Zlín – Liberec 1:2 (kon.) | Třinec – Mountfield HK 0:2 (kon.) | Plzeň – Motor ČB 3:4 (0:2 po s.n.)
Mladá Boleslav – Sparta 3:2 (kon.) | Olomouc – Vítkovice 2:0 (kon.) | Pardubice – Litvínov 4:2 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Mountfield HK
Úterý 02.11.2021, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Tipsport extraliga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hokejová extraliga má dnes na programu 21. kolo, jeho šlágr se odehraje dnes v třinecké WERK ARÉNĚ. Diváci tady uvidí souboj prvního s druhým týmem extraligové tabulky: Vedoucí HC Oceláři Třinec přivítají Mountfield HK.
     
    Oba týmy jsou ve skvělé formě. Třinečtí Oceláři zvítězili za tři body v sedmi po sobě jdoucích zápasech za sebou, bodovat letos nedokázali jen jednou. A to už ve druhém kole v Plzni. Minimálně jeden bod v zápase tak urvali už sedmnáctkrát za sebou a mohou tak útočit na prolomení historického rekordu Tipsport extraligy, kteří sami drží z minulé sezony: Potřebují k tomu bodovat ještě čtyřikrát za sebou.
     
    S pětašedesáti nastřílenými góly se Oceláři mohou pyšnit nejlepším útokem v Tipsport extralize, a to i přesto, že je v posledních dnech trápí vcelku rozsáhlá marodka. Do posledních zápasů z různých zdravotních důvodů nemohli nastoupit obránce Martin Marinčin i útočníci Erik Hrňa, Marko Daňo nebo Michal Kovařčík. Poslední zápas v Brně navíc nedohrál ani Tomáš Marcinko a dlouhodobě jsou zranění Daniel Kurovsky s Aronem Chmielewskim. I dnes se proto dá očekávat, že se v sestavě Ocelářů objeví několik hokejistů z farmářského Frýdku-Místku.
     
    Také Mountfield HK přijíždí do Třince se skvělou formou, z posledních deseti zápasů hokejisté Hradce prohráli jeden jediný v Českých Budějovicích. A s třiatřiceti inkasovanými góly se mohou pochlubit také nejlepší obranou v soutěži.
     
    Mountfield HK před dnešním zápasem ztrácí na Oceláře v tabulce sedm bodů, ale má o jeden odehraný zápas méně. Dnešní šlágr ve WERK ARENĚ tak může být z pohledu vývoje na čele tabulky nejvyšší české soutěže velmi zásadní.
     
    Oba týmy se letos v extralize potkaly jednou, na konci září v Hradci Králové. A úspěšnější byli Oceláři. Přestože po první třetině prohrávali 0:2, nakonec dokázali góly Nestrašila, Hrni a Romana zápas otočit a odvézt si domů všechny tři body.
     
    Mountfield dokázal v Třinci zvítězit naposledy na jaře roku 2019, od té doby ve WERK ARENĚ nevydoloval v Tipsport extralize ve čtyřech případech ani bod, v těchto zápasech navíc dokázal nastřílet dohromady jen dvě branky.
    Skolí dnes Hradec soupeře ve šlágru kola?
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Marek Mazanec (Kacetl) – D. Musil, Kundrátek, M. Doudera, M. Adámek, Jaroměřský, Zahradníček, J. Michálek – O. Šedivý, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – Chmielewski, A. Nestrašil, O. Kovařčík – Hrehorčák, Miloš Roman, Kofroň – Martynek, R. Szturc, Dravecký (A).

    Mountfield HK: Kiviaho (Š. Lukeš) – Nedomlel, Blain, F. Pavlík (A), Gaspar, Kalina, McCormack, Jank – Oksanen, Lev (A), Smoleňák (C) – Jergl, Kevin Klíma, Perret – Kelly Klíma, Lalancette, R. Pilař – Orsava, Koukal, Šalda.

