K. Vary – Olomouc 3:2 (po pr.) | Mountfield HK – Zlín 4:1 (kon.) | Liberec – Mladá Boleslav 2:3 (po pr.)
Plzeň – Sparta 6:3 (kon.) | Kometa Brno – Třinec 2:3 (kon.) | Litvínov – Kladno 4:3 (kon.)
Vítkovice – Pardubice 4:1 (kon.)
konec
HC Škoda Plzeň
6:3 (2:2, 3:0, 1:1)
HC Sparta Praha
Neděle 31.10.2021, 16:30 • LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň • Tipsport extraliga • 20. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:19
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Milan Jurčina – 5 min. + osobní trest do konce utkání, faul kolenem). Trest odpyká Petr Hašek.
     
    57:19
    A pozor, bude to nakonec vyšší trest pro Jurčinu a to je definitivní konec sparťanských nadějí!
     
    56:25
    Nahození od modré čáry Neužil jen vyrazil, puk mohl do sítě doklepnout Matyáš Kantner, ale ztroskotal na Neužilově položeném betonu!
     
    55:08
    Tomáš Šmerha měl velkou šanci Pražanů, dostal se s pukem mezi kruhy, ale na Svobodu nevyzrál!
    50:02 Jan SCHLEISS - 6:3
     
    50:02
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Západočeši znovu mohou být klidnější, opět vedou o tři góly. JAN SCHLEISS svůj 400. zápas v extralize společně s návratem po zranění parádní trefou! Plzeňský útočník táhl protiakci po levé straně, donutil Neužila mírně povyjet z branky, zasekl si puk mezi kruhy a následně zakončil neomylně pod horní tyčku. Bez asistence.
    46:35 Roman HORÁK - 5:3
     
    46:35
    Sparta právě vstřelila branku!
    A pozor, dost možná nás ještě čeká drama! Pražané snižují na rozdíl dvou gólů. ROMAN HORÁK obdržel přihrávku přesně mezi plzeňské obránce, ujel všem a nájezd zakončil precizním blafákem mezi Svobodovy betony. Třetí gólový pas si připisuje Erik Thorell, který se po dnešku nejspíše vrátí do čela tabulky kanadského bodování. Asistence: Erik Thorell a Martin Jandus.
     
    43:31
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Filip Přikryl – 2 min., podrážení).
     
    42:39
    Plzeň byla blízko k šesté trefě! Michal Bulíř ujížděl z pravé strany na branku, zbavil se obránce kličkou do mezikruží a následně vypálil. Sparťanský gólman ale předvedl důležitý zákrok a ukryl puk ve výstroji.
     
    41:06
    Dělovku Jurčiny z pravé strany nejprve Svoboda vyrazil, druhá skončila vedle branky. Největší šance Sparty ale teprve přišla. Filip Chlapík se dostal k odraženému puku před brankou, Svoboda se ale proti němu výtečně přesunul a lapačkou ho vychytal!
    34:19 Matyáš KANTNER - 5:2
     
    34:19
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Jak je to jednoduché... Kodýtek vyhrál vhazování Suchého, který jen přiťukl kotouč na MATYÁŠE KANTNERA. Ten vypálil z hranice levého kruhu z první nad Neužilův beton k levé tyči. Plzeň tak jednoznačně ovládá druhou třetinu a vede už o tři branky.. Asistence: Filip Suchý a Petr Kodýtek.
    30:04 Ludwig BLOMSTRAND - 4:2
     
    30:04
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Neužil inkasuje už z první střely na
    branku a Škoda odskakuje na rozdíl dvou branek! Útočnou akci hned po buly na sebe vzal opět LUDWIG BLOMSTRAND. Rychlonohý Švéd znovu obkroužil branku, ale tentokrát si vybruslil až mezi kruhy. Sparťané ho nedokázali obrat o puk a následná střela zápěstím končí u pravé Neužilovy tyče. Asistence: Michal Bulíř.
     
    28:16
    Střídání v týmu HC Sparta Praha: ze hřiště odchází Maxim Žukov, přichází Jakub Neužil.
    28:16 Jakub KINDL - 3:2
     
    28:16
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Hrálo se velmi dlouho bez přerušení se zajímavými střelami na obou stranách. Gólem nakonec končí zakončení, které zaplulo do sítě k překvapení všech aktérů utkání! Kaňák přihrávku přes osu hřiště nenašel přesně plzeňského kapitána, ale JAKUB KINDL ještě puk napálil od levého mantinelu přímo na branku a kotouč propadl Žukovovi u bližší tyčky do sítě. Velká chyba sparťanského gólmana, který odchází střídat a šanci dostane Jakub Neužil. Asistence: Lukáš Kaňák.
     
