Zlín – HK MD Šumperk 6:4 (kon.) | Kometa Brno – Olomouc 2:3 (kon.) | Plzeň – Kladno 6:1 (kon.)
Třinec – Havířov 8:0 (kon.) | HC Litvínov – Hvězda Praha 2:4 (kon.) | Technika Brno – Pardubice 1:4 (kon.)
Poruba – Vítkovice 5:6 (kon.) | Mladá Boleslav – PZ Kladno 15:0 (kon.) | K. Vary – Liberec 4:1 (kon.)
Třemošná – Chomutov 1:11 (kon.) | Jihlava – Kobra 6:2 (kon.) | Sparta – Slavia 3:4 (po pr.)
Tábor – Mountfield HK 2:6 (kon.) | Havlíčkův Brod – Motor ČB 1:3 (kon.) | Vsetín – Přerov 2:7 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
2:3 (1:0, 1:1, 0:2)
HC Olomouc
Čtvrtek 25.11.2021, 16:00 • Winning Group Arena • Extraliga dorostu • Skupina Východ
Partner:
     
    Děkuji vám za pozornost a těším se na vás při dalším textovém přenosu.
     
    Dnešní utkání sledovalo 79 diváků. (18:03:22)
     
    Zápas nakonec končí úplně jinak, než se z úvodu zdálo! Už ve 14. minutě totiž udeřil obránce Sebastian Mitro, který nahozením od modré čáry rozvlnil síť olomoucké branky. Kohouti reagoval ve 31. minutě, kdy zapsal přesný zásah ve vlastním oslabení Jakub Najman. Brno na nic nečekalo a ještě před koncem prostředná části hry vsítilo branku, která je posunula opět o gól blíže k vítězství. Postaral se o ni další obránce a to Libor Kuswito. Třetí třetinu však ovládli hosté, kteří byli jako vyměnění. Nejprve přišlo srovnání z hole Dominika Jeřábka a v 46. minutě tentýž hráč vstřelil rozhodující branku na 3:2. Jeřábek byl ve třetí třetině úplně všude a deptal obranu domácího týmu. Na hattrick však nakonec nedosáhl, i když k němu byl mnohdy hodně blízko. Kometa tak ztratila slibně se vyvíjející zápas a proti Olomouci dnes nebere ani bod.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:59
    Olomouc vyhazuje na zakázané uvolnění, do konce základní hrací doby už zbývá pouze jedna vteřina.
     
    59:30
    Belan mohl zakončit do prázdné branky, obránce Zubíček si ho pohlídal a na poslední chvíli mu kotouč vypíchl.
     
    58:58
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:28
    Jan Kavan opouští branku a Kometa zkouší hrát v šesti hráčích na ledě!
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty základní hrací doby.
     
    57:40
    Pastrnek nahodil kotouč od modré čáry, pro Kavana jednoduchá práce, vhazuje se po jeho pravé ruce. Tohle však Olomouci vyhovuje a hraje nyní takticky vyspěle.
     
    56:57
    Ondřej Kos spěchal proti brankáři Čerbákovi a snažil se puk poslat nad jeho pravý beton. Střelu však nezvedl dostatečně a brankář hostů možná i s trochou štěstí zasahuje!
     
    56:15
    Hanáci s pukem na hokejkách, Drábek zavezl do pásma, Galvas několikrát objel prostor branky, avšak nikdo nezakončil.
     
    55:43
    Kometě se krátí čas, buly v útočném pásmu nyní prohráli avšak Zubíček ještě zabojoval. I tak ale Olomouc vyhodila do bezpečí a sbírá drahocenný čas.
     
    55:09
    Lukáš Eich hned po vhazování vystřelil od modré čáry a možná puk ještě někdo lehce tečoval. Gólman Čerbák schoval puk mezi betony, avšak nebyl si vůbec jistý, proto si raději ještě kontroloval, zda mu puk nevypadl.
     
    54:50
    Z přečíslení 3 na 2 zakončoval po Halačkově přihrávce Kuswito, který dnes již jednou skóroval. Čerbák připisuje další úspěšný zákrok.
     
    54:15
    Vrána poslal od modré kotouč na Dominika Jeřábka a ten se snažil obhodit Kavana a završit tak svůj hattrick. Domácí gólman byl proti a ještě drží šanci Komety na tři body.
     
