Zlín – HK MD Šumperk 6:4 (kon.) | Kometa Brno – Olomouc 2:3 (kon.) | Plzeň – Kladno 6:1 (kon.)
Třinec – Havířov 8:0 (kon.) | HC Litvínov – Hvězda Praha 2:4 (kon.) | Technika Brno – Pardubice 1:4 (kon.)
Poruba – Vítkovice 5:6 (kon.) | Mladá Boleslav – PZ Kladno 15:0 (kon.) | K. Vary – Liberec 4:1 (kon.)
Třemošná – Chomutov 1:11 (kon.) | Jihlava – Kobra 6:2 (kon.) | Sparta – Slavia 3:4 (po pr.)
Tábor – Mountfield HK 2:6 (kon.) | Havlíčkův Brod – Motor ČB 1:3 (kon.) | Vsetín – Přerov 2:7 (kon.)
konec
Berani Zlín
6:4 (3:2, 2:2, 1:0)
HK Mladí Draci Šumperk
Čtvrtek 25.11.2021, 15:00 • PSG aréna, Zlín • Extraliga dorostu • Skupina Východ
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje! Vítám Vás při sledování Extraligy dorostu, ve které se dnes odehraje utkání zlínských Beranů proti šumperským Mladým Drakům, které dnes, spolu se mnou, budete moci sledovat.
     
    Úvodní sestavy:

    PSG Berani Zlín: Málek (Kowalczyk) – Kotala, Stuchlík, Řezníček, Hamrla (A), Mikel, Lukaštík, Špaňhel, Šišák (C) – Urban, Vaculík, Hampl, Holba, Heš L., Marek, Babulík (A), Heš J., Klimek
    Trenér: Radek Pšurný

    HK Mladí Draci Šumperk: Dudycha (Valenta) – Hrdina, Jarmara, Cekr (A), Juřík, Zavoral (A), Plhal, Compel (C) – Bařica, Peškar, Tomeš, Verner, Janech, Seidenglanz, Lichner, Čunát, Hlubuček, Novák
    Trenér: Radek Kučera

    Rozhodčí: Grygera – Kučera, Šobáň.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:36
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak toto je vstup do utkání jako hrom dámy a pánové! Po pouhé půl minutě se prosazuje MARTIN HOLBA, který tak svým fantastickým zakončením otevírá skóre dnešního zápasu. Asistence: Richard Marek.
     
    01:49
    Zlín právě vstřelil branku!
    A máme tady další branku do svatyně Dudycha! Tentokrát se pod ní podepisuje MARTIN VACULÍK, který tak svůj tým posílá už do dvoubrankového vedení. Asistence: Richard Marek.
     
    02:13
    Mladí Draci právě vstřelili branku!
    Ani Šumperk však nezůstává pozadu! Pouhou půl minutu po obdržené brance snižuje ONDŘEJ PEŠKAR na rozdíl pouhé branky a zlepšuje tak výrazně náladu na střídačce jeho mančaftu. Asistence: Marek Compel.
     
    03:42
    Zatím to vypadá, že ani rychlá odpověď protihráče Berany nijak netíží. Ti tak stále drží nastolené tempo hry což jenom potvrzuje Lukáš Heš, který se díky svým rychlým nohám dokázal protáhnou téměř až k bráně soupeře.
     
    04:41
    Beranům se podařilo udržet v útočném pásmu. Jejich kombinace byla ale příliš dlouhá, jelikož se jednomu z hráčů soupeře podařilo získat kotouč. Jeho vyhození však končí zakázaným uvolněním.
     
    05:40
    Drakům se podařilo na buly si uzmout puk do vlastní moci. Jejich útok ale neměl příliš dlouhého trvání, skončil totiž ofsajdem. Na následném vhazování se dostávají ke kotouči ševci.
     
    06:39
    Lukáš Heš předvedl další fantastický únik jeden na jednoho. Jeho zakončení však už tak skvělé nebylo, protože skončilo v lapačce Dudycha.
     
