gólmana ROBE.
     
    29:05
    ROBE se následně rychle osvobodilo vyhozením do útočného pásma, kam šli hokejisté Vsetína forčekovat, přičemž získali hrací předmět.
     
    29:50
    Radim Kucharczyk nyní šikovně kombinoval s Jiřím Říhou v útočném pásmu. Druhý jmenovaný ale při zakončení zlomil hůl, takže Mokry neměl práci.
     
    30:05
    Radim Kucharczyk si ještě protáhl střídání a vyslal na klec Šumperka ránu z levé strany, tu však Vojtěch Mokry bez potíží chytá.
     
    30:26
    Vsetín se i nadále drží před klecí Šumperka. Hráči ROBE kombinují podél hrazení, aby se dostali do palebné pozice.
     
    31:05
    David Březina rozehrává zpoza vlastní klece. Vsetín rychle přenesl hru na druhou stranu, kde ale dobře zasáhl Martin Pěnčík, který zastavil kombinaci ROBE.
     
    31:38
    Jakub Březák musí rozehrávat pod tlakem, který na něj vyvíjí Roman Vlach. Hráč Šumperka byl úspěšný a hra se stěhuje před Jakuba Málka.
     
    32:15
    Aleksandrs Jerofejevs dobře zapracoval za vlastní svatyní, kde odebral touš útočícím hokejistům Šumperka a založil akci vlastního celku.
     
    32:43
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetín naděluje Šumperku bůra! Michal Hryciow vystřelil z osy hřiště od modré čáry, odražený kotouč si našel v předbrankovém prostoru DAVID BŘEZINA, který jej okamžitě poslal za záda Vojtěcha Mokryho! Vsetín vede nad Draky 5:0! Asistence: Michal Hryciow, Adam Hořanský.
    32:43 David BŘEZINA - 0:5
     
    33:14
    ROBE znovu dobře zapracovalo v obranném pásmo a Michal Gago spěchá za nahozeným kotoučem na zadní mantinel.
     
    33:48
    Šumperk rychle přenesl hru na druhou stranu a Ludvík Rutar šikovně přihrával na Jakub Horkého, který pokračuje v kombinaci.
     
    34:01
    Po faulu Březáka na Luboše Roba je nařízeno trestné střílení, forvard Vsetína šel sám na bránu Šumperka. Navíc dostávají Draci další trest za předchozí faul.
     
    34:01
    Luboš Rob zkusil sjet z levé strany na osu hřiště. Následně použil proti Vojtěchu Mokrymu bekhendový blafák, který ale brankář Šumperka kryje.
     
    34:01
    Vyloučení v týmu DRACI PARS ŠUMPERK (Petr Antoníček – 2 min., sekání).
     
    34:26
    Vsetín už postavil v útočném pásmu přesilovkový vzorec a po střele od modré se snažil dorážet Roman Vlach, Vojtěch Mokry ale zvládl zakročit!
     
    34:45
    Přesilovka Valachů pokračuje. Šumperk se po buly dokázal dostat ke kotouči, jenže vyhození Draků zachytil na modré Jiří Říha.
     
    35:20
    Valaši jsou znovu nastěhovaní před Mokrym a vymýšlí, kudy by se dostali do palebné pozice. David Březina pálil z pravé strany hned dvakrát. Jeho první pokus šel vedle, druhou ránu na přední tyč skvěle chytá Mokry!
     
    35:48
    Poslední půlminutka početní výhody Vsetína už pomalu spěje ke konci. Přesto Valaši ještě obléhají klec, kterou stále statečně stráží Vojtěch Mokry.
     
    36:05
    Domácí hrají v plném počtu. Luboš Rob se ještě snažil z převahy něco vytěžit, ale obránci soupeře u něj byli včas a odzbrojili ho.
     
    36:37
    Vsetín nyní rychle vystřídal a Adam Hořanský se snaží získat kotouč v rohu útočného pásma. K puku to ale měli blíž obránci Šumperka.
     
    37:06
    Průnik Šumperka po pravém křídle zastavuje dobrá práce Tomáše Ondračky, který obrací hru na druhou stranu. Tam se však Vsetín také moc dlouho neohřál.
     
    37:46
    Draci právě vstřelili branku!
    Šumperk koriguje na 1:5! Mladý JAKUB HORKÝ nyní zůstal osamocen na brankovišti Vsetína, kde se k němu po souboji Macuha s Ondračkou odrazil kotouč. Forvard Draků ho pak pohodlně napálil do poloodkryté klece hostí! Stav je 1:5! Asistence: Rok Macuh, Jakub Březák.
    37:46 Jakub HORKÝ - 1:5
     
    38:14
    Tomáš Vildumetz zaváží kotouč na zadní mantinel a hodlá se s obránci Vsetína rvát dál, proti početní přesile ale neměl šanci. Aleksandrs Jerofejevs mu touš bere.
     
