Skellefteå – Sparta cz 1:3 (kon.) | Växjö – Tappara 2:2 (kon.) | EC-KAC – Leksands IF 4:0 (kon.)
Mannheim – Frölunda 1:10 (kon.) | Bolzano – Rauma 1:3 (kon.) | Fribourg – Mnichov 2:4 (kon.)
Zürich – Rögle BK 3:4 (kon.)
konec
Skellefteå AIK
1:3 (0:1, 1:1, 0:1) Stav série: 0:1
HC Sparta Praha
Úterý 16.11.2021, 18:05 • Skellefteå Kraft Arena • Play-off Hokejové Ligy mistrů • Osmifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je z mé strany pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a u dalších online textových přenosů se budu těšit. Na počtenou! (20:16:52)
     
    Je dobojováno! Sparťané ve třetí třetině si díky trefě Erika Thorella vytvořili dvoubrankový náskok a poráží svého švédského soupeře na jeho ledě poměrem 3:1. Pražané si domů odváží výhru a zejména cenný dvoubrankový náskok. Odveta je na programu příští týden v Praze.
     
    Konec zápasu.
     
    59:26
    Sparťanům se podařilo vyhodit kotouč z vlastního obranného pásma až do útočné zóny a obránce Nilsson musí couvat pro kotouč až ke svému brankáři.
     
    58:53
    V témže čase si domácí trenéři vyžádali oddechový čas na poradu, ale brankář Strauss Mann zůstal ve svém pracovišti. Vhazovat se bude před Salákem.
     
    58:53
    Domácí hráči přenesli hru na druhou stranu kluziště a brankář Salák raději před dotírajícím Kühnhacklem podržel kotouč ve své lapačce. Hra je přerušena.
     
    58:30
    Poslední dvě minuty třetí třetiny a sparťané stále vedou ve Švédsku o dvě branky. Domácí hokejisté zakládají další útočnou akci až z vlastního obranného pásma.
     
    57:30
    Joakim Lindström přihrával v útočném pásmu svým spoluhráčům, ale sparťané byli v obranném pásmu pozorní a dostali kotouč do neutrální zóny.
     
    56:18
    Matuškin v dalším útoku přihrával do strany Tomáši Jandusovi, jehož prudká rána šla mimo branku. Domácí hráči si berou kotouč na své hokejky.
     
    55:28
    Jeřábek společně se svým spoluhráčem přišpendlili protihráče na mantinel a sparťanům se vzápětí povedlo dostat kotouč až do obranného pásma domácích.
     
    54:30
    Maxim Matuškin se probojoval až do útočného pásma a svou střelou prověřil domácího brankáře! Strauss Mann udržel kotouč ve své výstroji.
     
    53:49
    Salák chytá ve formě a znovu podržel svůj tým. Rickard Hugg číhal v prostoru před brankou, ale sparťanský brankář si kotouč pohlídal ve své výstroji.
     
    53:26
    Sparťané získali kotouč na své hokejky a zamířili vstříc dalšímu útoku. Jejich snahu však brzdí hvizd rozhodčího, který přerušil hru pro postavení mimo hru.
     
    53:01
    Joakim Lindström udělal pár kroků na modrou čáru v útočném pásmu a následně zkoušel vystřelit. Rána domácího útočníka nebyla gólově úspěšná.
     
    52:25
    Granberg ještě udržel kotouč na modré čáře v útočném pásmu, ale domácí hokejisté se k dalšímu ohrožení sparťanské branky už nedostali. Hra plyne dál.
     
    52:07
    Mikliš si nevšiml svého spoluhráče v útočném pásmu a sparťanský obránce i přesto pokračoval ve své akci. Rozhodčí píská postavení mimo hru na straně hostí.
     
    51:49
    Obránce Nilsson svižně nahazoval kotouč do útočného pásma, ale rozhodčí přerušuje hru pro postavení mimo hru. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    50:28
    A pro Spartu mohlo být ještě lépe! Horák ujel s kotoučem na hokejce po pravé straně kluziště a svou svižnou střelou prověřil domácího brankáře.
    50:18 THORELL - 1:3

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 25. Möller (Nilsson, Lindström) – 2. Chlapík (Jeřábek, Prymula), 40. Pavelka (Thorell, Sobotka), 51. Thorell (Sobotka, Kaše)


    Skellefteå AIK: Mann (Lindvall) – Roos, Pudas, Wilsby, Nilsson, Kapla, Granberg, Forsfjäll – Loibl, M. Karlsson, Lindström – Hugg, Jonsson, L. Karlsson – Möller, Lindström, Kühnhackl – Robertsson, Stenman, Säll.
    HC Sparta Praha: Salák (Cichoň) – Matuškin, Pogorišnyj, Tomov, Polášek, Jeřábek, Moravčík, Pavelka, Mikliš – Thorell, Horák, Kaše – Prymula, Sobotka, Chlapík – Strnad, D. Vitouch, Konečný – T. Jandus, Hašek, Doležal.

    Rozhodčí: Zrnić, Piragić – Yletyinen, Nordlander
    Úterý 23.11.2021
    Sparta - Skellefteå 1:2

    Branky a nahrávky: 11. Řepík (Sobotka) – 42. Granberg (L. Karlsson), 60. L. Karlsson (Kühnhackl, Pudas)

    Skellefteå 1 1 Sparta
    #1 Úterý 16.11.2021 • 18:05
    Skellefteå - Sparta 1:3
    #2 Úterý 23.11.2021 • 18:00
    Sparta - Skellefteå 1:2
    thejrc.org