Litvínov – Sparta 3:2 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
3:2 (2:0, 1:1, 0:1)
HC Sparta Praha
Čtvrtek 04.11.2021, 17:30 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký čtvrteční večer přeji všem příznivcům hokeje. Dnes je na programu další kolo české extraligy a v jeho rámci budeme sledovat duel mezi týmy HC VERVA Litvínov a HC Sparta Praha.
     
    HC VERVA Litvínov

    Hokejisté dnes domácího Litvínova se v tabulce extraligy nacházejí na třináctém místě a dosud získali dvaadvacet bodů. Sedmkrát vyhráli a dvanáctkrát pak odešli z ledu jako poražený tým. Verva měla dvě prohry v řadě za sebou, které zastavila na domácím ledě proti Kladnu, které porazila těsně 4:3. Na tříbodový zisk chtěli Litvínovští navázat v posledním odehraném kole na půdě Pardubic. Ty ale neponechaly nic náhodě a zvítězily 4:2. Dnes tak budou hráči Litvínova pokoušet své štěstí proti Spartě, která v posledních kolech neoplývá oslnivou formou.

    Nejproduktivnější hráči

    Giorgio Estephan 6+11
    Patrik Zdráhal 7+9
    Richard Jarůšek 8+4
     
    HC Sparta Praha

    Sparťané se ještě nedávno pohybovali ve vrchních patrech tabulky, nyní je tomu ale jinak. Jsou na devátém místě se ziskem osmadvaceti bodů za devět výher a deset proher. Černá série trvá sedm zápasů, ve kterých hráči Sparty vydolovali tři body. Poslední tři prohry byly v základní hrací době, kdy Pražané padli 2:4 s Třincem, 3:6 s Plzní a naposledy pak neuspěli na mladoboleslavském ledě, kde prohráli 2:3. Dnes by na severu Čech rádi uspěli a tuto dlouhou šňůru proher zastavili. S Litvínovem půjde u tuhou bitvu, oba celky potřebují body jako sůl.

    Nejproduktivnější hráči

    Erik Thorell 9+17
    Filip Chlapík 9+11
    Michal Řepík 7+8
     
    Vzájemná utkání

    V probíhající sezóně se oba celky už utkaly, v září na svém ledě zvítězila pražská Sparta nad Litvínovem 6:4. Verva tak má svému soupeři dnes co vracet.
    Dostane se Sparta na vítěznou vlnu?
     
    Úvodní sestavy:

    HC VERVA Litvínov: Godla (Zajíček) – Irving, Hrbas, Stříteský, Balinskis, D. Zeman, Demel, O. Baláž – P. Zdráhal, Estephan, Jarůšek – F. Lukeš (A), V. Hübl (C), P. Straka (A) – M. Chalupa, Latta, Kudrna – P. Svoboda, Gerhát, Zygmunt.

    HC Sparta Praha: Neužil (Cichoň) – Moravčík, Mikliš, A. Polášek (A), T. Pavelka, Jurčina, Tomáš Dvořák, Radek Jeřábek – M. Řepík (C), R. Horák, E. Thorell – Z. Doležal, D. Kaše, J. Konečný – M. Forman (A), F. Chlapík, Prymula – T. Jandus, Hašek, Šmerha.

    Rozhodčí: Hodek, Svoboda – Gerát, Hynek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:11
    Domácí se hned na úvod zápasu dostali do útočného pásma, ale o puk záhy přišli a o akce se řítili hosté. Denis Godla tak musel velmi brzy zasahovat ve svém brankovišti.
     
    01:01
    Po chvilce zase hru na druhou stranu otočili Litvínovští, ale před Neužilem nevymysleli nic.
     
    01:58
    Balinskis vyzkoušel pozornost Jakuba Neužila, který jeho pokus chytil a má ho ve své lapačce. Hra je zastavena a buly bude vhozeno po levé ruce sparťanského brankáře.
     
    02:44
    Šmerha vybojoval na Gerhátovi kotouč a snažil se jím ohrozit Denise Godlu, ale jeho pokus skončil mimo. Hned na to se k němu přiřítil Michal Řepík, který z levé strany vyslal hodně štiplavou ránu, kterou pohotově kryje Denis Godla!
     
    03:05
    Sparťané se opět na chvíli usadili v pásmu soupeře, ale tentokráte litvínovský gólman zasahovat nemusel.
     
    03:32
    Aktivněji od úvodních minut působí hosté, kteří se několikrát dostali do zakončení, domácí hráči zatím bez větší šance.
     