    08:08
    Zlín právě vstřelil branku!
    A je tu třetí gól do svatyně Mladých Draků! Jeho autorem je opět MARTIN VACULÍK, který si tak připisuje už druhý gól. Ševci díky tomu tak vedou zase o dva góly. Asistence: Matěj Kotala.
     
    09:20
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Hampl – 2 min., podrážení).
     
    10:23
    Mladí Draci právě vstřelili branku!
    Šumperk snižuje opět na rozdíl jediné branky. Gólově se prosadil KRYŠTOF SEIDENGLANZ, který tak trestá první zlínské vyloučení utkání. Asistence: Marek Compel a Patrik Janech.
     
    11:42
    Lukáš Heš dokázal šikovně zblokovat přihrávku soupeře, díky čemuž se mu podařilo získat pásmo. O pár chvil později ale přichází po souboji u mantinelu o kotouč a do útoku se tak může vrhnout Janech.
     
    12:41
    Martin Holba se připravoval na dorážku z prostoru mezi kruhy kde stál naprosto sám. Ke štěstí hostů se však podařilo jednomu z obránců zblokovat střelu, která tak skončila v rohu kluziště.
     
    13:58
    Ani Šumperk se ale nebojí útočit. K zakončení od modré se dostal Matěj Juřík, který ale mířil těsně nad bránu Málka. K odraženému kotouči se dostává jeden z obránců soupeře.
     
    14:57
    Beranům se podařilo usadit před svatyní Dudycha, ten si ale zatím za poslední dobu nepřipsal ani jeden zákrok, protože kombinace domácích jsou mnohdy až zbytečně komplikované.
     
    16:57
    Na buly před vlastní bránou se podařilo získat puk Matyášovi Jarmarovi. Ten mu ale utekl a do nebezpečného zakončení se mohl dostat Michal Řezníček. Ten ale svou střelu z první minul.
     
    17:56
    Velký zmatek nastal v brankovišti Šumperku. Nakonec se zde jako první dokázal zorientovat gólman hostů, který uklidil puk pod svou lapačku.
     
    18:55
    Blíží se nám poslední minuta úvodní třetiny a do samostatného úniku se dostává Ondřej Peškar. Kdyby mířil jen o trochu níž, trefil by perfektně levý růžek brány.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:47.
     
    Během úvodní dvacetiminutovky jsme byli svědky rovnou pěti branek, i přesto ale ztrácí Mladí Draci z Šumperka pouhou branku. Jako první se prosadil po pouhé půl minutě Martin Holba, který tak otevřel stav utkání. O minutu později se k němu přidal i Martin Vaculík. Odpověď soupeře však na sebe nenechala dlouho čekat, jelikož se po další půl minutě prosadil Ondřej Peškar. Ještě v první půlce třetiny se gólově zapsal opět Martin Vaculík. Poté však přišlo první, a zatím jediné, vyloučení a to z řad Beranů. Toho využil Kryštof Seidenglanz, který tak snížil opět na rozdíl pouhého gólu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:44
    Na úvodním buly byl tentokrát lepší celek Mladých Draků, kteří se tak ihned vrhnuli do útoku. Jejich šance na branku ale zhatil Tomáš Málek, který si připsal velice pěkný zákrok lapačkou
     
    21:43
    Beranům se podařilo se vymanit z tlaku, který na ně soupeř vyvinul a ihned z toho byla akce dva na dva. Na jejím konci stál Richard Marek, který ale mířil přímo do středu brány.
     
    22:41
    Na vhazování před bránou Dudycha byl lepší jeden z obránců, který se tak ihned vydává vstříc svatyni soupeře. K jeho smůle mu ale utekl kotouč, který tak skončil až na druhé straně kluziště.
     
    23:22
    Vyloučení v týmu HK Mladí Draci Šumperk (Hrdina – 2 min., hákování).
     
    24:01
    Tak toto je velká šance pro ševce, kteří se můžou dostat opět do dvoubrankového vedení. K jejich smůle ale přichází o kotouč rovnou na vhazování.
     
    24:20
    Zlín právě vstřelil branku!
    Autorem branky je MARTIN HOLBA. Asistence: Richard Marek a Richard Babulík.
     
