Humenné – Dubnica 3:4 (po pr.) | Levice – Skalica 3:5 (kon.) | Žiar nad Hronom – Trnava 1:3 (kon.)
Martin – Vlci Žilina 6:5 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
6:5 (2:3, 3:1, 1:1)
DOXXbet Vlci Žilina
sk Středa 17.11.2021, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 17. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Stanislav Škorvánek st. (tréner Vlci Žilina): "Zaujímavý zápas, ktorému chýbali diváci, ktorí by si určite prišli na svoje. Videli by nielen veľa gólov, ale aj zaujímavé predstavenie. Prehrali sme o gól. Dovolím si tvrdiť, že sme boli domácim viac ako vyrovnaným súperom. Žiaľ, ak v druhom dejstve hráme šesťkrát oslabení, niet sa čomu čudovať. Svojim hráčom ale nič nevyčítam. Musím ich pochváliť za to, že ustojíme každý súboj a hráme, aj keď nemusíme hrať. Toto sú nielen naši hráči, je to aj naša devíza. Trošku nás trápi nevyrovnanosť výkonov. Zápas doma proti Humennému bol pre nás náročný. V stretnutí sme nepodali ideálny výkon, preto sme sa chceli v Martine revanšovať. V rovnovážnom stave tomu tak bolo. V domácom zápase sme mali lepší pohyb, dva odrazené puky od mantinelu nás ale stáli zápas. Vo svojej kariére si nič podobné nepamätám. Doma sme mali smolu, na svojich hráčoch si ale naozaj vážim toho, že hrajú za každých okolností a nehľadajú chyby či výhody tam, kde nie sú. Keď to robia legionári v domácom mužstve, je mi z toho smutno."

    Daniel Babka (tréner HK VITAR Martin): "Aj napriek aktívnemu vstupu sme inkasovali dva góly. Z našej strany to preto nebol ideálny začiatok. Do stretnutia sme sa ale dokázali vrátiť, strelili sme dva góly. I napriek tomu, že sme tretinu prehrali, v druhej sa nám pri prvom striedaní podarilo vyrovnať. Dokázali sme streliť ďalšie dva góly, čo sa ukázalo ako rozhodujúce. Celé stretnutie bolo ako na hojdačke a v tretej tretine sa súperovi podarilo vyrovnať. Podarilo sa nám skórovať v presilovej hre, čo nás teší. Snažili sme sa hrať s trinástimi útočníkmi, vyťažiť z útočnej sily, ktorú máme, maximum. Všetci hráči, ktorí prišli, si zahrali. Či už Fafrák alebo Novák, všetci prispeli veľkým dielom k víťazstvu. Na Milošovi bolo vidieť, že má veľkú chuť, dohrával súboje, hral fyzicky. Na konci mu však odišla korčuľa a tak nemohol záver dohrať. Ivan hral takisto veľmi dobre. Takéto víťazstvo opäť o gól je proti lídrovi povzbudzujúce do ďalšej práce. Chalani šlapú dobre, samozrejme, niektorí sa už v závere nedostali do hry. To už ale tak býva. Tréner musí urobiť rozhodnutia a vybrať v závere to, čo tímu pomôže priniesť úspech. Za výsledok sme vďační, Žilinu sme dokázali poraziť druhýkrát v sezóne. Som šťastný, chalani svojím obetavým výkon dokázali, že sa v Martine pomaličky tvorí silná skupina hráčov. Potrebujeme len ďalej pracovať a zveľaďovať veci, keďže sme v stretnutí takisto narobili ešte množstvo chýb. Ak sa ale vyhrá, na chvíľku sa na ne zabudne. Máme teraz ťažkú sériu, na ktorú sme upozorňovali ešte pred zápasom v Trnave. Každý jeden hráč je preto nesmierne dôležitý. Každý z nás musí k hre pristupovať poctivo, máme ťažkých súperov vonku. V piatok cestujeme do Dubnice, kde sa hrá veľmi ťažko. Domáci sú doma mimoriadne aktívni, na čo musíme byť pripravení. Zajtra si oddýchneme, potrénujeme a v piatok nech príde výhra."

    Sebastián Šmída (útočník Vlci Žilina): "Dnes to žiaľ nevyšlo. Pri hre piatich proti piatim sme boli lepší ako súper, takisto aj v úvodnej tretine. Zbytočne sme sa ale dopustili dvoch chýb po ktorých nasledovali dve vylúčenia a súper sa chytil. Tento stav sa potom s nami tiahol zostávajúcu časť zápasu. Derby stretnutia bývajú vždy vyhrotené. Žiadny zo súperov si nič nedaruje. V závere možno chýbal aj kúsoček šťastia, nechávali sme sa ale v stretnutí zbytočne vylučovať. Ak by sme nehrali v oslabení, určite sme lepším tímom a stretnutie by sme dotiahli do víťazného konca. Z výsledku sa musíme otriasť. Určite sme siahali na lepší výsledok, v piatok preto musíme doma potvrdiť, že patríme na prvú priečku."