    Rozhodčí: Pešina, Mrkva – Ondráček, Špůr.
     
    Poprvé od prvního kola – tedy po téměř dvou měsících – se do domácí sestavy vrací polský útočník Aron Chmielewski.
     
    Oba týmy jsou nastoupeny na ledové ploše, za malou chvíli v Třinci začínáme.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:28
    Úvodní pasáž hry byla plná nepřesností, Oksanen neprošel přes hradbu těl na modré čáře a Oceláři poté vyhodili kotouč na zakázané uvolnění.
     
    00:35
    Marek Mazanec si připsal první úspěšný zákrok, do lapačky velice snadno schoval nahození od modré čáry.
     
    01:00
    Také Třinec se poprvé dostal do útočného pásma, díky aktivitě druhé formace se k zakončení zblízka dostal Nestrašil. Bekhendem ale Kiviaha nepřekonal.
     
    01:45
    První velká šance zápasu! McCormackovo nahození těsně před Mazancem tečoval Pilař, třinecký brankář nestihl zareagovat, ale kotouč trefil tyčku!
     
    02:51
    Oceláři na tlak soupeře reagovali rychlým brejkem, po kterém Kiviaho ukryl kotouč pod svou lapačkou.
     
    03:10
    Zakázané uvolnění Hradce.
     
    03:53
    McCormack znovu nahazoval kotouč od modré čáry, před Mazancem nikdo neclonil a tak si třinecký gólman připsal relativně snadný zákrok lapačkou. Další vhazování v útočném pásmu Hradce.
     
    04:16
    Roman chtěl přihrávkou za obranu dostat do šance Hrehorčáka, tomu chyběly zhruba dva kroky, aby na puk dosáhl a mohl postupovat sám na brankáře.
     
    04:41
    Uvidíme první přesilovou hru, zahraje si jí Třinec. Christophe Lalancette v rohu kluzistě poslal k ledu Romana a dostává dvě minuty za držení.
     
    05:04
    Mountfield po zisku puku ale okamžitě vyhazuje kotouč přes celé hřiště až za Mazance.
     
    05:22
    Jednačtyřicet vteřin přesilovky Ocelářů je pryč, domácí se zatím do souvislého tlaku nedostali. Teď jejich souhru přerušila hra vysokou holí. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    05:40
    Až ve druhé minutě přesilové hry se Oceláři dostali do pásma ke kombinaci. Dvakrát zakončoval Roman, Kiviaho dokázal pokaždé betonem zakročit.
     
    06:35
    V závěru přesilovky ještě Oceláři zmáčkli unavenou čtveřici, kombinace měla končit na voleji Chmielewského, jenže ten dostal nepřesnou přihrávku.
     
    06:41
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    06:55
    Christophe Lalancette se okamžitě po návratu na led zapojil do přečíslení se Smoleňákem, Mazanec ale jeho ránu dokázal najít ve své lapačce.
     
    07:14
    Po komerční přestávce přišla ze strany hostů nepřenost, Mountfiled v cestě dopředu zastavil ofsajd.
     
    07:45
    Přesilovou hru si zahrají také hosté, Jan Zahradníček v obranném pásmu podrazil aktivního Kevina Klímu a nemá nejmenší důvod protestovat.
     
    07:50
    Jergl u mantinelu nemohl zpracovat skákavý puk, a tak přijel David Musil a odpálil ho přes celé kluziště do bezpečí.
     
    08:25
    Smoleňák krásnou zadovkou skrz brankoviště hledal u druhé tyčky Jergla, ten znovu kotouč v dobré příležitosti netrefil.
     
    08:45
    Oceláři vyhazují a oba týmy střídají.
     
    09:17
    Také druhá přesilovková formace Hradce se dostala ke kombinaci, tvrdě z levé strany pálil Filip Pavlík, ale Mazanec zasáhl betonem.
     
