Skellefteå – Sparta cz 1:3 (kon.) | Växjö – Tappara 2:2 (kon.) | EC-KAC – Leksands IF 4:0 (kon.)
Mannheim – Frölunda 1:10 (kon.) | Bolzano – Rauma 1:3 (kon.) | Fribourg – Mnichov 2:4 (kon.)
Zürich – Rögle BK 3:4 (kon.)
konec
KAC Klagenfurt
4:0 (1:0, 1:0, 2:0) Stav série: 1:0
Leksands IF
Úterý 16.11.2021, 19:00 • Stadthalle, Klagenfurt • Play-off Hokejové Ligy mistrů • Osmifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (21:22:14)
     
    Klagenfurt nakročil k překvapivému postupu do čtvrtfinále Ligy mistrů, favorizovaný švédský Leksands na domácím stadiónu přejel 4:0.

    Rakouský celek zadělal na překvapení už v první třetině, v níž otevřel skóre Thomas Koch. Stejný počet gólů přineslo i druhé dějství, prosadil se Johannes Bischofberger. Nejvíce se rakouskému mužstvu zadařilo ve třetí části, v níž skórovali Steven Sprong a podruhé Johannes Bischofberger, který měl podíl na všech gólech, na zbylé dva totiž asistoval.

    Svěřenci kouče Hellkvista mají do domácí odvety co zlepšovat, jako favorit jsou totiž jedním krokem venku ze hry. Klagenfurt do Švédska určitě nepojede hrát otevřenou hru, ale bránit komfortní náskok z vlastní arény.
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Poslední útok střetnutí měl na svědomí Carter Ashton. Po mantinelu nabruslil do útočného pásma a přes Tavželje najel až před bránu, z bezprostřední blízkosti ovšem na Dahma nevyzrál.
     
    59:22
    S velkým přehledem si v defenzivě poradil Matt Caito. Nenechal se rozhodit Schumnigem, udělal mu nečekanou kličku do protipohybu.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:49
    Na ledě opět elitní útok Klagenfurtu. Thomas Koch v plné rychlosti nahrával pod sebe, Samuel Witting dostal kotouč příliš za brusle.
     
    58:16
    Na teč nahazoval Steven Strong. Zřejmě doufal, že by Matt Fraser mohl puk lehce tečovat, tak se ovšem nestalo a hrací předmět proletěl o metr vedle brány.
     
    57:46
    Na druhé straně ještě lepší zákrok v podání Sebastiana Dahma. rychle zareagoval na nahrávku Campera Zackrissonovi, střelu z první vytěsnil pravým betonem.
     
    57:23
    Povedený zákrok Kasimira Kaskisua. Finský gólman vyjel proti Vallantovi, střelu zápěstím nadvakrát podržel v lapačce.
     
    56:38
    Akce domácích pokračovala. Tentokrát Fraser pobídl k zakončení Kocha, jeho pokus byl rovněž nepřesný, prosvištěl vedle pravé tyčky.
     
    56:22
    Matikainenova družina pokračuje v kombinaci v útočném pásmu. Thomas Koch nabil na forhend Samuelu Wittingovi, ten těsně přestřelil.
     
    55:57
    S nahozením Stevena Spronga neměl Kasimir Kaskisuo větší starosti. Nastavil lapačku a černou gumu v ní s přehledem ukryl.
     
    55:24
    Hokejisté v červených dresech cítí, že soupeř nemá sílu vzdorovat a vyhlíží konec utkání. Této skutečnosti chce využít k páté trefě.
     
    54:47
    Velká škoda, že na utkání Ligy mistrů nepřišlo do utkání více fanoušků. Nutno ale podotknout, že i přes menší počet panuje v hledišti velmi dobrá a poměrně hlasitá atmosféra.
     
    54:20
    Leksands je na dně. Švédský celek vstupoval do utkání v roli velkého favorita, do odvety si ovšem z Rakouska odveze pořádný příděl.
    53:31 Johannes BISCHOFBERGER - 4:0
     
    53:31
    Klagenfurt právě vstřelil branku!
    JOHANNES BISCHOFBERGER hraje parádní utkání. Vyměnil si touš s Hundertpfundem, rázem jel sám na gólmana. V koncovce zachoval chladnou hlavu, kotouč dostal do sítě forhendovou střelou pod vyrážečku brankáře. Asistence: Thomas Hundertpfund a Thomas Vallant.
     
    53:07
    Hosté musí začínat znovu až z obranného pásma. Caito oblouček Schumniga na modré nezachytil, musel o několik metrů zacouvat.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 12. Koch (Unterweger, Bischofberger), 24. Bischofberger (Hundertpfund), 50. Bischofberger (Hundertpfund, Bischofberger), 54. Bischofberger (Hundertpfund, Vallant)


    KAC Klagenfurt: Dahm (Vorauer) – Schumnig, Strong, Vallant, Tavželj, Maier, Unterweger, Würsch – S. Witting, Koch, Fraser – Bischofberger, Hundertpfund, Ganahl – Haudum, Tičar, Obersteiner – Hochegger, M. Geier, S. Geier – M. Witting.
    Leksands IF: Kaskisuo (Brage) – Caito, Ekberg, Ahnelöv, Lundqvist, Thomas, Noren, Bichsel – Camper, Zackrisson, Veronneau – Lang, Kloos, Ashton – Rosén, Åman, Heineman – Forsberg, Knuts, Karlsson – Kandergård.

    Rozhodčí: Pražák (CZE), Pešina (CZE) – Seewald (AUT), Nothegger (AUT)

    Diváci: 1 609
    Úterý 23.11.2021
    Leksands IF - EC-KAC 8:1

    Branky a nahrávky: 2. Rosén (Kloos), 9. Rosén (Camper, Zacrisson), 13. Heineman (Kloos, Själin), 33. Karlsson (Själin, Kloos), 37. Caito (Camper, Zacrisson), 50. Heineman (Kloos, Aston), 59. Heineman (Camper), 60. Camper (Veronneu) – 47. Haudumn (Hudertfund)

    EC-KAC 1 1 Leksands IF
    #1 Úterý 16.11.2021 • 19:00
    EC-KAC - Leksands IF 4:0
    #2 Úterý 23.11.2021 • 19:00
    Leksands IF - EC-KAC 8:1
    thejrc.org