    53:45
    Pavlík obkroužil branku, vydal se až na modrou čáru, odkud zkusill nahodit puk na případnou teč. Jeho pokus se zastavil až na zadním mantinelu, Kometa však v tlaku pokračuje.
     
    53:05
    Zubíček hledal před brankou své spoluhráče, avšak našel jen hráče v červeném.
     
    52:08
    Kometa se snažila silově dostat kotouč za Čerbáka, ten však svůj tým i nadále drží. Do puku šťourali Červenka s Nesvadbou, ani jeden ho však do sítě nedostal.
     
    51:28
    Dominik Jeřábek je v závěrečné třetině opravdu všude! Teď dostal opět puk mezi kruhy, avšak jeho střela se tentokrát neuchytila. Vhazuje se před Janem Kavanem.
     
    50:46
    Tristan Konobejl si pohrál s dvěma bránícími hráči Brna, avšak z bezprostřední blízkosti neobhodil Kavana. Skvělá práce olomouckého útočníka!
     
    49:07
    Kometa měla skvělou příležitost jak vyrovnat. Ondřej Kos se řítil na brankáře Čerbáka, na druhé straně ještě našel Michala Červenku, ten byl ale obsazen a na střelu neměl takový komfort, jaký by potřeboval. Čerbák tak betony vyrazil do rohu kluziště.
     
    48:06
    Po vhazování se dostal puk na modrou na hůl Lukáše Eicha, který pohotově vystřelil. Čerbák připisuje další zákrok. Kometa se začíná probouzet a je daleko aktivnější.
     
    47:59
    Jáchym Nesvadba vyslal z pravého křídla ránu mířící do jednoho z horních růžků olomoucké branky, Čerbák švihnul lapačkou a vyhazuje se po jeho pravici.
     
    47:38
    Po rychlém protiútoku domácích se Olomouc rozhodla poslat puk až na zakázané uvolnění a získat trochu času.
     
    47:17
    A Jeřábek mohl završit hattrick! Tentokrát byl však gólman Kavan proti a vyráží kotouč do rohu kluziště.
     
    46:44
    Zakázané uvolnění Brna. Domácí jsou po třetím gólu Olomouce jako opaření.
     
    45:59
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A máme tu obrat týmu z Olomouce! Filip Marek našel v mezikruží skvěle postaveného DOMINIKA JEŘÁBKA, který svou druhou brankou v zápase dostává Kohouty do vedení 3:2. Asistence: Filip Marek
     
    45:24
    Nekvapil zavezl puk do útočného pásma, předal Nesvadbovi, který našel opět Michala Nekvapila před brankářem Čerbákem. V rychlosti však pouze nastavil hokejku a kotouč jen lízl betony hostujícího brankáře.
     
    44:26
    Jedna nepřesnost střídá druhou. Kometa se tlačí kupředu, ale nahrávky jsou nepřesné, nejdou přímo do čepele.
     
    43:28
    Po Eichově střele Olomouc vyhazuje kotouč tak, aby mohla vystřídat. Kometa si však puk rychle vzala a chtěla založit protiútok. Ten ale zastavuje postavení mimo hru.
     
    41:46
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Na poprvé to nevyšlo, ale druhou šanci již DOMINIK JEŘÁBEK využívá. Puk se k němu dostal v rohu kluziště a z hranice brankové čáry zkusil nahodit kotouč na branku domácích. Jan Kavan zřejmě nebyl úplně přitisklý k tyči a puk mu propadl až do sítě. Asistence: David Pastrnek
     
    41:33
    Jeřábek teď i trochu se štěstím propasíroval puk přes dva bránící hráče Brna a dostal se až do zakončení, Kavan máchl lapačkou a podržel svůj tým!
     
    40:37
    Rakus dostal puk na modré čáře, avšak ihned se k němu sjeli dva bráníci hráči a připravili ho o něj.
     
    40:05
    Úvodní vhazování vyhrávají hokejisté Komety Brno.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Závěrečná část dnešního utkání začne přibližně v 17:26.
     