    09:39
    Domácí jsou v plném počtu, hra je ale přerušena. A vhazovat se bude po pravé ruce Mazance.
     
    10:09
    Kelly Klíma s Petrem Koukalem jeli do přečíslení dva na jednoho, druhý jmenovaný z voleje zakončoval, jenže Mazanec se stačil přemístit. Klíma s přihrávkou dlouho váhal, hosté nakonec výlet do otevřené obrany nesehráli nejlépe.
     
    10:55
    Zase se ale hraje před Mazancem, který teď musel řešit podstatně větší problém. Sám před brankovištěm byl Jakub Lev, ale trefil třineckého Mazance někam do masky.
     
    11:20
    Ofsajd Hradce, Oceláři si mohou oddychnout. Poslední vteřiny byli hosté výrazně aktivnější.
     
    11:53
    Koviaho v problémech, kotouč poskakoval kolem brankoviště a Oceláři se snažili o dorážky. Na ledě zároveň zůstává ležet zraněný Petr Vrána.
     
    11:53
    Petr Vrána odjíždí na střídačku po svých, zákrok na něj ale rozhodčí budou trestat. Dvě minuty za krosček dostává Michael Gaspar. Třinec si zahraje druhou přesilovku v zápase.
     
    12:32
    Oceláři rozestavěli svůj přesilovkový obrazec a kombinovali hlavně přes Douderu na modré čáře. Právě on nakonec nabil Nestrašilovi na volej z pravého kruhu, Kiviaho chytá kotouč do náruče.
     
    13:09
    Hradci se na dlouhé vteřiny podařilo vytlačit Oceláře k mantinelu, odkud se góly střílí těžce.
     
    13:34
    Růžička poslal nahoru na Douderu těžkou přihrávku, kterou obránce nemohl zpracovat. Oceláři se proto sami připravují o útočné pásmo.
     
    13:57
    Hosté jsou v plném počtu, ale Oceláři nadále v tlaku. Nestrašil pálil ze stejné pozice jako před malou chvílí, tentokrát mu nabíjel Růžička. Kiviaho jeho ránu vyrazil.
     
    14:06
    Celé dvě minuty a něco navíc strávila na ledě elitní přesilovková formace domácích, její nápor zakončil střelou Martin Růžička. Kiviaho tentokrát kotouč udržel ve své výstroji.
     
    14:16
    Hrehorčák napřáhl od modré čáry, Kiviaho zase připraven. Vyrážečkou srazil kotouč do rohu, kde se jej ujímají hosté.
     
    14:47
    Výborné střídání Hrehorčáka, který ve vlastním pásmu vybojoval kotouč a okamžitě s ním vyrazil na steč hradecké branky. Kiviaho jeho ránu ukrytou za tělem obránce ale chytá do lapačky.
     
    15:20
    Filip Pavlík zkoušel pozornost Mazance ještě ze středního pásma, domácí gólman ale zasahovat vůbec nemusel. Kotouč měl sice obrovskou razanci, ale mířil těsně vedle.
     
    16:13
    Hosté zase v útočném pásmu, Jank si ale v kombinaci nerozuměl se Smoleňákem a domácí dostanou kotouč do bezpečí.
     
    17:15
    Hosté v posledních vteřinách zase aktivnější, Koukal ale zpoza Mazancovy branky nepřihrával do slotu přesně.
     
    17:51
    Oceláři mají totiž velký problém s přechodem středního pásma, Ondřej Kovařčík vpřed postupovat nemohl, protože byl signalizovaný ofsajd.
     
    18:07
    Ofsajd Hradce.
     
    18:37
    Perret nabil do tandemu Blainovi, ten trefil jen Mazancův beton.
     
    19:00
    Kevin Klíma trefil z otočky jen boční síť, hosté končí třetinu v tlaku. Jeden z třineckých obránců navíc ztratil hůl.
     
