Zlín – Liberec 1:2 (kon.) | Třinec – Mountfield HK 0:2 (kon.) | Plzeň – Motor ČB 3:4 (0:2 po s.n.)
Mladá Boleslav – Sparta 3:2 (kon.) | Olomouc – Vítkovice 2:0 (kon.) | Pardubice – Litvínov 4:2 (kon.)
konec
Berani Zlín
1:2 (0:0, 0:2, 1:0)
Bílí Tygři Liberec
Úterý 02.11.2021, 17:00 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Tipsport extraliga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání na shledanou. (19:35:46)
     
    Třetí třetina nám nabídla oproti prvním dvěma dvacetiminutovkám neuvěřitelné množství akce. Byli jsme svědky nádherného hokeje, jedné branky, které nám poskytla závěrečné, velice napínavé drama, ve kterém se ukázal i smysl pro fair-play a dokonce i malé dávky kontroverze. Právě ten jediný gól, o který se postaral Peter Trška , snížil na rozdíl jednobrankový. To domácí hlavně v závěru nakoplo natolik, že podávali velice dobré výkony. Pomohlo jim k tomu i pozdní vyloučení Petra Kolmanna. Po půl minutě ho mohl následovat Jaroslav Vlach, Zdeněk Okál ukázal ale ukázal svůj smysl fair-play, kdy odvolal vyloučení, které mohlo rozhodnout a ovlivnit konec utkání.
     
    Konec zápasu.
     
    59:09
    Tak toto byla nádherná ukázka fair-play od jednoho z hráčů ševců. Právě jeden z hráčů soupeře byl potrestán za vysoko hůl. Tento faul byl ale nakonec odvolán.
     
    58:56
    Toto je závěr utkání jako hrom! Domácí hrají v posledních dvou minutách přesilovku a to rovnou v šesti. Základy celého stadionu se otřásají v základech pod náporem fanoušků. A hned je z toho závar před Kváčou. Nakonec právě on uklízí po několika sekundách kotouč do bezpečí pod svou lapačku.
     
    58:24
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:24
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Petr Kolmann – 2 min., hákování).
     
    57:28
    Žlutomodří jedou nyní na plné obrátky a snaží se si držet pásmo. Kazí jim to ale vlastní chyby a taky dobrý pohyb obrany soupeře.
     
    56:29
    Blíží se poslední tři minuty základní hrací doby a Beranům začíná poměrně dost téct do bruslí. Ti sice ztrácí jenom jednu branku, stále jsou ale dále k výhře, než jejich soupeř.
     
    55:30
    Na vhazování u modré lajny získávají kotouč i na druhý pokus hosté. Ti se ale nepřesnou přihrávkou o něj připravili tak rychle, jak ho získali.
     
    54:31
    Peter Trška měl na holi šanci zápasu! S jedním z jeho spoluhráčů se dostal do situace dva na dva. Nakonec se jim podařila taková kombinace, že jmenovaný hráč mohl zakončovat do prázdné. Ke štěstí všech fanoušků Liberce ale kotouč jenom projel brankovištěm na druhou stranu.
     
    53:32
    A pozor, možná se nám karty obrátí! Jeden z útočníků velice škaredě najel do Hufa, který se tak svalil k zemi. Nakonec sudí vyhodnotil situaci pouze jako postavení hráče v brankovišti. S poměrně dost hlasitým nesouhlasem se ozývají jak fanoušci, tak střídačka ševců.
     
    53:21
    Ani střela od modré, kterou vyslal Jakub Klepiš nepřekvapila Daniela Hufa. Nutno ale uznat, že s ní měl co dělat. Po tomto zákroku se však hra přerušuje, jelikož je posunutá brána.
     
    52:22
    Tak toto bylo poměrně dosti přísné posouzení faulu od sudího, což by mohlo domácí stát drahocenný čas na vyrovnání. Ti se ale nevzdávají a nedávají svému soupeří příliš příležitostí na to se usadit na jejich území.
     
    51:23
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Jiří Suhrada – 2 min., nedovolené bránění).
     
    50:16
    Berani se pokusili o založení akce, ani v tomto případě se jim to moc nepodařilo. Přihrávka od jednoho z hráčů končí zakázaným uvolněním.
     
    49:17
    Výkony obou mančaftů jsou poměrně dost vyrovnané a to i svědčí o počtu střel v posledních minutách. Ty bychom určitě mohli spočítat na prstech jedné ruky.
     
    48:18
    Po buly před Hufem se dostávají k puku domácí, kteří se bleskurychle přesunují na opačnou stranu kluziště. Tady se ale moc dlouho nezahřáli, jelikož se po nahození dostává k puku soupeř. Ten na druhé straně nepředvedl ale o nic lepší výkon.
     
    47:19
    Mančaft Bílých Tygrů se po první obdržené brance nenechal rozhodit a hraje pořád stejně, ne-li líp. Naopak domácí začínají vypadat krapet zataženě.
    Marken.cz

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 47. Trška (O. Flynn) – 21. Gríger (A. Najman, M. Ivan), 35. Klepiš (M. Ivan, Birner)


    Berani Zlín: Huf (Kašík) – Mamčics, Gazda, Žižka, O. Němec (A), Trška, Ferenc, Suhrada – Kubiš (C), P. Sedláček, O. Flynn – Köhler (A), Honejsek, T. Mikúš – Okál, Hejcman, Vopelka – A. Zbořil, R. Veselý, Karafiát.
    Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – M. Rosandić, Kolmann, M. Ivan, Melancon, Derner, Štibingr – Birner (A), Klepiš, Ordoš – A. Najman, Filippi, Gríger – J. Vlach, P. Jelínek (C), M. Zachar – A. Dlouhý, J. Šír, Klapka – Faško-Rudáš.

    Rozhodčí: Hejduk, Obadal – Kajínek, Axman

    Diváci: 2903
    ocianews.com