K. Vary – Třinec 2:5 (kon.) | Mladá Boleslav – Mountfield HK 4:3 (po pr.) | Plzeň – Vítkovice 3:2 (po pr.)
Olomouc – Kladno 4:3 (kon.) | Kometa Brno – Litvínov 4:2 (kon.) | Motor ČB – Sparta 2:0 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
4:2 (0:1, 2:0, 2:1)
HC VERVA Litvínov
Neděle 21.11.2021, 17:00 • Winning Group Arena • Tipsport extraliga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:49
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Luboš Horký – 2 min., podrážení).
     
    58:33
    Zatímco halou obíhá mexická vlna, Tomáš Vincour jel sám na Godlu. Jeho nájezd a pokus bekhendovým blafákem však vychytal.
     
    58:11
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Patrik Demel – 2 min., nesportovní chování).
    57:33 Viktor HÜBL - 4:2
     
    57:33
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Je tu ještě branka v podání hostů. VIKTOR HÜBL v Brně góly dávat umí a dnes to potvrdil. Jeho nesmrtelný parťák Lukeš mu poslal kotouč za obranu, zkušený extraligový matador si rychle stáhl puk a poslal ho nad Tomkovo rameno. Asistence: František Lukeš, Matěj Chalupa.
     
    54:12
    Irving byl blízko snížení, nejprve kotouč proletěl těsně vedle, poté si však slovenský brankář připisuje zákrok lapačkou. Semafor jako z učebnice.
     
    53:02
    Dnešní utkání sleduje 5767 diváků.
    46:18 Peter MUELLER - 4:1
     
    46:18
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí jsou při chuti a kontrolují zápas. Navíc udeřili z dalšího smrtícího kontru. Holík poslal do jízdy PETERA MUELLERA, který si z pravé strany najel před bránu a Godlu překonal svižnou střelou mezi betony. První lajna Komety dnes zažívá velké chvíle a právě Mueller si dnes připsal už druhý gól a jednu asistenci. Asistence: Petr Holík, Martin Zaťovič.
    40:30 Petr HOLÍK - 3:1
     
    40:30
    Kometa právě vstřelila branku!
    A už ho nedrží, domácí totiž odskakují. Muellerovu střelu vyrazil Godla pouze na levou stranu, kde stál připravený PETR HOLÍK a i když byl v těžké pozici a úhlu, kotouč poslal do prázdné brány. Asistence: Peter Mueller, Martin Zaťovič.
    36:34 Luboš HORKÝ - 2:1
     
    36:34
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí překlápí skóre na svou stranu. Erik Meluzín si připisuje první bod v nejvyšší soutěži, když nahrál do jízdy Holíkovi, ten žabkou poslal puk na LUBOŠE HORKÉHO a brněnský hokejista svým jedenáctým gólem v ročníku překonává Goldu. Asistence: Petr Holík, Erik Meluzín.
     
    35:00
    Tak tohle se jen tak nevidí. Sváteční střelec Michal Gulaši od vlastní modré zaútočil, udělal kličku soupeři a byla z toho velká šance. Godla jeho střelu s vypětím sil vyrazil. Pak se tam ještě mohla urodit dorážka, ale nestalo se tak. Naopak se stal brejk v podání Zdráhala, který zakončil bekhendem do Tomkovy výstroje.
    32:08 Peter MUELLER - 1:1
     
    32:08
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kouzlo brankáře Godly je odčarováno. Po delší době se sice hosté nastěhovali do útočného pásma a zdálo se, že něco vymyslí. Pak se ale z ničeho nic dostal do šance PETER MUELLER a jeho pumelice málem protrhla litvínovskou síť. Pochvalu zaslouži i Holík, který amerického hráče viděl volného mezi kruhy. Asistence: Petr Holík a Radovan Pavlík.
     
    29:26
    Celá hala už stála, ale ani tohle není gól. Holík střílel z blízkosti, Godla kotouč vyrazil na Zaťovič, který mířil do prázdné klece. Trefil však jen její oblouk.
     
    26:21
    Ve čtvrté formaci nyní hraje Magee, který teď poslal do jízdy Pavlíka. Ten se natlačil až před Godlu, ale ani tohle nekončí gólem. Puk pod litvínovským mágem, který se tedy rozhodně nenudí.
     
    24:45
    Festival zahozených tutovek pokračuje. Od modré jel na bránu sám Peter Mueller, jeho střela končí vedle.
     
    23:40
    Druhá tyčka v zápase. Zaťovič napřáhl z levého kruhu, Godla vůbec nic neviděl a zazvonila za ním branková konstrukce. Pokud jsem dobře viděl, bylo to břevno.
     
    22:41
    Domácí se z tlaku na chvíli vymanili a mohli vyrovnat. Ostřížkovu dobrou střelu Godla jen vyrazil před sebe, kde byl Holland, diváci se už radovali, ale litvínovský brankář zakročil fantasticky.
     
    19:29
    Ihned po buly trefuje obránce Roth boční tyč Godlovy brány.
     
    12:12
    Parádní kombinace Komety. Po trase Holík – Zaťovič pálil z první Mueller, kotouč byl sražen v poslední okamžik do ochranné sítě.
     
    11:34
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Ondřej Jurčík – 2 min., nedovolené bránění).
     
    10:39
    Odpověď mohla přijít za pár okamžiků. Ďaloga poslal kotouč do ohně, Godla ho vůbec neviděl, ležel někde pod jeho tělem, ale tam i zůstal. Puk do sítě těsně neprošel.
    09:06 Uvis Janis Balinskis - 0:1
     
    09:06
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Hosté delší dobu tlačili svého soupeře a po sérii šancí se stav poprvé mění. Nejprve neproměnil svou šanci Zygmunt, který trefil Tomkovu masku. Následovala však střela od modré čáry v podání UVISE BALINSKISE a ten propálil slovenského brankáře. Tomek nic neviděl a puk mu prošel mezi betony. Asistence: Ondřej Jurčík.
     
    07:22
    První tutovka pro Litvínov. Před Strakou se objevil odražený kotouč a hostující hráč ihned mířil na Tomka. Slovenský brankář předvedl výborný zákrok pravým betonem.
     
    03:16
    Obrovská šance Komety a v ní kapitán Martin Zaťovič. Tomu z pravého kruhu stříleným pasem přihrál Mueller, Godla musel natáhnout svůj pravý beton a díky tomu zachránil svůj tým od inkasované branky.
    Marken.cz

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 33. P. Mueller (P. Holík, R. Pavlík), 37. L. Horký (P. Holík, Meluzín), 41. P. Holík (P. Mueller, Zaťovič), 47. P. Mueller (P. Holík, Zaťovič) – 10. Balinskis (Jurčík), 58. V. Hübl (F. Lukeš, M. Chalupa)


    HC Kometa Brno: Tomek (J. Sedláček) – Ďaloga, R. Holland, Kučeřík, Roth, Gulaši (A), Bartejs, D. Mikyska – Zaťovič (C), P. Holík, P. Mueller (A) – L. Horký, Krištof, Magee – Mallet, Rákos, Vincour – Meluzín, Ostřížek, R. Pavlík.
    HC VERVA Litvínov: Godla (Zajíček) – Hrbas, Irving, Balinskis, Stříteský, Demel, O. Baláž, D. Zeman – P. Straka (A), Estephan, P. Zdráhal – M. Chalupa, V. Hübl (C), F. Lukeš (A) – Kudrna, Sukeľ, J. Jícha – Zygmunt, Gerhát, Jurčík.

    Rozhodčí: Šír, Vrba – Frodl, Komárek

    Diváci: 5767
    thejrc.org