    19:13
    Oceláři se krátce zmocnili puku a vysvobozují se alespoň za cenu zakázaného uvolnění.
     
    19:35
    Smoleňák dlouho váhal se střelou od modré, nakoenc se rozhodl vypálit, ale trefil jen blok třinecké obrany před sebou.
     
    19:55
    Zblokovaná rána z dálky také na druhé straně, v úvodní třetině se proto branky nedočkáme.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou úvodních dvacet minut souboje dvou nejlepších týmů letošního ročníku Tipsport extraligy. Zatím ale sledujeme spíše urputnou bitvu. Aktivnější na puku jsou hosté, ti si také vytvořili dosud největší šanci zápasu. Teč Radka Pilaře ale zazvonila jen na brankové konstrukci za zády Marka Mazance.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:51.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:24
    Oceláři začali druhou třetinou velkou šancí, Petr Vrána jel s Ondrejem Šedivým do přečíslení dva na jednoho, jenže třinecký kapitán prováhal idelání čas na přihrávku a nakonec se dostal do velkého úhlu, takže ani pořádně nezakončil.
     
    21:14
    Domácí začali třetinu aktivněji, Kiviaho raději ukryl kotouč pod lapačkou, aby jeho spoluhráči mohli vystřídat.
     
    21:46
    Rychlá kombinace Třince. Růžička na Vránu, ten posouval kotouč k Šedivému, který se už chystal zakončit, v poslední chvíli mu do střely holí hrábl Kalina.
     
    22:22
    Fanoušci v hale donutili vypálit z dálky Adámka, jenže ten trefil jen hostujícího beka.
     
    22:40
    Ofsajd Hradce na druhé straně.
     
    23:20
    Ze souboje v rohu kluziště se kotouč odrazil až na modrou čáru. David Musil to měl ideálně proti hokejce na volej. Prudká střela končí ale jen v lapačce Kiviaha.
     
    23:41
    Nestrašil v plné rychlosti ve středním pásmu přebral puk a šel do akce, ale nevšiml si svého spoluhráče za modrou čárou, takže ofsajd také ze strany Třince.
     
    24:11
    Teď měli Oceláři velké štěstí, Blain viděl před brankou dva své spoluhráče a adresoval jim nabídku na teč, Chmielewski v poslední chvíli zvládl kotouč mířící do velké šance soupeře zastavit.
     
    24:47
    Šedivý si řekl před brankovištěm o přihrávku od Vrány, obránce mu při zakončení stačil zablokovat hůl.
     
    25:20
    Jakub Orsava velice hladce projel až k zakončení mezi kruhy, a jen těsně míjí levý horní růžek!
     
    25:26
    A znovu Orsava v akci, tentokrát se snažil dorážet z bezprostřední blízkosti. Mazanec stačil přikrýt kotouč lapačkou o něco dřív.
     
    25:39
    Rána z dálky a lehká teč Jakuba Lva, kotouč těsně míjí horní tyč.
     
    26:11
    První obrovská šance Ocelářů, Vladimír Dravecký zůstal osamocený před brankářem, kam se k němu šťastně odrazil kotouč. Slovenský útočník mířil mezi betony Kiviaha, ale trefil jen jeho betony.
     
    27:12
    Hra má teď skvělé tempo, Dravecký se po pádu k ledu dožadoval faulu marně, stejně neúspěšný byl i Doudera při snaze propálit hradbu těl před sebou.
     
    27:26
    Další rána domácích, kterou Kiviaho chytá relativně v pohodě. Následovat bude komerční přestávka.
     
    27:32
    Hradečtí se po vyhraném buly ve vlastním pásmu pokusili o rychlý přechod do třinecké třetiny, akci Kevina Klímy s Jerglem ale zastavil ofsajd.
     
