Novosibirsk – Jokerit 0:2 (kon.) | Čeljabinsk – Viťaz 2:4 (kon.) | Kazaň – Omsk 2:1 (kon.)
Nižněkamsk – Kunlun 3:5 (kon.)
konec
Neftěchimik Nižněkamsk
3:5 (1:1, 2:1, 0:3)
Red Star Kunlun
Pondělí 01.11.2021, 17:30 • Něftěchim Arena, Nižněkamsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Red Star Kunlun poprvé od 9. října 2021 vítězí a ruší sérii osmi porážek v řadě, když povedenou třetí částí otáčí skóre z 2:3 na 5:3, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (20:03:46)
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 3-5
    Střely na branku: 27-29
    Zásahy gólmanů: 24-24
    Zblokované střely: 20-15
    Vyhraná buly: 37-31
    Hity: 28-12
    Vyloučení: 6-6
    Využití: 3-1.
     
    Domácí tým překvapivě prohrává s Kunlunem, byť dnes třikrát vedl. Poprvé již v deváté minutě, kdy využil přesilovou hru Jevgenij Miťakin. Jenže ještě do přestávky dokázal srovnat Brandon Yip, který byl na brankovišti trestuhodně nepokryt.

    Na začátku druhé části se domácí dostali znovu do vedení, když Pavel Porjadin z úhlu krásně trefil šibenici. Ačkoliv Kunlun vyrovnal dorážkou Michaila Abramova, v čase 31:31 Neftěchimik opět vedl a opět trefou z přesilovky, kdy střelu Chajrullina dorazil do sítě pozorný Jegor Popov. To ale bylo ze strany domácích vše.

    V čase 46:15 se Spencer Foo na levém kruhu opřel do střely a využil první přesilovku hostí v utkání. O minutu a čtvrt později v signalizované výhodě Werek viděl na ose kluziště volného Brandona Yipa, který si přiklekl a znovu propálil Sudnicina. Razítko výhře Kunlunu po osmi porážkách v řadě dal Michail Abramov, který šest minut před koncem zakončil po přihrávce Wereka protiútok dva na jednoho. Domácí tak mohou hořce litovat nevyužité, téměř dvouminutové, přesilovky pět na tři z konce druhé části – 3:5.
     
    Konec zápasu.
     
    59:37
    Ještě jedno vyloučení. Maxim Berezin jde usednou za spoluhráčem Šafigullinem za krosček a je zde přesilovka pět na tři, která pro hosty potrvá do konce zápasu.
     
    59:23
    Hosté kombinují v útočném pásmu, při přesilovce se nikam neženou.
     
    58:24
    Bulat Šafigullin zastavil rychlý protiútok Kunlunu vysokou holí a patrně zcela končí domácí naděje na dramatizaci stavu či vstřelení kontaktní branky. To již probíhají poslední dvě minuty zápasu.
     
    58:18
    Pokus Bikmullina přes dva hráče vyrazil Smith před sebe, kde jej získali obránci Kunlunu.
     
    57:32
    Hned poté měl další šanci ke snížení Pavel Porjadin, ale zblízka nedokázal překonat ve třetí třetině naprosto jistého Jeremy Smithe.
     
    57:29
    Rána Jevgenije Miťakina z kruhů nebyla přesná, pro střelce první dnešní branky šlo o slibnou šanci.
     
    57:10
    Nepřesné nahození Michaila Sidorova sbírají hosté a hned jedou s pukem na druhou stranu.
     
    56:35
    Po buly se o střelu pokusil Marat Chajrullin, ale Jeremy Smithe nepřekonal.
     
    56:34
    Ruslan Petriščev sice nyní tvrdým hitem poslal na led hned dva hráče soupeře, ale to je tak jediné, co ho v tuto chvíli může těšit. Následovat bude jen buly před Jeremy Smithem.
     
    56:00
    Další minuta pro Kunlun ukrojena, navíc se nyní hraje za domácí klecí.
     
    55:42
    Po zakázaném uvolnění Neftěchimiku se hra stěhuje před branku Sudnicina.
     
    Dle statistik dnes nejtvrději vypálil obránce Kunlunu Nikita Chlystov, jenž vyslal projektil o rychlosti 147,3 km/h.
     
    55:10
    Ačkoliv se hosté provinili ofsajdem, nemusí jim to vůbec vadit. K výhře jim chybí něco málo pod pět minut.
    53:55 Michail ABRAMOV - 3:5

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 9. Miťakin (Klok, Chajrullin), 22. Porjadin (J. Popov, Miťakin), 32. J. Popov (Chajrullin, Klok) – 18. Yip (Tyler Wong, Fram), 26. M. Abramov, 47. S. Foo (Sproul, Yip), 48. Yip (Werek, Lockhart), 54. M. Abramov


    Neftěchimik Nižněkamsk: Sudnicin (Ozolin) – Knot, K. Vorobjov (A), Klok, M. Sidorov, Berezin (A), Petriščev, Puzanov – Porjadin, Miťakin, Chajrullin (C) – Chafizov, Šafigullin, Bikmullin – D. Popov, Čiviljov, D. Sexton – J. Popov, Ansel Galimov, Vladislav Šutov.
    Red Star Kunlun: J. Smith (P. O'Brien) – Sproul (A), Chelios, Fram, Tam, N. Chlystov, D. Osipov – S. Foo, Yip (C), Tyler Wong – Nicholls, C. Kane (A), Werek – Yuen, J. Chu, M. Abramov – Riche, Lockhart, Squires.

    Rozhodčí: Andris Ansons, Anton Gofman – Daniil Zacharov, Arťom Savenkov

    Diváci: 1431
    thejrc.org