    Z úvodu druhé části hry jsme mohli vidět šance na obou stranách. Nejprve pohrozil Červenka, poté se do dobré pozice dostal na druhá straně Tristan Konobejl. Hra se po té mírně uklidnila a viděli jsme, že Olomouc začíná pomalu vystrkovat růžky. Zlepšená hra vyvrcholila v 31. minutě, kdy Hanáci ujeli ve vlastním oslabení a po ose Bohatý, Belan a Jakub Najman srovnali stav utkání. Olomouc pak srovnala i předvedený výkon na ledě, zlepšila svou rychlost, napadání a více se dostala do zápasu. Vidle jim do toho však hodil obránce Libor Kuswito, který necelé dvě minuty před druhou sirénou vrátil Brnu své vedení. Závěrečnou třetinu tedy budou začínat hosté opět s jednobrankovým mankem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:01
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:14
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa se po menším zahrození od Olomouce dostala zpět do útočného pásma. Kos našel svého spoluhráče Rakuse a poslední slovo při této akci měl obránce LIBOR KUSWITO, který vrací Brňanům své vedení. Asistence: Robin Rakus, Ondřej Kos
     
    37:38
    Vyložené šance v tuto chvíli nevidíme ani na jedné straně. Pokud už se jeden z týmů dostane do útočného pásma, většinou puk ztratí ještě předtím, než se rozhodnou vystřelit.
     
    36:32
    Pavlík dobře vypichoval kotouč protihráči před brankou, avšak nakonec se k němu nedostal. Tomáš Navrátil míří se svými spoluhráči kupředu.
     
    35:02
    Kometa puk vybojovala v rohu kluziště a posílá ho na obránce Mitra. Ten přihrává zpátky za branku a Kometa začíná vytvářet mocný tlak na svého soupeře.
     
    34:27
    Puk skončil na střídačce olomouckého týmu, vhazovat se bude na modré čáře blíže ke Kavanově brance.
     
    34:15
    Škodík nabral u pravého mantinelu dobrou rychlost, projel celé pásmo a bekhendem zkoušel puk zasunout k tyči. Čerbák byl připraven a připisuje si další zákrok.
     
    33:44
    Zakázané uvolnění domácího týmu.
     
    33:28
    Spanel teď měl velké problémy, jelikož mu rozehrávku znepříjemňovali hned dva útočníci Olomouce. Nakonec pro domácí všechno dobře dopadlo a ti tak míří směrem kupředu.
     
    32:48
    Hosté mají chuť útočit a obstřelují teď Kavana z každé pozice. Vstřelený gól jim evidentně dosti pomohl.
     
    31:55
    Červenka mohl postupovat kupředu, avšak kotouč se mu zamotal mezi bruslemi a hrají opět hosté.
     
    30:21
    Hosté v plném počtu.
     
    30:01
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomouc udeřila ve vlastním oslabení a srovnává stav dnešního utkání. Matyáš Bohatý vybojoval kotouč v obranném pásmu a vyslal kupředu Belana. Ten v přečíslení 2 na 1 našel křižnou přihrávkou svého spoluhráče JAKUBA NAJMANA, který zakončil nekompromisně pod vyrážečku Jana Kavana. Asistence: Jakub Belan, Matyáš Bohatý
     
    29:49
    Němec se natahoval po kotouče co to šlo, nakonec ale modrou čáru přeci jen překročil, což znamená, že Kometa bude muset vyklidit pásmo.
     
    28:45
    Olomouc dokázala dostat puk do středního pásma, odkud však Kos s Rakusem opět zaváželi puk do útočného pásma. První jmenovaný však překročil čáru dříve než kotouč, což znamená postavení mimo hru.
     
    28:37
    Vyloučeních nám pomalu přibývá, teď pro změnu na druhé straně. Rakus vyhrál vhazování a Kometa se usazuje v pásmu.
     
    28:22
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Galvas – 2 min., držení).
     
    28:03
    Domácí v plném počtu.
     
    27:27
    Kometa vyhazuje kotouč přes všechny čáry. Kromě Konobejlovi střely si zatím Hanáci nevytvořili vůbec nic a přesilová hra se blíží ke svému konci.
     
    26:49
    Konobejl si vytvořil pohlednou individuální akci, od levého mantinelu si nabruslil na střed a švihem vystřelil. Jeho rána prostor tří tyčí nezasáhla.
     
    26:19
    Olomouc teď bude mít možnost vstřelit kontaktní branku. Vrána sice vyhrál vhazování, avšak domácí vyhazují.
     
    26:03
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Brabenec – 2 min., vysoká hůl).
     
    25:24
    Galvas teď probruslil prakticky celé hřiště a snažil se najít některého ze svých spoluhráčů na levé straně. Puk však ztečovala hokejka domácího obránce a Kometa tak míří opět do útoku.
     
