K. Vary – Třinec 2:5 (kon.) | Mladá Boleslav – Mountfield HK 4:3 (po pr.) | Plzeň – Vítkovice 3:2 (po pr.)
Olomouc – Kladno 4:3 (kon.) | Kometa Brno – Litvínov 4:2 (kon.) | Motor ČB – Sparta 2:0 (kon.)
po prodl.
HC Škoda Plzeň
3:2 (0:1, 2:0, 0:1 - 1:0)
HC Vítkovice Ridera
Neděle 21.11.2021, 16:30 • LOGSPEED CZ Aréna • Tipsport extraliga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    62:21 Michal BULÍŘ - 3:2
     
    62:21
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Dvakrát byla rána MICHALA BULÍŘE sražená, ale na třetí pokus už plzeňský kanonýr zápas rozhoduje! Po Čerešňákově pasu pálil z první z pravého kruhu přesně ke vzdálenější tyčce nad Stezkův beton. Škoda tak využila třetí přesilovku a bere bonusový bod. Asistence: Peter Čerešňák.
     
    61:27
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Lukáš Krenželok – 2 min., sekání).
     
    61:27
    Jiříček se proháčkoval do útočného pásma, vystřelit nedokázal, ale k puku se ještě dostal Michal Bulíř. V dorážce mu zabránil jen faul hostů, Plzeň si tak zahraje přesilovku čtyři na tři!
     
    59:47
    Dominik Lakatoš mohl rozhodnout! Vystihl Budíkovu rozehrávku a zjevil se sám před Svobodou, jenže neměl moc času, místo střely kličkoval a stačil se k němu stáhnout plzeňský bek.
    57:04 Patrik KOCH - 2:2
     
    57:04
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Tlak Ridery postupně sílil a hosté nakonec srovnávají! Maroszovo nahození z otočky od modré čáry ještě Svoboda vyrazil, k puku se ale dostal u levého mantinelu PATRIK KOCH a parádní dělovkou z první zamířil přesně ke vzdálenější tyčce. Asistence: Rostislav Marosz.
     
    49:33
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Roman Polák – 2 min., hákování).
     
    49:04
    Lakatoš si najel na přihrávku zpoza branky, zblízka ale trefil jen Svobodův položený beton!
     
    41:50
    Kodýtek si šikovně vyměnil puk s Kvasničkou, rázem se ocitl sám před vítkovickou brankou, ale trefil jen Stezkův beton!
     
    41:31
    Nebezpečná situace před Svobodou! Petr Fridrich si vybruslil pro odražený kotouč a zblízka ho nacpal do připravené lapačky plzeňského gólmana, který měl co dělat, aby puk udržel.
     
    40:12
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (David Jiříček – 2 min., držení). Dvě minuty z dlouhé plzeňské přesilovky jsou pryč.
     
    38:15
    Vítkovický kapitán dostal dokonce šest trestných minut za jednu situaci! Málo vídaný moment.
     
    38:15
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Roman Polák – 2 min., napadání rozhodčích).
     
    38:15
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Roman Polák – 2 min., krosček + 2 min., hrubost).
     
    38:15
    Bulíř u mantinelu tvrdě srazil Poláka, vítkovický tvrďák situaci neunesl a po Bulířovi se nadvakrát ohnal. To neuniklo pozornosti rozhodčích a Polák dostane dokonce dvojnásobný trest! Hostující kapitán teď Rideře rozhodně nepomohl. Plzeň bude hrát přesilovku pět na tři 90 sekund.
     
    37:45
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Alexej Solovjov – 2 min., nedovolené bránění). Vítkovický bek zaváhal na útočné modré čáře a musel zatáhnout za záchrannou brzdu, aby nepustil Kantnera do úniku!
     
    37:07
    Lakatoš se šikovně prokličkoval do útočného pásma a střelou přes obránce zaměstnal Svobodu, který musel předvést svou svižnou lapačku!
     
    32:41
    Jiříček hned z trestné lavice hledal před brankou Schleisse, toho si hosté na hraně pravidel pohlídali. O chviličku později dostal rozjetý Blomstrand přihrávku na levou stranu a z kruhu pro vhazování pořádně prověřil Stezku ranou zápěstím!
     
    30:13
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (David Jiříček – 2 min., držení).
     