    03:48
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (David Kaše – 2 min., podrážení).
     
    04:13
    Nyní aktivitu Sparty zabrzdilo vyloučení Davida Kašeho, který pyká za podrážení a domácí celek se už usadil před brankou Jakuba Neužila.
     
    04:46
    Po Zdráhalově nahození střílel Giorgio Estephan, k odraženému puku se na levém kruhu dostal ještě Aaron Irving, jenž svižnou ranou trefil pravý beton Jakuba Neužila. Následně pak se hosté osvobozují.
     
    05:18
    Pawel Zygmunt číhal mezi kruhy, k puku se ale nedostal. Následně pak po zemi vyslal pokus Matěj Stříteský, ovšem ten mířil jen na obranu soupeře.
     
    05:48
    Sparta se ubránila a už je v plném počtu.
     
    06:15
    Na řadě je první komerční přestávka. Po ní se bude vhazovat ve středním pásmu kvůli přihrávce rukou.
     
    06:36
    Do postupného útoku se vrhli domácí hráči, po tom, co se usadili v pásmu soupeře, ale záhy puk ztratili a s ním už Pražané míří před klec Denise Godly.
     
    07:26
    Erik Thorell se dostával do zajímavého zakončení, ale nakonec na Godlu nevyzrál. A také Tomáš Pavelka po něm střílel na Godlu, ten kryje betony a raději hru přerušuje.
     
    08:00
    Zdráhal nahazoval od zadního hrazení puk pro Jurčinu, ale ten na něj pořádně nedosáhl. Následně pak uháněli do akce hosté, ale v obranném pásmu Vervy o touš přišli.
     
    08:53
    Milan Jurčina z levé strany posílal puk na Denise Godlu, pro něho to ale byla lahůdka a v pohodě kryje kotouč do lapačky. Přesto před dotírajícím soupeřem raději hru zastavil.
     
    09:35
    Zakázané uvolnění Litvínova a hra se stěhuje před branku Denise Godly, vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    09:46
    Roman Horák chtěl tečovat střelu Adama Poláška, ale neúspěšně. Sparta pak pokračovala v tlaku před Godlou a ten musel proti Eriku Thorellovi znovu zakročit.
     
    10:49
    Litvínov právě vstřelil branku!
    V jedenácté minutě se mění skóre, a to na domácí straně. Ve zmatku před hostujícím brankovištěm se nejlépe zorientoval kanadský útočník MICHAEL LATTA, jenž byl důrazný a kotouč sebral. Následně ho pak v pádu bekhendem pověsil do hostující sítě – 1:0. Asistence: Přemysl Svoboda.
    10:49 Michael LATTA - 1:0
     
    11:17
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Ondřej Mikliš – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu).
     
    11:30
    Andrej Kudrna střílel z první z levého strany, ale jeho pokus kryje Jakub Neužil. Hra je zastavena a vhazování proběhne po jeho pravé ruce.
     
    12:33
    Domácí se znovu usadili před brankou Sparty, kde kombinují, ale zatím se nemohou dostat do přesnějšího zakončení.
     
    13:02
    Marek Hrbas střílel od modré čáry a jeho dělovka pak orazítkovala tyč hostující branky. Domácí tak nebyli daleko od druhého přesného zásahu.
     
    14:11
    Je signalizováno další vyloučení, hosté byli znovu nedisciplinovaní a zbytečně půjdou do čtyř. Tedy pokud v ponechané výhodě Litvínov neskóruje.
     
    14:30
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Roman Horák – 2 min., hákování).
     
    14:42
    Patrik Zdráhal pohotově vystřelil mezi kruhy, jeho střelu srazila obrana hostů do bezpečí a hned pak se Sparta osvobozuje a posílá kotouč až před Denise Godlu.
     
    15:35
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Využitá přesilová hra a Verva jde do dvoubrankového náskoku. Aaron Irving z levé strany z mírného úhlu nahodil kotouč před soupeřovu klec, kde ANDREJ KUDRNA natáhl svoji hůl a dostal puk za záda Jakuba Neužila – 2:0. Asistence: Aaron Irving a Giorgio Estephan.
    15:35 Andrej KUDRNA - 2:0
     
    16:53
    Litvínovští se znovu dostali před Neužila, tentokráte ho ale neohrozili. Sparťané po zisku puku okamžitě míří před branku Litvínova.
     
    17:28
    Pohotově z levého kruhu střílel Zdeněk Doležal, ovšem jeho pokus nastavenou holí zneškodnil Denis Godla a znovu tak podržel svůj tým.
     