    27:59
    Martin Růžička dostal kotouč na útočné modré od Šedivého, třinecký snajpr se snažil prokličkovat mezi čtveřicí protihráčů, ke střele se ale nedostal. Růžička nicméně ještě rozehrál na modrou, odkud pálil Zahradníček. Kiviaho má puk v lapačce.
     
    28:39
    Christophe Lalancette s Kelly Klímou se snažili prosadit proti třineckému obrannému páru Zahradníček – Jaroměřský, třinečtí defenzivní hráči ale celou situaci vyřešili lépe a uzmuli puk do své moci.
     
    29:24
    Mountfield je opět v třineckém pásmu, kotouč se pohybuje z jedné strany kluziště na druhou, vyložené šance nicméně v posledních pasážích hry k vidění nejsou.
     
    29:49
    Ocelářům se povedlo rychle rozehrát až do středního pásma, kde si na kotouč najížděl rozjetý Martynek. Třinecký útočník, ač tísněn, dokázal vystřelit, Kiviaho ale neměl se zákrokem sebemenší problém. Hostující gólman následně však váhal s rozehrávkou a dopřál domácím buly v jeho blízkosti.
     
    29:52
    Vhazování v útočném pásmu se však Třineckým nepovedlo. Kapitán domácích Petr Vrána totiž zalehl kotoučl, Hradec má k dispozici další přesilovku.
     
    30:32
    Hradci se úvodní pasáž přesilové hry vůbec nepovedla. Domácí po vyhraném buly poslali kotouč za Kiviahovu branku, hostující pokus o návrat do blízkosti Mazance dobře nedopadl a Oceláři se opět osvobodili.
     
    31:16
    Hradci se v početní výhodě stále nedaří. Po urputném souboji v rohu třinecké třetiny se na kotouč dostal Nestrašil, který sice napoprvé nevyhodil, napodruhé bekhendem už ano.
     
    31:49
    Tři vteřiny před vypršením Vránova trestu si Třinecký Mazanec připsal první zákrok v oslabení. Od hrazení z levé strany pálil Pavlík, Mazanec vyrazil kotouč do ochranné sítě.
     
    32:16
    Vrána je na ledě, Oceláři hrají v kompletu. Mountfield nicméně drží domácí pod tlakem, jakoby si přesilovku chtěl zahrát až proti kompletnímu týmu. Mazanec musel z brankoviště odpalovat kotouč před dotírajícím Pavlíkem.
     
    32:55
    Ocelářům se podařilo vymanit z hradeckého tlaku, Hrehorčák ale následně nezvládl vybojovat kotouč při použití hybridního icingu. Hra nicméně pokračovala a nepřesná rozehrávka hostí skončila na zakázaném uvolnění.
     
    33:38
    Mountfield využil nepřesné rozehry domácích a velmi jednoduše se dostal do útočné třetiny. Po krátké kombinaci na levé straně to od modré zkusil Pavlík, jeho skryté nahození ale prostor mezi třemi tyčemi netrefilo.
     
    34:28
    Marek Mazanec zachytil nahození ze středního pásma a rychlou rozehrávkou poslal puk na útočnou modrou, kde číhal Martin Růžička. Elitní snajpr Ocelářů si nebruslil do prostoru mezi kruhy, bekhendem ale Kiviaha nepřekonal. Domácí se následně pokoušeli o dorážky, puk ale projel těsně vedle pravé tyče hradecké klece!
     
    35:15
    Hradečtí otočili hru na druhou stranu kluziště, po rychlé akci pálil z pravé strany McCormack, jehož střelu před Mazancem tečoval Gaspar. Třinecký brankář vyrazil puk do rohu.
     
    36:03
    Hra pokračuje ve velmi vysokém tempu. Po rychlé protiakci Ocelářů pálil zleva Zahradníček, Kiviaho vyrazil puk do rohu kluziště. Tam se kotouče zmocnili hosté, kteří zase velmi rychle překonali střední pásmo, Mazanec ale nakonec zasahovat nemusel.
     
