Salzburg – Kladno 4:2 (kon.) | Motor ČB – Sparta 1:3 (kon.) | Třinec – Jihlava 3:4 (1:2 po s.n.)
Havířov – Slavia 3:0 (kon.) | Vítkovice – Pardubice 0:0 (odl.) | Chomutov – Kometa Brno 1:9 (kon.)
HC Litvínov – Zlín 2:4 (kon.) | Mladá Boleslav – K. Vary 1:3 (kon.) | Liberec – Plzeň 7:4 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
1:3 (1:1, 0:0, 0:2)
HC Sparta Praha
Sobota 06.11.2021, 12:00 • Budvar aréna, České Budějovice • DHL Extraliga juniorů • 17. kolo
Partner:
     
    Utkání už se dohrálo bez větších komplikací. Sparta v poslední třetině definitivně obrátila utkání ve svůj prospěch a proměnila svou útočnou aktivitu. V Budvar aréně se nehrál vůbec špatný hokej. Aktivnější byla o něco více Sparta, nicméně i Českobudějovičtí disponovali dobrými pokusy.

    Jednou z hlavních postav duelu je také jednoznačně Štěpán Maleček, brankář domácích, který si připsal hned několik velmi dobrých zákroků. Na opačné straně pak Petr Hauser zapsal hned dvě přesné trefy, z toho jednu do odkryté branky. (14:04:15)
     
    Konec zápasu.
     
    59:04
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí to nakonec zkusili s odkrytými zády, čehož využili hostující hráči, jmenovitě se trefil PETR HAUSER, který nadvakrát doklepl kotouč za brankovou čáru. Hauser tedy zapisuje svou druhou dnešní branku. Asistence: Jakub Zembol.
     
    58:33
    Motor se pomalu nadychuje k závěrečnému náporu. Bude se vhazovat po pravé ruce brankáře Hrabala. Maleček zatím své místo neopouští.
     
    57:36
    Domácí chtěli rychle přejít do útoku, dostávají se ovšem jen do zakázaného uvolnění, které hru přemísti opět před Štěpána Malečka.
     
    56:44
    Z domácí přesilové hry toho příliš nezbývá. Početní převaha se domácímu celku příliš nepodařila, Motor se nedostal do pásma, naopak Sparta šetřila čas v útočné třetině.
     
    55:08
    Oddechový čas pro domácí.
     
    55:08
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Šindelek – 2 min., podrážení).
     
    53:57
    Nino Tomov chtěl vyhodit kotouč z pásma, ale namířil ho přesně na hostující trenéry. Ti se tak museli hbitě otáčet, nakonec ale k úhoně nikdo nepřišel. Tomov se omlouvá a míří střídat.
     
    52:27
    David Senčák velmi agilně napadal domácí rozehrávku, což mu nakonec vyneslo střelu. Senčák pravděpodobně střílel nad branku, jeho pokus však Maleček zkrotil v rukavici a bude se tak vhazovat po jeho levé ruce.
     
    51:00
    Davit Putz dostal nabito na pravý kruh z brankářova pohledu. Odtud pak vyslal střelu z první, která končí jen na výstroji pozorného Hrabala, který zasahuje přesně.
     
    50:41
    Velmi dobře to udělal Jiří Remta, našel si po vhazování prostor ke střele a vyslal nekompromisní dělovku. Ta letěla na branku, Hrabal ji ale stihl svými betony zastavit.
     
    50:33
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (David – 2 min., krosček).
     
    49:43
    Jakub Anderle se snažil zachytit kotouč za soupeřovou brankou. Nicméně u mantinelu mu puk proklouzl, a tak se k němu opět dostávají hostující hráči.
     
    48:57
    Jan Krupička jel společně s domácím obráncem po pravém křídle. Poté právě zpoza obránce vystřelil. Maleček se sice přemisťoval, přesto stihl hostující pokus zastavit.
     
    48:28
    Byl to zřejmě Petr Hauser, kdo se prosmýkl skrze obranu a zakončoval z těsné blízkosti Malečkovi branky. Respektive se snažil zakončit, nicméně právě domácí brankář holí zakončení pohotově znemožnil.
     
    46:50
    Motor bude logicky cítit potřebu znovu se dostat na vyrovnaný stav. O to se nyní pokoušel jeden z domácích beků dalekonosnou střelou. Ta se ale otřela jen o beka a nakonec vyplavala těsně mimo levou tyč.
     