    18:21
    Sparťané ve středním pásmu ztratili puk, domácí toho ale nevyužili k průniku před Neužila, protože dostřídávali.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:30
    Andrej Kudrna v prostoru mezi kruhy švihl do kotouče a proti němu musel vytasit efektní semafor Jakub Neužil a má puk v lapačce.
     
    19:50
    Pražané mají kotouč ve své moci a ještě se pokoušejí dostat se před Denise Godlu, spíše to ale vypadá, že se třetina jen dohrává a je u samého konce.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí a lépe vyzněla pro litvínovský celek. V jedenácté minutě předvedl důraz u brankoviště kanadský útočník Michael Latta, jenž poté bekhendem poslal puk do odkryté klece. O pět minut později pak využil přesilovou hru Andrej Kudrna, který nataženou holí uklidil do sítě puk po nahození Aarona Irvinga. Poprvé do kabin se tak půjde lépe hráčům Vervy, kteří mají dvoubrankový náskok. Uvidíme, co nám nabídne druhá třetina, do které hosté vstoupí s jasným cílem, a sice duel srovnat.
     
    Střely na branku: 9 – 5
     
    Další třetina začne přibližně v 18:21.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    Pawel Zygmunt se prodral do útočného pásma, následně pak sváděl souboj o puk u hrazení a Verva pak ještě operovala před Neužilem, ale nedokázala na něho vyslat žádnou střelu.
     
    21:18
    Zakázané uvolnění Sparty a hra se stěhuje před Neužila, Litvínov tak bude moci znovu zaútočit.
     
    21:20
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Matěj Stříteský – 2 min., nedovolené bránění).
     
    21:40
    První vyloučení na straně Litvínova a Sparta má šanci snížit na kontaktní branku v přesilové hře.
     
    21:50
    Zblízka zakončoval Michal Řepík, Denis Godla si místo u tyče pokryl, následně to pak zkusil Erik Thorell, ovšem i ten na něho nevyzrál Po zisku puku ho pak domácí vyhazují až před Jakuba Neužila.
     
    22:21
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Pawel Zygmunt – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu).
     
    22:21
    Hosté mají nyní velkou šanci, jak se dostat zpět do zápasu, zahrají si přesilovku pět na tři.
     
    22:36
    Ovšem domácí se hned po buly v obranném pásmu Litvínova dostali na puk a hned ho vyhodili až před branku Pražanů.
     
    23:10
    A další výhoz. Dvojnásobná přesilová hra se hostům velmi rychle krátí.
     
    23:20
    Litvínov má asi to nejhorší za sebou, už je ve čtyřech hráčích.
     
    23:52
    Dobrá obranná hra celé litvínovské čtveřice a z toho pramenilo další vyhození kotouče až před branku Jakuba Neužila. Litvínov tak šetří další cenné vteřinky.
     
    24:21
    Litvínov je v plném počtu.
     
    24:48
    Sparťané si neporozuměli při rozehrávce ve středním pásmu a soupeř je zatlačil zpět do obranné třetiny. Následně se pak hosté přemístili před Godlu, ale tam je o puk obral Aarong Irving.
     
    25:52
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Michael Latta – 2 min., podrážení).
     
    26:34
    Roman Horák napřáhl ke střele, tu zablokovala obrana Litvínova a hned ho posílá na opačný konec kluziště. Verva se osvobozuje.
     
    27:01
    František Gerhát byl dalším hráčem, který dostal puk z obranného pásma hodně daleko a Litvínov tak znovu šetří cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    27:37
    V rohu obranného pásma Litvínova došlo na souboj o puk, ten vyhráli hosté. Z pravé strany pak střílel David Kaše a proti jeho projektilu pohotově zakročil Denis Godla.
     
    27:52
    Litvínov zvládl další oslabení a je už v plném počtu.
     
    28:42
    Jeden z hostů nahodil puk do pásma, nikdo ho netečoval a je z toho zakázané uvolnění a vše se stěhuje před Jakuba Neužila, buly po jeho pravé ruce.
     
    29:21
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Richard Jarůšek – 2 min., vysoká hůl).
     
    29:21
    Následuje komerční přestávka a po ní bude následovat další přesilová hra pro Spartu, Richard Jarůšek už sedí na trestné lavici za vysokou hůl.
     
    29:42
    Domácí hned získali puk v obranné třetině a vyhodili ho bez čekání před Jakuba Neužila.
     
