Levante – Ath. Bilbao 0:0 (kon.)
konec
Levante UD
0:0 (0:0)
Athletic Bilbao
Pátek 19.11.2021, 21:00 • Estadio Ciudad de Valencia (Valencia) • Španělská LaLiga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě z tohoto utkání všechno. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek večera. (23:09:47)
     
    Další program:

    Levante UD
    15. kolo – 28. 11. 2021, 14:00: Betis – Levante

    Athletic Bilbao
    15. kolo – 26. 11. 2021, 21:00: Athletic Bilbao – Granada
     
    Statistiky zápasu:

    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 2:2.
    Střely mimo: 5:3.
    Rohy: 6:3.
    Ofsajdy: 1:2.
    Fauly: 15:7.
     
    Pokud patříte do Fanklubu defenzivního fotbalu, pak jste si toto utkání skutečně užili. Ostatní fotbaloví fanoušci ale viděli zápas, který probíhal v ospalém tempu a výhradně mezi šestnáctkami, protože ani jeden z týmů nechtěl riskovat otevření obrany. Z tohoto obrazu hry vybočoval akorát úplný začátek utkání a pak úsek mezi cca 75. a 80. minutou, ve kterých jsme viděli všechny velké gólové příležitosti. V nich selhali střelci v koncovce anebo své týmy podrželi gólmani. K závěru zápasu se pak navíc prudký liják, ve kterém probíhal druhý poločas, změnil na průtrž mračen, a jakákoliv snaha o fotbal na těžkém a podmáčeném terénu tím definitivně zemřela. Bezbranková remíza je tedy naprosto logickým výsledkem.

    Levante tak zůstane i po 14. kole jediným týmem španělské LaLigy bez výhry. Průběžně se nachází se 7 body na předposledním 19. místě tabulky. Bilbao je na sedmé příčce.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Centr do domácího pokutového území dokázala obrana Levante srazit před šestnáctku k Vencedorovi, jenž střelou z první minul Cárdenasovu branku.
     
    90+3
    Žlutou kartu za držení pronikajícího Serrana na vlastní polovině ostává Rúben Vezo (Levante UD).
     
    90+2
    Levante vybojovalo presinkem míč pod svou kontrolu, hosté ale výborným protipresinkem získali míč zpět a okamžitě otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    90+1
    Nákop na střídajícího Serrana skončil u domácího brankáře Cárdenase. Ten míč vykopl na útočnou polovinu, kde kulatý nesmysl získali obránci Bilbaa.
     
    90
    Bude se hrát ještě pět minut.
     
    90
    Na trávníku se začínají tvořit louže, ve kterých se zastavuje míč. Hosté se i tak dokázali dostat postupným útokem na polovinu Levante.
     
    89
    Athletic rozehrál rychlou akci, na konci které byl střílený centr Lekueho z pravé strany do šestnáctky Levante. Ten před nabíhajícím Vencedorem dokázal svým zákrokrem srazit do bezpečí domácí brankář Cárdenas.
     
    88
    Nico Williams si zpracoval přihrávku do otevřené obrany Levante a technickou střelu z hranice domácí šestnáctky zakroutil míč výrazně mimo domácí branku.
     
    87
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Roger Martí, přichází Roberto Soldado.
     
    86
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Son, přichází Jorge Miramón.
     
    85
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Asier Villalibre, přichází Nico Serrano.
     
    85
    Villalibre si na mokrém trávníku zřejmě zranil sval, protože se není schopen zvednout z trávníku. Střídající hráč Bilbaa tedy dnešní zápas nedohraje.
     
    84
    Clercův centr zleva rovnou vyboxoval brankář Simón. Villalibre se pak rozběhl za odkopem Nica Williamse, míč ale vybojovat nedokázal.
     
    83
    Domácí se rychle dostali zpět k šestnáctce hostů. Dva centry z křídel dokázala obrana Athleticu vyřešit, míč se ale znovu vrátil na kopačky domácích fotbalistů.

    Michal Sadlek

    Branky:

    Karty:   6. Martí (LVN), 90+3. Vezo (LVN) – 16. Yeray (ATB)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 5:3. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:7.
    Levante UD: Cárdenas – Son (86. Miramón), Mustafi (73. Ó. Duarte), Vezo, C. Clerc – E. Bardhi (73. Goméz), Malsa (60. N. Vukčević), Campaña – De Frutos, Martí (87. Soldado), Morales (C).
    Náhradníci: Aitor Fernández – Franquesa, Radoja, Ó. Duarte, Pepelu, Soldado, N. Vukčević, Miramón, Goméz, Coke, Martínez, Cantero.

    Athletic Bilbao: Simón – Lekue, Yeray, I. Martínez, Balenziaga – Berenguer (55. Zarraga), Dani García, Vencedor, Muniain (C) (66. N. Williams) – Raúl García (55. Sancet), I. Williams (66. Villalibre, 85. Serrano).
    Náhradníci: Ezkieta – Petxa, Núñez, Vesga, Sancet, Morcillo, de Marcos, Zarraga, Villalibre, Capa, N. Williams, Serrano.

    Rozhodčí: Montero – Fernández, Sevilla

    Diváci: 15 230
    bahis siteleri