    45:15
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hostující celek se raduje, jde totiž poprvé v utkání do vedení! Ducháč vypálil od modré čáry, načež Maleček dobře zasáhl a vyrazil puk před sebe. Z dorážky to pak zkoušel Zembol, ovšem taktéž neúspěšně. Až potom dojel ke kotouči FILIP HAUSER a trefil přesně – 1:2. Asistence: Jakub Zembol, Filip Ducháč.
     
    44:37
    Michal Vitouch využil toho, že před domácím brankářem bylo několik clonících hráčů. Maleček ale zůstal a Vitouchovu střelu zastavil betonem a pak puk ještě schoval pod lapačku.
     
    44:17
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Pouzar – 2 min., vysoká hůl).
     
    43:40
    Filip Petrásek nyní velmi dobře střílel z rychlého přechodu do pásma. Po dorážce se pak natahoval ještě jeden z jeho spoluhráčů, nakonec na ni ale jen těsně nedosáhl. Motor se málem dostal opětovně do vedení!
     
    42:27
    Alexandr Remeš se dostal v rychlosti ke střeleckému pokusu, přičemž ten nebyl vůbec špatný. Remešův pokus mířil taktéž na bližší tyč, Hrabal však zasáhl úspěšně.
     
    41:26
    David Senčák se dostal v souboji u hrazení k puku. Následně se rozhlédl, komu by mohl přihrát, nakonec ale pálil on sám. Střelu k bližší tyči nicméně Maleček drží bezpečně někde mezi rukou a tělem.
     
    40:35
    Do pásma najel s kotoučem Niko Tomov. Následně zamířil na bližší tyč. Jeho pokus se ještě otřel o vracejícího se obránce. Puk pak nakonec vyplaval v obří rychlosti mimo branku.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    I druhá třetina ja za námi. Motor v ní byl o něco pasivnější než v té první, v útoku se držela především hostující Sparta. Především zásluhou domácího strážce branky Štěpána Malečka je ale stav utkání nerozhodný. V poslední dvacetiminutovce nás tak tedy téměř určitě čeká velké drama.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:34
    Josef Slavíček nahodil kotouč od hrazení na vzdálenější tyč. Domácí brankář pak drží puk bezpečně v lapačce, ještě se rozhlédl, zda bude přihrávat někomu ze spoluhráčů, nakonec však kotouč raději podrží.
     
    38:37
    Sparta v posledních minutách velmi tlačí na svého soupeře, ovšem českobudějovická defenziva v čele s Malečkem stále odolává. Právě brankář Motoru v této periodě mnohokrát dobře zasáhl.
     
    37:41
    Byl to zřejmě Zembol, který hned po vhazování sebral na buly kotouč a zamířil na branku. Štěpán Maleček byl ale pohotový i v tomto případě a puk bez problému drží na své výstroji.
     
    36:49
    Sochor sebral soupeři kotouč a dostal se k rychlému pokusu. Sochor mířil na vzdálenější tyč, přičemž Hrabal celou situaci dobře přečetl, nastavil vyrážečku a dostal kotouč mimo, konkrétně do rohu ledové plochy.
     
    35:33
    Josef Slavíček měl velmi dobrou příležitost, když se dostal s pukem až do mezikruží. Odtud pak mířil doprostřed branky, kde už byl opět připravený Štěpán Maleček, který puk vyráží a znovu tak drží svůj tým.
     
    34:56
    Maleček rozehrál kotouč zpoza své branky. Puk pak podél mantinelu zachytil Michal Vitouch, který ihned zkoušel zakončit do odkryté branky, nicméně domácí strážce svatyně se včas přesunul a neměl problém s vyražením puku.
     
    33:12
    David Putz byl sám ve středním pásmu, měl proti sobě jen hostujícího obránce. Vydal se tak do útoku, zde zasekl a pak vypálil na sparťanskou svatyni. Tu však jen těsně netrefil.
     
    32:41
    Petr Hauser je v prostředním dějství této hry velmi aktivní! Nyní nabral dobrou rychlost a z levého křídla najel s kotoučem na holi až před branku. Zkoušel zakončit pravděpodobně mezi betony, ty ale Maleček včas secvakl a drží mezi nimi kotouč v bezpečí.
     
    31:44
    Po Masopustově vyloučení jsou síly na ledě vyrovnány. Bude se vhazovat po pravé ruce domácího brankáře.
     
