K. Vary – Třinec 2:5 (kon.) | Mladá Boleslav – Mountfield HK 4:3 (po pr.) | Plzeň – Vítkovice 3:2 (po pr.)
Olomouc – Kladno 4:3 (kon.) | Kometa Brno – Litvínov 4:2 (kon.) | Motor ČB – Sparta 2:0 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
HC Sparta Praha
Neděle 21.11.2021, 18:00 • Budvar aréna, České Budějovice • Tipsport extraliga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku: 17:33
    Střely mimo: 7:16
    Zblokované střely: 15:13
    Hity: 11:4
    Trestné minuty: 8:8 (20:38:36)
     
    Dnešní duel je tedy za námi. Českobudějovičtí vydrželi nápor pražské Sparty a radují se z důležitých tří bodů.
     
    Nejlepším hráčem hostí je vyhlášen Vladimír Sobotka, za domácí potom Dominik Hrachovina, který si připisuje první výhru v sezoně.
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Milan Gulaš dojel kotouč v útočném pásmu a zkoušel přihrávat na jednoho ze spoluhráčů. Ten sice byl od přihrávky daleko, mrzet jej to nemusí. Utkání totiž končí a Motor bere tři body!
     
    59:11
    Dominik Hrachovina si opět vysloužil potlesk domácích fanoušků. Pokud nedojde k nějakému kolapsu v posledních sekundách domácí obrany, zcela poprávu bude Hrachovina vyhlášen hráčem utkání.
     
    58:39
    Domácí hokejisté dostali kotouč do středního pásma a mohou jít vystřídat.
     
    58:19
    Hostující celek si bere oddychový čas.
     
    58:19
    Vladimír Sobotka se dostal do další dobré střelecké pozice. I tentokrát si ale nepřišel na domácího strážce svatyně. Hrachovina opět úspěšný.
     
    57:48
    Alexander Salák míří na střídačku svého týmu!
     
    57:12
    Jiří Novotný se dostal do úniku, nakonec ho ale dohnal hostující bek, který naskočil ze střídačky. Novotný neměl potřebné síly, aby akci dotáhl.
     
    56:29
    Vladimír Sobotka si najel do dobré pozice na levém křídle. Odtud pak pálil z nápřahu, ale trefil jen těsně mimo brankovou konstrukci, kotouč ještě zřejmě stihl Hrachovina vychýlit.
     
    55:32
    Domácí již hrají velmi defenzivně. Nyní se jim podařilo kotouč udržet u mantinelu a rozhodčí tak přesune hru do středního pásma.
     
    54:46
    Domácí hráči nyní reagovali na sparťanský tlak vyhozením přes všechny čáry, bude se hrát opět v domácí třetině.
     
    53:29
    Hostující hráči nyní stále zkoušejí překonat domácí defenzivu. Motor v posledních okamžicích drží Dominik Hrachovina, který se dnes očividně rozhodl, že nepustí ani branku.
     
    52:09
    Nyní českobudějovická obrana trochu zaváhala. Roman Horák dostal přihrávku do mezikruží, kde byl úplně sám. Horákův pokus nakonec končí jen těsně mimo pravou tyč.
     
    51:25
    Hra se nám opět přesune před pravici domácího brankáře, a to po zakázaném uvolnění domácích hráčů.
     
    50:31
    Ondřej Mikliš se dostal do dobré střelecké pozice. Využil toho, že Hrachovinovi clonilo hned několik hráčů. Domácí brankář si ale i tentokrát dokázal poradit a udržel puk na výstroij.
     
    49:49
    Obrázek hry se v posledních minutách řpíliš nemění. Hokejisté z hlavního města se po druhé inkasované brance snaží útočit, nicméně zatím se nepropracovali k žádné lepší střele.
     
    49:12
    Motor se nyní také bude bránit. Hrachovina zachytil kotouč do lapačky. Bude se tedy vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    47:55
    Sparta nyní útočí, seč to jde, potřebuje vstřelit kontaktní branku. Nyní měl jeden z hostí velmi dobrou pozici, nakonec jeho pokus ale letí jen těsně mimo levou tyč.
     
