Francie – Slovensko 3:1 (kon.) | Polsko – Česko 0:16 (kon.) | Maďarsko – Norsko 5:3 (kon.)
konec
Polsko
0:16 (0:5, 0:7, 0:4)
Česko
Sobota 13.11.2021, 16:00 • ROCKNET ARÉNA, Chomutov • Kvalifikace žen na OH
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek sobotního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (18:13:08)
     
    Je dobojováno. Češky ve třetí třetině vsítily další čtyři góly a divoké skóre pouze z jejich strany se tak zastavilo na výsledku 16:0. Národní tým tak dokráčel ke druhému vítězství v kvalifikační skupině C a zítra ho čeká poslední zápas, ve kterém si to rozdá s Maďarskem, které taktéž usiluje o postup na OH. Uvidíme, jak to nakonec celé dopadne a doufejme, že to bude český celek, který zítra bude slavit.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Lavička národního týmu už odklepává poslední vteřiny zápasu a pomalu se bude na chomutovském zimním stadionu slavit druhé vítězství v kvalifikaci o olympijské hry.
     
    59:06
    Český tým se nikam pochopitelně nežene a s pukem na svých hokejkách už zápas pouze dohrává.
    58:24 Noemi NEUBAUEROVÁ - 0:16
     
    58:24
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češky jsou stále při chuti, další útočná akce je ve znamení gólu. Mezi tři tyče poslala svou střelu NOEMI NEUBAUEROVÁ a je to už z pohledu českého týmu 16:0! Navíc tato hráčka završuje svůj dnešní hattrick. Asistence: Kateřina Mrázová.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty, troufám si napsat, zápasu.
     
    57:21
    Češky se dostaly k vyhození kotouče a osvobozují se.
     
    56:13
    Vyloučení v týmu Česko (Dominika Lásková – 2 min., hákování).
     
    55:48
    Od modré čáry šel pokus na Sassovou, která se roztáhla na brankovišti a puk dostala do bezpečí.
    54:39 Aneta LÉDLOVÁ - 0:15
     
    54:39
    Česko právě vstřelilo branku!
    Využitá přesilová hra. Karolína Erbanová poslala puk na branku Polska, ten se pomalu šoural k brankové čáře, kam ho poté pohotově dostala dorážkou ANETA LÉDLOVÁ – 0:15. Asistence: Karolína Erbanová a Kristýna Pátková.
     
    54:05
    Vyloučení v týmu Polsko (Patrycja Sforaová – 2 min., nedovolený zásah tělem (ženy)).
     
    53:41
    Alena Mills nahodila puk před Sassovou, tam zakončovala její spoluhráčka, ovšem hodně nepřesně.
     
    52:29
    Dominika Lásková zavezla puk do útočné třetiny, kde se zblízka snažila zakončit ona sama, ale nepovedlo se. Nicméně stále český tým operuje před Sassovou.
     
    51:15
    Češky nedávají vůbec svým soupeřkám šanci dostat se do zakončení a snaží se dostávat puky pryč tak, aby Polky nemohly skórovat a obrat Švejdovou o čisté konto.
     
    50:07
    Polky měly opět nebezpeční před svojí brankou, když se trojice hráček dostala před Sassovou, ale ta tentokráte zakročila a puk poslala do rohu obranného pásma.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 1. Mills (Tejralová, Hymlárová), 2. Lásková (Serdar), 7. Neubauerová (Horálková, Mrázová), 16. Mills (Tejralová, Hymlárová), 18. Neubauerová (Mrázová, Lédlová), 24. Mrázová (Mlýnková), 27. Mlýnková (Mrázová, Čajanová), 29. Kolowratová (Přibylová, Lédlová), 33. Erbanová (Horálková, Tejralová), 33. Hymlárová (Křížová), 39. Serdar (Bukolská), 40. Mrázová (Tejralová, Mlýnková), 41. Čajanová (Serdar), 49. Hymlárová (Mills), 55. Lédlová (Erbanová, Pátková), 59. Neubauerová (Mrázová)


    Polsko: Kosinská (21. Sassová) – Sforaová, Chrapeková, Gogocová, Zielinská, Korkuzová, Strzelecká, Kaminská, Wcislová – Pozniewská (C), Wieczoreková, Sikorská – Laskawská, Tomczoková, Czarnecká (A) – Lapiesová, Talandaová, Dziwoková – Orawská
    Česko: Švejdová (Peslarová) – Lásková, Čajanová, Tejralová, Horálková, Pejšová, Kolowratová (A), Trnková – Mrázová (A), Mlýnková, Neubauerová – Mills (C), Křížová, Hymlárová – Lédlová, Pátková, Přibylová – Serdar, Bukolská, Radová – Erbanová

    Rozhodčí: Jermaková (RUS), Ivanovová (RUS) – Mochovová (RUS), Sainiová (FIN)
    thejrc.org