    31:44
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Masopust – 2 min., podrážení).
     
    31:26
    Hned po vhazování v obranném pásmu se Oto Theimer dostal do pásma útočného. Zde se pak prezentoval velmi dobrou střelou, která ale končí jen těsně mimo levou tyč z gólmanova pohledu.
     
    31:13
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Bareš – 2 min., nedovolené bránění).
     
    31:08
    Nyní jsme viděli dobrou šanci hostujícího celku, který nebyl daleko od branky. Tomov posunul šikovně kotouč před brankoviště, poslal jej na teč pro Josefa Slavička. Ten nastavil v rychlosti hůl, ale puk končí jen velmi těsně mimo levou tyč.
     
    29:33
    Petr Hauser se dostal do rychlého přečíslení dva na jednoho. Vzal celou akci na sebe, střílel na vzdálenější tyčku. Jeho pokus přitom nebyl vůbec špatný, ale končí mimo, neboť Štěpán Maleček předvedl parádní zákrok a uchránil svůj tým od inkasování.
     
    29:12
    Sparta si připisuje první střelu v přesilovce. Oto Theimer pálil z nápřahu z pravého kruhu z brankářova pohledu. Theimerův pokus nakonec končí ale výrazně mimo brankovou konstrukci, byť byl velmi svižný.
     
    28:24
    Jeden z domácích hráčů ujel v oslabení sám na branku! Zkoušel zamíchat s kotoučem, jenže Hrabal zůstal po celou dobu klidný, domácího hráče vybruslil a kotouč udržel někde mezi svou výstrojí.
     
    28:02
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Vavřík – 2 min., podrážení).
     
    27:13
    Nyní to byl zřejmě Fillip Petrásek, který se prodral skrze obranu k dobré střele. Tu ještě Hrabal zachytil, ovšem následně mu vypadla, Petrásek se tak hnal za dorážkou, ke které se skutečně dostal, ovšem Hrabalův beton zůstal pevný a nepustil kotouč za brankovou čáru.
     
    26:01
    O chvíli později ale Kalný opět vybojoval kotouč ve středním pásmu a opakovala se stejná situace, znovu to zkoušel přes domácí obranou přesilu. Tentokrát o něco úspěšněji, prodral se až ke střele, se kterou ovšem Maleček práci nemá, zaduněla totiž jen o zadní mantinel.
     
    25:31
    Lukáš Kalný se vehnal do útočného pásma s kotoučem na holi, nakonec to zkusil přes několikanásobnou domácí obranu, jenže neprošel. Motor jej o kotouč připravil.
     
    24:52
    Dlouho se teď v nepřehledné situaci hrálo ve středním pásmu. Nakonec se Sparta dostává do milimetrového ofsajdu a po malé chvilce se bude vhazovat znovu v neutrálním pásmu.
     
    23:16
    Filip Šindelek ujel se spoluhráčem do situace dva na dva. Šindelek měl problém se zpracováním, proto se nedostal do lepší pozice, nakonec ale vzal celou situaci na sebe. Pálil na bližší tyč, kotouč ale nakonec prosvištěl jen nad horní tyčí.
     
    22:11
    A od modré čáry, téměř hned po vhazování, to zkoušel dobře Ducháč. Jeho nahození ale Maleček po celou dobu kontroloval a pak v klidu puk vyráží mimo nebezpečí.
     
    21:28
    Hned od úvodního buly se hraje tato třetina ve velkém tempu. Motor na jedné straně obstřeloval hostující svatyni, pak se Sparta dostala do rychlého brejku, který mohl zakončovat Michal Vitouch. Nakonec však puk na svou hůl nedostal a z těsné blízkosti nemohl zacílit.
     
    20:28
    Byl to zřejmě Matouš Hail, kdo sjel až k brance, tu objel a pak nechal kotouč u pravé tyče Hrabalovy branky. Zde hostující gólman puk drží a nepřipouští větší komplikace.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou úvodních dvacet minut. V nich přeci jen měla možná o něco více šancí hostující Sparta, domácí Motor měl ale také poměrně dobré příležitosti. Nejprve domácí střídačku rozradostnil přesnou trefou David Putz, pak ale hokejisté z hlavního města srovnaly a do kabin se tedy jde za bezbrankového stavu.