    46:52
    Ve hře se nyní bude pokračovat vhazováním ve středním pásmu.
    46:10 Václav KARABÁČEK - 2:0
     
    46:10
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Obrovská radost domácích fanoušků! Martin Jandus vyslal kotouč na pravé křídlo, odkud najel VÁCLAV KARABÁČEK k brance. Střelu pak nacpal přesně k tyčce. Asistence: Martin Jandus, Dominik Hrachovina.
     
    45:28
    Michal Řepík byl nyní v jasné šanci, kterou ale neproměnil! Řepík poslal kotouč po ledě, načež Hrachovina kotouč zalehl a udržel před brankovou čarou!
     
    44:33
    Dobrá šance Motoru, kteří se dostali do přečíslení dva na jednoho. Martin Hanzl přihrával na najíždějícího Vondrku, který zakončoval u bližší tyče. Salák padl na led, ale zasahovat nemusel. Vondrka totiž zakončil nad horní tyč.
     
    43:56
    Českobudějovičtí hokejisté se prozatím nevymanili ze sevření ve vlastním pásmu. Stále musí bojovat o kotouč.
     
    42:45
    Prozatím se hraje v obranném pásmu domácích. Ti ale Spartu nyní příliš nepouští k výraznějším šancím.
     
    41:35
    A Lukáš Pech se vrací na ledovou plochu, i domácí jsou tedy již v plném počtu.
     
    41:29
    Českobudějovičtí hráči dohrávají oslabení, které by mělo trvat už pouhé tři vteřiny. Vhazovat se bude po pravé ruce v obranném pásmu Motoru.
     
    41:24
    Českobudějovický strážce svatyně si poradil i s následnou střelou, kterou krotí na své výstroji. Hrachovina si vyloužil další potlesk domácích příznivců.
     
    41:05
    Dominik Hrachovina se střetnul se svým spoluhráčem, který byl natlačen na brankoviště. Domácí brankář se ale po chvíli zvedá a bude v pořádku.
     
    40:21
    Zdeněk Doležal se dostal do poměrně dobré pozice, z ní ale neskóruje, na domácího brankáře si totiž nepřišel.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:53.
     
    Máme za sebou druhou periodu, z níž přeci jen budou odcházet spokojenější domácí hokejisté. Vedení jim přisoudil Petr Šenkeřík, který se trefil od modré čáry. Sparta tedy bude dotahovat jednobrankový soupeřův náskok.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:33
    Podobná situace jako nastala před koncem prvního dějství. Pech fauluje těsně po začátku českobudějovické přesilovky. Počty hráčů obou týmů jsou srovnány.
     
    39:33
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Lukáš Pech – 2 min., vysoká hůl).
     
    39:24
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (David Kaše – 2 min., hrubost).
     
    38:58
    Daniel Voženílek je zpět na ledové ploše. Rovnou se zapojuje do hry. Hraje se mezitím v obranném pásmu domácího celku.
     
    37:35
    Hostující celek se až nyní usazuje v útočném pásmu a pomalu může rozjet svou přesilovou hru.
     
    36:58
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Daniel Voženílek – 2 min., podrážení).
     
    36:20
    Domácí hráči se nyní drží v útočném pásmu, zatím se o kotouč ale bojuje u mantinelu. Motor jej tedy nemá plně pod kontrolou.
     
    35:44
    Adam Polášek se dostal s kotoučem na levý vrcholek kruhu, odkud vyslal pořádnou dělovku do horního růžku. Hrachovina ale máchl lapačkou a kotouč v ní schoval.
     
    35:16
    Zdeněk Doležal dostal přihrávku do samostatného úniku. Najel až k domácímu brankářovi, který ho ale vychytal a nenechal exbudějovického hráče zakončit, jak by potřeboval.
     
