Bosna – Finsko 1:3 (kon.) | Norsko – Lotyšsko 0:0 (kon.) | Turecko – Gibraltar 6:0 (kon.)
Francie – Kazachstán 8:0 (kon.) | Belgie – Estonsko 3:1 (kon.) | Wales – Bělorusko 5:1 (kon.)
Černá Hora – Nizozemsko 2:2 (kon.)
konec
Norsko
0:0 (0:0)
Lotyšsko
Sobota 13.11.2021, 18:00 • Ullevaal Stadion, Oslo • Kvalifikace MS (Evropa) • Skupina G
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě z tohoto zápasu všechno. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek večera. (20:08:52)
     
    Další program:

    Norsko
    Úterý 16. 11. 2021, 20:45: Nizozemsko – Norsko

    Lotyšsko
    Úterý 16. 11. 2021, 20:45: Gibraltar – Lotyšsko
     
    Statistiky zápasu:

    Držení míče: 71 % : 29 %.
    Střely na branku: 5:2.
    Střely mimo: 13:1.
    Rohy: 9:3.
    Ofsajdy: 1:1.
    Fauly: 8:7.
     
    Pozice Norů před posledním kolem kvalifikace se touto bezbrankovou remízou výrazně zhošila. Jelikož Turci vyhráli nad Gibraltarem 6:0, tak se bodově dotáhli na Nory a navíc se o skóre dostali na druhé místo. Pokud by první Nizozemsko ve večerním zápase v Černé Hoře vyhrálo, tak už by mělo jistotu postupu na MS. Norsko navíc čeká v posledním kole kvalifikace zápas v Nizozemsku, kde bude muset zřejmě vyhrát...
     
    Zatímco v prvním poločase měli i Lotyši zajímavé gólové příležitosti, tak druhý poločas přinesl fotbal na jednu branku. Norové dostali Lotyše pod velký tlak a jejich branku ostřelovali neuvěřitelnou palbou, hosty ale skvělými zákroky podržel brankář Ozols anebo domácí těsně netrefili do prostoru branky. Jednou se Norům přece jen povedlo skvěle chytajícího lotyšského gólmana překonat, Elyounoussiho branka ale byla následně odvolána kvůli ofsajdu střelce gólu. Norové pak ještě zvýšili svůj tlak, branky by se asi dnes ale nedočkali, ani kdyby se hrálo do půlnoci, a nakonec tak doma jen remizovali s outsiderem této skupiny.
     
    90+8
    Konec zápasu.
    90+7. Další hlavička Sörlotha skončila těsně nad břevnem Ozolsovy branky
     
    90+7
    Sörlothovi dnes prostě není souzeno vstřelit branku. Norský útočník si opět ideálně naběhl na Elyounoussiho centr z křídla a hlavou míč zasáhl, i tentokrát ale míč skončil těsně nad břevnem Ozolsovy branky.
     
    90+6
    Strandbergovu přihrávku ale Lotyši vystihli a Kamešs dokonce zavezl míč až k norskému pokutovému území. Norové ho vytlačili na křídlo, kde mu hrací předmět vzali.
     
    90+5
    Ödegaard rozehrál další rohový kop, obránci lotyšské reprezentace ale opět odkopli míč do středu pole. Odtud začíná další norský útok.
     
    90+4
    Žlutou kartu za nesportovní chování dostává Ola Solbakken (Norsko).
     
    90+4
    Norové získali přímý kop z levé strany útočné poloviny. Ten samozřejmě rozehrál Ödegaard, jeho centr na zadní tyč ale Sörloth v těžké pozici jen prodloužil při jeho letu za brankovou čáru.
     
    90+3
    Melingův centr zleva byl sražen za šestnáctku k Normannovi, jehož tvrdou střelu obrana Lotyšska opět zblokovala.
    90+2. Ödegaardovu krásnou akci ukončil výborným zákrokem lotyšský gólman Ozols
     
    90+2
    Ödegaard si v lotyšské šestnáctce narazil míč s Holmgrenem Pedersenem a dostal se až před brankáře Ozolse, ten ale jeho střelu zastavil rukou. Míč pak odkopl na norský rohový kop lotyšský obránce Dubra.
     
    90+1
    Lotyši získali ve svém ojedinělém útoku rohový kop. Na centr z něj si na přední tyči naběhl Krollis, prudkou hlavičkou ale míč usměrnil také jen do rukou brankáře Nylanda.
     
    90
    Bude se hrát ještě osm minut.
     
    90
    Na centr Holmgrena Pedersena si zhruba na penaltovém bodě nejvýše vyskočil Sörloth, hlavou ale míč poslal přímo do středu branky, do rukou připraveného lotyšského brankáře Ozolse.

    Michal Sadlek

    Branky:

    Karty:   22. Thorsby (NOR), 90+4. Solbakken (NOR) – 52. Emsis (LAT), 88. Kamešs (LAT)


    Držení míče: 71 % : 29 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 13:1. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 8:7.
    Norsko: Nyland – Holmgren Pedersen, S. Strandberg, Lode, Meling – Thorsby (46. J. King), Normann – Ödegaard (C), Thorstvedt (82. Solbakken), M. Elyounoussi – Sörloth.
    Náhradníci: André Hansen, Grytebust – J. King, Midtsjö, Ryerson, Hauge, Aursnes, Gabrielsen, Solbakken, Daehli, Hanche-Olsen, Olsen.

    Lotyšsko: Ozols – Savaļnieks, Černomordijs (C), Dubra, Jurkovskis – Emsis, Ķigurs (89. Kārkliņš) – Jaunzems (59. Kamešs), Uldriķis (75. Tarasovs), Cigaņiks – Gutkovskis (89. Krollis).
    Náhradníci: Zviedris, Matrevičs – Sorokins, M. Ošs, I. Stuglis, Kamešs, Varslavāns, Fjodorovs, Zjuzins, Tarasovs, Krollis, Kārkliņš.

    Rozhodčí: Visser – Vanyzere, Nijssen (BEL)
    thejrc.org