Švédsko – Rusko 4:2 (kon.) | Finsko – Česko cz 4:2 (kon.)
konec
Finsko
4:2 (3:0, 0:2, 1:0)
Česko
Sobota 13.11.2021, 17:00 • Hartwall aréna (Helsinki, Finsko) • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nejlepší hráči

    Česko: Matěj Blümel
    Finsko: Jere Innala (19:16:09)
     
    Zápas je u konce! Češi se snažili, ale v poslední třetině už skóroval jen soupeř. Poslední část byla na góly nejúspornější. Trefil se pouze Valtteri Filppula a poslal tak svůj tým opět do dvoubrankového vedení, které už vydrželo až do konce. Češi si tak po dvou prohraných utkáních zahrají zítra s Ruskem o třetí místo. Naopak Finové se porvou o triumf v severském derby se Švédskem.
     
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Špaček perfektně zablokoval soupeřovu přihrávku v akci dva na jednoho. Otočil hru a poslal svůj tým ještě na posledních dvacet sekund k brance soupeře.
     
    59:10
    Finové utahují šrouby. Jejich kombinace je velmi rychlá a čítá kvantum střel. Češi se ke kotouči nemohou dostat.
     
    58:29
    Češi vybojovali kotouč a dvakrát ho perfektně vyhodili. Navíc pak soupeře ještě zadrželi v jeho obranném pásmu.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty.
     
    57:37
    Vyloučení v týmu Česko (Matěj Stránský – 2 min., hákování).
     
    57:37
    Rajala v další, tentokrát obrovské šanci! Po chybě hostů se opět dostal do samostatného úniku, který ale nezakončil ideálně.
     
    57:13
    Naopak Finové si z brejku vytvořili dobrou šanci. Tu nakonec z mezikruží zakončoval Rajala, který kotouč ale poslal do hrudi připraveného Lukeše.
     
    56:55
    Český národní tým držel kotouč skoro minutu v pásmu. Nevyužil toho ale ani k jedné střele a nakonec se musel vystěhovat.
     
    55:57
    Českému hráči sudí neodpískal pravděpodobný faul na modré čáře. Domácí publikum okamžitě dalo najevo nesouhlas mohutným pískotem.
     
    55:10
    Češi chybovali ve středním pásmu. Tallberg najel do útočné třetiny a poslal střelu, kterou Lukeš přes obránce úplně dobře neviděl. Velmi dobře ji ale vychytal.
     
    54:53
    Češi nahodili kotouč na Westerholma. Ten ho podržel. A tím pádem se hra přerušuje a následovat bude komerční brejk.
     
    54:10
    Jašek dostal přihrávku do jízdy a hůl měl postavenou na teč. Jenže kotouč netrefil ten se odrazil jen za branku Westerholma.
     
    53:32
    A tentokrát Pakarinen dokonce z pravého kruhu napálil kotouč do tyčky!
     
    53:23
    Další Pakarinenova rána mířila opět mimo branku.
     
    52:40
    Pakarinen parádně získal kotouč ve středním pásmu, protáhl ho útočným pásmem a z kruhu zakončoval. Jeho rána ale nebyla přesná.
    Marken.cz

    Jiří Polášek

    Branky a nahrávky: 2. Rajala (H. Pesonen, Vatanen), 14. Ojamäki (Vatanen, M. Aaltonen), 16. Innala (Tallberg, Saarijärvi), 47. V. Filppula (M. Lehtonen, Innala) – 27. Kodýtek (O. Najman, D. Sklenička), 39. Blümel (Michael Špaček)


    Finsko: Westerholm (Olkinuora) – Ohtamaa, M. Lehtonen, Vatanen, Vittasmäki, Saarijärvi, Sund, J. Parikka, Kotkansalo – Pakarinen, V. Filppula, Innala – Rajala, Ruohomaa, H. Pesonen – Ojamäki, M. Aaltonen, Savinainen – Tallberg, V. Petman, Liedes.
    Česko: Miroslav Svoboda (21. Š. Lukeš) – J. Jeřábek, Jiříček, Pavel Pýcha, D. Sklenička, D. Mašín, Ščotka, Zábranský – D. Kaše, F. Chlapík, M. Řepík – M. Stránský, Michael Špaček, Blümel – Smejkal, Jašek, Flek – P. Kousal, O. Najman, L. Horký – Kodýtek.

    Diváci: 9156
    bahis siteleri