    34:30
    Českobudějovičtí hráči se stále drží v útočném pásmu, nicméně na Saláka nyní nevyslali nějakou výraznější šanci. Opět se ale bude vhazovat právě před hostujícím brankářem.
     
    34:19
    Bindulis to zkusil od modré čáry. Střílel z nápřahu. Jeho pokus ale neprošel, neboť se zastavil o chumel hráčů před brankou.
     
    33:55
    Kotouč nyní skončil na střídačce domácího celku. Jen co se vrátí do hry, se bude vhazovat po levé ruce Alexandra Saláka.
     
    33:26
    Domácím fanouškům nyní zatrnulo. Vladimír Sobotka dostal přihrávku před branku, kde byl sám a chvíli na něj zívala odkrytá svatyně. Nakonec v rychlosti ale nestihl zakončit.
     
    32:47
    Michal Moravčík vyslal dobrou střelu od modré čáry. Jí ještě clonilo hned několik hráčů. Dominik Hrachovina ale předvedl dobrý zákrok a Moravčíkovu střelu schoval bezpečně ve výstroji. Po komerční přestávce se bude vhazovat po jeho levici.
     
    32:40
    Adam Polášek má nyní kotouč na holi. Musí se s ním ale vrátit do obranného pásma, neboť je napadán domácími hráči.
     
    32:06
    Daniel Voženílek poslal kotouč ze středního pásma do útoku. Pak se za ním hnal a snažil se dostat do šance, k puku měl ale nakonec o něco blíže hostující hráč.
     
    31:23
    Bindulis to udělal velmi dobře u mantinelu v obranném pásmu. Zde zastavil přihrávku a alespoň na chvíli tak odstavil soupeře od kotouče.
     
    30:45
    Domácí hráči jsou v plném počtu. Daniel Voženílek se vrací z trestné lavice do hry. V ten stejný moment se českobudějovičtí hráči provinili zakázaným uvolněním.
     
    30:26
    Až nyní hostující celek přešel do pásma a už rozjíždí přesilovkovou kombinaci. Uvidíme, zda ji dokáže přetavit v branku.
     
    30:01
    Sparta se zatím nemůže usadit v útoku, zatím je to velmi dobré oslabení ze strany domácích hráčů. Vhazovat se nyní bude ve středním pásmu.
     
    29:27
    Českobudějovičtí hráči se přesunuli s kotoučem do pásma, a to odkonce v oslabení. Zde šetřili především cenné vteřinky z oslabení. Jiří Novotný pak odevzdává kotouč soupeři a jde střídat.
     
    29:06
    Jiří Novotný šikovně podržel kotouč po vhazování a v pravý moment ho vyhazuje přes všechny čáry až ke sparťanské brance.
     
    28:45
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Daniel Voženílek – 2 min., podrážení).
     
    28:30
    Motor se rychle po vhazování přesunul do útoku a do střelecké pozice se dostal Voženílek. Nakonec ale puk nezpracoval přesně, a tak Saláka nemohl ohrozit.
     
    28:17
    Kotouč se nyní dostal mimo hrací plochu po odrazu od jednoho z domácích hráčů. A dostal se do hloučku fanoušků, jeden z nich se tedy z dnešního duelu odnese cenný suvenýr.
     
    27:09
    Jindřich Abdul se snažil kotouč dorazit u pravé tyčky ze Salákova pohledu. Nakonec se ale ke kotouči dostává Sparta a otáčí hru na opačnou stranu.
     
    26:40
    Gulaš posunul kotouč na modrou čáru, kde byl ke střele připravený opět Petr Šenkřík. Jeho pokus ale tentokrát mezi tři tyče nemířil, zastavil se jen o zadní mantinel.
     
    26:06
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (2 min. – příliš mnoho hráčů na ledě). Trest odpyká Zdeněk Doležal.
     
    26:06
    Ale druhou branku prozatím nepřidávají, naoak se před Hrachovinu přesunula Sparta. Hrachovina ale zasahovat nemusí, hra je přerušena. Vhazovat se bude až po skončení komerční přestávky.
     