    26:42
    Hráčům Šumperka se podařilo uzamknout svého soupeře v obranném pásmu. Ten se tak musí osvobodit zakázaným uvolněním.
     
    28:20
    Lukášovi Hešovi se podařilo prosmýknout od pravého kruhu až k samotné bráně hostů. Jeho zakončení mezi nohy gólmana si ale Dudycha pokryl.
     
    29:19
    Drakům se podařilo osvobodit z vlastního obranného pásma, z čehož ihned vzešel další útok. K jejich smůle ale přišli o kotouč po jedné z nepřesných přihrávek.
     
    30:00
    Mladí Draci právě vstřelili branku!
    Šumperk opět snižuje na rozdíl jedné branky! Tentokrát se pod gól podepsal PATRIK JANECH, který svým zakončením prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: David Cekr.
     
    30:43
    Mladí Draci právě vstřelili branku!
    Tak toto je opravdu bleskurychlé vyrovnání. Druhou branku během pouhé minuty vstřelil ONDŘEJ PEŠKAR, díky kterému je stav poprvé v utkání vyrovnaný. Asistence: Tomáš Lichner a Kryštof Seidenglanz.
     
    32:12
    Po velice rychlém vyrovnání se Berani nevzdávají a stále lehce ovládají tempo hry. Dokazuje to i střela Babulíka, která ale končí v lapačce brankáře.
     
    33:41
    K zakončení se dostal rovněž Urban. Jeho střelu ale zablokoval jeden z obránců. Ta tak konci vysoko v ochranné sítí. Následné buly vyhrávají domácí.
     
    34:49
    Vyloučení v týmu HK Mladí Draci Šumperk (Juřík – 2 min., nedovolený zásah do hlavy nebo krku).
     
    35:48
    Tak toto je velká šance pro domácí, kteří by se tak mohli dostat opět do vedení. Pokud by se tak nestalo, byla by to první nevyužitá přesilovka.
     
    36:47
    Blíží se nám konec početní výhody, která Beranům zrovna moc nevyšla. Střel padlo pramálo, navíc ani nebyli nijak nebezpečné.
     
    37:46
    Domácím se opět podařilo se usadit v útočném pásmu. Následné zakončení Lukáše Heše nebylo vůbec špatné, na brankáře však nevyzrál.
     
    38:39
    Zlín právě vstřelil branku!
    A náše branková nadílka nám nekončí! V tomto na branky bohatém utkání posílá svůj tým opět do vedení RICHARD BABULÍK. Asistence: Lukáš Heš.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:35.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:44
    Domácí Berani ihned od začátku třetiny kontrolují, což začalo už vyhraným úvodním buly. Šišák při pokusu o zakončení však minul kotouč, díky čemuž se k němu dostali hosté.
     
    41:43
    Už od úvodního hvizdu se hraje bez přerušení, a to i přes nemalý počet zakončení Zlína. Až nyní se díky střele Urbana hra pozastavuje.
     
    Řezníček využil zmatku v útočném pásmu a vyslal prudkou střelu od modré. Brankář měl v tomto případě ale odkrytý výhled.
     
    42:52
    Hamplovi se nešikovně zamotal kotouč pod nohama. Nakonec se tak k puku dostal soupeř, který tak chce odpovědět na tlak Zlína.
     
    44:12
    Tak toto byla šance jako hrom pro Vaculíka, který si mohl zapsat hattrick. Ten v úniku dva na jednoho minul přihrávku spoluhráče, když se pokoušel zakoncovat z první do zcela prázdné brány.
     
    45:41
    Tempo Beranů v posledních minutách jenom narůstá. Svědčí o tom i střela z hole Holby, který však těsně minul horní tyč brány.
     
    47:17
    Vyloučení v týmu HK Mladí Draci Šumperk (Zavoral – 2 min., podrážení).
     
    47:37
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Babulík – 2 min., sekání).
     
    Hráči Šumperka měli nyní opravdu velké štěstí, jelikož tlak jejich soupeře byl obrovský. Babulík však po nepovedené střele sekl omylem do hole soupeře a to dokonce až po přerušení hry.
     
