Zlín – Olomouc 3:2 (kon.) | Vítkovice – Sparta 3:2 (kon.) | Litvínov – Mladá Boleslav 5:0 (kon.)
K. Vary – Pardubice 4:1 (kon.) | Mountfield HK – Plzeň 7:4 (kon.) | Liberec – Třinec 2:4 (kon.)
konec
Berani Zlín
3:2 (1:0, 2:0, 0:2)
HC Olomouc
Pátek 19.11.2021, 17:30 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Tipsport extraliga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mě ze Zlína vše. Tímto Vám děkuji za pozornost a nejen u dalších zápasů Beranů na počtenou. (19:54:36)
     
    Zlín přece jen vedení udržel a podruhé sezoně se raduje z plného bodového zisku, který i podruhé může slavit na vlastním stadionu! Berani sice výborně zvládli první dvě třetiny, ale ta závěrečná už jim tolik nesedla, protože inkasovali dvakrát a nabídli tak skoro čtyř tisícům fanouškům velké drama. Ve 49. minutě využil početní převahu Jiří Ondrušek a o sedm minut později se prosadil senzačním způsobem Jan Káňa. Olomouc tak věřila alespoň v remízu, ale tu už jí soupeř nedovolil a ze Zlína tedy odjíždí s prázdnou.
     
    Dnešní utkání sledovalo 3638 diváků.
     
    Nejlepší hráči utkání

    PSG Berani Zlín: Patriks Zabusovs
    HC Olomouc: David Krejčí
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Jan Lukáš přece jen zamířil na střídačku, ale nejspíš to bude pozdě. Hosté se totiž nemohou usadit vepředu.
     
    58:55
    Hosté se konečně usadili v útočném pásmu, ale pořád nevolají brankáře na střídačku. To může být chyba, protože nevyužívají jedné z výhod.
     
    58:27
    Kohoutům už dochází nápady. Dopředu to nyní zkusila nahozením, ale to nemohlo být úspěšné.
     
    57:50
    Pavel Sedláček před vlastní brankou našel odražený kotouč a okamžitě ho poslal z pásma. Následně to zavánělo zakázaným uvolněním, ale rozhodčí ho neodpískali.
     
    57:03
    Jakub Ferenc nadvakrát dostal kotouč z pásma, následoval průnik Lukáše Vopelky, který si ale vylámal zuby na posledním obránci v cestě.
     
    56:22
    Antonín Honejsek se při svém dalším úniku opět otočil a přihrávkou konečně uvolnil spoluhráče, kterým byl Daniel Gazda. Tomu ale zakončení hrubě nesedlo, Jan Lukáš tak naprosto bez problémů zasáhl.
    55:47 Jan KÁŇA - 3:2
     
    55:47
    Olomouc právě vstřelila branku!
    JAN KÁŇA fantastickou střelou snižuje na rozdíl jediného gólu! Od modré čáry si vybruslil až na vrchol pravého kruhu, odkud se nechytatelně trefil do levé šibenice. Libor Kašík navíc nic neviděl, takže nemohl reagovat.
     
    55:33
    Jakub Ferenc se s tím po vhazování nepáral, v rohu kluziště prostě práskl do kotouče a dostal ho tak až do pásma Olomouce.
     
    55:24
    Jiří Suhrada nezpracoval nahození soupeře ideálně, kotouč tak raději co nejrychleji poslal z pásma. Kotouč ale tímto způsobem doputoval až na zakázané uvolnění.
     
    54:48
    Oscar Flynn mířil do souboje jeden na dva, který ale nezvládl, protože ho zastavil hned první protihráč v cestě.
     
    54:13
    Zničehonic se mezi kruhy uvolnil Michal Kunc, který mohl vstřelit kontaktní branku, ale mířil těsně nad horní tyč!
     
    53:43
    Vojtěch Tomeček sice výborně vybojoval kotouč, avšak jeho následný pas skončil jen ve středním pásmu, takže hosté musí opět hledat cestu dopředu.
    Marken.cz

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 8. Vopelka (R. Veselý, T. Hanousek), 21. P. Sedláček (O. Flynn), 25. Gazda (Mamčics, Honejsek) – 49. Ondrušek (J. Káňa, V. Tomeček), 56. J. Káňa


    Berani Zlín: Kašík (Huf) – Mamčics, Gazda, Suhrada, O. Němec (A), Žižka, T. Hanousek, Ferenc – Kubiš (C), P. Sedláček (A), O. Flynn – Zabusovs, Honejsek, A. Zbořil – Karafiát, Hejcman, Okál – Fryšara, R. Veselý, Vopelka.
    HC Olomouc: Lukáš (Mokry) – Groch, Ondrušek (C), Škůrek, Rašner, Dujsík, Řezníček – J. Káňa, David Krejčí (A), V. Tomeček – Klimek, J. Knotek (A), Kucsera – Strapáč, P. Kolouch, Olesz – Bambula, Navrátil, Kunc.

    Rozhodčí: Šír, Svoboda – Ganger, Klouček

    Diváci: 3638
    thejrc.org