Val. Meziříčí – Opava 7:5 (kon.) | Nový Jičín – Kopřivnice 5:0 (kon.) | Vel. Meziříčí – SHK Hodonín 5:4 (3:2 po s.n.)
Žďár n/S – Kometa Brno B 7:2 (kon.) | Děčín – Mostečtí Lvi 1:8 (kon.) | Dvůr Králové n. L. – Nová Paka 6:4 (kon.)
Kobra – Klatovy 2:4 (kon.) | Tábor – Písek 11:3 (kon.) | Příbram – Havlíčkův Brod 2:4 (kon.)
Řisuty – Cheb 3:8 (kon.)
konec
HC Bobři Valašské Meziříčí
7:5 (3:2, 2:1, 2:2)
HK Opava
Středa 03.11.2021, 18:00 • Zimní stadion Valašské Meziříčí • 2. liga skupina Východ • 13. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    HC Slezan Opava

    Opavský Slezan se v dosavadním průběhu sezóny prezentuje velmi dobrým hokejem, překážkou ve vyšším tabulkovém postavení mu však jsou nepravidelné bodové zisky, respektive neschopnost udržet si vítěznou šňůru déle než dvě utkání.

    Ofenzívu nejseverněji postaveného týmu skupiny Východ táhnou čerstvé a mladé posily, které Slezan posílily přes sezónou z vítkovické juniorky. Jan Vojtovič (2+8) a Adam Beránek (4+4) se stali možná i trochu něčekaně lídry Slezanu a i díky nim je v tuto chvíli na postupových pozicích.

    Forma v posledních 5 utkáních: 2-0-1-2
    Hodonín vs. Opava 3:2 po s. n.
    Opava vs. Nový Jičín 4:1
    Žďár nad Sázavou vs. Opava 4:2
    Opava vs. Kopřivnice 0:4
    Kometa Brno B vs. Opava 3:4
     
    HC Bobři Valašské Meziříčí

    Bobři z Valašského Meziříčí prožívají snové období. Na svém kontě mají sedm vítězství v řadě a nejsou to vítězství jen tak ledajaká. Valaši vítězí i vysokým rozdílem ve skóre a jejich současná forma je rozhodně něco, co lze pojmenovat fazónou.

    Útočná síla Valachů se může spoléhat hned na několik svých reprezentantů v čele s Tomášem Vávrou (9+6) nebo Janem Křivohlávkem (9+5), pozadu však nezůstává ani například obránce David Vosátko (1+7).

    Forma v posledních 5 utkáních: 5-0-0-0
    Žďár nad Sázavou vs. Valašské Meziříčí 2:6
    Valašské Meziříčí vs. Kopřivnice 6:1
    Valašské Meziříčí vs. Velké Meziříčí 5:1
    Nový Jičín vs. Valašské Meziříčí 4:7
    Valašské Meziříčí vs. Hodonín 3:0
     
    Úvodní sestavy:

    HC Bobři Valašské Meziříčí: Slovák (Netolička) – Ďurkáč, Báchor (A), Vosátko, Weintritt, Holiš, Mošnička, Kamas – Goiš, Apolenář, Finsterle – Andris, Křivohlávek, Pořický (C) – Kuchařík, Urbanec, Kozubík – Stodůlka.

    HK Opava: Baldik (Piták) – Šindelář (C), Zouhar, Thiel, Kunc, Ficek, Věntus, Kocián – Rousek, Buršík, Krupa, Peterka, Římský, Štindl, Beránek, Urban, Wolf (A), Damašek, Hendrych.

    Rozhodčí: Maršálek – Kleprlík, Blažek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:14
    První útočná akce Valachů v lapačce Baldíka, vhazovat se bude jeho pravici.
     
    00:18
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
    Bobři jdou bleskově do vedení! LUKÁŠ FINSTERLE se s ničím nepáral, vypálil ihned po vhazování a díky odrazu puku o tyčku Slezanu dostal černu gumu poprvé v utkání do sítě. Asistence: Jakub Apolenář a Jiří Goiš.
     
    00:54
    Rozehrávka Slezanu končí až na zakázaném uvolnění.
     
    01:22
    Opavští dlouho váhali s rozehrávkou a a málem se jim to stalosoudným. Kuchařík sice zachytil puk v jejich obranném pásmu, nedokázal jej však přesně dostat k najíždějícímu spoluhráči.
     