    48:36
    Lukáš Heš byl velice blízko úniku jeden na nikoho. Nakonec mu v tom zabránil jeden z protihráčů, který však zastavil kotouč holí příliš vysoko.
     
    49:35
    Máme tady drobné přerušení v podobě úpravy brány Málka, která už několikrát vypadla z jednoho z důlků, který ji má držet.
     
    50:34
    I přes prohrané vhazování se díky dobrému napadání Babulíka podařilo domácím získat kotouč. O pár vteřin později se díky tomu dostal k zakončení Lukáš Heš, který ale netrefil prostor mezi třemi tyčemi.
     
    Holba byl velice blízko ke vstřelení prvního hattricku zápasu. Jeho dorážka z velké blízkosti však skončila po odrazu od brankáře vedle brány.
     
    51:58
    Máme tady další zákrok Dudycha, který si v posledních minutách moc neoddychnul. Tentokrát pokryl zakončení opět z hole Holby.
     
    52:57
    Tak toto bylo nádherné sólo od Patrika Janecha, který projel obranou soupeře jako nůž máslem. Při zakončení však smolne upadl a musel tak nakonec bojovat o puk v rohu hřiště.
     
    54:26
    Obdobnou parádu jako před chvilkou super předvedl Lukáš Heš, kterému se ale podařilo i zakončit. K jeho smůle mu ale koncovka mezi nohy gólmana příliš nevyšla.
     
    55:58
    Do konce zbývají zhruba čtyři minuty, což znamená, že hráčům Šumperka začíná poměrně dost téct do bot. Aby toho neměli málo, tak jejich soupeř během posledních minut nehraje vůbec špatně, dalo by se i říct že lehce dominuje hře.
     
    56:57
    Hra je nyní opravdu hodně rozkouskovaná, což je mimo jiné i kvůli opravdu velkému počtu střel domácích, které musí Dudycha často zastavovat svou lapačkou.
     
    58:26
    Duo bratrů Hešových nyní předvedlo, že je velice dobře synchronizované. U zakončení však stál Lukáš, který ani tentokrát nevyzrál na brankáře soupeře.
     
    59:50
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak přece jenom se LUKÁŠ HEŠ prosadil! Daří se mu to pouhých deset vteřin před koncem, čímž dokončuje výhru jeho týmu nad Mladými Draky. Asistence: Adam Hamrla.
     
    Konec zápasu.
     
    Během poslední třetiny jsme byli svědky pouze jedné branky a to pouhých deset vteřin před koncem. Postaral se o ní Lukáš Heš, který tak podtrhl výhru domácího celku, která byla poměrně zasloužená. Ani Draci však utkání nevypustili a ukázali se jako velice vyrovnaný soupeř pro ševce.
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání na shledanou. (18:14:48)
    Marken.cz

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 1. Holba (Marek), 2. Vaculík (Marek), 9. Vaculík (Kotala), 25. Holba (Marek, Babulík), 39. Babulík (Lukáš Heš), 60. Lukáš Heš (Hamrla) – 3. Peškar (Compel), 11. Seidenglanz (Compel, Janech), 30. Janech (Cekr), 31. Peškar (Lichner, Seidenglanz)


    Berani Zlín: Málek (Kowalczyk) – Kotala, Stuchlík, Řezníček, Hamrla (A), Mikel, Lukaštík, Špaňhel, Šišák (C) – Urban, Vaculík, Hampl, Holba, Heš L., Marek, Babulík (A), Heš J., Klimek
    Trenér: Radek Pšurný

    HK Mladí Draci Šumperk: Dudycha (Valenta) – Hrdina, Jarmara, Cekr (A), Juřík, Zavoral (A), Plhal, Compel (C) – Bařica, Peškar, Tomeš, Verner, Janech, Seidenglanz, Lichner, Čunát, Hlubuček, Novák
    Trenér: Radek Kučera

    Rozhodčí: Grygera – Kučera, Šobáň
    thejrc.org