Augsburg – Stuttgart 4:1 (kon.) | Mönchengladbach – Bochum 2:1 (kon.)
konec
Borussia Mönchengladbach
2:1 (2:0)
VfL Bochum
Neděle 31.10.2021, 17:30 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Německá Bundesliga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (19:38:07)
     
    Fotbalisté Borussie Mönchengladbach potvrdili roli favorita a 10. kolo německé Bundesligy uzavřeli domácím vítězstvím 2:1 nad Bochumí.

    Oba góly vstřelili domácí už v průběhu prvního poločasu. Skóre otevřel ve 12. minutě Alassane Pléa, náskok posléze navýšil Jonas Hofmann. Hráči Bochumi ve druhém dějství přidali, ale dočkali se pouze kontaktního gólu, o nějž se zasloužil v 86. minutě krásnou střelou z volného přímého kopu Danny Blum. V nastaveném čase zahrozil Pantovič, jeho pokus ovšem Sommer vyrazil a udržel vítězství pro Gladbach.

    Svěřenci kouče Hüttera díky zisku tří bodů poskočili tabulkou na desátou pozici. Bochum zůstává na čtrnácté příčce, náskok na baráží ohroženým Augsburgem se však ztenčil na jediný bod.
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 9:7. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 7:15.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Poslední poslední příležitost k vyrovnání měli hosté po standardce z pravé strany. Centr Bluma odvrátil mimo vápno Matthias Ginter.
     
    90+3
    Yann Sommer možné zachránil Mönchengladbachu tři body! Do poslední chvíle počkal, kam Miloš Pantovič vypálí, tvrdou střelu mířící na jeho osobu zvládl vyrazit do bezpečí.
     
    90+2
    Snaha Bochumi pokračuje. Míč získal Danny Blum a okamžitě posunul po levé lajně na Losillu, jemuž nedovolil průnik na střed Zakaria.
     
    90+1
    Při zpracování dlouhého nákopu si Soma Novothny pomohl horní končetinou. Arbitr Reichel reagoval a přisoudil míč domácím.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    89
    Parádní gól málem zaznamenali i fotbalisté Gladbachu! Do centru se akrobatickým způsobem opřel Rámí Binsibajní, jeho pokus ještě lehce tečoval Embolo do pravé tyče. Dorážející Thuram stál v metrovém ofsajdu.
     
    88
    Domácí se inkasovaného gólu nezalekli a okamžitě se vrhli do útoku. Po sraženém centru Mašovićem budeme sledovat jejich rohový kop.
     
    86
    Bochum právě vstřelil branku!
    Velká paráda v podání DANNYHO BLUMA, je zaděláno na drama! Německý fotbalista si troufl na přímé zakončení z přímého kopu, byť nebyl v ideálním úhlu směrem k bráně. Nicméně střelu zvládl fantasticky, když střelu zakroutil přes zeď k bližší, levé tyči, Sommer neměl šanci zasáhnout.
     
    85
    Premiérovou žlutou kartu domácích vyfasoval před pár minutami nastoupivší Hannes Wolf. Těsně za pokutovým územím zezadu podrazil Rexhbecaje.
     
    84
    Anthony Losilla využil dvou pasivně stojících protihráčů a proskočil mezi nimi. Vzápětí natáhl ke střele, balón vyslal nad horní tyč.
     
    83
    Střídání v týmu VfL Bochum: ze hřiště odchází Sebastian Polter, přichází Soma Novothny.
     
    82
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Alassane Pléa, přichází Hannes Wolf.
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Bochum usiluje o kontaktní gól a zdramatizování zápasu, ale Sommer nadále drží čisté konto.
     
    80
    Příliš dlouho otálel s nahrávkou Pléa, nakonec ho obral Danny Blum. Sám ovšem nezvládl pas, když Elvedi přečetl úmysl hrát na Losillu.

    Milan Huppert

    Branky: 12. Pléa (Scally), 40. J. Hofmann (Pléa) – 86. Blum

    Karty:   85. H. Wolf (MNC) – 51. Mašović (BOC)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 9:7. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 7:15.
    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Scally, Ginter, Elvedi, Binsibajní – Zakaria, Koné (69. Neuhaus) – J. Hofmann, Stindl (C) (69. Thuram), Pléa (82. H. Wolf) – Embolo.
    Náhradníci: Sippel – Bénes, Bennetts, Herrmann, Müsel, Netz, Neuhaus, Thuram, H. Wolf.

    VfL Bochum: Riemann – Gamboa (46. Stafylidis), Mašović, Lampropoulos, Soares – Löwen (77. Pantovič), Losilla (C), Rexhbecaj – Asano (76. Antwi-Adjei), Polter (83. Novothny), Holtmann (46. Blum).
    Náhradníci: Esser – Antwi-Adjei, Bella-Kotchap, Blum, Chibsah, Novothny, Osterhage, Pantovič, Stafylidis.

    Rozhodčí: Reichel – Bandurski, Siewer
    thejrc.org