    38:49
    Draci vyráží po pravém hrazení ještě jednou kupředu. Do zakončení se ale nestihli prosadit a už se musí vracet ke své kleci.
     
    39:10
    Petr Kratochvíl šel nyní úplně sám na bránu Vsetína! Už mezi kruhy se rozhodl pro střelu mezi betony. Jakub Málek však s touto variantou počítal a byl na zemi včas.
     
    39:26
    Vhazování před bránou Vsetína vyhráli hokejisté Šumperka, kteří ale nedokázali svou akci zakončit a protiútok zakončoval Buchta, Mokry jeho pokus z pravé strany vyráží.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I druhá dvacetiminutovka souboje PARS s ROBE patří dějinám. Vsetín v ní nejprve brzkým zásahem Víta Jonáka zvýšil na 4:0 a v čase 32:43 doručil Šumperku pověstného bůra David Březina. Aktivita Valachů následně trochu opadla. Také díky tomu snížil v 38. minutě na 1:5 mladý Jakub Horký, který zůstal trestuhodně nekrytý na brankovišti Valachů. Do třetí části duelu však favorit tohoto utkání vstoupí s pohodlným čtyřbrankovým vedením.
     
    Střely na bránu v druhé třetině (celkem):

    DRACI PARS ŠUMPERK – 13 (24)
    VHK ROBE Vsetín – 12 (28)
     
    Třetí třetina začne přibližně v 18:42.
     
    Hráči jsou rychle zpět na hrací ploše, startuje třetí dějství.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Draci se natlačili do útočného pásma a Rok Macuh dobře pracoval na pravé straně v rohu kluziště. Valaši vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    40:38
    Buly před Málkem vyhráli hokejisté Vsetína, kterým se ale nepovedlo vyhodit. Tomáš Vildumetz ale sám padá po kombinaci na pravém kruhu.
     
    41:07
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetín si bere pětibrankový náskok zpět! JAN BERGER dostal přihrávku od zadního mantinelu na vrchol pravého kruhu. Jeho první ránu zblokovali bránící hráči, druhá však šla přesně pod břevno a stav je 6:1! Asistence: Radim Kucharczyk, Adam Zeman.
    41:07 Jan BERGER - 1:6
     
    41:38
    Adam Hořanský se nyní šikovně prokličkoval skrz střed hřiště kupředu. Následně mohl přihrávat na Tomáše Ondračku. Volil ale zakončení, to bylo sraženo do rohu.
     
    42:23
    Valaši se snaží rozehrát zpoza vlastní klece, kde však Daniel Klímek neuspěl v osobním souboji a soupeř ještě chvilku kombinoval v útočném pásmu.
     
    42:58
    Vít Jonák sbírá kotouč v rohu kluziště u své vlastní branky, následně rozehrává na osu hřiště, kde jsou jeho spoluhráči.
     
    43:24
    Rok Macuh dostal možnost, když měl kotouč na čepeli v mezikruží, ranou na pravou tyčku však minul brankovou konstrukci Vsetína.
     
    43:28
    Jiří Říha praštil Roka Macuha v předbrankovém prostoru Vsetína svou čepelí do obličeje, za což pochopitelně fasuje dvouminutový trest.
     
    44:08
    Tomáš Machů dostal kotouč do mezikruží a měl obrovskou šanci. Přízemní pokus na levou tyč však skvěle betonem vykopl Málek!
     
    44:26
    Střelu od modré z osy hřiště vyslal Tomáš Machů, jenže bránu Valachů minul snad o dva metry. Jakub Málek mohl zůstat v klidu.
     
    45:08
    Valaši se nyní dvakrát zvládli osvobodit takovým způsobem, že kotouč doletěl až do obranného pásma Draků, odkud museli borci z Jeseníků začít s další akcí.
     
    45:38
    Tomáš Drtil se snažil prodrat po pravé straně kupředu, ale to se mu nepovedlo. Jiří Říha je zpátky na ledě, Vsetín se však dostal do postavení mimo hru.
     
    46:09
    Na ledě je první formace Vsetína. Valaši sice nahodili kotouč do útočného pásma, tam u něj ale byl první Ondřej Hrachovský.
     
    46:34
    Valaši rozehrávají z vlastního obranného pásma. O založení akce se pokusí záhy podruhé, jelikož když první nevyšlo, šla elitní formace střídat.
     
    47:08
    Brankář Vojtěch Mokry si připisuje lehčí zákrok po nahození z větší dálky. Buly před ním následně vyhráli hráči Vsetína. Jan Berger dostal střílenou přihrávku od Kucharzcyka do předbrankového prostoru, tam ale touš nezvládl usměrnit za záda Morkyho.
     