    36:45
    Aleš Jergl úplně sám před Mazancem, dostal krásnou přihrávku zpoza branky. Třinecký gólman záhadným způsobem udržel kotouč pod svým betonem, tohle byla obrovská šance!
     
    37:25
    Na druhé straně se individuálně neprosadil Chmielewski.
     
    38:00
    Přesně dvě minuty před koncem prostřední části dostanou hosté možnost zahrát si přesilovku. David Musil totiž za brankou až příliš dlouho držel za ruku Perreta, a hlavnímu rozhodčímu došla trpělivost.
     
    38:17
    Oksanen dostal křižnou přihrávkou krásně nabito na volej, Mazanec se přesouval a nejspíš by kotouč nestihl zastavit, ale měl velké štěstí. Hradecký útočník mířil těsně nad!
     
    38:28
    Mazanec přikryl volný kotouč, hra je přerušena.
     
    38:35
    Domácí po vyhraném buly vyhazují puk přes všechny čáry do bezpečí.
     
    39:10
    Graeme McCormack pálil z dálky, Mazanec nic neviděl, a proto vůbec nereagoval. Puk naštěstí pro Třinec trefil jen zadní mantinel.
     
    39:40
    Krásná kombinace na jeden dotek, Smoleňák přes brankoviště nabil Jeglovi, který pálil, jenže Mazanec se stačil přesunout ke druhé tyčce a chytá!
     
    39:59
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tahle přesilovka byla ze strany hostů sehrána výborně a dá se říct, že také po zásluze končí gólem. Pouhých pět desetin vteřiny před koncem druhé třetiny nabil Blain na volej FILIPU PAVLÍKOVI, který z levé strany propálil kotouč pod betonem Mazance! Asistence: Jeremy Blain, Jakub Lev.
    39:59 Filip PAVLÍK - 0:1
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    V Třinci se dnes nehraje krásný, ale spíš hodně urputný hokej, ve kterém mají přece jen po čtyřiceti minutách více navrch hosté. A pouhých pět desetin vteřiny před koncem druhé části to také korunovali vedoucí brankou. Přesilovou hru využil třinecký odchovanec Filip Pavlík. Mountfield si tak nese do závěrečné dvacetiminutovky velice hubený náskok.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:42.
     
    Oceláře kromě průběžného stavu navíc musí trápit i další komplikace v už tak zraněními lepené sestavě, do druhé třetiny už vůbec nezasáhl obránce Tomáš Kundrátek.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Hosté hned na začátku třetí třetiny zahráli jen na zakázané uvolnění.
     
    40:42
    Vrána zastaven Smoleňákem a hosté okamžitě vyrazili do brejku, který táhl Nedomlel. Vysoký obránce se dokázal procpat kolem beka až do brankoviště, ale na Mazance ani nadvakrát nevyzrál.
     
    41:17
    Nestrašil svou dlouhou hokejkou vybojoval puk na modrou pro Adámka, který nahazuje vedle hradecké branky.
     
    41:37
    Domácí diváci i hráči se dožadují faulu na Adámka, rozhodčí ale vylučovat nechce. Mountfield mezitím dostal kotouč ven ze své třetiny.
     
    42:39
    Další série soubojů, po kterých skončil na ledě domácí hráč. Fanoušci se zlobí, ale není jim to nic platné. Rozhodčí znovu ukazuje, že se bude hrát dál.
     
    43:38
    Dobrou půlminutku byl kotouč zašlápnutý u mantinelu v třineckém útočném pásmu, přetlačovanou o něj nakonec vyhráli hosté a obloučkem ho okamžitě posílají na druhou polovinu kluziště.
     
    44:24
    Mountfield se ve třetí třetině soustředí hlavně na obranu, díky jeho pasivitě se teď dostal do zakončení Chmielewski, který to měl ale ve slotu před brankou jen na bekhend, a tak nestačil vystřelil větší razancí. Kiviaho kryje bez problémů.
     
