Třinec – Vítkovice 2:1 (kon.) | Zlín – Kladno 1:5 (kon.) | Liberec – Olomouc 4:6 (kon.)
Mladá Boleslav – Motor ČB 1:4 (kon.) | Kometa Brno – Sparta 2:5 (kon.) | Plzeň – Litvínov 3:4 (kon.)
Pardubice – Mountfield HK 3:4 (po pr.)
konec
HC Škoda Plzeň
3:4 (0:1, 0:3, 3:0)
HC VERVA Litvínov
Neděle 07.11.2021, 16:30 • LOGSPEED CZ Aréna • Tipsport extraliga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:20 Martin LANG - 3:4
     
    59:20
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A máme zaděláno na pořádné drama! Zmatku na brankovišti dokázal využít MARTIN LANG, který si našel volný puk po střele Kaňáka a zametl ho do sítě. Asistence: Filip Suchý a Lukáš Kaňák.
     
    58:14
    Indiáni necelé dvě minuty před koncem odvolávají svého brankáře.
     
    56:40
    Filip Suchý zůstal sám osamocený mezi kruhy. Všimnul si ho Peter Čerešnák a také ho oslovil svým pasem, Suchý Godlu neprostřelil.
     
    55:35
    Plzni se ani nadvakrát nepodařilo dostat kotouč do branky. Jan Schleiss střílel z otočky, po jeho pokusu puk skákal brankovištěm a toho se snažil využít Kodýtek, také však neuspěl.
     
    53:00
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Pavel Musil – 2 min., sekání).
     
    52:55
    Tomáši Mertlovi jeho kličkovaná až do útočného pásma nevyšla a naopak na druhé straně uháněl sám na Pavláta Straka. Petr Straka vyzkoušel forhendový blafák, ale Pavlát vše přečetl.
     
    52:20
    Gól Plzeňských neplatí z důvodu ofsajdu. Brankář Godla doslova namazal Petru Kodýtkovi, který měl před sebou už jen prázdnou klec. Puk do ní dostal, nýbrž hlavní sudí prohlásil, že byl v signalizovaném ofsajdu.
     
    49:56
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Martinš Dzierkals – 2 min., nedovolené bránění).
     
    49:03
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Aaron Irving – 2 min., vysoká hůl).
     
    47:35
    Pohledná kombinace Škodovky málem skončila další brankou. Musil osamocený mezi kruhy přihrával doprava na dobře postaveného Mertla. Před ním zívala už jen odkrytá brána, ale na poslední chvíli do jeho střely stačil vložit hůl obránce hostí a zamezil tak gólu.
     
    46:18
    Gustaf Thorell nikým nehlídaný pálil z pravého kruhu, Godla zasahuje a kotouč vyrazil.
    44:34 Filip SUCHÝ - 2:4
     
    44:34
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A už je to jen o dvě branky! FILIP SUCHÝ dostal nabito na levé straně od Tomáše Mertla, který ho oslovil parádní zadovkou. Suchý v obtížné situaci vystřelil, jeho pokus skončil až v síti a indiáni snižují. Asistence: Tomáš Mertl.
    43:07 Petr KODÝTEK - 1:4
     
    43:07
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Plzeň přetavuje svůj tlak v branku. PETR KODÝTEK se po chybě obrany hostí zmocnil puku nad hranicí kruhů a krásnou střelou na bližší tyč nedal Godlovi žádnou šanci. Bez asistence.
     
    42:56
    Tlak domácího celku sílí. Nejprve to z rychlé otočky zkoušel Filip Suchý. Odražený kotouč si našel Mertl a rychlým obkroužením hledal volné místo u pravé tyče, neuspěl.
     
    42:05
    Tak to je už snad jen smůla. Jakub Kindl dostal nabito na levý kruh, s pukem si ještě zadribloval a posunul ho na ještě lépe postaveného Thorella, před kterým zívala prázdná brána. Švéd puk trefil špatně a svou střelu poslal vedle.
     
    40:47
    Obrovská šance Plzně a v ní Michal Bulíř. Útočník indiánů se ocitl zcela sám před Godlou. Naznačil a přetáhl si puk do bekhendu, ale Godla jeho záměr přečetl a rychlým přesunem mu zamezil ve skórování.
     
    35:02
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Aaron Irving – 2 min., sekání).
     
    33:29
    Michal Bulíř dostal parádně nabito na pravý kruh. S pukem si ještě zamíchal a následně rychlou střelou příklepem mířil do pravé šibenice Godlovy svatyně. Ten si střelu našel a vyrazil ji nad.
    29:19 Patrik ZDRÁHAL - 0:4
     
    29:19
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Tak tohle je nečekaná demolice! Verva vede 4:0! Hosté teď naprosto rozebrali západočeskou defenzivu. Petr Straka dostal přihrávku před branku, ještě vylepšil pozici pro PATRIKA ZDRÁHALA, který už pálil do prázdné branky. Asistence: Petr Straka.
     