    Matej Dírer (útočník HK VITAR Martin): "Výborný zápas s množstvom gólov, ktorému chýbali iba fanúšikovia. Tí by dnes videli nielen zaujímavý hokej, ale aj víťazstvo za tri body. Začiatok zápasu nám ale nevyšiel, Žilina nás zaskočila. Dôležité bolo, že sme sa zodvihli a skóre otočili. Potvrdilo to, že sme mentálne odolní a to, čo si povieme v kabíne, dokážeme preniesť na ľad. Ukázal sa tímový duch, ktorý priniesol tímu úspech. V druhej tretine sme sa snažili pôsobiť aktívne, vybojovať si nejaký ten faul. V zápase sa nám podarilo využiť dve presilové hry, čo nás takisto teší. Poslednú domácu prehru so Skalicou sme okamžite hodili za hlavu a išli ďalej. Tím sa vhodne doplnil, hráči si vzájomne pomáhajú, pričom máme vyrovnané štyri formácie. Ktorákoľvek z nich môže rozhodnúť zápas. Dennodenne na sebe pracujeme, dúfam, že to bude každým zápasom lepšie. Nemyslím si, že nás najbližšie čakajú ľahkí súperi. Pred začiatkom sezóny prišli do súťaže tímy ako Žiar nad Hronom, Brezno či Slovan "B" a súťaž išla kvalitatívne hore. V súťaži pôsobím už štvrtú sezónu a dovolím si tvrdiť, že tento ročník je najvyrovnanejší. Každý môže zvíťaziť nad každým. My sa preto sústreďujeme vždy na najbližší zápas, tentoraz v piatok, pred ktorým sa chceme čo najlepšie pripraviť a zvíťaziť." (22:00:21)
     
    Koniec zápasu.
     
    V prestrelke kola zvíťazil Martin nad Žilinou 6:5. Góly: 13. Ďurina (Babka, Juščák), 18. Murček (Poliaček, Lavička), 21. Linet (Tiainen, Huhtela), 27. Tiainen (Charvát, Linet), 28. Novák (Ďurina), 55. Dírer (Murček, Dvořák) – 3. Šmída (Petráš, Mikula), 5. Šmída (Safaraleyev, Drtina), 20. Šmída (Safaraleyev, Koyš), 37. Safaraleyev, 48. Šmída (Safaraleyev, Koyš).
     
    59:59
    Drtina ešte v závere prestrelil bránku. Domáci udržali tesné vedenie.
     
    59:56
    Drtina z ľavej strany. Glosár prerušil hru.
     
    59:28
    Prázdna bránka hostí. Power-play.
     
    59:22
    Sloboda v potýčke s Tiainenom. Nebude sa vylučovať.
     
    58:34
    Charvát si na dvakrát neporadil s Mikolášom. Ten drží svoj tím v hre.
     
    58:04
    Safaraleyev odstavený Dvořákom. Toto už je len súboj o puk.
     
    57:46
    Markovič v tlačenici pri bránke. Domáci potrebujú vyhodiť puk.
     
    57:23
    Novákova akcia. S prihrávkou na Tomu.
     
    56:38
    Murček zachytil rozohrávku súpera v strednom pásme. Posiela puk na zadný mantinel.
     
    56:12
    Zakázané uvoľnenie na strane hostí. Drtina chcel nájsť Maceka.
     
    56:02
    Šmídom nahodený puk. Na domáce hokejky.
     
    55:38
    Toma vyhadzuje puk. Domáci zbytočne nečakajú.
     
    55:06
    Petráš nastrelil Fafráka. Puk končí v pásme hostí.
     
    54:19
    Martin dal gól!
    Využitá presilová hra. Mikoláš čakal, že MATEJ DÍRER bude prihrávať a nie strieľať. Ten však puk nasmeroval priamo do bránky po asistencii Michala Murčeka. Druhú asistenciu si pripisuje Michal Dvořák.
     
    54:08
    Martin Hřebíček (ŽIL) inkasuje dve minúty za podrazenie.
     
    53:51
    Hostia v plnom počte. Safaraleyev na ľadovej ploche.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 13. Ďurina (Babka, Juščák), 18. Murček (Poliaček, Lavička), 21. Linet (Tiainen, Huhtela), 27. Tiainen (Charvát, Linet), 28. Novák (Ďurina), 55. Dírer (Murček, Dvořák) – 3. Šmída (Petráš, Mikula), 5. Šmída (Safaraleyev, Drtina), 20. Šmída (Safaraleyev, Koyš), 37. Safaraleyev, 48. Šmída (Safaraleyev, Koyš)


    HK VITAR Martin: Glosár (Maťovčík) – Charvát, Dvořák – Lavička, Krempaský – Burzík, Pacalaj – Droppa, Novák – Tiainen, Linet, Huhtela – Toma, Dírer, Paulíny – Fafrák, Murček, Poliaček – Juščák, Babka, Ďurina
    DOXXbet Vlci Žilina: Mikoláš (Kubiridžák) – Pišoja, Sloboda – Drtina, Nahálka – Petran, Hřebíček – Myšiak, Chatrnúch – Cíger, Markovič, Petráš – Safaraleyev, Šmída, Koyš – Mikula, Skladaný, Macek – Rehák, Jakubík, Lopušan

    Rozhodčí: Rojík, Beniač – Šebeň, Lokšík, Bodák (inštruktor)
    ocianews.com