    02:25
    Ďurkáč se i z pozice obránce vysunul až do prostoru mezikruží, kde od modré čáry dostal přesnou přihrávku, následnou ranou zápěstím mířil velmi dobře k levé tyčce, brankář Baldík byl ale tentokrát pozorný a vyrazil kotouč do rohu kluziště.
     
    03:01
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
    Valaši zúročují svůj velmi dobrý tlak na začátku utkání ve druhou branku zápasu! JIŘÍ GOIŠ dostal naprosto učebnicovou přihrávku před prázdnou branku od Apolenáře a útočník s jeho zkušenostmi neměl nejmenší problém uklidit puk do odkryté části Baldíkovy svatyně. Asistence: Jakub Apolenář a Lukáš Finsterle.
     
    03:56
    Domácí pokračují v náporu a Baldík se musí v brankovišti otáčet. Nyní se ale sami vyhnali do středního pásma, a nakonec je jim pískán ofsajd.
     
    04:48
    Opava se po dlouhé odmlce dostává do útočného pásma, kde bojuje o kotouč u mantinelu za brankou.
     
    05:11
    Valaši se nakonec zhostili puku, ale vyhazují jej jenn tak, aby to nebylo zakázané uvolnění a odcházejí střídat.
     
    05:54
    Bobři z nenápadné akce donutili Baldík schovat puk v lapačce a získávají alespon výhodu vhazování v útočném pásmu.
     
    06:31
    Vyloučení v týmu HK Opava (Rousek – 2 min., podrážení).
     
    06:42
    Slezan bleskově vyhazuje přes všechny čáry a spoří cenné vteřinky.
     
    07:22
    Bobři se až nyní usazují v útočném a začínají hledat cestu pro kotouč za záda Baldíka.
     
    07:58
    Domácí ale nevykouzili v útočném pásmu nic kloudného, Slezan znovu vyhazuje přes všechny čáry po nepřesné přihrávce soupeře.
     
    08:31
    Opava hraje v plném počtu.
     
    08:47
    Weintritt se pokusil rozehrát od modré po mantinelu, po teči soupeře ale puk končí mimo ledovou plochu, vhazovat se bude v obranném pásmu hostí.
     
    09:22
    Hendrych dobře zachytil rychle se rozvíjející akci domácích a vydal se svou útočnou formací do útočného pásma. Letka Slezanu ale nedokázala vyprodukovat žádnou střelu směrem na Slováka, útěchou jim budiž alespoň vyhození Valachů na zakázané uvolnění.
     
    10:22
    Vyloučení v týmu HK Opava (2 min. – příliš mnoho hráčů na ledě). Trest odpyká Buršík.
     
    11:07
    Valašskému Meziříčí se druhá přesilová hra příliš nedaří. Slezan zachycuje jejich rozehrávku už ve středním pásmu a v pohodě vyhazuje puk opakovaně do jejich pásma.
     
    12:22
    Opava hraje v plném počtu.
     
    12:59
    Valaši uklidnili hru za svou brankou a po dostřídání kompletní pětice se vydali do útoku, jejich snahy ale byly znovu zastaveny ještě před modrou čárou.
     
    13:30
    Opava právě vstřelila branku!
    Slezan se i s velkou dávou štěstí dočkává první branky na svém kontě! ONDŘEJ DAMAŠEK nahodil puk do předbrankového prostoru i po nešťastné teči o brusli obránce Valachů se puk odrazil za přesunujícího se Slováka. Bez asistence.
     
    14:27
    Peterka zavezl kotouč až za bránu Slováka a Slezan díky němu získal tlak v útočném pásmu, Slovák si ale nakonec z jedinou ránou z mezikruží poradil.
     
    15:11
    Na druhé straně byl v permanenci znovu Baldík, i za pomoci svých spoluhráčů ale drobné zmatky ve svém brankovišti vyřešil a schoval puk do své moci.
     
    15:21
    Vyloučení v týmu HK Opava (Ficek – 2 min., vysoká hůl).
     
    16:04
    Bobři sehráli krásnou akci na jeden dotek a Báchor měl na holi třetí gól pro svůj tým! Z prostoru pro vhazování se mu ale nepodařilo zvednou kotouč tak, aby jej dostal za přesunujícího se Baldíka, který už jen s poslední naději natahoval beton ke své vzdálenější tyči.
     
    17:21
    Opava hraje v plném počtu.
     
    17:51
    Mošnička převedl rychlé ruce a po obehrání dvou protihráčů nabídl kotouč na střelu svému spoluhráči do prostoru pro vhazování, ránu z první ale Baldík viděl od samého počátku a neměl problém s jejím zpacifikováním.
     
