Buffalo – Edmonton 3:2 (kon.) | Columbus – Washington 3:4 (kon.) | Carolina – Philadelphia 1:2 (kon.)
Toronto – Calgary 2:1 (po pr.) | Chicago – Arizona 2:1 (kon.) | New Jersey – Boston 2:5 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
1:2 (0:0, 1:0, 0:2)
Philadelphia Flyers
Sobota 13.11.2021, 01:08 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:52:33)
    Philadelphia po obratu ve třetí třetině porazila Carolinu
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 40 – 28 | Přesilová hra: 0/5 – 0/5 | Trestné minuty: 10 – 10

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Frederik Andersen (CAR) – 26 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92,9%, odchytal 56:49
    Carter Hart (PHI) – 39 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,5%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Bez české a slovenské účasti.

    Tři hvězdy utkání

    1. Carter Hart (PHI) – 39 zákroků
    2. Zack MacEwen (PHI) – 1+0
    3. Steven Lorentz (CAR) – 1+0
     
    Utkání přihlíželo 18 680 diváků.
     
    Carolina nepotvrdila roli velkého favorita a musela se sklonit před Philadelphií, jež ve třetí třetině předvedla obrat a zvítězila 2:1.

    První gól padl až ve druhé třetině a postaral se o něj pohotovou forhendovou střelou ze vzduchu Steven Lorentz. Domácí rychle přidali druhý gól, zásah Jarvise byl ovšem odvolán pro ofsajd. Závěrečná dvacetiminutovka přinesla nečekané rozuzlení. Letci zabrali směrem do ofenzivy a odměnou jim byl obrat, když na trefu Joela Farabeeho z 45. minuty navázal o šest minut později Zack MacEwen. Domácí v závěru tlačili, ale ani powerplay nevedla ke kýženému vyrovnání.

    Svěřenci kouče Vigneaulta si díky vítězství v tabulce Východní konference výrazně polepšili, z desáté příčky poskočili na šestou. Hurikáni zůstávají druzí s odstupem dvou bodů na Floridu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Svižnou ránu zápěstím vyprodukoval přes obránce Andrej Svečnikov. Carter Hart opět bezchybný, znovu zaúřadovala jeho lapačka.
     
    59:33
    Vítězství Philadelphie je zase o něco blíž. Andrej Svečnikov našel mezi kruhy Sebastiana Aha, jeho projektil Hart lapil do lapačky.
     
    59:20
    Přes celé kluziště zkusil štěstí Ivan Provorov. Střílel z nepřipravené pozice a prázdnou bránu minul o velký kus. Zakázané uvolnění.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:39
    Z velkého úhlu střílel Vincent Trocheck. Viděl volný prostor u bližší tyčky, ale ten netrefil, o pár čísel cílové zařízení přestřelil.
     
    58:10
    Carolina znovu obsadila útočné pásmo a Frederik Andersen odjel na střídačku. Hurikáni zkouší powerplay!
     
    57:52
    Jesperi Kotkaniemi si všiml rozjetého Trochecka, avšak přihrávku vyslal příliš pozdě. Zachytil ji vracející se Oskar Lindblom.
     
    57:03
    Nahození Ethana Beara od modré čáry tečoval jeden z bránících hokejistů mimo tři tyče. Vedle proletěl i následný pokus Teräväinena.
     
    56:40
    Tlak Caroliny pokračoval. Znovu hrál důležitou roli Derek Stepan, jenž se obtočil kolem MacEwena, bekhendem však na Harta nevyzrál.
     
    56:18
    Další neúspěšné přečíslení domácího mužstva. Derek Stepan nejprve trefil pravý beton gólmana, dorážející Jordan Martinook bruslí usměrnil puk vedle levé tyče.
     
    55:36
    S obráncem Skjeiem tečovanou střelou Konecnyho si Frederik Andersen poradil. Včas máchl lapačkou, aby v ní kotouč uschoval.
     
    55:15
    Přečíslení dvou na jednoho skončilo pro domácí neúspěchem. Travis Sanheim očekával, že Staal bude hledat Aha, v pokleku zastavil nahrávku pravou bruslí.
     
    54:07
    Domácím výrazně zkomplikoval cestu za vyrovnáním Vincent Trocheck. Ve středním pásmu bezdůvodně sekl přes hokejku Brassarda a rozhodčí tento přečin zaznamenali.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 32. Lorentz (Fast, J. Staal) – 45. Farabee (Laughton, Ristolainen), 51. MacEwen (Braun, P. Brown)


    Carolina Hurricanes: F. Andersen (Lyon) – Bear, Slavin (A), A. DeAngelo, Skjei, Brendan Smith, Cole – Leivo, Aho, A. Svečnikov – T. Teräväinen, Trocheck, Kotkaniemi – Fast, J. Staal (C), Lorentz – Jarvis, Stepan, Martinook (A).
    Philadelphia Flyers: Hart (M. Jones) – Braun, Provorov (A), Ristolainen, Sanheim, Seeler, Yandle – Konecny, Couturier (A), Giroux (C) – Atkinson, Brassard, Lindblom – J. van Riemsdyk, Laughton, Farabee – MacEwen, P. Brown, N. Thompson.

    Rozhodčí: Rooney, Chmielewski – Alphonso, Smith

    Diváci: 18 680
    thejrc.org