    Další třetina začne přibližně v 12:46.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:37
    S koncem periody se ještě hostující celek drží v pásmu a snaží se překlopit vedení na svou stranu. Zatím však bez úspěchu. Nyní letěla střela nad horní tyč, domácí gólman tedy tentokrát zasahovat nemusí.
     
    18:36
    Petr Hauser se prodral skrze českobudějovickou obranu až do zakončení. Ve finální fázi jej ale zastavil Štěpán Maleček, který povyjel a nakonec s vypětím všech sil udržel kotouč před brankovou čárou.
     
    17:45
    Filip Ducháč dobře objel soupeřovu branku, načež posílal kotouč na brankoviště. Tam ale naneštěstí pro něj nikdo z jeho spoluhráčů nestál.
     
    17:03
    A rychlý přechod na opačnou stranu ze strany Motoru. Jeden z jeho útočníků pak najel na pravý kruh a odtud po ledě míří střela k bližší tyči. Hrabal se přemístil a střelu lapil.
     
    16:35
    Josef Slavíček nabral pár kroky dobrou rychlost a vyslal střelu na domácí svatyni. Maleček kotouč sice jen vyráží, v blízkosti branky ale nebyl nikdo ze Sparťanů, kdo by kotouč dorazil.
     
    15:31
    David Putz si dokázal najít prostor v útočném pásmu, dostal se mezi obránce a také mezi oba dva kruhy. Z tohoto prostoru pak střílí do horních pater branky, Hrabal mu však zmenšil střelecký úhel a neměl problém puk zachytit.
     
    14:26
    Sparta právě vstřelila branku!
    A máme srovnáno. Sparta si vytvořila dobrou pasáž hry, kdy byla aktivní a nakonec se může radovat! Petr Hauser posunul puk na OTO THEIMERA. Ten se dostal do samostatného úniku, který zakončil nekompromisní střelou pod víko z bekhendu. Asistence: Petr Hauser, Jakub Tůma.
     
    12:26
    Sparta se po delší době také dostala do pásma. Zde pak od mantinelu letěl kotouč do horních pater branky. Maleček ale včas vystoupil a neměl problém kotouč udržet.
     
    11:28
    A to se nyní, hned po vhazování ve středním pásmu, podařilo! Matouš Hail se z pozice obránce dostal do útoku. Poradil si se dvěma beky hostí a dostal se do bekhendového zakončení. To Hrabal nicméně kryje, přesto šlo o velmi dobrý pokus.
     
    11:22
    Už je sice po přesilové hře, domácí Motor se ale stále pokouší dostat do útočného pásma a ohrozit sparťanskou svatyni.
     
    10:42
    Z přesilové hry domácích zbývá něco málo kolem dvaceti sekund. Českobudějovický celek se právě usazuje v pásmu, tak uvidíme, zda stihne ještě něco vymyslet.
     
    09:49
    Sparta mohla srovnat v oslabení! Jakub Zembol obral jednoho z obránců a puk a šel úplně sám na domácí branku! Maleček ale dobře hostujícího útočníka vybruslil a nenechal mu prostor ke skórování. Skvělý zákrok českobudějovického brankáře.
     
    09:06
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Hauser – 2 min., sekání).
     
    08:38
    Matouš Masopust vybojoval kotouč zhruba na vrcholku pravého kruhu z brankářova pohledu. Hrabal proti jeho pokusu trochu povyjel a pak ho lapačkou vyráží mimo dosah domácích hráčů.
     
    07:20
    David Senčák opět v akci. Tentokrát se ve středním pásmu prezentoval velmi dobrým pohybem, když jej téměř celé přešel a pak nahodil. Jeho spoluhráči ale puk za brankou nevybojovali.
     
    06:01
    Alexandr Remeš dostal přihrávku na modrou čáru, do podobné pozice, z jaké před chvílí pálil úspěšně Putz. Jeho střela ale letí z brankářova pohledu jen těsně nad horní pravý růžek.
     
    04:37
    A hostující celek se snažil znovu vniknout do pásma a najít skulinku, přes kterou by prošel. Sám se ale vystavil ofsajdu, který je posouzen dokonce jako úmyslný.
     
    04:28
    Sparta už je nastěhovaná v útočném pásmu a snaží se o rychlou odpověď. Domácí obrana ale nyní dobře zareagovala a kotouč vyhazuje do středního pásma.
     
