Venezia – AS Řím 3:2 (kon.) | Sampdoria – Bologna 1:2 (kon.) | Udinese – Sassuolo 3:2 (kon.)
Neapol – Hellas Verona 1:1 (kon.) | Lazio – Salernitana 3:0 (kon.) | AC Milán – Inter 1:1 (kon.)
konec
AC Milán
1:1 (1:1)
Inter Milán
Neděle 07.11.2021, 20:45 • Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán (82 955 míst) • Italská Serie A • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:56:27)
     
    Milánské derby mezi AC a Interem nepoznalo vítěze. Po strhující první půli, v níž padly obě branky, z penalty se nejprve trefil hostující Hakan Çalhanoğlu, načež po centru Tonaliho vsítil hlavou vlastní gól Stefan de Vrij. Utkání se mohlo vyvíjet jiným směrem, ale druhou penaltu nařízenou ve prospěch Interu neproměnil Lautaro Martínez, gólman Ciprian Tătăruşanu vystihl směr střely a míč vyrazil.

    Druhý poločas byl o něco klidnější. Příležitosti přišly až v jeho druhé polovině. Tu první měl Arturo Vidal, jenž ani nadvakrát neprostřelil blokujícího Kalulua. Následně dvakrát zahrozili domácí, když nejprve Handanović vyrazil střelu Ibrahimoviće z volného přímého kopu, načež v samotném závěru Alexis Saelemaekers pěknou střelou orazítkoval tyč a dorážející Franck Kessié minul bránu.

    AC Milán získal bod a v tabulce zůstává druhý o skóre za Neapolí. Inter na vedoucí duo neztratil, ale ani nezískal, zůstává třetí v sedmibodovém odstupu.
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 8:4. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 16:11.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Zřejmě poslední příležitost střetnutí zažehnal Zlatan Ibrahimović. Švédský forvard úřadoval proti prudkému centru Çalhanoğlua, míč odhlavičkoval do zámezí.
     
    90+2
    Útočný faul Alexise Saelemaekerse, hrát bude Inter. Belgický záložník nedovoleně zajel do Vidala, jemuž ve skluzu přejel pravou nohu.
     
    90+1
    Ciprian Tătăruşanu dlouhým nákopem našel volného Zlatana Ibrahimoviće, který zvládl zpracování brilantně a druhým dotekem hrál na Rebiće, tomu nepovolil průnik po lajně Škriniar.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
    89. Saelemaekers trefil tyč, dorážející Kessié minul bránu
     
    89
    Gólmana Interu zachránila od druhého inkasovaného gólu pravá tyč! Povedená střela Alexise Saelemaekerse se od brankové konstrukce ještě odrazila ke Kessiému, ten levačkou minul.
     
    88
    Franck Kessié na sebe navázal dva hráče a pak nahrál doleva, kde stál spoluhráč Pierre Kalulu. Technické zakončení na zadní tyč mělo k přesnosti hodně daleko.
     
    87
    Aktivní Ante Rebić znovu zaútočil. Mezi dvěma protihráči si míč hodil více na střed, načež vypálil do zad stopera Milana Škriniara.
     
    86
    Inter je zatlačen do defenzivy a marně z ní snaží uniknout. Volný míč napálil směrem na bránu Ante Rebić, do břicha bolestivě trefil Dimarca.
     
    85
    Centr pro změnu z levé strany. Zlatan Ibrahimović sklepl balón pod sebe do míst, kde viděl Anteho Rebiće, střela z první proletěla nad břevnem.
     
    84
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Rade Krunić, přichází Tiemoué Bakayoko.
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Lautaro Martínez, přichází Alexis Sánchez.
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Alessandro Bastoni, přichází Federico Dimarco.
     
    83
    Ofenzivní choutky milánského AC pokračují. Centroval od pravé lajny Alexis Saelemaekers, Ibrahimoviće přehlavičkoval de Vrij.
    82. Handanovič si poradil s tvrdou střelou Ibrahimoviće
     
    82
    Tvrdá rána Ibrahimoviće zamířila nebezpečně k pravé tyči, avšak Samir Handanović se podruhé překonat nenechal! Šel včas k zemi a míč vytěsnil do bezpečí.
     
    82
    Standardní situaci vybojoval Ante Rebić, po jeho kličce na střed se provinil proti pravidlům Stefan de Vrij. K balónu kráčí Zlatan Ibrahimović, lze očekávat přímou střelu na bránu.

    Milan Huppert

    Branky: 17. de Vrij (vla.) – 11. Çalhanoğlu (pen.)

    Karty:   26. Ballo-Touré (ACM)

    Neproměněná penalta: 27. Lautaro Martínez (INM), brankář Tătăruşanu zneškodnil


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 8:4. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 16:11.
    AC Milán: Tătăruşanu – Calabria, Kjaer (C), Tomori, Ballo-Touré (46. Kalulu) – Tonali (71. Binnásir), Kessié – Krunić (84. Bakayoko), B. Díaz (59. Saelemaekers), Leão (59. Rebić) – Ibrahimović.
    Náhradníci: Mirante – Bakayoko, Binnásir, Conti, Florenzi, Gabbia, Giroud, Kalulu, Maldini, Pellegri, Rebić, Saelemaekers.

    Inter Milán: Handanovič (C) – Škriniar, de Vrij, Bastoni (84. Dimarco) – Darmian (76. Dumfries), Barella (68. Arturo Vidal), Brozović, Çalhanoğlu, Perišić – Džeko (76. Correa), Lautaro Martínez (84. Alexis Sánchez).
    Náhradníci: I. Radu – Correa, D'Ambrosio, Dimarco, Dumfries, Gagliardini, Kolarov, Ranocchia, Alexis Sánchez, Sensi, Vecino, Arturo Vidal.

    Rozhodčí: Doveri – Passeri, Costanzo
    thejrc.org