PSG – Lille 2:1 (kon.)
konec
Paris Saint-Germain
2:1 (0:1)
Lille OSC
Pátek 29.10.2021, 21:00 • Parc des Princes, Paříž • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek již úplně vše. Věřím, že vás sledování utkání mezi PSG a Lille bavilo. Přeji vám pěkný zbytek pátečního večera, příjemný a pokud možno poklidný víkend. Někdy příště se zase budu těšit, do té doby na počtenou. (23:12:30)
     
    Statistiky utkání z pohledu domácích:

    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 6:3.
    Střely mimo: 9:5.
    Rohy: 4:5.
    Ofsajdy: 0:4.
    Fauly: 7:10.
    Žluté karty: 1:5.
     
    Duel favorizovaného Paris Saint-Germain s úřadujícím šampiónem z Lille tedy končí očekávaným vítězstvím celku z hlavního města Francie v poměru 2:1. Fotbalisté PSG se ale na tyto tři body nadřeli určitě víc, než původně čekali. Po první půli prohrávali se Psy 0:1 a dlouhou dobu se jim nedařilo s výsledkem pohnout, ačkoliv v druhé půli už byli zřetelně lepším celkem než jejich protivník. Vše špatné pro ně nakonec zlomila 74. minuta. Po lehkém obloučku Di Maríi z levé strany od brankové čáry zpět na malé vápno se prosadil kapitán Marquinhos, který střelou pod břevno zařídil srovnání. V samotném závěru pak přišla minuta s pořadovým číslem 88. Tehdy šel Ángel Di María s míčem sám středem hřiště, na hranici velkého vápna si ho nechal narazit od Neymara zpět na kopačku a levačkou pak následně umístil balón nechytatelně k vzdálenější tyči. Ángel Di María se tak s bilancí gólu a nahrávky stal hrdinou zápasu a má obrovský podíl na tom, že PSG zvládlo nepříznivě se vyvíjející utkání otočit ve svůj prospěch.

    Pařížané tak zůstávají v letošní sezóně na domácí půdě stoprocentní. V Parku Princů ještě neztratili ani bod. Na čele Ligue 1 zvyšují svůj náskok před Lens na deset bodů. Nutno však dodat, že jejich nejbližší pronásledovatel má zítra možnost dnešní tříbodovou prodlevu opět smazat.
    Lille naopak po dnešní předehrávce zapadá ještě hlouběji do šedého středu nejvyšší francouzské soutěže. Aktuálně je sice na 11. příčce, ale hned čtveřice týmů (Štrasburk, Montpellier, Clermont a Troyes) ho má šanci předstihnout už o tomto víkendu.

    Velkým tématem pro senzace chtivé novináře bude dozajista působení Lionela Messiho v tomto duelu. Argentinský útočník snad i kvůli nedávným svalovým potížím po prvním poločase střídal, když jeho tým prohrával 0:1. Na konci utkání slaví PSG výhru 2:1. Šikula, který do hlavního města Francie přišel z Barcelony, však na výhře klíčový podíl neměl. Ačkoliv si dle mého názoru v úvodní pětačtyřicítce nevedl zle a společně s Di Maríou a Neymarem vytvořil pár solidních závarů i šancí. Otázkou také je, jak šestinásobný držitel Zlatého míče sám vstřebá, že byl ze hry stažen už po první půli, pokud to nebylo vyloženě kvůli zmíněným zdravotním trablům.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Borci Lille se ještě tlačí kupředu po pravé straně, balon jim však uniká směrem k vápnu PSG, sudí třikrát píská do píšťalky a Zeki Çelik už naštvaně míří do šaten, je konec!
     
    90+5
    Centrovaný balon od pravého rohového praporku odvrátila obrana PSG na první tyči do bezpečí a její fandové propukají v opravdový náskok.
     
    90+5
    Yusuf Yazıcı si chystá centr od pravého rohového praporku, sudí Delerue si k sobě ještě volá Josého Fonteho a Presnela Kimpembeho.
     