    45:16
    Domácí zase s pukem v útočném pásmu, ale střely přichazejí jen z veliké dálky, Kofroň navíc přestřelil.
     
    45:30
    Teď to tady jen zahučelo, zase přišla rána z dálky, ale ta tentokrát Kiviaha trošku překvapila. Kotouč vypadl hradeckému brankáři z výstroje a šoural se těsně kolem tyčky.
     
    45:46
    Tak přecejen se Oceláři vyloučení soupeře dočkali, dvě minuty za držení dostává Christophe Lalancette.
     
    46:10
    Hodně nepřesností je ale v třinecké kombinaci v útočném pásmu, hosté zatím dobře brání.
     
    46:28
    Dělovka Doudery od modré čáry končí na tyčce hradecké branky! Volný kotouč následně nedokázal nikdo z třineckých za záda Kiviaha dorazit, pak se strhla na brankovišti lehká potyčka, vylučovat se nebude.
     
    46:36
    Petr Koukal číhal za bukem ve středním pásmu, nechybělo moc, aby zpracoval prudký pas a mohl postupovat sám na Mazance.
     
    47:00
    Růžička kazí přihrávku v útočném pásmu a hosté znovu vyhazují.
     
    47:20
    Další osvobození pro Hradec, přesilovka domácích pomalu končí.
     
    47:38
    Tuhle přesilovku Třinec nevyužije, v závěru navíc domácím málem pláchl dnes velmi aktivní Filip Pavlík. Neměl už však dost sil, aby stačil i vystřelit.
     
    48:24
    Hraje se pět na pět a kotouč je po delším čase ve třetině před Mazancem.
     
    48:59
    Jordan Perret svou aktivitou vybojoval ve středním pásmu kotouč a okamžitě otočil hru na druhou stranu. Když se mu zavřel prostor na přihrávku, vyzkoušel pozornost Mazance z pěti metrů sám. Mazanec vyrazil kotouč před sebe a Perretovi nechybělo moc k dorážce do prázdné branky!
     
    49:33
    Pilař pálil z jedničky na Mazance, tomu nešťastně clonil Vrána. Byl to ale právě třinecký kapitán, který nakonec se štěstím srazil střelu vedle branky.
     
    50:14
    Zahradníček od modré slabou střelou trefuje jen vyrážečku hradeckého gólmana.
     
    50:45
    Jakub Orsava se elegentně zbavil Adámka a v brejku se rázem ocitl až před Mazancem, byl však příliš blízko, aby se mohl pustit do další kličky a třinecký gólman proto stačil zasáhnout!
     
    51:36
    Trenér Václav Varaďa stáhl hru na tři formace, Oceláři už hrají na maximální riziko. Martin Růžička mířil nad.
     
    51:56
    Hradec právě vstřelil branku!
    Rána pro Oceláře, BOHUMIL JANK dostal nabito na levý kruh, jeho bomba končí v šibenici u bližší tyče, Mazanec neměl proti ráně na rameno nárok. Hradec vede ve šlágru 2:0! Asistence: Aleš Jergl.
    51:56 Bohumil JANK - 0:2
     
    52:41
    Oceláři jsou druhou brankou otřeseni, Smoleňák nabil do tandemu Oksanenovi, ten trefil jen chránič Mazance.
     
    53:02
    Václav Varaďa po inkasované brance pustil zpět do hry čtvrtý útok, ten se díky Romanu Szturcovi dostal k tlaku u brankoviště. Kiviaho natřikrát kotouč chytá.
     
    53:05
    Vrána vyhrál buly pro Douderu, ten nic nevymýšlel a rovnou pálil. Kiviaho viděl kotouč na poslední chvíli, přesto dokázal zasáhnout lapačkou.
     
