Ath. Bilbao – Cádiz 0:1 (kon.)
konec
Athletic Bilbao
0:1 (0:1)
Cádiz CF
Pátek 05.11.2021, 21:00 • San Mamés Barria (Bilbao) • Španělská LaLiga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:58:52)
     
    Předehrávka 13. kola španělské LaLigy skončila velkým překvapením, protože sestupem ohrožený Cádiz na stadiónu Athletica Bilbao urval všechny tři body za těsně vítězství 1:0.

    Rozhodla akce z 6. minuty, kdy tvrdou střelou mezi nohy gólmana skóroval Salvi. Domácí byli po většinu času podle očekávání aktivnějším týmem, ale vůbec jim nevycházela koncovka akcí a po celých devadesát minut si nevytvořili žádnou šanci, kterou by šlo prohlásit vyloženě za tutovku.

    Svěřenci kouče Cervery díky vítězství rázem poskočili z pásma sestupu na pěknou čtrnáctou pozici, zatímco Bilbao zůstává osmé a v průběhu víkendu lze očekávat jeho propad pořadím.
     
    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 6:1. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 14:19.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Zřejmě poslední příležitost Bilbaa zastavil Álex Fernández. Vystihl Yerayovu přihrávku středem na Morcilla, pak bezmyšlenkovitě odkopl kulatý nesmysl co nejdál.
     
    90+4
    Velká honba domácích za vyrovnáním pokračuje. Ale chybí dobře vyřešená finální fáze. Nyní se ukličkoval Jon Morcillo, vhazovat bude Cádiz.
     
    90+3
    Dlouho si dal Jeremías Ledesma na čas s odkopem. I v tomto případě visela ve vzduchu žlutá karta, gólman nakonec přeci jen stihl rozehrát v časovém limitu, pohárek Jaimeho trpělivosti ještě nepřetekl.
     
    90+2
    Hodně rozzlobený byl Nico Williams poté, co mu pomezní odmával faul na Harojana. Právě na něm si domácí hráč vylil zlost, načež za odměnu dostal žlutou kartu od hlavního.
     
    90+1
    Opět až příliš velká snaha domácího hráče při presinku. Jmenovitě Nica Serrana, jemuž sudí odpískal faul za stoupnutí na levou nohu Caly.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
     
    89
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Ohian Sancet, přichází Jon Morcillo.
     
    88
    Vlastní vinou skončil v úzkých Iñigo Lekue. Ze situace ovšem velmi dobře vybruslil, odvážnou kličkou proskočil mezi dvěma protivníky.
     
    87
    Arbitr Jaime odpískal Nicu Williamsovi útočný faul a z hlediště je slyšet hlasitý pískot. Fanoušci nejsou rádi, že hosté mají zase čas na vydechnutí.
     
    86
    Balón doskákal až k Sancetovi, který ho napálil z halfvoleje před bránu. Ledesma proti míči vystrčil pravou rukou a vyboxoval ho skoro až na polovinu hřiště.
     
    85
    Žlutou kartu vyfasoval Varazdat Harojan. Stoper přiběhl do souboje s Iñakim Williamsem příliš pozdě, ve skluzu trefil místo míče jeho pravou nohu.
     
    84
    Střídání v týmu Cádiz CF: ze hřiště odchází Jens Jönsson, přichází Álvaro Negredo.
     
    83
    Povedený obranný zákrok pro změnu v podání Faliho. Při odkopu omylem nastřelil pomezního rozhodčího, jemuž se okamžitě omluvil.
     
    82
    Velkou rychlost vyvinul po pravé lajně Nico Williams, avšak cestu mu zkřížil skluzující Varazdat Harojan, Armén i s míčem dojel do autu.
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Od úvodu Cádiz udržuje těsný náskok a míří za překvapivým vítězstvím.

    Milan Huppert

    Branky: 6. Salvi (Lozano)

    Karty:   27. Yeray (ATB), 69. Morcillo (ATB), 90+2. N. Williams (ATB) – 85. Harojan (CAD)


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 6:1. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 14:19.
    Athletic Bilbao: Simón – Lekue, Núñez, Yeray, Balenziaga – Berenguer (46. N. Williams), Vesga (58. Raúl García), Dani García, Muniain (C) (76. Serrano) – I. Williams, Sancet (89. Morcillo).
    Náhradníci: Ezkieta – Serrano, N. Williams, de Marcos, Raúl García, Morcillo, Capa, Petxa, Paredes.

    Cádiz CF: Ledesma – Carcelén (71. Akapo), Harojan, Cala, A. Espino – Salvi (46. Chapela), Jönsson (84. Negredo), Álex Fernández (C), Perea (63. Arzamendia) – Lozano (71. Fali), Sobrino.
    Náhradníci: Gil – Osmajić, Fali, Mauro López, Arzamendia, Chapela, Jiménez, Chust, Alejo, Negredo, Akapo, Bastida.

    Rozhodčí: Jaime – Bueno, Tresaco
    bahis siteleri