    18:32
    Za Slovákovými zády zvonila tyč! Rána Slezanu ale přišla z příliš ostrého úhlu na to, aby měla větší naději na úspěch.
     
    19:08
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
    Valaši přece jenom přídávají ještě před koncem třetiny další gól! JAKUB ĎURKÁČ dostal nabídku na střelu na modrou čáru, kterou využil k dělové ráně, která propálila vše co mu stálo v cestě a i po neťastném zákroku Baldíka skončilo nakonec v brance opavského brankáře. Asistence: Stanislav Báchor a Lukáš Finsterle.
     
    19:55
    Opava právě vstřelila branku!
    Slezan ale bleskově snižuje na rozdíl jediné branky! TOMÁŠ ROUSEK vědom si mála zbývajícího času vyslal z mezikruží poslední střelu naděle směrem na Slováka a po zmatcích v brankovišti nakonec kotouč skončil v jeho svatyni. Asistence: Marcel Kunc a Petr Wolf.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Divoká první perioda nabídla na zimním stadionu ve Valašském Meziříčí hned pětici přesných zásahů. Bobři se nejprve ujali bleskového vedení díky a Jiřímu Goišovi, aby ve 14. minutě korigoval stav na světelné tabuli Ondřej Damašek. Už to vypadadalo, že Bobři přece jenom půjdou do šaten s dvoubrankovým náskokem díky Jakubu Ďurkáčovi, pět sekund před koncem třetiny ale vrátil Slezanu jednobrankovou ztrátu Tomáš Rousek.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 18:50.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:47
    Vstup do druhé periody s vysokou aktivitou z obou stran! Největší šanci zaznamenal Andris, který v přečíslení tři na jednoho pálil na bližší tyč branky, Baldík byl ale se svým betonem připraven a vyrazil kotouč do bezpečí.
     
    21:32
    Znovu velmi aktivní Andris zavezl puk až do útočného pásma a Valaši díky němu nyní zavřeli Opavu v jejím pásmu.
     
    22:37
    Opava dostala Bobry pod dobrý tlak a obrana Valachů vyhazuje na jistotu pouze na zakázané uvolnění.
     
    23:21
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
    ŠIMON KUCHAŘÍK využil skvělé akce Urbance podél mantinelu, který zavezl puk až do brankoviště a útočník Valachů dorazil puk za bezmocného Baldíka. Asistence: Tomáš Urbanec.
     
    23:27
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
    Bobři blekosvě navyšují skóre na rozdíl tří branek! JAKUB APOLENÁŘ dorážel puk za bezmocného Baldíka po nahození Ďurkáče, kterému vypadl kotouč z jeho moci a potvrzuje tak svoji střeleckou formu. Asistence: Jakub Ďurkáč a Lukáš Finsterle.
     
    23:27
    Střídání v týmu HC Bobři Valašské Meziříčí: ze hřiště odchází Baldík, přichází Piták.
     
    24:23
    Valaši nemají dosta a pokračují v náporu. Dalí střela z prostoru pro vhazování propadla brankovištěm a i dávkou štěstí u ní byl nejdříve obránce Slezanu, který odklidil černu gumu do bezpečí.
     
    25:28
    Opava je značně opařena a jen vyhazuje puk ze své třetiny. Valaši zažívají skvělou periodu v utkání.
     
    26:37
    Piták schoval puk do lapačky a nechává svůj tým po dlouhém úseku na ledě prostřídat.
     
    27:50
    Křivohlávek našel pasem přes celou třetinu najíždějícího Andrise, útočník Valachů pálil následně jen těsně mimo z prostoru pro vhazování.
     
    28:31
    Hra se trochu rozkouskovala a ani jednomu týmu se nedaří dostat přes střední pásmo.
     
    29:25
    Vyloučení v týmu HC Bobři Valašské Meziříčí (Urbanec – 2 min., hákování).
     
    30:36
    Opavká přesilovka se rozhodně nezapíše mezi ty více zdařilé. Slezan se nemůže dostat do útočného pásma a Bobři bez větších potíží kontrolují puk i v oslabení.
     
    31:25
    Valašské Meziříčí hraje v plném počtu.
     
    32:17
    Slezan zastavil útočnou kombinaci Valachů ve svém pásmu, nepodařilo se mu však vyvést puk ze své třetiny. Na modré čáře číhal pozorný Weintritt a poslal puk znovu za opavskou branku.
     
