Kazaň – Novosibirsk 0:2 (kon.) | Čerepovec – Jekatěrinburg 3:2 (kon.) | Jaroslavl – Magnitogorsk 3:2 (kon.)
N.Novgorod – Minsk 4:0 (kon.) | Petrohrad – Spartak Moskva 1:2 (po pr.)
konec
Ak Bars Kazaň
0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
HC Sibir Novosibirsk
Čtvrtek 04.11.2021, 15:00 • Tatněfť Arena, Kazaň • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Mockrát Vám děkuji za pozornost, doufám, že se uvidíme u dalšího kola nejvyšší ruské soutěže. S přáním hezkého zbytku dne, Vojtěch Adamek. (17:24:39)
     
    Československá stopa v dnešním utkání:
    Michal Čajkovský (SIB) 1+0, 2 střely na branku, hrací čas 18:20, 0 TM
     
    Statistiky dnešního utkání:
    Střely: 36:13
    Úspěšnost vhazování: 53 % : 47
    Bloky: 27:24
    Hity: 15:10
    Přesilovky/využití: 3/0 : 2/1
     
    V dnešním utkání jsme viděli velmi aktivní domácí celek, který si dokázal připravit pár zajímavých příležitostí, ale již se mu nepodařilo je proměnit. Zatímco hosté skórovali z přesilovky 5 na 3, a následně v samotném závěru zpečetil vítězství Novosibirsku Oleg Li, který se tak podílel na obou brankách svého celku. Novosibirsk nám předvedl velmi kvalitní defenzivní činnosti, a proto si po zásluze připisuje důležité dva body do ligové tabulky.
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    V samotném závěru se hostující Nick Shore pokusil skórovat do zcela odkryté branky, jeho rána ovšem mířila těsně mimo, a proto sudí signalizuje zakázané uvolnění.
     
    59:38
    Domácí hokejisté obléhají branku svého soupeře, moc času jim ovšem nezbývá. Pomocí krátkých přihrávek se snaží rozhýbat svého soupeře a vytvořit si příležitost, kterou by přetěžili v branku.
     
    59:12
    Domácí hokejisté to zkoušejí v šesti hráčích v poli.
     
    59:01
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny,
     
    58:46
    Po zaváhání domácího Voronkova se do samostatného úniku dokázal dostat hostující Denis Golubev, ten ovšem ani napodruhé nedokázal překonat domácího Biljalova.
    58:08 Oleg LI - 0:2
     
    58:08
    Sibir právě vstřelil branku!
    Poněkud šťastně se do zcela samostatného úniku dostává OLEG LI, tomu se podařilo skvěle vymíchat domácího gólmana a hravě dostává puk za záda bezmocného Biljalova. Touto brankou nejspíše zpečeťuje vítězství hostujícího celku. Asistence: Valentin Pjanov
     
    57:52
    Oddechový čas pro hosty.
     
    57:50
    Hostujícím hokejistům se povedlo vyhodit puk skrze všechna pásma, aniž by se jednalo o zakázané uvolnění, takže si konečně může celá pětice vystřídat.
     
    57:25
    Menší potyčka se opět strhla před brankou Novosibirsku, sudí tuto napjatou situaci opět zvládli a udrželi emoce hráčů na uzdě.
     
    56:57
    Burmistrov se pokusil ohrozit branku svého soupeře, jeho rána ovšem postrádala potřebnou přesnost, a proto se za ní gólman Sateri pouze ohlédl.
     
    56:30
    V ofsajdovém postavení se ocitl jeden z hráčů domácího celku, hra se tedy přesune do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    56:03
    Domácí hokejisté drží puk ve svém vlastním obranném pásmu, pomocí rychlých přihrávek se snaží překonat bránicí val hostujících hokejistů.

    Vojtěch Adamek

    Branky a nahrávky: 36. Čajkovský (N. Shore, O. Li), 59. O. Li (Pjanov)


    Ak Bars Kazaň: T. Biljalov (I. Bobkov) – Kampfer, Chenkel, Adamčuk, Judin, Jančevskij, Lučevnikov, Rukavišnikov – Tarasov, Arťom Galimov, Kagarlickij – K. Petrov, D. Voronkov, Weal – Dyňak, Safonov, Paňukov – M. Gluchov, Burmistrov, Lukojanov.
    HC Sibir Novosibirsk: Säteri (Krasotkin) – N. Jefremov, Jokipakka, Ilja Morozov, Kudako, Čajkovský, J. Alanov, K. Alexejev – Milovzorov, Pjanov, Šarov – Setdikov, N. Shore, Kručinin – Česalin, Spiridonov, O. Li – D. Ovčinnikov, Goluběv, N. Korotkov.

    Rozhodčí: Fraňo, Hribik – Bersenjov, Parikov

    Diváci: 2788
    thejrc.org