    24:50
    Českobudějovičtí hokejisté se i nyní drží v útočném pásmu. Uvidíme, zda se dokáží prosadit i podruhé. Salák musí nyní být v permanenci.
    23:58 Petr ŠENKEŘÍK - 1:0
     
    23:58
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Domácí fanoušci se radují, jejich hokejisté jdou do vedení! PETR ŠENKŘÍK vypálil od modré čáry, přičemž kotouč se otřel o nohu Dvořáčka a končí za Salákovými zády! Asistence: Lukáš Pech, Jindřich Abdul.
     
    23:17
    Motor je opět nastěhován v pásmu. Jindřich Abdul mířil šikovně na vzdálenější tyč, kotouč se však ještě o někoho otřela končí jnen těsně mimo.
     
    22:53
    Českobudějovičtí hokejisté si nyní zřejmě zbytečně dlouho přihrávali, nakonec se tak nedostali ani ke střeleckému pokusu, ale sami se vyhnali z pásma.
     
    22:19
    Milan Gulaš zakončoval z pravého kruhu z brankářova pohledu. Jeden z bránících hokejistů mu ale nedovolil vystřelit, jak by Gulaš potřeboval.
     
    22:01
    Domácí fanoušci si žádají gól svého celku. Přesilová hra pomalu začíná, tak uvidíme, zda se ho dočkají.
     
    22:01
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Ondřej Mikliš – 2 min., podrážení).
     
    21:26
    Oba týmy již hrají v plném počtu. Ondráček a Vitouch se vrací zpět na ledovou plochu a po ofsjadu domácího celku jdou vystřídat.
     
    21:01
    Petr Šenkeřík najel s kotoučem na holi na vrcholek kruhu. Odtud pak pálil na vzdálenější tyč. Kotouč ale nakonec zastavil zřejmě Salák svou výstrojí.
     
    20:01
    Druhé dějství začíná. Hraje se ve čtyřech na obou stranách. Uvidíme, komu bude prostor na hřišti vyhovovat více.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Hráči obou týmů už nastupují na hrací plochu. Za zhruba dvě minuty se bude začínat.
     
    Máme za sebou první třetinu. Ta nabídla šance na obou stranách, nicméně defenzivy obou týmů a brankáři prozatím hrají stěžejní roli. Další třetina začne přibližně v 18:58.

    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku: 7:8
    Střely mimo: 3:1
    Bloky: 4:3
    Trestné minuty: 2:2
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:25
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Jiří Ondráček – 2 min., hákování).
     
    19:13
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (David Vitouch – 2 min., podrážení).
     
    18:26
    Sparta se vydala do útoku v přečíslení, což zavánělo první brankou v domácí brance. David Štich ale předvedl skvělý defenzivní zákrok, když padl do finální přihrávky a ušetřil tak Hrachovinovi práci, ten totiž zasahovat nemusí.
     
    17:09
    Jiří Ondráček a Milan Gulaš si nyní trochu překáželi při přechodu k Salákově svatyni. Pak dostali kotouč na Bindulise, který pálil z velké dálky. Trefil ale jen soupeře, od kterého kotouč končí mimo brankovou konstrukci.
     
    16:31
    Českobudějovičtí hráči přesunul ihned po vhazování kotouč k levé Salákově tyčce. Tam se pak pokoušeli zakončovat, i tentokrát ale hostující brankář podržel svůj celek a uchránil ho bez problémů před inkasováním.
     
    15:26
    Roman Vráblík vybojoval kotouč proti Romanu Horákovi. Pak ho vyhodil podél mantinelu, puk však končí jen na zakázaném uvolnění a končí na zakázaném uvolnění.
     
    14:42
    Jindřich Abdul nabruslil s kotoučem do pásma, následně objel Salákovu branku a zkoušel kotouč nahodit ještě na brankoviště, kde se sjížděli nebezpečně domácí. Nakonec ani jeden z nich ale kotouč neposlal tam, kam bylo třeba. Sparta stále odolává.
     
