Čerepovec – Barys 3:4 (po pr.) | Dynamo Moskva – Ufa 3:1 (kon.) | Jokerit – Spartak Moskva 2:4 (kon.)
N.Novgorod – Kazaň 2:3 (po pr.) | Viťaz – Kunlun 2:3 (po pr.)
konec
Jokerit Helsinky
2:4 (2:0, 0:1, 0:3)
Spartak Moskva
Sobota 20.11.2021, 15:00 • Hartwall Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního dne. (17:17:45)
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA

    David Sklenička (JOK) 0+0, 3 střely, čas na ledě 19:01

    Jakub Jeřábek (SPM) 1+0, 2 střely, čas na ledě 21:33
     
    Ruské mužstvo zlepšilo svou hru v poslední třetině a odměnou bylo otočení stavu zápasu. Spartak prohrával o dvě trefy, ale po úvodní dvacetiminutovce přidal a v zakončení byl přesnější. Helsinky tak prohrávají dobře rozehraný zápas a dnes se musejí sklonit před soupeřem.

    Střely na branku: 29:18.
     
    Konec zápasu.
    58:53 Vasilij PONOMARJOV - 2:4
     
    58:53
    Spartak právě vstřelil branku!
    Finský celek se znovu usadil v útočném pásmu a Janne Juvonen opustil branku. Od modré čáry vystřelil Otto Leskinen, jehož pokus zastavil VASILIJ PONOMARJOV. Ten přes celé kluziště zamířil do opuštěné klece. Bez asistence.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny a finské mužstvo se nachází v útočné třetiny. Střelou z levého kruhu pro vhazování se předvedl Hannes Björninen, jenž zamířil nad branku.
    56:45 Ivan DROZDOV - 2:3
     
    56:45
    Spartak právě vstřelil branku!
    Nedáš – dostaneš se znovu potvrdilo a Spartak otáčí skóre zápasu! Nejprve se před ruskou branku dral Brian O'Neill, který z hranice brankoviště trefil brankářův beton. Hra se otočila na druhou stranu, kde se výpadem na střed prezentoval IVAN DROZDOV, jenž zamířil přesně do protější šibenice branky. Asistence: Emil Pettersson.
     
    55:09
    Spartaku se hra v početní výhodě dlouho nedařila. Po chvíli ale přišla přihrávka na hranici brankoviště, ovšem z blízka se neprosadil Alexandr Avcin.
     
    53:29
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (David Sklenička – 2 min., nedovolené bránění).
     
    52:35
    Na hranici brankoviště se cpal Kalle Kossila, kterého do nebezpečného prostoru nevpustil obránce. Finský útočník byl donucen zajet pouze za branku.
     
    51:39
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Dmitrij Višněvskij – 2 min., vysoká hůl).
     
    51:39
    Jokerit znovu zvýšil tempo hry a usadil se před soupeřovou brankou. Domácí celek vyslal další zakončení, které zastavil Alexej Krasikov.
     
    51:09
    Od mantinelu si na osu najel Nicklas Jensen, který byl neustále tísněn. Jeho zakončení ale zamířilo kousek nad horní tyčku.
     
    50:35
    Český obránce David Sklenička vystřelil od modré čáry, avšak na jeho pokus celou dobu dobře viděl připravený Alexej Krasikov.
     
    Dnešní utkání sleduje 8 179 diváků.
     
    48:56
    Hostující dvojice spěchala osamocena na finského brankáře. Ovšem Jake Virtanen se nacházel pod tlakem, a tak nedal přesnou přihrávku na Ivana Drozdov .
     
    48:04
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Alex Grant – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Emil Pettersson – 2 min., hrubost).

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 5. B. O'Neill (Schroeder, Nicklas Jensen), 12. M. Anttila (Björninen, Kivistö) – 40. Avcin (I. Baranov, Švyrjov), 44. J. Jeřábek (Nikišin, Lehterä), 57. Drozdov (Emil Pettersson), 59. Ponomarjov


    Jokerit Helsinky: Juvonen (Lindbäck) – Lindbohm, A. Grant, D. Sklenička, O. Leskinen, Kivistö, Friman – B. O'Neill, Schroeder, Nicklas Jensen – Pakarinen, Norman, Savinainen – Turunen, Kossila, Hännikäinen – M. Anttila, Björninen, Junttila.
    Spartak Moskva: Krasikov (Dansk) – Nikišin, D. Višněvskij, J. Jeřábek, Ručkin, Bryncev, Mamkin, Savikov, Jevenko – Emil Pettersson, Lehterä, Širokov – Drozdov, Loktionov, Jake Virtanen – Čebykin, D. Kvartalnov, Kugryšev – I. Baranov, Ponomarjov, Avcin – Švyrjov.

    Diváci: 8 179
    ocianews.com