    33:10
    Slovák musel přesvědčit o svých brankářských kvalitách po rychlé kombinaci soupeře a nepříjemné ráně od modré, při které mu stínili hned dva hráči, díky skvělému reflexu ale dostal kotouč do rohu kluziště.
     
    33:59
    Opavští pod náporem soupeře pouze vyhazují na zakázané uvolnění. Pětice Slezanu je na ledě již opravdu dlouho, navíc to má ve druhé periodě dále na střídačku.
     
    34:39
    Vyloučení v týmu HC Bobři Valašské Meziříčí (Holiš – 2 min., podrážení).
     
    35:24
    Hendrych se jako nůž máslem protáhl hned kolem třetice protihráčů, aby donutil Slováka ke skvělému zákroku po blafáku do forhendu. Bobři následně vyhazují přes všechny čáry.
     
    36:39
    Valašské Meziříčí hraje v plném počtu.
     
    37:08
    Opava právě vstřelila branku!
    Slezan z ničeho nic vstítil svou třetí branku zápasu. LUKÁŠ PETERKA poslal svižnou ranou z mezikruží puk do růžku branky a nedal Slovákovi šanci zasáhnout. Asistence: Petr Wolf a Tomáš Rousek.
     
    38:46
    Útočnou akci Slezanu zastavuje ofsajdové postavení, vhazovat se tak bude ve středním pásmu.
     
    39:33
    Valaši se rychle dostali do útočného pásma a nadechují se k závěrečnému tlaku před Pitáka před zazněním sirény.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I prostřední část základní hrací doby přinesla třetinu bohatou na góly. Bobrům nejprve vrátil dvoubrankové vedení Šimon Kuchařík, aby o devět sekund později vedli Valaši už o tři branky díky Jakubu Apolenářovi. Slezan zvládl znovu kontrovat krátce před koncem třetiny, kdy se nekomromisně do rohu branky prosadil Lukáš Peterka. Valaši tak budou do třetí části vstupovat s dvoubranovým náskokem, výhranou však ješě zdaleka nemají.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 19:35.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:24
    Nepřesnosti na obou stranách v úvodu periody. Zakázané uvolnění Opavy posíla vhazování před branku Pitáka.
     
    41:21
    Andris si dojel pro pak branku Pitáka a Valaši zavřeli Opavu v jejím pásmu. Hlavní rozhodčí nakonec jejich tlak přerušuje kvůli ležímu hráči Opavy, který se dlouho nezvedal z ledu.
     
    42:16
    Vosátko tvrdě narazil protihráče ve středním pásmu na mantinel a hráč Opavy měl co dělat, aby se zvedl z ledu a dojel na střídačku svého týmu.
     
    43:28
    Báchor vystihl rozehrávku Slezanu a poslal puk znovu do jejich pásma.
     
    44:12
    Opava právě vstřelila branku!
    Slezan z rychlé akce koriguje na rozdíl jediné branky! TOMÁŠ ROUSEK by ve správný čas na správném místě a po odrazu kotouče od tyče jej z první poslal nechytatelně za záda Slováka ranou z první. Asistence: Jiří Šindelář a Petr Wolf.
     
    45:13
    Bobři si nerozuměli při rozehrávce a puk končí až na zakázaném uvolnění.
     
    46:10
    Urbanec se zhostil nepřesné přihrávky soupeře za modrou čárou a po rychlém přechodu do útoku pálil bekhendem na lapačku Pitáka. Střela ale postrádala potřebnou razanci a brankář Opavy neměl problém s jejím ukrytím ve své výstroji.
     
    47:30
    Opava právě vstřelila branku!
    Opava vyrovnává stav utkání! Důrazný TOMÁŠ KRUPA si počkal před brankovištěm na vyražený puk po střele Damaška a napotřetí je protlačil pod betony Slováka za brankovou čáru! 12 minut před zápasem tak začínáme od nuly. Asistence: Ondřej Damašek a Petr Wolf.
     
    48:04
    Kotouč skončil po teči mimo ledovou plochu, vhazovat se bude po levé ruce brankáře Pitáka.
     
    48:31
    Závar před brankou Slezanu nakonec vyřešil brankář Piták, který i za pomoci obránců schoval puk pod lapačku a přerušil hru. Následovala drobná potyčka před jeho brankovištěm, rozhodčí vše nechvává bez trestů.
     
