Buffalo – Calgary 0:5 (kon.) | Toronto – NY Rangers 2:1 (kon.) | Montreal – Pittsburgh 0:6 (kon.)
Ottawa – Nashville 0:0 (odl.) | Florida – New Jersey 4:1 (kon.) | Philadelphia – Tampa 3:4 (0:2 po s.n.)
St. Louis – San Jose 4:1 (kon.) | Minnesota – Dallas 7:2 (kon.) | Arizona – Columbus 4:5 (2:3 po s.n.)
Edmonton – Winnipeg 2:1 (2:0 po s.n.) | Vegas – Detroit 5:2 (kon.) | Anaheim – Carolina 1:2 (kon.)
konec
Buffalo Sabres
0:5 (0:1, 0:4, 0:0)
Calgary Flames
Pátek 19.11.2021, 01:00 • KeyBank Center, Buffalo • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to již pro dnešek vše. Děkuji Vám za přízeň a za pozornost a bude se těšit zase příště. Dobrou noc. (03:40:30)
     
    HVĚZDY UTKÁNÍ
    1. Andrew Mangiapane (CGY) – 2 góly
    2. Johnny Gaudreau (CGY) – 2 góly, 1 asistence
    3. Jacob Markström (CGY) – TOI 60:00, 26 střel, 26 zákroků, úsp. 100%
     
    Konečné statistiky zápasu:
    Střely: 26 – 33
    Zblokované střely: 16 – 15
    Úspěšnost střelby: 0% – 15,15%
    Vyloučení: 2 – 2
    Využití: 0 – 1
    Hity: 12 – 14
    Vhazování: 20 – 28
     
    Je konec! Calgary si velmi přesvědčivým výkonem odváží z ledu soupeře další 2 body, Jacob Markström si připisuje 5. čisté konto v sezoně po 27 úspěšných zákrocích. Nutno však podotknout, že téměř žádná střela z dílny domácích neměla gólové parametry a Sabres se tímto zápasem víceméně protrápili. Plameny se prezentovaly velmi dobrým výkonem, který pramenil ze zajištěné obrany, jak jsme již z této sezóny zvyklí, naopak domácí hráči dopláceli na přílišnou nepřesnost při rozehrávce a neklid na hokejkách.
     
    Konec zápasu.
     
    59:20
    Sabres se mohutně snaží připravit Markströma o čisté konto, hráči Flames ale odráží útok a v poklidu již dohrají zápas ve svém pásmu.
     
    58:49
    Jedna z posledních útočných akcí zápasu končí střelou mimo od Hinostrozy.
     
    57:49
    Backlund si teď koledoval o vyloučení za držení protihráče, rozhodčí už ale, zdá se, nechají hru plynout.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    56:20
    Hráči Flames se už nikam nebudou hnát a pravděpodobně se budou snažit pomoci uhájit 0 na kontě pro svého gólmana. Každé útočné snažení soupeře končí nepřesností a výhozem puku do středního pásma.
     
    54:42
    Jedna z mála nepřesností Plamenů v tomto zápase končí ofsajdem, ve kterém se ocitl Milan Lučič. Následuje komerční přestávka.
     
    53:18
    Po delší době se na chvíli v útočném pásmu ohřál čtvrtý útok Sabres. Hayden se dokonce dostal do dobré příležitosti, když nadvakrát zkoušel prostřelit Markströma z bezprostřední blízkosti, švédský gólman ve službách Flames si ale zatím směle kráčí pro další čisté konto.
     
    52:36
    Andrewa Mangiapaneho je dnes plný led. Další střídání tohoto mladého rychlíka a další 2 střely na bránu, obě však zblokované.
     
    51:48
    Domácí hráči se marně pokoušejí něco vymyslet. Calgary ani za tohoto stavu neubírá ze své přesnosti a agresivity a kontroluje zápas. Coleman teď přidal již 30. střelu svého týmu a vybojoval alespoň vhazování v útočném pásmu.
     
    51:05
    Oba týmy si teď posílali puky po mantinelu vždy na druhou stranu kluziště, až to Hayden (BUF) přehnal a vyhodil puk na zakázané uvolnění.
     
    48:35
    Flames v této části hry nepouští Buffalo téměř k ničemu. Když už se Sabres dostanou ze svého obranného pásma, je to pouze za cenu vyhození puku do středního pásma.
     
    47:45
    Colemanova střela z rychlého útoku mimo. Následnou dorážku vyhlížel Mangiapane, který velmi výrazně usiluje o svůj 3. přesný zásah v utkání, Dell je zatím proti.
     
    46:30
    Dobrou příležitost si konečně také vybojovali domácí Sabres. Caggiula dokázal vystřelit z dobré pozice, Markström jeho střelu vyrazil před sebe a na puk pak napadali oba bránící hráči hostů, nakonec jej dokázali vyhodit do středního pásma.
     
    44:35
    Další obrovská šance Flames! Mangiapane dostal přihrávku od Kylingtona do prostoru mezi kruhy a ranou z první už už vyhlížel hattrick. Dell ale puk vyrazil, ovšem jen na hůl Kylingtona, který ale při dorážce netrefil, jak by si představoval a Dell zastavuje puk svou holí!

    Filip Hanousek

    Branky a nahrávky: 11. J. Gaudreau (M. Tkachuk, Ch. Tanev), 22. Mangiapane (Kylington, Ch. Tanev), 34. M. Tkachuk (J. Gaudreau, E. Lindholm), 35. Mangiapane (Backlund, Zadorov), 36. J. Gaudreau (Monahan, M. Tkachuk)


    Buffalo Sabres: Tokarski (41. Dell) – Dahlin, Pysyk, Bryson, C. Miller, Butcher, Hägg – J. Skinner, Tage Thompson, R. Asplund – Caggiula, Cozens, Hinostroza – Girgensons (A), Eakin, Okposo (A) – Bjork, Ruotsalainen, Hayden.
    Calgary Flames: Markström (Vladař) – Kylington, Ch. Tanev, Hanifin, R. Andersson, Zadorov, Gudbranson – J. Gaudreau, E. Lindholm, M. Tkachuk (A) – Coleman, Backlund (A), Mangiapane – D. Dubé, Monahan (A), T. Pitlick – Lucic, B. Richardson, T. Lewis.

    Rozhodčí: Sutherland, Syvret – Deschamps, J.Murray

    Diváci: 7753
    ocianews.com