    26:07
    Moravčíkova schovaná střela končí těsně nad brankou, pokračovala kombinace Sparty, Doležal zůstal volný před brankou. Dostal přihrávku, ale zblízka Svobodu neprostřelil!
     
    23:00
    Tlak třetí útočné pětky Západočechů. Už to vypadalo, že se Sparta ubrání, ale Gustaf Thorell vybojoval puk, ještě ho posouval na Blomstranda, který by zakončoval do prázdné branky, ale dvojice sparťanských obránců ho zablokovala.
     
    19:27
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Zdeněk Doležal – 2 min., sekání).
     
    18:34
    Otřeseného Kodýtka nyní zastoupil v první formaci Filip Přikryl a hned se mohl prosadit! Najel si na přihrávku zpoza branky, z mezikruží ale trefil jen připraveného Žukova.
    16:47 Ludwig BLOMSTRAND - 2:2
     
    16:47
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Švédská síla úřaduje i v dnešním zápase! Bratři Thorellové už mají na kontě dohromady tři asistence, teď se jejich krajan LUDWIG BLOMSTRAND dokonce prosazuje! A byla to parádní individuální akce. Blomstrand nabral rychlost na levé straně, vylákal Žukova ven z branky, sparťanskou klec následně obkroužil a s pomocí brusle obránce Pavelky zasunul puk do sítě. Asistence: Tomáš Mertl.
     
    12:15
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (David Kaše – 2 min., podrážení).
    08:31 Roman HORÁK - 1:2
     
    08:31
    Sparta právě vstřelila branku!
    Další hrubka plzeňské defenzivy a Sparta otáčí skóre! Jakub Kindl při vyvážení puku z obranné třetiny namazal Eriku Thorellovi, který se stejně jako v předchozím případě neunáhlil. Ačkoliv byl sám před Svobodou, ještě vrátil kotouč ROMANU HORÁKOVI, který trefil prázdnou branku. Asistence: Erik Thorell.
    05:54 Jakub KONEČNÝ - 1:1
     
    05:54
    Sparta právě vstřelila branku!
    Velkou chybu Graňáka na útočné modré čáře Pražané trestají a je srovnáno! Horák dokázal v souboji s vracejícím se Graňákem udržet kotouč, posunul ho za sebe na Erika Thorella, který ještě vylepšil pozici pro JAKUBA KONEČNÉHO. Ten už zakončoval jednoduše do prázdné branky. Asistence: Erik Thorell a Roman Horák.
     
    05:14
    Plzeň nedokázala vyhodit puk z obranné třetiny, čehož mohl využít Zdeněk Doležal. Sparťanský útočník se zmocnil kotouč na pravém kruhu a střelou po ledě pořádně prověřil Svobodu, který vyráží! Následuje zakázané uvolnění Škody.
    01:36 Michal BULÍŘ - 1:0
     
    01:36
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Skvělý úvod pro Západočechy! MICHAL BULÍŘ se utrhl na pravé straně, v souboji se natlačil přes obránce a bekhendem vypálil. Překvapenému Žukovovi prošel puk mezi betony a domácí fanoušci se mohou radovat. Asistence: Gustaf Thorell a Jakub Kindl.
    Marken.cz

    Matěj Vybíral

    Branky a nahrávky: 2. Bulíř (G. Thorell, J. Kindl), 17. Blomstrand (Mertl), 29. J. Kindl (L. Kaňák), 31. Blomstrand (Bulíř), 35. Kantner (F. Suchý, Kodýtek), 51. Schleiss – 6. J. Konečný (E. Thorell, R. Horák), 9. R. Horák (E. Thorell), 47. R. Horák (E. Thorell, M. Jandus)


    HC Škoda Plzeň: Miroslav Svoboda (Pavlát) – Kremláček, Čerešňák (A), Graňák, Jiříček, L. Kaňák, J. Kindl (C), Kvasnička – Kantner, Kodýtek (A), F. Suchý – Dzierkals, Mertl, P. Musil – Blomstrand, G. Thorell, Bulíř – M. Lang, F. Přikryl, Schleiss.
    HC Sparta Praha: Žukov (29. Neužil) – T. Pavelka, Moravčík, Tomáš Dvořák, Jurčina (A), Mikliš, M. Jandus, Tomov – Prymula, F. Chlapík, M. Řepík (C) – E. Thorell, R. Horák, J. Konečný – Zikmund, D. Kaše, Z. Doležal – Šmerha, Hašek, T. Jandus.

    Rozhodčí: Pešina, Vrba – Lederer, Rožánek

    Diváci: 4508
    bahis siteleri