    47:37
    Znovu mají hráči ROBE dostatečné množství času na rozehrávku ve vlastní třetině. Nyní to ale neudělali dobře a píská se jim zakázané uvolnění.
     
    47:52
    Draci právě vstřelili branku!
    Draci snižují na 2:6! Střelu Pěnčíka z levé strany od modré čáry Málek vyrazil jen před sebe. Tam byl důrazný LUKÁŠ ŽÁLČÍK, jenž okamžitě vrátil puk do sítě a koriguje tak na rozdíl čtyř branek. Asistence: Martin Pěnčík, Rok Macuh.
    47:52 Lukáš ŽÁLČÍK - 2:6
     
    48:23
    Vhazuje se před bránou Šumperka. Draci zvládli buly vyhrát, ale nevyhodili a Daniel Klímek tak může hrát na levém hrazení v třetině PARSu.
     
    48:49
    Valaši zašlápli kotouč v rohu kluziště za klecí Mokryho. Puk ale nezvládli vydolovat a musí se vracet ke své kleci.
     
    49:05
    Tomáš Drtil šel na levé straně do situace dva na jednoho se spoluhráčem. Rozhodl se však pro střelu, kterou ale nedokázal nacpat mezi tři tyče svatyně Vsetína.
     
    49:32
    Draci budou mít ještě jednu šanci snížit skóre. Michal Hryciow fasuje dvě minuty za napadení. Z kotle Vsetínských pak přiletělo pivo, které trefilo Roka Macuha.
     
    50:13
    Šumperk se drží v útočném pásmu. Daniel Spratek se snažil žabkou od zadního mantinelu najít spoluhráče. Přihrávku chytá Jakub Málek.
     
    50:49
    Buly před brankou Vsetína vyhráli hokejisté Šumperka, kteří se ale vlastní nepřesnou přihrávkou vyhnali z pásma a s rozehrávkou vypomůže Vojtěch Mokry.
     
    51:04
    Valachům se opět podařilo hodit kotouč přes všechny čáry na druhou stranu hrací plochy. Tam musí Draci založit další akci.
     
    51:27
    Tomáš Vildumetz nyní ještě dobře pracoval na pravé straně, Michal Hryciow už je ale zpět na ledě, Vsetín je kompletní a Málek chytá ránu z levé strany.
     
    51:52
    Vhazování před brankářem Vsetína dopadlo lépe pro hráče Šumperka. Jakub Málek však byl zasažen střelou Spratka do masky a zároveň vyrazil bránu ze základního postavení.
     
    52:15
    Buly před strážcem svatyně Valachů se tak opakuje znovu. Vhazování vyhráli hráči Vsetína, kteří poslali kotouč po hrazení z vlastního pásma.
     
    52:27
    Jakub Horký nyní pálil z ostrého úhlu na pravé straně, Jakub Málek však jeho pokus dokázal vyrazit a o zbytek se postarali jeho beci.
     
    52:59
    Joshua James Mácha vystřelil z pozice na pravé straně, Jakub Málek však střelu dokázal znovu vytěsnit a drží tak náskok svého celku na čtyřbrankovém rozdílu.
     
    53:01
    ROBE je zastaveno ve svém výpadu postavením mimo hru. Následně poslalo kotouč na zadní mantinel, kde o touš bojuje Radim Kucharczyk.
     
    53:39
    Martin Pěnčík nyní střílel z pravé strany, jeho pokus byl sražen k mantinelu, odkud to znovu zkusil Tomáš Drtil, Jakub Málek chytá tento pokus.
     
    54:08
    Valaši rychle přenesli hru před svatyň Šumperka, kde Berger obral soupeře o kotouč a předal ho na Tomáše Ondračku.
     
    54:27
    Jakub Horký se snažil rychle projít kupředu, jenže Lubomír Štach se k němu stihl stáhnout a jeho průnik zastavil ještě v zárodku.
     
    55:13
    Vsetínští rozehrávají zpoza vlastní klece, prudký kotouč na druhé straně tlumí hokejkou až gólman Vojtěch Mokry, který připravil puk svým spoluhráčům.
     
    55:33
    Michal Hryciow vystřelil z levé strany od modré čáry, projektil z jeho hole ale mezi tři tyče nemířil. Vsetín se i tak dál drží před Mokrym.
     
    56:05
    Adam Hořanský vypálil z pravé strany na klec Šumperka. Vojtěch Mokry ale zasáhl a nyní se bude vhazovat po jeho levé ruce.
     
    56:26
    Vsetín se nyní dokázal vymanit z tlaku soupeře, kotouč jde ale znovu rychle za klec Málka, aby Valaši mohli poslat na led čerstvé síly.
     
    57:01
    Vojtěch Mokry si zapisuje další snazší zákrok. Buly po jeho levé ruce ovládli hokejisté Šumperka, kteří ale nemohou kupředu, sražený kotouč končí v hledišti.
     