    29:57
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté tuto přesilovou hru už využívají a jdou Litvínovu na kontaktní branku. Neúspěšnou odraženou střelu Filipa Chlapíka pohotově dorazil za Godlu ROMAN HORÁK a vrací tak své spoluhráče zpět do hry – 2:1. Asistence: Filip Chlapík a Erik Thorell.
    29:57 Roman HORÁK - 2:1
     
    30:37
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů na ledě). Trest odpyká Přemysl Svoboda.
     
    31:19
    Michal Řepík pálil z vrcholu levého kruhu a orazítkoval tyč Godlovy branky! Následně pak ještě dorážel před Godlou Pavelka, ale domácí brankář má kotouč u sebe.
     
    32:06
    Hosté operovali před brankou Litvínova, nakonec ale obrana dostala puk na svou stranu a vyhodila ho do středního pásma.
     
    32:37
    Litvínov je v plném počtu.
     
    33:13
    František Lukeš hledal přihrávkou Viktora Hübla, ale nakonec tahle souhra nevyšla. Nicméně Litvínovští nadále okupují pásmo hostů, kde roztáčejí další akci.
     
    34:34
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Milan Jurčina – 2 min., podrážení).
     
    34:34
    Následuje komerční přestávka.
     
    35:07
    Domácí neudrželi puk u modré čáry a jeden z hostů šel málem do akce ve vlastním oslabení, nakonec to Litvínov ustál a po převzetí puku otáčí hru.
     
    35:51
    Hosté nepustili soupeře do pásma a drželi hru daleko od své branky. Teď už jsou před Neužilem hráči Vervy a kombinují.
     
    36:34
    Sparta je v plném počtu.
     
    36:48
    Litvínov právě vstřelil branku!
    V závěru druhé části hry si Verva vrací svůj dvoubrankový náskok zpět. Viktor Hübl od zadního mantinelu nabil do prostoru mezi kruhy RICHARDU JARŮŠKOVI, který nechytatelnou střelou nedal Jakubu Neužilovi žádnou šanci a vymetl pavučiny v jeho kleci – 3:1. Asistence: Viktor Hübl a František Lukeš.
    36:48 Richard JARŮŠEK - 3:1
     
    38:27
    Hosté se ještě vydávají do akce a budou se snažit znovu o kontaktní branku. Obrana domácích je ale zdržela v útočném pásmu.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:25
    Jakub Konečný zblízka zakončoval před Denisem Godlou, ten ale zakročil a rychle přerušil hru. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je u konce. V polovině utkání využil přesilovou hru Roman Horák a dostal Spartu na kontaktní branku. Ta pak měla další šance, ale k vyrovnání to nevedlo. Naopak tři minuty před druhou sirénou udeřila Verva a vrátila si dvoubrankový náskok. Richard Jarůšek pálil z prostoru mezi kruhy přesně a dal klid na litvínovské hokejky.
     
    Střely na branku: 16 – 15
     
    Další třetina začne přibližně v 19:17.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Hosté se usadili v pásmu Litvínova a snaží se o kontaktní branku. Zatím ale nemíří přesně.
     
    40:47
    Zakázané uvolnění Sparty stěhuje hru před Jakuba Neužila, vhazovat se bude po jeho levé ruce. Litvínova tak zadarmo získal útočnou třetinu.
     
    41:18
    Patrik Zdráhal nahodil puk před branku soupeře a před Neužilem pak vzniklo nebezpečí, obránci ale nedovolili zakončit Zdráhalovi a dostali kotouč ke svému brankáři.
     
    41:35
    Jurčina švihem poslal puk před branku Denise Godly, nikdo z jeho spoluhráčů na něj ale nedosáhl.
     
    42:27
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Zdeněk Doležal – 2 min., podrážení).
     
    42:41
    Giorgio Estephan na pravé straně vyslal pořádnou dělovku, kterou ale fantasticky kryje Jakub Neužil! Ten notně svůj tým podržel, když se rychle přesunul k tyči a kotouč lapil.
     
    43:35
    Jurčina se dostal ke kotouči a ten velmi rychle vyhazuje až před litvínovskou klec. Domácí tak další akci zakládají z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    44:27
    Sparta je v plném počtu.
     
    44:54
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Michal Řepík – 2 min., sekání).
     
    46:07
    Giorgio Estephan se dostal do blízkosti hostující klece, jeho pokus se neujal a následně ani dorážka Andreje Kudrny. Puk má Neužil a hra je zastavena.
     
