Val. Meziříčí – Opava 7:5 (kon.) | Nový Jičín – Kopřivnice 5:0 (kon.) | Vel. Meziříčí – SHK Hodonín 5:4 (3:2 po s.n.)
Žďár n/S – Kometa Brno B 7:2 (kon.) | Děčín – Mostečtí Lvi 1:8 (kon.) | Dvůr Králové n. L. – Nová Paka 6:4 (kon.)
Kobra – Klatovy 2:4 (kon.) | Tábor – Písek 11:3 (kon.) | Příbram – Havlíčkův Brod 2:4 (kon.)
Řisuty – Cheb 3:8 (kon.)
konec
HC Bobři Valašské Meziříčí
7:5 (3:2, 2:1, 2:2)
HK Opava
Středa 03.11.2021, 18:00 • Zimní stadion Valašské Meziříčí • 2. liga skupina Východ • 13. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Divoké utkání ve Valašském Meziříčí končí s konečným počtem dvanácti branek. Z tříbodového zisku se radují domácí Bobři, i když se hlavně ve třetí části museli o výsledek strachovat, Slezan v ní rozhodně nebyl horším týmem, své šance ale nedokázal dotáhnout vícekrát než bylo potřeba do gólového konce. (20:09:36)
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
    Nyní už se ale Valaši mohou radovat z další gólové radosti! LUKÁŠ FINSTERLE se dostal ke kotouči u mantinelu a bekhendovým nahozením jej dostal do prázdné branky soupeře. Asistence: Tomáš Andris.
     
    59:02
    Andris už se zmocnil kotouče ve středním pásmu, jeho nahození na prázdnou branku ale letí mimo.
     
    58:20
    Opava hraje bez brankáře s šesti hráči v poli!
     
    57:20
    Opavští znovu začínali až z vlastní třetiny a dostali se rychle do zakončení. Brankář Slovák ale shoval puk v lapačce a nadále kouskuje hru – stav vyhovující nyní zejména domácím, kteří se dostávají pod tlak Slezanu.
     
    56:28
    Bobři se zmocnili kotouče ve svém pásmu a s jeho rozehrávkou pochopitelně nikterak nespěchají. Rychlé napadání Opavy je ale donutilo kotouč nahodit až do útočného pásma.
     
    55:19
    Goiš si našel puk ve středním pásmu, využil volného prostoru, který se před ním otevřel a nakone pálil z ostrého úhlu na bližší tyč. Brankář Opavy si ale jeho střelu bez větších obtíží pohlídal a u puku je znovu Slezan.
     
    54:27
    Bobři se ihned poté, co se zmocnili puku, vydali do útoku, střela z prostoru pro vhazování našla cíl ale pouze v lapačce Pitáka, který přerušil hru.
     
    53:55
    Opava zamkla Bobry v jejich pásmu a jde si za vyrovnáním. Obrana Valachů je nyní naprosto rozhozená, hostům se však nedaří prokombinovat k jakékoliv střele na branku.
     
    52:41
    Opavští si vypraovali dobrý tlak v útočném pásmu, útočníkovi Slezanu ale v mezikruží na poslední chvíli přeskočil puk hokejku a dojel až do středního pásma.
     
    51:38
    Vysoké tempo začíná nabírat s ubývajícími minutami na obrátkách. Valaši jsou si velmi dobře vědomi, že bránit hubený náskok by bylo až příliš naivní, jejich poslední útočnou akci ale zastavuje úmyslné ofsajdové postavení.
     
    50:40
    Opavští se ale nevzdávají a ihned po inkasované brance se tlačí kupředu. Brankář Slovák ale poslední střelu Slezanu viděl od samého počátku, a neměl tak problém s jejím zlikvidováním.
     
    49:27
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
    Valaši si po necelé minutě berou vedení zpět! ŠIMON KUCHAŘÍK si najel z druhé vlny a v předbrankovém prostoru nikým nebráněn po zákroku Pitáka poslal puk nechytatelně za jeho záda přesně do teploměru, kde se brankářům zasahuje proti střelám jen velmi těžce. Asistence: Jakub Pořický a Jan Křivohlávek.
     
    48:31
    Závar před brankou Slezanu nakonec vyřešil brankář Piták, který i za pomoci obránců schoval puk pod lapačku a přerušil hru. Následovala drobná potyčka před jeho brankovištěm, rozhodčí vše nechvává bez trestů.
     
    48:04
    Kotouč skončil po teči mimo ledovou plochu, vhazovat se bude po levé ruce brankáře Pitáka.
     
    47:30
    Opava právě vstřelila branku!
    Opava vyrovnává stav utkání! Důrazný TOMÁŠ KRUPA si počkal před brankovištěm na vyražený puk po střele Damaška a napotřetí je protlačil pod betony Slováka za brankovou čáru! 12 minut před zápasem tak začínáme od nuly. Asistence: Ondřej Damašek a Petr Wolf.
     
    46:10
    Urbanec se zhostil nepřesné přihrávky soupeře za modrou čárou a po rychlém přechodu do útoku pálil bekhendem na lapačku Pitáka. Střela ale postrádala potřebnou razanci a brankář Opavy neměl problém s jejím ukrytím ve své výstroji.

    Daniel Gargulák

    Branky a nahrávky: 1. Finsterle (Apolenář, Goiš), 4. Goiš (Apolenář, Finsterle), 20. Ďurkáč (Báchor, Finsterle), 24. Kuchařík (Urbanec), 24. Apolenář (Ďurkáč, Finsterle), 50. Kuchařík (Pořický, Křivohlávek), 60. Finsterle (Andris) – 14. Damašek, 20. Rousek (Kunc, Wolf), 38. Peterka (Wolf, Rousek), 45. Rousek (Šindelář, Wolf), 48. Krupa (Damašek, Wolf)


    HC Bobři Valašské Meziříčí: Slovák (Netolička) – Ďurkáč, Báchor (A), Vosátko, Weintritt, Holiš, Mošnička, Kamas – Goiš, Apolenář, Finsterle – Andris, Křivohlávek, Pořický (C) – Kuchařík, Urbanec, Kozubík – Stodůlka.
    HK Opava: Baldik (24. Piták) – Šindelář (C), Zouhar, Thiel, Kunc, Ficek, Věntus, Kocián – Rousek, Buršík, Krupa, Peterka, Římský, Štindl, Beránek, Urban, Wolf (A), Damašek, Hendrych.

    Rozhodčí: Maršálek – Kleprlík, Blažek.

    Diváci: 275.
    ocianews.com