    57:27
    Draci rozjíždí další akci z obranného pásma. Nahozený touš zastavuje Jakub Málek svou holí za vlastní svatyní.
     
    57:48
    Jan Berger rozehrává další akci svého celku na středu hrací plochy. Radim Kucharczyk zpracovává jeho přihrávku na hraně ofsajdového postavení.
     
    58:16
    Valaši ještě motají svého soupeře v jeho obranném pásmu. Nepřesnou přihrávkou sice ztratili útočné pásmo, ale Šumperk se nikam nepožene, musí střídat.
     
    58:38
    Hráči celku z Jeseníků se dostali do postavení mimo hru. Jakub Březák o chvilku později nabízel střílenou přihrávku z levé strany do předbrankového prostoru, kde ale žádný z jeho spoluhráčů nebyl.
     
    59:04
    Rozběhla se poslední minuta tohoto utkání. Vsetín sice vyhrál buly před svým gólmanem, ten i přesto musel řešit tvrdou přízemní ránu Tomáše Machů z pravého kruhu.
     
    59:11
    Mokry spěchá na střídačku, protože je signalizován faul. Jiří Říha putuje za katr. Musí si zde posedět kvůli trestu na dvě minuty za nesporotvní chování.
     
    59:23
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetín ještě jednou skóruje a vede 7:2! Do akce dva na dva šli Radim Kucharczyk a JAN BERGER. První jmenovaný nejprve vypálil z mezikruží, když si jeho soupeř lehl na led, Mokry vykopl betonem puk jen trochu do strany, kde se druhý zmíněný útočník Vsetína prosadil dorážkou z bezprostřední blízkosti a královéhradecký odchovanec tak zapisuje svůj druhý dnešní zásah, kterým dává výsledku tohoto utkání finální podobu. Asistence: Radim Kucharczyk, Lukáš Buchta.
    59:23 Jan BERGER - 2:7
     
    59:49
    Šumperk ještě jednou spěchá do útočného pásma, kam letí nahozený kotouč, který však míří do rohu hrací plochy, odkud Draci nejspíš skórovat nedovedou.
     
    Konec zápasu.
     
    Duel Šumperka se Vsetínem tak končí výrazným vítězstvím Valachů. Ti zvládli svého protivníka porazit v každém dějství tohoto utkání. V tom závěrečném nejprve na 6:1 zvýšil opakovanou střelou z pravého kruhu Jan Berger. Draci ještě jednou korigovali stav v 48. minutě, kdy se prosadil Lukáš Žálčík, jenž úspěšně dorazil střelu Pěnčíka. 37 sekund před třetí sirénou však znovu dostal prostor odchovanec Hradce Králové, Jan Berger doklepnutím vyraženého pokusu Kucharczyka stanovil konečné skóre duelu na 7:2.

    Vsetín si tak upevňuje pozici na 3. místě tabulky Chance ligy. Šumperk musí být rád, že Poruba prohrála v Kolíně, jinak by se už v elitní desítce soutěže nenacházel.
     
    Střely na bránu v třetí třetině (celkem)

    DRACI PARS ŠUMPERK – 14 (33)
    VHK ROBE Vsetín – 5 (33)
     
    Toto utkání sledovalo 1274 diváků.
     
    Ode mne je to pro dnešek již úplně vše. Přeji vám pěkný zbytek sobotního dne a někdy příště se zase budu těšit, na počtenou. (19:28:44)
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 38. J. Horký (Macuh, Březák), 48. Žálčík (Pěnčík, Macuh) – 5. R. Vlach (J. Říha, D. Březina), 7. R. Vlach (Buchta, A. Zeman), 13. Kucharczyk, 21. Jonák (Rob, Gago), 33. D. Březina (Hryciow, Hořanský), 42. Berger (Kucharczyk, A. Zeman), 60. Berger (Kucharczyk, Buchta)


    DRACI PARS ŠUMPERK: Mokry (M. Holík) – Pěnčík, Drtil, Březák, Hrachovský, Řezáč, Machů, L. Rutar, Dudycha – P. Kratochvíl, Macuh, Žálčík – Vachutka, Vildumetz, A. Furch – Scheuter, Spratek, Mácha – Antoníček, J. Horký.
    VHK ROBE Vsetín: J. Málek (Tkadlec) – Štach, Jerofejevs, J. Říha, Š. Jenáček, Buchta, Ondračka, Hryciow – Rob, Jonák, Gago – A. Zeman, R. Vlach, Berger – Klímek, Kucharczyk, R. Půček – Vítek, D. Březina, Hořanský.

    Rozhodčí: Skopal, Veselý – Otáhal, Kleprlík

    Diváci: 1274
    thejrc.org