Švédsko – Rusko 4:2 (kon.) | Finsko – Česko cz 4:2 (kon.)
konec
Švédsko
4:2 (1:0, 2:2, 1:0)
Rusko
Sobota 13.11.2021, 13:00 • Hartwall Arena, Helsinky • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání na shledanou. (15:21:20)
     
    Během poslední třetiny jsme viděli už jenom jednu branku a to za záda Askarova. V tomto případě se prosadil opět Carl Klingberg a to po sedmi minutách hry, kdy jeho lajna vykouzlila další fantastickou kombinaci. Díky tomu si tak jmenovaný střelec připsal už druhý gól utkání. Na ten už ruská sborná nedokázala zareagovat a i přes závěrečnou hru bez brankáře prohrává o dvě branky.
    Švédská radost po vítězství nad Ruskem
     
    Konec zápasu.
     
    59:25
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:47
    Do konce zbývá méně než dvě minuty. Na hráčích sborné, kteří prohrávají o dvě branky, je poznat, že si to příliš nepřiznávají, jelikož hrají hodně pohodově. Až nyní odjíždí Askarov z brány.
     
    57:48
    Olofsson se mohl s de La Rosem dostat do úniku dva na dva. Tuto akci ale oba hráči naprosto zazdili a to hlavně špatnou komunikací mezi sebou, kvůli které přišli o kotouč.
     
    56:49
    Na druhé straně se o podobnou parádu pokusil Dmitrij Voronkov, kterému ale na poslední chvíli ujel kotouč až za bránu. Ten však pohotově nahodil zpátky do brankoviště, kde se semlela pořádná mela.
    55:50 V přečíslení dva na jednoho Pudas trefil tyč
     
    55:50
    Jonathan Pudas se nyní dostal do úniku dva na jednoho. Nakonec se rozhodl zakončit, což téměř vedlo k brance. Sborné však přálo štěstí, jelikož jmenovaný střelec trefil pouze tyčku.
     
    54:51
    Po odpískaném ofsajdu získává na buly kotouč Voronkov, který ale okamžitě padá k zemi a puk tak získává soupeř. Ten se ho ale zbavil taky poměrně hodně rychle, jelikož ho má už v moci soupeř.
     
    53:52
    A ruská mašina začíná pomalu, ale jistě kontrolovat hru. Důkazem toho byla nyní slušná kombinace Ivana Čechoviče a Nikity Smirnova. Druhému jmenovanému ale zakončení vůbec nesedlo, jelikož mířilo opravdu hodně vedle.
     
    52:54
    Právě Dmitrij Voronkov se nyní dostal k zakončení z prostoru mezi kruhy. K jeho smůle ale trefil hůl jednoho z obránců, která tak kotouč poslala těsně nad bránu soupeře.
    51:55 Střelu ze slotu Askarov zkrotil lapačkou
     
    51:55
    Do konce základní hrací doby nám zbývá něco málo přes pět minut a nejednomu ruskému fanouškovi se začínají dělat vrásky na čele, ještě aby ne, když jejich mančaft prohrává o dvě branky. Na ledě to ale zatím vypadá poměrně vyrovnaně, takže o zábavu mají ještě oba týmy postaráno.
     
    50:56
    Dnešní utkání sleduje 1818 diváků.
     
    49:57
    Pasivity Švédů využívá jeden z útočníků soupeře, který se dostává do úniku jeden na nikoho. Ten ale nakonec nevydržel dotírání obrany, která mu byla v patách a vypíchla mu kotouč.
     
    48:58
    Nakonec tlak sborné nevydržel zas až tak dlouho. Tři korunky se opět dostávají do útoku, kde ale spíše zdržují hru, než že by nějak aktivně útočili.
     
    47:59
    Švédové po posledním gólu hrají lehce zataženě. To svědčí celé ruské hře, která se tak může pořádně otevřít a pokusit se ještě minimálně o snížení.
    Marken.cz

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 19. A. Bengtsson (F. Olofsson, Djoos), 24. C. Klingberg (Själin, Bromé), 35. Lander (Hansson, Själin), 47. C. Klingberg (Lander, Bromé) – 22. Mičkov (Muchamadullin, Arťom Galimov), 26. Arťom Galimov (S. Tělegin, Koromyslov)


    Švédsko: Lars Johansson (Lindvall) – Hansson, Själin, Djoos, Djuse, Pudas, Tömmernes (C) – Olofsson, J. de La Rose, Everberg – Viksten, Linus Johansson, A. Bengtsson – F. Olofsson, Holmberg, C. Klingberg – Lander (A), Bromé.
    Rusko: Šugajev (Askarov) – Nikišin (A), Smirnov, Muchamadullin, Jelesin, S. Tělegin, Koromyslov, Savikov, Grudinin – Těrtyšnyj, D. Voronkov (C), Raševskij – Vovčenko, Arťom Galimov, Mičkov – Čibrikov, Chusnutdinov (A), Svečkov – Guslistov, Čechovič.

    Rozhodčí: Kujanpää – Karenius, Mäkinen

    Diváci: 1818
    bahis siteleri