    29:38
    Lukáš Krenželok si nejprve najel na přihrávku před branku a jednou rukou se puk snažil tečovat za Svobodu, ten odolal. Vítkovický útočník ale poté dostal další pas, tentokrát pálil ostře z první, byl však příliš blízko k brance a Svoboda mu dostatečně zmenšil střelecký úhel, aby dokázal zasáhnout.
    27:13 Michal BULÍŘ - 2:1
     
    27:13
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Druhá využitá přesilovka Plzně během tří minut a Škoda už vede! Na začátku akce byl opět Ludwig Blomstrand, který z levé strany ještě přihrával před branku. Thorell z úhlu nemohl střílet, ještě přiťukl puk na osamoceného MICHALA BULÍŘE. Ten se prosmýkl kolem obránce a zakončoval už do poloprázdné branky, Stezka neměl šanci zareagovat. Asistence: Gustaf Thorell a Ludwig Blomstrand.
     
    26:45
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Radovan Bondra – 2 min., podrážení). Další faul ze série zbytečných, v útočném pásmu Ridery.
     
    26:20
    Rychlonohý Matyáš Kantner se po vhazování v obranném pásmu Škody utrhl do protiakce, mohl ještě přes obránce přihrávat na najíždějícího Bulíře, ale rozhodl se pro střelu z levého kruhu. Stezka kryje puk ve výstroji.
    24:22 Ludwig BLOMSTRAND - 1:1
     
    24:22
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Druhé přesilovky oběma týmům vyšly! Vítkovice se trefily po jedenácti sekundách, Škoda potřebovala jen o tři vteřiny více. Západočeši udrželi útočné pásmo, Čerešňák posunul puk na levý kruh volnému LUDWIGU BLOMSTRANDOVI a ten propálil Stezku střelou zápěstím nad beton ke vzdálenější tyčce. Asistence: Peter Čerešňák.
     
    24:08
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Alexej Solovjov – 2 min., hákování).
    16:24 Lukáš KRENŽELOK - 0:1
     
    16:24
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Zatímco první přesilovka Ridery byla mizerná, druhou hosté využívají už za jedenáct sekund! Lakatošova rána od modré čáry mířila mimo, ale nádhernou tečí ji mezi tři tyče a mimo dosah Svobody usměrnil před brankou stojící LUKÁŠ KRENŽELOK. Asistence: Dominik Lakatoš a Roberts Bukarts.
     
    16:13
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Filip Přikryl – 2 min., hákování).
     
    12:17
    Svoboda zazmatkoval při rozehrávce zpoza branky a po mantinelu poslal puk na volného Bondru, který z úhlu nahazoval puk přímo do brankoviště, kam se Svoboda s obtížemi vrátil. Kotouč vyrazil před sebe a musel si poradit ještě s Dejovou dorážkou.
     
    09:18
    Hruška se prosmýkl podél pravého mantinelu až ke střele z kruhu, nebezpečný pokus Svoboda vyráží ramenem!
     
    05:17
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Lukáš Kaňák – 2 min., sekání).
     
    03:44
    Bulíř vymyslel krásnou přihrávku od pravého mantinelu na volného Kvasničku, který ještě z levého kruhu našel před brankou nehlídaného Martina Langa, ten však nedokázal střílenou přihrávku tečovat mezi tři tyče! Těsně minul.
     
    01:21
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Jakub Stehlík – 2 min., hákování).
    Marken.cz

    Matěj Vybíral

    Branky a nahrávky: 25. Blomstrand (Čerešňák), 28. Bulíř (G. Thorell, Blomstrand), 63. Bulíř (Čerešňák) – 17. L. Krenželok (Lakatoš, Roberts Bukarts), 58. P. Koch (Marosz)


    HC Škoda Plzeň: Miroslav Svoboda (Pavlát) – L. Kaňák, Čerešňák (C), Kremláček, Jiříček, Kvasnička, Budík – Dzierkals, Kodýtek (A), Schleiss – Blomstrand, G. Thorell, Bulíř – F. Suchý, Mertl (A), Kantner – Adamec, F. Přikryl, M. Lang.
    HC Vítkovice Ridera: Stezka (Dolejš) – A. Solovjov, R. Polák (C), Galvinš, Jakub Stehlík, P. Koch, L. Kovář, Plášil – L. Krenželok (A), J. Hruška (A), Lakatoš – R. Bondra, Dej, M. Kalus – Roberts Bukarts, Marosz, Fridrich – J. Krejsa, Chlán, Lednický.

    Rozhodčí: Hejduk, Svoboda – Axman, Kajínek

    Diváci: 2723
    bahis siteleri