    53:36
    Hosté odpověděli zhruba půlminutovým tlakem kolem Mazance, ten ale tentokrát žádnou těžkou situaci řešit nemusel.
     
    54:23
    Druhá formace Ocelářů ani nadvakrát neprošla středním pásmem, hosté teď brání vlastní polovinu skvěle a hrají to, co jim stačí. Čas Třinci utíká velmi rychle.
     
    55:39
    Ani teď se Oceláři od mantinelu v rohu kluziště nedostali ke střeleckému pozici, hosté obloučkem odevzdávají puk na druhou polovinu.
     
    56:11
    Orsava z vlastní modré nahodil puk na Mazance, ten pomalý oblouček chytil do lapačky a pak si netroufl rozehrát, protože se další hráči Hradce nebezpečně rychle blížili jeho brankovišti.
     
    56:30
    Oceláři to ještě zkoušejí, Hrehorčák dostal nabito mezi kruhy, ale obětavě se mu vrhl do rány Lev.
     
    57:19
    Nevypadá to ale, že by se Oceláři zmohli na nějaký souvislý tlak. Tím spíš, že Hradec teď díky Orsavovi a jeho aktivitě dlouho držel puk v útočném pásmu.
     
    58:00
    Poslední dvě minuty do konce, Oceláři mají kotouč na holi, ale neví, jak projít středním pásmem.
     
    58:28
    Oceláři jsou v útočném pásmu, Marek Mazanec odjíždí na střídačku. Domácí to zkusí v šesti!
     
    58:39
    Ještě jedna naděje pro domácí, Hradec půjde do čtyř. Dvě minuty za hrubost dostává Jakub Lev.
     
    58:39
    Trenér Varaďa si logicky vybírá oddechový čas.
     
    Dnešní utkání sleduje 3 181 diváků.
     
    58:48
    Hosté vyhazují puk ven z vlastního pásma.
     
    59:19
    Růžičkova rána z voleje zblokovaná, Oceláři ale tlačí!
     
    59:32
    Další tentokrát tečovaná rána, která propadla vedle hradecké branky.
     
    59:42
    Marná nakonec byla i střela Doudery, Kiviaho chytá a je blízko vychytanému čistému kontu. Zdá se, že Mountfield tenhle zápas vyhraje. Třinec už nemá čas a Mazanec se před dalším buly vrací do branky.
     
    59:45
    Hradec vyhazuje, tohle už hosté zvládnou.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání skončilo, stejně jako třinecká série sedmi výher v řadě. Oceláři teprve podruhé v letošní sezoně nebodovali a situace na čele tabulky se rázem vyrovnává. Mountfield HK byl dnes po celý zápas aktivnějším týmem, Oceláři si směrem dopředu moc nevěděli rady. V bitvě nejlepšího útoku s nejlepší obranou jednoznačně zvítězila hradecká defenziva, a to zcela zaslouženě. (19:16:03)
    Marken.cz

    Adam Sušovský

    Branky a nahrávky: 40. F. Pavlík (Blain, Lev), 52. Jank (Jergl)


    HC Oceláři Třinec: Marek Mazanec (Kacetl) – D. Musil, Kundrátek, M. Doudera, M. Adámek, Jaroměřský, Zahradníček, J. Michálek – O. Šedivý, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – Chmielewski, A. Nestrašil, O. Kovařčík – Hrehorčák, Miloš Roman, Kofroň – Martynek, R. Szturc, Dravecký (A).
    Mountfield HK: Kiviaho (Š. Lukeš) – Nedomlel, Blain, F. Pavlík (A), Gaspar, Kalina, McCormack, Jank – Oksanen, Lev (A), Smoleňák (C) – Jergl, Kevin Klíma, Perret – Kelly Klíma, Lalancette, R. Pilař – Orsava, Koukal, Šalda.

    Rozhodčí: Pešina, Mrkva – Ondráček, Špůr

    Diváci: 3181
    thejrc.org