    28:26
    Střídání v týmu HC Škoda Plzeň: ze hřiště odchází Miroslav Svoboda, přichází Dominik Pavlát.
    28:26 Pawel ZYGMUNT - 0:3
     
    28:26
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Třetí branka Vervy a Svoboda odchází na střídačku! Tenhle gól si totiž rozhodně za rámeček nedá. PAWEL ZYGMUNT zkusil štěstí střelou po ledě z nulového úhlu. Svoboda si smolně srazil puk na bližší tyč do sítě. Asistence: Michael Latta a Patrik Demel.
     
    28:03
    Bulíř nabil mezi kruhy osamocenému Janu Schleissovi, který dobře střílel z první, Godla ale vytáhl výborný zákrok lapačkou a drží zatím čisté konto!
    24:33 Patrik ZDRÁHAL - 0:2
     
    24:33
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Další rychlý brejk a Verva vede o dvě branky! PATRIK ZDRÁHAL na levé straně přebruslil otáčejícího se Kaňáka, natlačil se před branku a rychlou bekhendovou kličkou zasunul puk mezi Svobodovy betony. Asistence: Giorgio Estephan a Uvis Janis Balinskis.
     
    21:42
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Matěj Stříteský – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu).
     
    18:37
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Martinš Dzierkals – 2 min., hákování).
     
    17:34
    Naopak Litvínov se z protiakce dostal do velké šance, Přemysl Svoboda si najel na pas z druhé vlny, ale na Miroslava Svobodu nevyzrál.
    15:08 Matěj CHALUPA - 0:1
     
    15:08
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Svou třetí šanci už MATĚJ CHALUPA proměňuje a Verva jde do vedení! Bývalý hráč Plzně si vyměnil puk s Lattou, najel si za domácí defenzivu na skvělou přihrávku a ranou zápěstím prostřelil Svobodu. Asistence: Michael Latta.
     
    11:16
    Aktivní čtvrtá plzeňská formace si vytvořila dobrou šanci. Martin Lang táhl přečíslení tří proti dvěma, využil podklouznutí obránce a z levého kruhu ranou zápěstím zaměstnal Godlu, který dnes zatím chytá fantasticky.
     
    10:05
    Hrbas neustál tlak napadajícího Kantnera a jako poslední bek trestuhodně přišel o kotouč. Kantner následně ujížděl sám na Godlu, chtěl ho vymíchat kličkou do forhendu, ale litvínovský gólman se roztáhl na brankové čáře a puk do sítě nepustil.
     
    07:27
    Další velká šance Škody! Musil táhl přečíslení dvěma proti jednomu, předložil puk Filipu Suchému, kterému ale zakončení nesedlo a střelou po ledě zamířil mimo.
     
    06:05
    Velký závar před plzeňskou brankou! K odraženému puku se dostal úplně volný Matěj Chalupa, zblízka ale pozorného Svobodu nepropálil!
     
    04:19
    Dzierkals drze prokličkoval do útočného pásma, vyměnil si puk s Bulířem, který lotyšskému útočníkovi prostrčil puk za obranu. Dzierkals byl už ale příliš blízko brankáři a Godlu nepřekonal!
     
    03:34
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Uvis Janis Balinskis – 2 min., podrážení).
     
    03:34
    Suchý faulovaný za litvínovskou brankou a při signalizované výhodě Škoda zahrozila! Mertl si odstoupil mezi kruhy, dostal přihrávku a ranou z první pořádně prověřil Godlu.
    Marken.cz

    Matěj Vybíral

    Jiří (PLZ) Beníšek

    Branky a nahrávky: 44. Kodýtek, 45. F. Suchý (Mertl), 60. M. Lang (L. Kaňák) – 16. M. Chalupa (Latta), 25. P. Zdráhal (Estephan, Balinskis), 29. Zygmunt (Latta, Demel), 30. P. Zdráhal (P. Straka)


    HC Škoda Plzeň: Miroslav Svoboda (29. Pavlát) – L. Kaňák, Čerešňák (A), Graňák, Jiříček, Kvasnička, J. Kindl (C), Kremláček – Kantner, Kodýtek (A), Schleiss – F. Suchý, Mertl, P. Musil – Dzierkals, G. Thorell, Bulíř – M. Lang, F. Přikryl, Adamec.
    HC VERVA Litvínov: Godla (Zajíček) – Hrbas, Irving, Balinskis, Stříteský, Demel, D. Zeman, O. Baláž – Kudrna, Estephan, P. Zdráhal – P. Straka (A), V. Hübl (C), Jarůšek – P. Svoboda, M. Chalupa, Latta – Zygmunt, Gerhát, L. Stehlík.

    Rozhodčí: Jeřábek, Ondráček – Kajínek, Axman
    thejrc.org