Black Dogs Budweis – HC UP Olomouc 10:1 (kon.) | Riders Univerzita Pardubice – North wings Ústí 2:7 (kon.)
konec
Black Dogs Budweis
10:1 (2:0, 5:0, 3:1)
HC Univerzita Palackého v Olomouci
Pondělí 15.11.2021, 18:15 • Hokejové centrum Pouzar, České Budějovice • Univerzitní liga ledního hokeje • 8. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní duel je za námi! Českobudějovičtí hokejisté získávají cenné tři body po drtivé výhře v poměru 10:1. Hattrickem se blýskl Lukáš Prášek. Obecně řečeno, výhra domácích je dnes naprosto zasloužená. Byli to právě oni, kdo byl aktivnější, a to střelecky i herně. (20:19:13)
     
    Konec zápasu.
     
    59:36
    Českobudějovičtí hokejisté měli kotouč na svých holích a snažili se proniknout do útočné třetiny. Tam však byli soupeřem zastaveni. Olomouc se v posledních sekundách tedy ješt snaží o vstřelení branky.
     
    58:04
    Tým BLACK DOGS Budweis právě vstřelil branku!
    Ale přesná trefa přichází na opačné straně! A je to desátá, jubilejní! Lukáš Prášek poslal kotouč na JONÁŠE KRONUSE, který zamířil a rozvnil síťku za Šoustalovými zády. Asistence: Lukáš Prášek, Radek Rolínek.
     
    57:48
    Nyní už je jasné, jak dnešní duel dopadne, nicméně je sympatické, že se olomoučtí hokejisté ještě snaží o nějakou tu přesnou trefu.
     
    57:17
    David Rosecký předal kotouč svému najíždějícímu spoluhráči. Ten pak mířil do pravého horního růžku, jenže nakonec Ivo Svoboda zasahovat vůbec nemusí, puk totiž končí mimo pravou tyč.
     
    56:16
    Petr Bouška vystřelil z větší vzdálenosti. Jeho pokus šel nakonec nad branku a skončil na zadním mantinelu. Odtud se odrazil směrem na brankoviště. Odražený puk pak Šoustal pohotově drží v lapačce a před domácími útočníky raději rozehrávat nebude.
     
    55:43
    Univerzita Palackého Olomouc právě vstřelila branku!
    A vzápětí vidíme branku také na opačné straně! DOMINIK CACH se dostal před brankoviště, tam si pak počínal dobře. Z bekhendu doklepl kotouč za brankovou čáru, mezeru našel mezi Svobodovými betony. Asistence: Filip Palička.
     
    54:34
    Tým BLACK DOGS Budweis právě vstřelil branku!
    Máme tu devátou branku v hostující kleci a domácí fanoušci si žádají desítku! JAKUB ŠAFÁŘ se dostal do dobré pozice, z níž si poradil zkušeně. Asistence: Petr Bouška.
     
    54:14
    Radek Rolínek se zničehonic objevil před brankářem. Byl sice ještě tísněn obráncem, přesto zakončil. Proti jeho střele ale Šoustal zasáhl včas.
     
    53:05
    Olomoučtí hráči jsou v poslendích okamžicích o něco aktivnějším celkem a snaží se alespoň o jednu přesnou trefu. Domácí obrana v čele s brankářem ale prozatím odolává.
     
    52:33
    A i tentokrát se hostující celek drží v pásmu. Nyní jeden z Olomouckých dobře objel soupeřovu branku a zkoušel zakončit u levé tyče ze Svobodova pohledu. Tam však domácí brankář nechal beton a zakročil.
     
    51:37
    Kerda dostal poměrně dobrou přihrávku, když najel do pásma z tandemu. Kerdův pokus měl jít zřejmě pod horní tyč, jenže domácí obrana do tohoto pokusu ještě sáhla, a tak střela končí na zadním mantinelu.
     
    50:07
    Olomoučtí hráči se dostal přdd branku, tam měli dvojnásobnou přesilu. Přesto si ale nedokázali vytvořit šanci, která by vůbec Svobodu ohrozila. Ten nemusí ani zasahovat, hosté totiž ztroskotali na filnální přihrávce.
     
    49:31
    Aleš Krtek dostal přihrávku na modrou čáru. Tam měl dostatek prostoru, a tak se odhodlal ke střeleckému pokusu. Krtkova střela ale nakonec jen těsně končí nad horní tyčkou.
     
    48:19
    Tým BLACK DOGS Budweis právě vstřelil branku!
    A je tu, osmá branka končí v olomoucké kleci! Milan Dančišin ujel do přečíslení dva na jednoho. Pak viděl najíždějícího TOMÁŠE VOCHOZKU, který z první doklepl přihrávku za Šoustalova záda! Asistence: Milan Dančišin.
     
    47:36
    Radek Rolínek se vrátil do hry z trestné lavice a rovnou se dostal do samostatného úniku. Rolínek to zkoušel na lapačku Šoustala. Ten ale právě svou rukavicí zastavil kotouč v cestě do branky. Osmá branka tedy prozatím nepřichází.
     
    46:50
    Z přesilové hry zbývá odehrát dvacet sekund. Mezitím se bude vhazovat po pravé ruce olomouckého strážce branky, hosté se totiž provinili zakázaným uvolněním.
    Marken.cz

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 10. Prášek, 12. Tejko (Vochozka), 26. Prášek (Vochozka), 27. Prášek (Kronus), 32. V. Šuhaj (J. Šuhaj), 34. J. Šuhaj (Vochozka), 36. Rolínek (Prášek), 49. Vochozka (Dančišin), 55. Šafář (Bouška), 59. Kronus (Prášek, Rolínek) – 56. Cach (Palička)


    Black Dogs Budweis: Svoboda (Dvořák) – Grauer, Bouška, Hrůša, Krtek, D. Svoboda, Kubeš – Dančišin, Prokop, J. Šuhaj (C), Kaisler, Kronus, Bahula, Rolínek, Šafář, Tejko, Prášek, Vochozka, V. Šuhaj
    HC Univerzita Palackého v Olomouci: Novotný (32. Šoustal) – Fojtášek, Kuchař, Pírek, Holiš, Sup, Veselský – Ferda, Formánek, Pěcha, Žižlavský, Rosecký, Večeřa, Cach, Šíp, Palička, Dohnal, Skopal

    Rozhodčí: Květoň – Zíka, Kubíček
    thejrc.org