    03:51
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Domácí hráči na ledě i střídačce se radují, jdou totiž do vedení! Matouš Masopust posunul puk na modrou čáru, kde byl DAVID PUTZ. Ten z dálky nahodil, přičemž hostujícímu gólmanovi kotouč propadl a je z toho vedení Motoru! Asistence: Matouš Masopust.
     
    03:17
    Jakub Tůma nyní šikovně podržel kotouč na své holi, obešel obránce a našel si střelecký prostor. Otevřela se mu cesta k brance a Tůma to zkusil na bližší tyč. Jeho střela mířila mezi ruku a tělo brankáře, nicméně Maleček zasahuje včas.
     
    02:53
    A nyní už musel poprvé v utkání na opačné straně zasahovat také Hrabal. Se střelou však nemá problém a drží ji bezpečně ve své vyrážečce.
     
    02:12
    Matouš Masopust zkoušel vybojovat kotouč, když velmi agilně napadal. Nakonec na hostujícího hráče ale nestačil, a tak se Sparta stále drží u puku a míří s ním směrem na domácí branku.
     
    01:21
    David Senčák to udělal poměrně dobře! Byl tísněn hned dvěma obránci, přesto se dostal ke střeleckému pokusu, proti kterému musel Štěpán Maleček vytáhnout dobrý zákrok.
     
    00:06
    Sparta se hned po úvodním vhazování dostala za modrou čáru a vypálila. Nicméně jeden z jejich hráčů byl v postavení mimo hru, což rozhodčímu neuniklo, hra se tedy vrátí do pásma středního.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Motor České Budějovice: Maleček (Ludvík) – Willmann, Remta, Fousek, Pavlát, Hail, Placek, Kümpfmuller, Remeš, Schwartz, Petrásek, Putz, Pouzary Anderle, Masopust, Sochor, Vavřík

    HC Sparta Praha: Hrabal (Krbeček) – Tomov, Šindelek, Tůma, David, Červenka, Ducháč – Senčák, Hauser, Krupička, Kalný, Slavíček, Bareš, Pražák, Vágner, Theimer, Vitouch, Zembol

    Rozhodčí: Šperl – Polonyi, Kubíček.
     
    Motor České Budějovice

    Naopak v Českých Budějovicích prozatím nemohou hovořit o povedené sezoně. Tu navíc ovlivnila karanténa, do níž se českobudějovičtí junioři dostali. Zápasové manko ale pomalu dohnali, výsledkově se jim však příliš nedaří. V tabulce je najdeme až na patnácté pozici, nicméně do sobotního utkání by je mohla motivovat páteční výhra nad Kladnem. Nejproduktivnějším hráčem Jihočechů je pak Alexandr Remeš, jenž má na kontě patnáct bodů (7+8). Za juniorku pak naskakuje občasně také Tomáš Chlubna, který za pět utkání stihl bodů devět.
     
    HC Sparta Praha

    Sparťanští junioři zřejmě budou s probíhající sezonou zatím spokojeni. V tabulce je nalezneme na čtvrté pozice se ziskem 33 bodů. Musejí se ohlížet ale spíše dolů. Liberec má totiž stejný bodový zisk, naopak na třetí příčku Pražané ztrácejí sedm bodů. Nejproduktivnějším hráčem tohoto týmu je pak útočník Petr Hauser, který může směle konkurovat vůbec nejproduktivnějším hráčům. Nachází se v top desítce bodování, konkrétně je na deváté příčce se ziskem 23 bodů (13+9).
     
    Dobré poledne, zdravíme z Budvar arény. Zde se odehraje utkání mezi domácím Motorem a hostující pražskou Spartou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
    Marken.cz

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 4. Putz (Masopust) – 15. Theimer (Hauser, Tůma), 46. Hauser (Zembol, Ducháč), 60. Hauser (Zembol)


    Banes Motor České Budějovice: Maleček (Ludvík) – Willmann, Remta, Fousek, Pavlát, Hail, Placek, Kümpfmuller, Remeš, Schwartz, Petrásek, Putz, Pouzary Anderle, Masopust, Sochor, Vavřík
    HC Sparta Praha: Hrabal (Krbeček) – Tomov, Šindelek, Tůma, David, Červenka, Ducháč – Senčák, Hauser, Krupička, Kalný, Slavíček, Bareš, Pražák, Vágner, Theimer, Vitouch, Zembol

    Rozhodčí: Šperl – Polonyi, Kubíček
    thejrc.org