    49:27
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
    Valaši si po necelé minutě berou vedení zpět! ŠIMON KUCHAŘÍK si najel z druhé vlny a v předbrankovém prostoru nikým nebráněn po zákroku Pitáka poslal puk nechytatelně za jeho záda přesně do teploměru, kde se brankářům zasahuje proti střelám jen velmi těžce. Asistence: Jakub Pořický a Jan Křivohlávek.
     
    50:40
    Opavští se ale nevzdávají a ihned po inkasované brance se tlačí kupředu. Brankář Slovák ale poslední střelu Slezanu viděl od samého počátku, a neměl tak problém s jejím zlikvidováním.
     
    51:38
    Vysoké tempo začíná nabírat s ubývajícími minutami na obrátkách. Valaši jsou si velmi dobře vědomi, že bránit hubený náskok by bylo až příliš naivní, jejich poslední útočnou akci ale zastavuje úmyslné ofsajdové postavení.
     
    52:41
    Opavští si vypraovali dobrý tlak v útočném pásmu, útočníkovi Slezanu ale v mezikruží na poslední chvíli přeskočil puk hokejku a dojel až do středního pásma.
     
    53:55
    Opava zamkla Bobry v jejich pásmu a jde si za vyrovnáním. Obrana Valachů je nyní naprosto rozhozená, hostům se však nedaří prokombinovat k jakékoliv střele na branku.
     
    54:27
    Bobři se ihned poté, co se zmocnili puku, vydali do útoku, střela z prostoru pro vhazování našla cíl ale pouze v lapačce Pitáka, který přerušil hru.
     
    55:19
    Goiš si našel puk ve středním pásmu, využil volného prostoru, který se před ním otevřel a nakone pálil z ostrého úhlu na bližší tyč. Brankář Opavy si ale jeho střelu bez větších obtíží pohlídal a u puku je znovu Slezan.
     
    56:28
    Bobři se zmocnili kotouče ve svém pásmu a s jeho rozehrávkou pochopitelně nikterak nespěchají. Rychlé napadání Opavy je ale donutilo kotouč nahodit až do útočného pásma.
     
    57:20
    Opavští znovu začínali až z vlastní třetiny a dostali se rychle do zakončení. Brankář Slovák ale shoval puk v lapačce a nadále kouskuje hru – stav vyhovující nyní zejména domácím, kteří se dostávají pod tlak Slezanu.
     
    58:20
    Opava hraje bez brankáře s šesti hráči v poli!
     
    59:02
    Andris už se zmocnil kotouče ve středním pásmu, jeho nahození na prázdnou branku ale letí mimo.
     
    59:48
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
    Nyní už se ale Valaši mohou radovat z další gólové radosti! LUKÁŠ FINSTERLE se dostal ke kotouči u mantinelu a bekhendovým nahozením jej dostal do prázdné branky soupeře. Asistence: Tomáš Andris.
     
    Konec zápasu.
     
    Divoké utkání ve Valašském Meziříčí končí s konečným počtem dvanácti branek. Z tříbodového zisku se radují domácí Bobři, i když se hlavně ve třetí části museli o výsledek strachovat, Slezan v ní rozhodně nebyl horším týmem, své šance ale nedokázal dotáhnout vícekrát než bylo potřeba do gólového konce. (20:09:36)

    Daniel Gargulák

    Branky a nahrávky: 1. Finsterle (Apolenář, Goiš), 4. Goiš (Apolenář, Finsterle), 20. Ďurkáč (Báchor, Finsterle), 24. Kuchařík (Urbanec), 24. Apolenář (Ďurkáč, Finsterle), 50. Kuchařík (Pořický, Křivohlávek), 60. Finsterle (Andris) – 14. Damašek, 20. Rousek (Kunc, Wolf), 38. Peterka (Wolf, Rousek), 45. Rousek (Šindelář, Wolf), 48. Krupa (Damašek, Wolf)


    HC Bobři Valašské Meziříčí: Slovák (Netolička) – Ďurkáč, Báchor (A), Vosátko, Weintritt, Holiš, Mošnička, Kamas – Goiš, Apolenář, Finsterle – Andris, Křivohlávek, Pořický (C) – Kuchařík, Urbanec, Kozubík – Stodůlka.
    HK Opava: Baldik (24. Piták) – Šindelář (C), Zouhar, Thiel, Kunc, Ficek, Věntus, Kocián – Rousek, Buršík, Krupa, Peterka, Římský, Štindl, Beránek, Urban, Wolf (A), Damašek, Hendrych.

    Rozhodčí: Maršálek – Kleprlík, Blažek.

    Diváci: 275.
    thejrc.org