Bosna – Finsko 1:3 (kon.) | Norsko – Lotyšsko 0:0 (kon.) | Turecko – Gibraltar 6:0 (kon.)
Francie – Kazachstán 8:0 (kon.) | Belgie – Estonsko 3:1 (kon.) | Wales – Bělorusko 5:1 (kon.)
Černá Hora – Nizozemsko 2:2 (kon.)
konec
Wales
5:1 (2:0)
Bělorusko
Sobota 13.11.2021, 20:45 • Cardiff City Stadium, Cardiff • Kvalifikace MS (Evropa) • Skupina E
Předzápasové kurzy
     
    To by bylo z mé strany všechno. Já se s vámi loučím, přeji příjemný zbytek večera u dalšího fotbalu zase někdy na počtenou. (22:43:55)
     
    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 6:5. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 9:18.
     
    Je dobojováno! Wales potvrdil roli favorita v tomto utkání a na své konto si připsal další tři body za vítězství v poměru 5:1 nad Běloruskem. Největší zásluhu na tomto vítězství má dozajista dvoubrankový Aaron Ramsey a nebo třeba Harry Wilson, který na dvě branky přihrál. Za zmínku taky stojí trefa Bena Daviese, který se dnes trefil vůbec poprvé ve své kariéře za Wales. Za hostující tým se krásně trefil Artěm Koncevoj, který nedal Danny Wardovi šanci. O postupu z druhého místa se tedy rozhodne v úterý, kdy se představí tady v Cardiffu proti Belgii, která má už postup jistý. Jediný soupeř Walesu bude ten z Česka, který se na Letné představí proti Estonsku.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Na míč si v tomto utkání sáhne i příchozí Wayne Hennessey, který musel před chvílí střídat zraněného Dannyho Warda, který si zřejmě v nestřeženém okamžiku přivodil nějaké zranění.
     
    90+2
    Už se zdálo, že by domácí tým mohl zaútočit do otevřené obrany soupeře, ale nakonec z toho bude jenom postupný útok. Přece jenom se Wales už nikde nemusí tlačit.
     
    90+1
    Rozhodčí tohoto utkání prodloužil tento zápas o tři minuty nad rámec základní hrací doby.
     
    90+1
    Střídání v týmu Wales: ze hřiště odchází Danny Ward, přichází Wayne Hennessey.
    90. Connor ROBERTS - 5:1
     
    90
    Wales právě vstřelil branku!
    Tak nakonec se dočkal i CONNOR ROBERTS, který si skvěle naběhnul na centrovaný míč, který na přední tyči uklidil nechytatelně pod břevno hostující branky – 5:1. Asistence: Harry Wilson.
     
    89
    Tyler Roberts vybojoval na levé straně standardní situaci. Uvidíme, co z něj tento tým dokáže vytěžit.
    87. Artěm KONCEVOJ - 4:1
     
    87
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    Hostující tým se přece jenom dočkal branky, když se nádhernou střelou na zadní tyč trefil střídající ARTĚM KONCEVOJ. Danny Ward tedy dnes neudrží čisté konto. Ovšem na tohle by byl krátký i ten nejlepší brankář na světě – 4:1. Asistence Jevgen Jablonskij.
     
    87
    Domácí fanoušci vstanuli ze svých sedaček a začali tleskat, protože se na velké obrazovce objevila fotka Garyho Speeda, který před deseti lety odkoučoval poslední zápas kariéry.
     
    86
    Kiryl Pjačenin si skvěle naběhnul do pokutového území a ještě zakončil. Bohužel pro jeho tým to bylo pouze do prostoru, kde byl připraven domácí brankář.
     
    85
    Domácí tým se už snaží jednoduše dohrát toto utkání a zásadně se nikde netlačí. Bělorusko by rádo na míč, ale jejich napadání nemá potřebnou kvalitu.
     
    84
    Wales rozehrával z pravé strany standardní situaci, která ale neskončila pátou branku v zápase. Ben Davies sice zakončil, ale nepřesně.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Max Ebong (Bělorusko).
     
    82
    Střídání v týmu Bělorusko: ze hřiště odchází Ruslan Judenkov, přichází Artěm Koncevoj.

    Radim Polák

    Branky: 3. Ramsey (B. Davies), 20. N. Williams (Bale), 50. Ramsey (pen.), 77. B. Davies (H. Wilson), 90. C. Roberts (H. Wilson) – 87. Koncevoj (Jablonskij)

    Karty:   59. Ampadu (WAL) – 25. Zolotov (BLR), 79. Antilevskij (BLR), 83. Ebong (BLR)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 6:5. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 9:18.
    Wales: D. Ward (90+1. Hennessey) – C. Roberts, B. Davies, Rodon, N. Williams – Ampadu, Ramsey (71. Morrell), J. Allen, D. James (76. T. Roberts) – Bale (C) (46. Johnson), H. Wilson.
    Náhradníci: Hennessey, A. Davies – Gunter, Mepham, T. Roberts, Colwill, Thomas, Morrell, Harris, Vaulks, Johnson, Jonathan Williams.

    Bělorusko: Černik (C) – Zolotov (71. Juzepčuk), Švjacov, Naumov, Judenkov (82. Koncevoj) – Pjačenin, Seljava, Jablonskij, V. Klimovič (70. Ebong) – Sedko (60. Antilevskij), V. Lisakovič (81. Bachar).
    Náhradníci: Chatkevič, Pavljučenko – Bachar, Ebong, Solovej, Juzepčuk, R. Lisakovič, Antilevskij, Koncevoj, Ševčenko, Levickij, Sokol.

    Rozhodčí: Mariani – Costanzo, Passeri (všichni Itálie)
    thejrc.org