Olomouc – Hr. Králové 2:2 (kon.) | Bohemians 1905 – Č. Budějovice 3:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Zlín 1:0 (kon.)
Ostrava – Plzeň 2:2 (kon.)
konec
Bohemians Praha 1905
3:1 (2:0)
SK Dynamo Č. Budějovice
Sobota 20.11.2021, 15:00 • Ďolíček, Praha-Vršovice • FORTUNA:LIGA • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek již úplně vše, děkuji vám za pozornost a přeji příjemný zbytek víkendu. Někdy příště se opět budu těšit, na počtenou. (17:09:23)
     
    Toto utkání sledovalo 3496 diváků.
     
    Statistiky utkání z pohledu domácích:

    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 7:6.
    Střely mimo: 6:5.
    Rohy: 6:2.
    Ofsajdy: 0:2.
    Fauly: 9:13.
     
    Duel Bohemians s Budějovicemi tak končí výhrou Pražanů v poměru 3:1! Klokani byli v dnešním utkání lepším celkem a vítězství i tři body si zaslouží. Do druhé pětačtyřicítky vstupovali s dvoubrankovým náskokem, Jihočechům se sice povedlo v 59. minutě zásluhou Fortunea Basseyho snížit na 1:2, závěrečný tlak Dynama se však nekonal. Naopak domácí přidali v 88. minutě pro krásné kombinaci Necida, Nováka a zakončujícího Matěje Koubka pojistku na 3:1 a slaví tak cennou výhru!

    Pražané tak unikají z chvostu tabulky do klidného středu, mezera mezi 14. Pardubicemi a 13. Jabloncem je už pětibodová. Klokanům se po dnešní výhře bude spát dobře.

    Budějovice naopak ztrácí možnost zaútočit na elitní šestku soutěže. Hradec jim po dnešní remíze 2:2 s Olomoucí (která se bodově na Dynamo dotáhla) odskočil na rozdíl tří bodů, navíc se před Jihočechy nacpala Mladá Boleslav, která porazila Zlín na svém trávníku těsně 1:0.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Benjamin Čolić centroval z pravé strany do vápna Bohemians, po hlavičkovém souboji vyrazil Hugo Jan Bačkovský kupředu a rukavicemi boxoval míč od své klece, následně musel zasáhnout ještě jednou, když se k němu balon odrazil zpět od Mateje Mršiće. Gólman Pražanů teď ale zasáhl jistě.
     
    90+3
    Jan Vondra hází míč zpět do hry na levé lajně u vlastní šestnáctky. Dynamo se ještě tlačí do posledního zakončení, na vyrovnání už mu ale čas nezbývá.
     
    90+3
    David Bartek centroval z pravé strany do vápna Dynama, kde však rukou zahrál Vojtěch Novák, takže celá akce musí být zastavena.
     
    90+2
    Maxym Talovierov vyhrál hlavičkový souboj, ale následně ztratil míč na úkor Matěje Koubka. Jeho přihrávka však byla snadnou kořistí Vorla.
     
    90+1
    Jiří Bederka předvedl dobrý skluz proti Patriku Brandnerovi, kterému sebral míč. Následně byl právě Brandnerem faulován Jan Vondra.
     
    90+1
    Fortune Bassey centroval z levé lajny na Michala Škodu, Hugo Jan Bačkovský si ale s klidem došel pro míč, který lapil do rukavic. Nastavovat se budou celkem čtyři minuty nad rámec základní hrací doby.
     
    90
    Necid byl faulován na polovině Pražanů. Hugo Jan Bačkovský s rozehrávkou nespěchá, dobře ví, že už se hraje poslední minuta základní hrací doby.
     
    89
    Vojtěch Vorel vykopává daleko od své branky, Jihočeši získávají na pravé straně autové vhazování, které rovnou letí až do šestnáctky Klokanů.
    88. Matěj KOUBEK - 3:1
     
    88
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Tenhle gól už bude platit a Bohemians vedou 3:1! Vojtěch Novák si krásně seběhl s míčem na levé straně až k brankové čáře a následně poslal míč pod sebe na MATĚJE KOUBKA, jenž krásnou ranou do vzdálenější šibenice nedal Vorlovi šanci! Klokani vedou 3:1 a nejspíš duel vyhrají! Asistence: Vojtěch Novák.
     
    87
    Bohemians se tlačí ještě po levé lajně kupředu. Klokani chtějí pochopitelně držet míč daleko od své svatyně.
     
    87
    Michal Škoda dobře zapracoval směrem dozadu před napadajícím Danielem Köstlem, před kterým odehrál merunu do autu.
     
    86
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Patrik Hellebrand, přichází Patrik Brandner.
     
    85
    Ondřej Mihálik šel po pravé straně kupředu a chtěl centrovat do vápna Bohemians. Vysoký pas se mu však hrubě nevyvedl a balon končí na tribuně.

    Petr Šatalík

    Branky: 24. Keita, 35. Hronek (Květ), 88. Koubek (V. Novák) – 59. Bassey (Mršić)

    Karty:   52. Talovierov (CEB)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 6:5. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 9:13.
    Bohemians Praha 1905: Bačkovský – Vondra, Köstl, Bederka – M. Dostál, Jindřišek (C), Hronek (84. Koubek), Květ (77. Nový), J. Kovařík (69. V. Novák) – Keita (77. Bartek), Puškáč (69. Necid).
    Náhradníci: P. Le Giang – Bartek, Koubek, V. Novák, Ugwu, Nový, Necid.

    SK Dynamo Č. Budějovice: Vorel – Čolić, L. Havel, Králik (C), Sladký (46. Talovierov) – Hora, Hellebrand (86. Brandner) – Van Buren (76. Michal Škoda), Mihálik, Mršić – Bassey.
    Náhradníci: Šípoš – Tolno, Talovierov, Michal Škoda, Čavoš, Brandner, M. Valenta.

    Rozhodčí: Klíma – Kubr, Vodrážka – Raplík. VAR: Berka. AVAR: Kocourek. Delegát fotbalové asociace: Zlámal. Technický delegát: Ubias.

    Diváci: 3496
    ocianews.com