    14:35
    Michal Vondrka vjel do útočného pásma a dostal dobrou přihrávku. Vondrkův pokus směřoval k pravé tyči, nakonec ji ale jen těsně přelétl. Českobudějovičtí se i potom drží v pásmu.
     
    13:52
    Domácí mohli jít do vedení! Milan Gulaš si sjel k brance, kde mohl z dorážky doklepnout kotouč až za brankovou čáru! V rychlosti si ale na Saláka nepřišel, ten totiž padl na led a kotouč s vypětím všech sil udržel před brankovou čárou.
     
    13:25
    Šenkeřík se snažil dostat kotouč přes útočnou modrou čáru svého týmu. Nicméně rozhodčí zpozorovali postavení mimo hru a vrací hru do středního pásma. Vhazovat se bude ale až po komerčním brejku.
     
    11:51
    Až nyní se jeden z hostujících hokejistů dostal do zakončení z dobré pozice a z rychlého brejku. Jeho pokus mířil po ledě, Hrachovina jej však stačil zablokovat svým betonem a podržel svůj tým.
     
    11:21
    Fanoušci, kteří si dnes našli cestu do Budvar arény, v posledních okamžicích žádnou akci, která by stála za zmínku, neviděli.
     
    09:54
    Maxim Matuškin dostal dobrou přihrávku do optimální střelecké pozice. Z ní zamířil dobře. Hrachovina ale včas padl na zem a kotouč udržel mezi svými betony. Dobrý zákrok domácího gólmana.
     
    09:15
    Jakub Valský se ocitl v podobné pozici jako před chvílí Pech. Ani Valský ale neskóruje. Zakončení mu příliš nesedlo a nakonec trefuje jen pravý Salákův beton.
     
    08:36
    Jindřich Abdul vyslal po delší době poměrně dobrou střelu, a to z nenápadné pozice u mantinelu. Abdulův pokus mířil k levé tyči, Salák se natahoval marně. Střela nakonec prolétla jen těsně kolem horního růžku.
     
    07:46
    Lukáš Pech si najel blízko k hostujícímu brankovišti. Odrazil se k němu kotouč, a tak do něj Pech chtěl rychle bekhendem plácnout. Jenže hostující obránce mu zakončení znemožnil.
     
    06:50
    Roman Horák si najel do prostoru mezi oba kruhy. Pak inkasoval přihrávu od spoluhráče. Šlo zřejmě o nacvičenou situaci. Horák v optimální pozici ale jen promáchl a nakonec domácí svatyni neohrozil.
     
    05:46
    Sparta se rychle přemístila na opačnou stranu. Hrachovinu k zákroku ale zatím nepřinutila. Českobudějovičtí se snažili rychle vyhodit, ale puk končí opět jen na zakázaném uvolnění.
     
    05:25
    Jakub Valský přebral kotouč poté, co jej spoluhráč vydoloval u mantinelu. Valský pak namířil na soupeřovu branku a ihned pálil. Jeho pokus byl však zablokován prvním clonícím hráčem. Dále se Motor k šanci nedostal, byť měl blízko k dobré střele.
     
    04:32
    Na ledové ploše se toho nyní moc neděje. Hraje se především v neutrální zóně, příliš šancí také nevidíme.
     
    03:32
    Tomáš Jandus vystihl soupeřovu rozehrávku a vydal se do útoku. Střílel pak od mantinelu, nicméně domácího brankáře nepřekvapil. Hrachovina včas zaklekl a střelu lapil ve své výstroji.
     
    02:50
    Hostující celek se již vymanil ze sevření ve vlastním pásmu. Nyní se bude vhazovat v neutrálním pásmu, blíže sparťanskému brankáři.
     
    02:31
    Miroslav Holec přebral přihrávku a vydal se s ní po pravém křídle blíže k brance. Ke střeleckému pokusu se ale nakonec nedostal. Poslal puk na obránce, který ale střelou trefuje jen prvního clonícího hráče.
     