    90+4
    Sám postižený Reinildo zahrál standardní situaci od levé lajny. Obrana PSG ji odvrátil na roh. Už běží poslední čtvrtá nastavená minuta. Uvidíme, kolik sudí ještě přidá k utkání času za polehávání Di Maríi.
     
    90+3
    Hráči Lille jsou samozřejmě zděšení z toho, že by náhle z Parku Princů neměli odvézt ani bod a hrnou se kupředu. Po faulu na Reinilda se bude kopat standardka z levé strany.
     
    90+2
    Ángel Di María je nakonec na hřišti nahrazen Anderen Herrerou a zbytek utkání bude pozorovat zpoza postranní lajny.
     
    90+2
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Ángel Di María, přichází Ander Herrera.
     
    90+1
    Nad Ángelem Di Maríou se strhla velká vřava, která se sudím zatím nedaří rozehnat. Postižený hráč sám stále leží na hrací ploše a nechce se zvedat.
     
    90
    Ángel Di María byl na lajně dohrán Reinildem, který mu ještě po souboji šlápl na nohu a střelec branky z před malé chvíle ukazuje sudímu Deleruovi otisk hřebů na svém stehně.
     
    90
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Jonathan Bamba, přichází Yusuf Yazıcı.
     
    89
    Hráči Lille berou míč a běží s ním ke středovému kruhu, kvůli radujícím se hráčům PSG ale zatím rozehrát nemohou, sudí je nenechá. Navíc jejich trenér chystá střídání.
    88. Ángel Di María - 2:1
     
    88
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    PSG otáčí vývoj utkání a jde v jeho samotném závěru do vedení! ÁNGEL DI MARÍA si za svůj dnešní výkon branku rozhodně zaslouží! Sám poslal Neymarovi do vápna přihrávku, kterou mu brazilský fotbalista pohotovou narážečkou vrátil zpátky a argentinský ostrostřelec pak parádní ranou zamířil na vzdálenější tyč levačkou! Ivo Grbić tuhle perfektně umístěnou střelu nemohl chytit, stav je 2:1 pro Paříž! Asistence: Neymar.
     
    88
    Marquinhos rozehrává na pravou lajnu, kde Mauro Icardi postupuje směrem kupředu a přihrává na osu hřiště, PSG se tlačí vpřed.
     
    87
    PSG se tlačí kupředu a snaží se v poslední chvíli rozhodnout o své výhře. Obránci Marquinhos a Presnel Kimpembe si míč mezi sebou vyměňují na půlící čáře.

    Petr Šatalík

    Branky: 74. Marquinhos (Di María), 88. Di María (Neymar) – 31. David (B. Yılmaz)

    Karty:   86. Neymar (PSG) – 5. Reinildo (LIL), 36. B. Yılmaz (LIL), 57. Sanches (LIL), 63. Çelik (LIL), 85. Grbić (LIL)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 9:5. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 7:10.
    Paris Saint-Germain: G. Donnarumma – Bernat (65. N. Mendes), Kimpembe, Marquinhos (C), Kehrer (65. Dagba) – I. Gueye, Danilo Pereira, Wijnaldum (84. Draxler) – Neymar, Messi (46. Icardi), Di María (90+2. A. Herrera).
    Náhradníci: Navas – Dagba, A. Diallo, Dina Ebimbe, Draxler, A. Herrera, Icardi, N. Mendes, Rafinha Alcântara.

    Lille OSC: Grbić – Reinildo, Djaló, J. Fonte, Çelik – Bamba (90. Yazıcı), Xeka (C), Sanches, Ikoné (79. Weah) – B. Yılmaz (75. A. Onana), David.
    Náhradníci: Jakubech – Dabila, Gomes, G. Gudmundsson, Lihadji, A. Onana, Pied, Weah, Yazıcı.

    Rozhodčí: Delerue – Viala, Aube
    ocianews.com