    24:49
    Hosté v plném počtu.
     
    24:02
    Brnu se nedaří rozestavit svoji formaci v útočném pásmu, pokusí se o to teď Červenka, který kombinuje na modré čáře s Kosem.
     
    23:33
    Po vhazování Neoral vyhodil kotouč a Olomouc si může na chvíli oddechnout.
     
    23:18
    Kometa vyhrála vhazování a rozestavuje svoji kombinaci. Kos přihrával na kapitána Lukáše Eicha, který zkusil své štěstí proti Čerbákovi. Ten udržel puk ve své výstroji a přerušil hru.
     
    22:49
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Němec – 2 min., hrubost).
     
    22:36
    Tristan Konobejl dostal puk v mezikruží, ještě si ho potáhla chtěl zasunovat do prázdné branky za Kavana. Ten se však stihnul ještě přesunovat a zabránil srovnávacímu gólu!
     
    21:37
    Červenka si efektní kličkou obhodil obránce Marka a tlačil se k zakončení, Olomoucký bek mu na poslední chvílí puk ještě vypíchnul.
     
    20:37
    Vhazování dopadlo lépe pro Brňany a kombinují v útočném pásmu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:42.
     
    První třetina nám nabídla hru, která se často přelévala ze strany na stranu. Přeci jen ale byli lepší týmem spíše domácí, kteří se vyznačovali svým pohybem a rychlostí v přechodu do útočného pásma. Olomouc si sice vypracovala několik možností, avšak brankář Kavan zatím drží po dvaceti minutách čisté konto. Naopak se po skvělé práci Ondřeje Kose trefil Sebastian Mitro, který svou dělovkou od modré čáry prostřelil všechno co mu stálo v cestě. Po první části hry je tak stav 1:0 pro domácí Kometu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:36
    Puk se dostal po skvělé práci jednoho z hostujících útočníku až před branku, kde číhal Dominik Jeřábek, který zakončoval do pravého růžku Kavanovi branky. Domácí gólman předvedl své reflexy a udržel tak zatím pro sebe čisté konto. Inkasovat do šatny by rozhodně nebylo ideální.
     
    18:53
    Ondřej Kos nahazoval puk na olomouckou branku, gólman Čerbák připisuje další úspěšný zákrok. Zatím má rozhodně více práce než jeho protivník v bílém drese.
     
    18:16
    Rakus servíroval puk před branku na Michala Nekvapila. Ten vyslal na gólmana Čerbáka přízemní střelu, kterou vyrazil a následně puk schoval do své lapačky.
     
    17:57
    Rakus neztečoval kotouč adresovaný z obrany a píská se tak zakázané uvolnění. Vhazovat se bude po levici Kavana.
     
    16:51
    Slibný útok Olomouce zastavuje hvizd rozhodčího – ofsajd.
     
    16:21
    Rakus si snažil kličkou obhodit jednoho z obráncům což se mu sice nepovedlo, avšak ke kotouči se dostal ještě Nekvapil, který vyslal pohotovou ránu. Čerbák drží, bude se vhazovat.
     
    14:40
    Oliver Volf napadal rozehrávku Olomouce a ti jen tak tak kotouč udrželi na svých hokejkách. Kometa je i po gólu aktivnější a vyznačuje se opět skvělým pohybem.
     
    13:59
    Kometa právě vstřelila branku!
    Ondřej Kos objel branku hostujícího týmu, nahrál na modrou čáru, odkud nahazoval SEBASTIAN MITRO. Kotouč proskákal kolem těl hráčů až mezi betony Jakuba Čerbáka a Brno otevírá stav utkání! Asistence: Ondřej Kos
     
    13:57
    Od modré nahazoval Červenka, Čerbák kotouč vyráží a pro změnu míří kupředu hosté.
     
    13:35
    Týmy nyní budou mít možnost porovnat své síly při hře 4 na 4. Uvidíme, komu tento formát bude vyhovovat více, zatím je na puku Kometa a kombinuje v útočném pásmu.
     
    12:25
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Škodík – 2 min., krosček).
     
    12:25
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Kalman – 2 min., hrubost).
     
    12:15
    K Jakubu Belanovi se dostal odražený kotouč a mohl puk zasunout za brankáře Kavana. Nakonec však vše končí posunutou branku a hra se stěhuje do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    11:24
    Pavlík se teď mohl dostat do samostatného úniku, avšak na poslední chvíli mu puk vypíchl Jeřábek, jenž byl posledním hráčem hostů.
     