    01:44
    Nyní zavezla kotouč do útočné třetiny Sparta. K žádnému pokusu, který by ohrozil Hrachovinu, se prozatím ale nedostala. Motor reaguje vyhozením přes všechny čáry, hra se tedy vrátí před domácí klec.
     
    00:54
    Alexandr Salák zasahuje i podruhé v rychlém sledu za sebou. Poté, co uschoval kotouč v lapačce se bude vhazovat po jeho levici. Nastala ještě menší roztržka, nic většího z ní však není. Vylučovat se nebude.
     
    00:22
    Českobudějovičtí hokejisté se dostali ke kotouči jako první. Martin Beránek ho zavezl do útočného pásma a nakonec po jeho přihrávce míří střela k pravé tyčce ze Salákova pohledu. Hostující brankář si lae poradil bez větších problémů.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
    Trefí se Kaše na jihu Čech?
     


    HC Sparta Praha

    Hokejisté z hlavního města prozatím neprožívají dobrou sezonu. Po reprezentační pauze ani oni nenaskočili do soutěže dle představ. Venkovní utkání proti Vítkovicím prohráli stejným poměrem jako Motor proti Kometě, tedy o jednu braknu 2:3.

    Právě Sparťanům by se výhra z nedělního kola výrazně hodila. Na jihočeského soka by se totiž bodově dotáhli a mohli by tabulkou postupovat výše, především pak do míst, která zaručují účast v play off.

    Sparta disponuje nejproduktivnějším hráčem extraligy. Je jím Švéd Erik Thorell. Devětadvacetiletý útočník se jako jediný prozatím přehoupl přes hranici třiceti bodů. Konkrétně jich má na kontě 31 (11+20).
     


    Motor České Budějovice

    Českobudějovičtí hokejisté se po pauze vátili do kolotoče extraligových utkání duelem proti brněnské Kometě. Ve čtvrtek v rámci předehrávky ale na svého soupeře nestačili a na domácím ledě padli rozdílem jedné branky.

    Jihočeši se nicméně stále v tabulce nachází na šesté příčce, kterou okupují již poměrně dlouho. Nicméně na čtvrtou Mladou Boleslav mají manko pěti bodů, naopak Olomouc už je pouze o bod za nimi.

    Nejproduktivnějším hráčem Motoru se prozatím Lukáš Pech. Zkušený útočník má na kontě 27 bodů (10+17), za ním je pak Milan Gulaš, jenž si na konto připsal bodů 24 (10+14). Mimo jiné Gulaš je pak také nejlepším hráčem týmu, co se statistiky plus minus týče. V ní má dvanáct kladných bodů.
     
    Hezký nedělní večer. Společně dnes budeme sledovat utkání mezi jihočeským Motorem a hokejisty z hlavního města. Do Budvar arény přijede Sparta. Duel začíná o něco později, než je obvyklé, úvodní buly padne v 18:00.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
    Marken.cz

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 24. Šenkeřík (L. Pech, Abdul), 47. Karabáček (M. Jandus, Hrachovina)


    Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Piskáček (A), Šenkeřík, Bindulis, Percy, Štich, M. Jandus, Vráblík – M. Beránek, J. Novotný, Karabáček – Abdul, M. Hanzl, Vondrka – J. Ondráček, L. Pech (A), Gulaš (C) – Holec, D. Voženílek, Valský.
    HC Sparta Praha: Salák (Machovský) – Matuškin, Pogorišnyj, Mikliš, Moravčík, A. Polášek (A), T. Pavelka, Radek Jeřábek – E. Thorell, R. Horák, Z. Doležal – D. Kaše, Sobotka (A), M. Řepík (C) – J. Strnad, Vitouch, Dvořáček – J. Konečný, T. Jandus, J. Slavíček.

    Rozhodčí: Hradil, Lacina – Hynek, Zíka
    thejrc.org