Elche – Real Madrid 1:2 (kon.) | Sevilla – Osasuna 2:0 (kon.) | Valencia – Villarreal 2:0 (kon.)
Barcelona – Alavés 1:1 (kon.)
konec
Valencia CF
2:0 (1:0)
Villarreal CF
Sobota 30.10.2021, 18:30 • Estadio de Mestalla (Valencia) • Španělská LaLiga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě z tohoto zápasu všechno. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek večera. (20:40:19)
     
    Další program:

    Valencia CF

    LaLiga (13. kolo) – 7. 11. 2021, 16:15: Valencia – Atlético Madrid

    Villarreal CF

    Liga mistrů (skupina F) – 2. 11. 2021, 21:00: Villarreal – Young Boys Bern

    LaLiga (13. kolo) – 7. 11. 2021, 14:00: Villarreal – Getafe
     
    Statistiky zápasu:

    Držení míče: 25 % : 75 %.
    Střely na branku: 3:1.
    Střely mimo: 5:6.
    Rohy: 7:5.
    Ofsajdy: 4:2.
    Fauly: 19:16.
    Valencia po sedmi zápasech bez výhry konečně vyhrála
     
    Obraz hry se ve druhém poločase nezměnil a Villarreal měl nadále výraznou územní převahu. Na rozdíl od prvního dějství ale fungovala domácí obrana výrazně lépe a hosty už nepustila do žádné gólové příležitosti. Domácí se zaměřili na rychlé protiútoky a i když měli jen dvě gólové možnosti, tak svůj náskok dokázali navýšit. Guedesův samostatný únik ještě gólem neskončil, Moreno pak ale fauloval ve vlastní šestnáctce Foulquiera a následný pokutový kop proměnil v 77. minutě na druhý gól utkání Carlos Soler. Navzdory velkému tlaku Villarrealu v závěru zápasu už nepřišel žádný okamžik, který by stál za zmínku, a Valencia, která se drtivou většinu zápasu jen bránila, tak získává důležité tři body.

    Domácí se tedy dnes dočkali výhry po sedmi ligových zápasech bez plného bodového zisku. V tabulce se díky zisku tří bodů posunuli na průběžné 9. místo se ziskem 16 bodů. Villarreal nevyhrál počtvrté za sebou a v tabulce je na 13. příčce s 12 body.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Domácí drží míč na svých kopačkách a přihrávají si ho na vlastní polovině. Zdá se, že hosté už rezignovali a smířili se s prohrou.
     
    90+6
    Villarreal rychle získal hrací předmět pod svou kontrolu, jeho akce ale skončila tím, že Danjuma ztratil míč při kličce na levém křídle.
     
    90+5
    Hosté rozehráli roh nakrátko a až poté přišel Triguerosův centr na zadní tyč na Torrese. Před ním míč vyrazil vybíhající brankář Valencie Cillessen, kterého Torres navíc fauloval.
     
    90+4
    Nákop Auriera na Alcácera chytil ve vlastní šestnáctce domácí brankář Cillessen. Ten pak pokazil rozehrávku a míč vrátil fotbalistům Villarrealu.
     
    90+3
    Domácí s rozehrávkou standardky vůbec nespěchali a nakonec míč posunuli do středu pole, kde pokračují ve své kombinaci.
     
    90+2
    Guillamón se z pozice obránce rozběhl po levé straně na útočnou polovinu a už za středovou čárou ho ostrým skluzem podrazil Aurier.
     
    90+1
    Tlak Villarrealu pokračoval a skončil až poté, co Danjuma poslal míč nepřesným centrem za Cillessenovu branku.
     
    90
    Bude se hrát ještě osm minut.
     
    90
    Centr Danjumy zleva srazil jeden z obránců Valencie k volnému Triguerosovi. Ten si míč připravil na levačku, jeho tvrdou střelu ale obetavě zblokoval ve skluzu Diakhaby.
     
    89
    Hosté poté přešli k postupnému útoku a opět obléhají přihrávkami ze strany na stranu seřazenou obranu Valencie. Ta zatím v závěru zápasu funguje bezchybně.
     
    88
    Moreno našel přesným pasem na levou stranu šestnáctky rozběhnutého Danjumu, ten se ale vytlačil mimo střeleckou pozici. Míč tak musel téměř z brankové čáry přihrát dozadu.
     
    87
    Ani tato standardka nevedla k ničemu nebezpečnému před brankou Valencie. Domácí odkopli míč až do středu pole, kde ho získali hosté.

    Michal Sadlek

    Branky: 43. Guillamón (Foulquier), 77. Soler (pen.)

    Karty:   47. Guillamón (VAL), 63. Alderete (VAL) – 53. Danjuma (VLR), 73. Trigueros (VLR), 75. Albiol (VLR), 79. Chukwueze (VLR)


    Držení míče: 25 % : 75 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 5:6. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 19:16.
    Valencia CF: Cillessen – Foulquier, Guillamón, Paulista (72. Diakhaby), Alderete, Gayá (C) (82. Piccini) – Costa, Račić (53. Soler), Wass – Guedes (82. Duro), M. André (72. T. Correia).
    Náhradníci: Doménech, Mamardašvili – T. Correia, Musah, Soler, Diakhaby, A. Blanco, Duro, M. Vallejo, Piccini, J. Vázquez.

    Villarreal CF: Rulli – Aurier, Albiol (C), P. Torres, Estupiñán (72. A. Moreno) – Parejo (46. Chukwueze), Capoue (61. Trigueros), Coquelin – Moisés Gómez (71. Alcácer), Pino (46. Dia), Danjuma.
    Náhradníci: Asenjo – M. Gaspar, Alcácer, Iborra, Chukwueze, Trigueros, Dia, Raba, A. Moreno, Peña, Mándí, Pedraza.

    Rozhodčí: Montero – González, Fuertes

    Diváci: 31 487
    thejrc.org