    10:41
    Kometa zatím vyniká svým pohybem. Sice si zatím vážnější příležitost nevypracovala, avšak díky tomu více drží kotouč a prakticky znemožňuje Hanákům útočit.
     
    09:06
    Mitro od modré čáry zkusil své štěstí a kotouč ještě trefil brusly jednoho z domácích. Čerbák však nakonec zasahovat nemusel.
     
    07:53
    Střelu na bránu hostů z mezikruží nyní vyslal Škodík, ani jeho rána však gólovou sirénu nerozezněla.
     
    07:08
    Pavlík přebruslil beky hostujících hokejistů a tlačil se do zakončení, jeho bekhend však skončil pouze ve výstroji gólmana Čerbáka!
     
    05:39
    Hra se přelévá ze strany na stranu, ani jeden tým si zatím nevytváří větší herní převahu.
     
    04:14
    Vojtěch Neoral se dostal do zakončení ze zajímavé pozice, avšak Kavan připisuje důležitý zákrok!
     
    03:38
    Rakus s Kosem se opět snažili něco vymyslet směrem kupředu, první jmenovaný si zavezl puk do pásma, tam si ale neporozuměl právě s Kosem a o puk tak nakonec přišli.
     
    02:48
    Protiútok Olomouce zastavuje hvizd čárového rozhodčího – postavení mimo hru.
     
    02:19
    Odražený kotouč se dostal na hokejku Lukáše Eicha, který pohotově vystřelil. Brankář Čerbák byl dobře postavený a tak neměl se zákrokem výraznější problémy.
     
    01:59
    Pavlík vyslal kupředu Škodíka, jeho střelu kousek za modrou čátou však zneškodnil už jeden z obránců hostujícího celku.
     
    00:57
    Ondřej Kos se společně s Robinem Rakusem tlačili k zakončení, avšak o kotouč je obrala obrana Olomouce. Na druhou stranu pak mířil Mičkovský, Kavan připisuje první zákrok v zápase.
     
    00:05
    Po úvodním vhazování získávají puk domácí hokejisté.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Kavan (Matoušek) – Antony, Zubíček, Spanel, Eich (C), Mitro, Kuswito, Vyhlídal – Kos, Rakus (A), Pavlík, Halačka, Nesvadba, Brabenec, Červenka, Volf, Škodík, Nekvapil (A)
    Trenér: Radek Bělohlav

    HC Olomouc: Čerbák (Ždánek) – Drábek (C), Marek, Němec, Bohatý, Vrána, Kalman, Galvas – Miškovský (A), Kučera, Najman, Navrátil, Jeřábek, Pastrnek, Konobejl, Neoral, Belan
    Trenér: Jan Křivohlávek

    Rozhodčí: Karpíšek – Smetková, Jurčík.
     
    Ve čtvrtek odpoledne se proti sobě postaví dorostenecké týmy Komety a Olomouce. Brňané zažívají skvělý ročník a klidně se po dnešním zápase mohou vyšvihnout na první příčku před Třinec. To ale musí porazit Hanáky a to nemusí být vůbec lehký úkol. Olomouc spoléhá hlavně na své zadní řady v čele s gólmanem Dominikem Frgálem, který svou úspěšnost tlačí k 92%, což je na poměry dorostenecké ligy skvělé číslo.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
    Marken.cz

    Libor Novák

    Branky a nahrávky: 14. Mitro (Kos), 39. Kuswito (Rakus, Kos) – 31. Najman (Belan, Bohatý), 42. Jeřábek (Pastrnek), 46. Jeřábek (Marek)


    HC Kometa Brno: Kavan (Matoušek) – Antony, Zubíček, Spanel, Eich (C), Mitro, Kuswito, Vyhlídal – Kos, Rakus (A), Pavlík, Halačka, Nesvadba, Brabenec, Červenka, Volf, Škodík, Nekvapil (A)
    Trenér: Radek Bělohlav

    HC Olomouc: Čerbák (Ždánek) – Drábek (C), Marek, Němec, Bohatý, Vrána, Kalman, Galvas – Miškovský (A), Kučera, Najman, Navrátil, Jeřábek, Pastrnek, Konobejl, Neoral, Belan
    Trenér: Jan Křivohlávek

    Rozhodčí: Karpíšek – Smetková, Jurčík

    Diváci: 79
    thejrc.org