Cádiz – Mallorca 1:1 (kon.) | Atlético – Real Betis 3:0 (kon.) | Getafe – Espanyol 2:1 (kon.)
Real Sociedad – Ath. Bilbao 1:1 (kon.)
konec
Atlético Madrid
3:0 (1:0)
Real Betis
Neděle 31.10.2021, 16:15 • Estadio Wanda Metropolitano (Madrid) • Španělská LaLiga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek již úplně vše. Doufám, že vás utkání Atlética s Betisem bavilo a někdy příště se budu u dalších textových přenosů těšit. Na počtenou. (18:24:36)
     
    Muž zápasu:

    Yannick Carrasco (1 gól + 1 asistence, 88 odehraných minut)
     
    Statistiky utkání z pohledu domácích:

    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 9:1.
    Střely mimo: 7:3.
    Rohy: 13:0.
    Ofsajdy: 3:1.
    Fauly: 11:12.
    Celé utkání se obešlo bez karetních trestů.
     
    Střetnutí Atlética Madrid s Realem Betis tak končí výhrou domácího favorita 3:0! Fotbalisté z hlavního města Španělska vedli po první půli 1:0 a i v druhé pětačtyřicítce byli lepším celkem. Brankově to však potvrdili až v 63. minutě, kdy jim smolnou hlavičkou do vlastní sítě po rohu Griezmanna nechtěně pomohl Germán Pezzella. V 80. minutě pak konečnou podobu skóre určil João Félix, který po úniku na levé straně prostřelil Brava mezi nohama. V konečném účtování tak svěřenci Diega Simeoneho porazili hráče pod vedením Manuela Pellegriniho 3:0.

    Vítězství Madridu je naprosto zasloužené, což potvrdí i statistiky utkání. Betis sice zvítězil o pár procent na držení míče, na střely však prohrál 4:16 a za celý duel nezahrával jediný rohový kop, zatímco jeho soupeř jich měl hned 13. Paradoxem také je, že sudí Alberola Rojas nepotřeboval ani jednou za celé utkání sáhnout ke karetnímu trestu.

    Atlético se tak v tabulce La Ligy posouvá na 4. příčku, zatímco Betis padá za svého dnešního protivníka na 5. místo. Nejvyšší španělská fotbalová soutěž tak bude i v nadcházejících kolech pěkně dramatická.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Ještě jednou se pokusí hráči Betisu zaútočit na klec Jana Oblaka, míč dostává k levé lajně Borja Iglesias, sudí už ale píská konec zápasu.
     
    90+3
    Akce Atlética dospěla až do vápna Betisu, tam ale byla finální přihrávka příliš prudká a stoper Germán Pezzella ji bez potíží zastavil a míč odehrál dál od své klece.
     
    90+2
    Meruna šla dozadu na brankáře Jana Oblaka, jenž ji dlouhým výkopem poslal přibližně do středu hrací plochy, odkud jeho spoluhráči postupují směrem ke svatyni Brava.
     
    90+2
    Matheus Cunha se dral po pravé straně kupředu, ale soupeř mu ukopl balon do zámezí. Madridské však nebude trápit, že mohou na půlící čáře vhazovat.
     
    90+1
    Sudí ještě nad rámec základní hrací doby nastavuje tři minuty. Balon letí k pravé lajně, odkud ho Martín Montoya posílá na hranici šestnáctky Atlética. Obrana Madridu byla připravená.
     
    90
    Mičuda se celkem rychle dostala přes celé hřiště až k brankáři Oblakovi, jenž ji bleskově poslal na levou stranu, kde se však João Félix dostává do ofsajdu.
     
    90
    Rozbíhá se nám poslední minuta základní hrací doby. Brankář Claudio Bravo rozehrává na své obránce, kteří na levé straně zakládají jednu z posledních akcí Betisu.
     
    89
    Fotbalisté Betisu nyní rychle přenesli hru z pravé strany na levou. Finální pokus o průnik do vápna Atlética v podání Alexe Morena se však s úspěchem nesetkal.
     
    88
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Yannick Carrasco, přichází Renan Lodi.
     
    88
    Betis se dostal do šance, když se protlačil středem hřiště. První zakončení však bylo obranou zcela zastaveno a následná rána Borjy Iglesiasa nebyla vůbec nebezpečná a skončila mimo prostor tří tyčí.
     
    87
    Centr od levého rohového praporku se kroutil směrem od brány a spadl na malé vápno, kde se k hlavičce dostal příchozí Matheus Cunha, jenž však svůj pokus namířil nad bránu Realu.
     
    86
    Centr z pravé strany na zadní tyč v podání nově příchozího Herrery byl až příliš dlouhý. Madrid ale v akci pokračoval a získal rohový kop zleva.
     
    85
    Všichni střídající hráči se nyní na střídačce řádně suší ručníky. Stále velmi vydatně prší, což je nejvíc znát na vlasech a teplé bundě Manuela Pellegriniho, který snad i díky výsledku vypadá trochu jako zmoklá slepice. Snad mi ten výraz odpustí.

    Petr Šatalík

    Branky: 26. Carrasco (Á. Correa), 63. Pezzella (vla.), 80. Félix (Carrasco)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 7:3. Rohy: 13:0. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 11:12.
    Atlético Madrid: Oblak – Hermoso, J. Giménez, Savić – Carrasco (88. Lodi), de Paul (84. Cunha), Koke (C), Trippier – Griezmann, Á. Correa (84. H. Herrera) – L. Suárez (71. Félix).
    Náhradníci: Lecomte – Lodi, Felipe, Vrsaljko, H. Herrera, Félix, Cunha, Martín.

    Real Betis: C. Bravo – Moreno, González, Pezzella, Montoya – Guardado (C) (78. Rober), W. Carvalho (66. G. Rodríguez) – Juanmi (46. Tello), Canales, Rodri (46. Ruibal) – José (78. Iglesias).
    Náhradníci: Rui Silva – V. Ruiz, Miranda, Bartra, Fekir, G. Rodríguez, D. Lainez, Ruibal, Joaquín, Iglesias, Rober, Tello.

    Rozhodčí: Alberola Rojas – González González, Jaime Latre
    thejrc.org