    46:43
    Stříteský pálil od modré čáry a Hrbas dorážel, ale jen mimo tři hostující tyče.
     
    46:54
    Sparta je v plném počtu.
     
    47:41
    Sparťané získali puk a hned s ním vyrazili do útočného pásma, kde střílel Filip Chlapík, jeho neúspěšné zakončení pak chtěl dorážet spoluhráč, ale také nebyl úspěšný.
     
    49:50
    Litvínovští v obranném pásmu získali puk a hned ho vyvezli ven a pokračují do útočné akce.
     
    50:33
    Pawel Zygmunt neuspěl se svou střelou a Litvínov ztratil puk. S ním se na opačnou stranu přemístili hosté a už to zkoušejí před Denisem Godlou.
     
    51:30
    Zdeněk Doležal zamíchal pukem v mezikruží, jeho střelu ale zablokovala obrana Litvínova. Nicméně hosté stále operují před brankou Denise Godly.
     
    52:07
    Následuje komerční přestávka.
     
    52:16
    Proti Andreji Kudrnovi nyní zakročil Jakub Neužil a raději ukrývá puk k sobě. Hra je opět zastavena, buly po jeho levé ruce.
     
    52:47
    Richard Jarůšek šel do úniku, byl ale stíhán soupeřem. Následně pak se ale domácí zdrželi před Jakubem Neužilem, ale sám Jarůšek ho poté nepřekonal.
     
    53:37
    Moravčík pálil od modré čáry, jeho pokus ale Denis Godla dobře viděl a zakročil. Stále ale čelí útočné akci Pražanů.
     
    54:34
    Hosté nemají co ztratit a všechny poslední síly vrhají do útoku, obrana Litvínova ale zakročila a nedovolila soupeři, aby jakkoli ohrozil Godlovu klec.
     
    56:07
    David Kaše si nabruslil na levý kruh a jeho svižná střela pak končí na holi Denise Godly.
     
    56:37
    Jakub Neužil je na střídačce a Sparta to zkusí se šesti bruslaři v poli.
     
    57:10
    Domácí se objevili v pásmu soupeře před prázdnou klecí, ale pohlídali si to hosté, kteří touš získali zpět a otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    57:40
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hra bez brankáře hostům vyšla ti snižují na rozdíl jediné branky. Polášek nabil na levý kruh MICHALU ŘEPÍKOVI, jenž pak pohotovou střelou propálil Denise Godlu – 3:2. Hosté jsou ještě zpět ve hře. Asistence: Adam Polášek.
    57:40 Michal ŘEPÍK - 3:2
     
    58:47
    Neužil je opět na střídačce a následuje další powerplay hostů.
     
    59:24
    Litvínovští vyhazují puk z pásma šikovně tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    59:54
    Řepík v závěru selhal v akci dva na jednoho a puk poté zachytil Aaron Irving, jenž ho poslal do bezpečí!
     
    59:59
    Poslední vteřina třetí třetiny, buly před Godlou.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Litvínovští sice přišli o dvoubrankový náskok, když Michal Řepík při powerplay hostů snížil na rozdíl jediné branky, ale nakonec ustáli i závěrečný tlak soupeře a po výhře 3:2 slaví důležité tři body do tabulky. Hosté naopak zůstali bez bodů a navyšují černou sérii proher na osm.
     
    Střely na branku: 28 – 25
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek čtvrtečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (19:56:39)
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 11. Latta (P. Svoboda), 16. Kudrna (Irving, Estephan), 37. Jarůšek (V. Hübl, F. Lukeš) – 30. R. Horák (F. Chlapík, E. Thorell), 58. M. Řepík (A. Polášek)


    HC VERVA Litvínov: Godla (Zajíček) – Irving, Hrbas, Stříteský, Balinskis, D. Zeman, Demel, O. Baláž – P. Zdráhal, Estephan, Jarůšek – F. Lukeš (A), V. Hübl (C), P. Straka (A) – M. Chalupa, Latta, Kudrna – P. Svoboda, Gerhát, Zygmunt.
    HC Sparta Praha: Neužil (Cichoň) – Moravčík, Mikliš, A. Polášek (A), T. Pavelka, Jurčina, Tomáš Dvořák, Radek Jeřábek – M. Řepík (C), R. Horák, E. Thorell – Z. Doležal, D. Kaše, J. Konečný – M. Forman (A), F. Chlapík, Prymula – T. Jandus, Hašek, Šmerha.

    Rozhodčí: Hodek, Svoboda – Gerát, Hynek

    Diváci: 2630
    thejrc.org