Zlín – Třinec 2:1 (po pr.)
po prodl.
Berani Zlín
2:1 (0:0, 0:0, 1:1 - 1:0)
HC Oceláři Třinec
Čtvrtek 25.11.2021, 17:30 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Tipsport extraliga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání na shledanou. (20:12:27)
     
    Dámy a pánové, tak takovýto výsledek asi čekal jen málokdo. V dnešním akcí nabytém utkání, jsme byli svědky pouze tří gólů, za to nám přineslo překvapivé vítězství domácího celku, který si tak poprvé v sezóně připisuje druhou výhru v řadě a to rovnou proti nejsilnějšímu celku tabulky. Jako první se však prosadil až po 42 minutách hry Darek Hejcman. O dvě minuty později však přišla odpověď z hole Ondřeje Kovařčíka, který tak využil početní výhody. Po zbytek poslední třetiny byli jednoznačně lepším celkem Oceláři, těm však stál v cestě výborně chytající Libor Kašík. V prodloužení jsme na konec zápasu nemuseli moc dlouho čekat. Hned v první minutě se ze samostatného úniku prosadil Oscar Flynn, díky kterému si odváží Oceláři domů pouhý bod.
     
    Konec zápasu.
    60:59 Oscar FLYNN - 2:1
     
    60:59
    Zlín právě vstřelil branku!
    OSCAR FLYNN se právě postaral o první dvě výhry Beranů v sezóně! Po dlouhé a přesné přihrávce od vlastní brány se dostal do samostatného úniku, ve kterém vyzrál na Marka Mazance. Asistence: Ondřej Němec.
     
    60:44
    Také toto byla obrovská šance do které se dostal Tomáš Žižka! Ten dokázal na modré čáře vybojovat kotouč a dostat se tak do samostatného úniku. Jeho závěrečný blafák ale na Mazance nestačil, a ten si tak připisuje velice důležitý zákrok.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Během poslední třetiny jsme byli svědky prvních dvou branek, které si oba týmy rozdělily rovným dílem. Díky tomu tak následuje prodloužení, které bude trvat pět minut, při hře tři na tři.
     
    Prodloužení začne přibližně v 19:56.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    58:55
    Štěpánovi Fryšarovi se dokonce podařilo udržet aspoň na pár chvil útočné pásmo. Všichni jeho spoluhráči ale střídali, takže musel kotouč zahodit.
     
    57:46
    Blíží se nám poslední dvě minuty a beranům se daří pomalu, ale jistě čím dál tím víc vzdorovat hře soupeře. Ten předvádí proti tak silnému soupeři skvělý výkon.
     
    56:47
    Hráči Třince ani trochu nepolevují ve svém tlaku a k brance mají čím dál tím blíž. Tentokrát pálil od modré Martin Růžička. Ani on ale neprostřelil obranu soupeře.
     
    55:47
    K zakončení od modré se dostal nyní Martin Maričin, jeho střela nakonec ale neuletěla ani metr, jelikož trefila jednoho z obránců, puk se tak dostává do středního pásma.
     
    54:48
    Na vhazování před bránou domácích byli úspěšnější Berani, kteří ale velice rychle přichází o kotouč a to ve středním pásmu. Následný tlak soupeře řeší ševci zakázaným uvolněním.
     
    53:49
    Do konce zbývá něco málo přes šest minut a Berani mají blíže a blíže k fantastickému bodu. Jejich momentální výkony ale poměrně dost nahrávají Třinci, který se dlouhodobě drží v útočné části kluziště.
     
    52:50
    Po zdlouhavých soubojích za bránou Libora Kašíka se ke kotouči dostal nakonec jeden z útočníků Ocelářů. Ten pálil od modré čáry, k jeho smůle však vedle.
     
    51:51
    Tak toto je další nepříjemná záležitost pro domácí celek. Po kontaktu s jedním z protihráčů se chytl za obličej Ondřej Němec. Hra se přerušuje a jmenovaný hokejista odjíždí na střídačku v bolestech.
     
    50:52
    Centimetry chyběli Martinu Růžičkovi k tomu, aby se mohl dostat do samostatného úniku. Na poslední chvíli mu ale vypíchl kotouč Ondřej Němec.
     
    49:53
    Na buly před svatyní domácích byl lepší Jakub Ferenc, který ale téměř okamžitě přišel o puk. Následně se ale obraně ševců podařilo vytlačit jejich soupeře z obranného pásma.
     
    48:54
    Jan Zahradníček se pokusil o nahození před bránu, v cestě mu ale stála hole jednoho z obránců. Ke štěstí všech fanoušků Ocelářů se nakonec dostal k puku opět jeden z hráčů v bíločervených dresech.
     
    47:55
    Na ledě je od každého týmu o jednoho hráče méně a hrací plocha je tak o něco volnější. To zatím očividně svědčí více Ocelářům, kteří dokázali v útočném pásmu rozjet pořádný kolotoč. K zakončení od modré se dostal Martin Marinčin. S jeho pokusem měl Libor Kašík co dělat, nakonec ale schoval kotouč pod svou lapačku.
     
    46:56
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Patriks Zabusovs – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Tomáš Marcinko – 2 min., hrubost).
     
    46:56
    Tak toto bylo velice nesportovní od Davida Musila. Ten dal zezadu do hlavy jednomu ze soupeřů, a to dokonce po přerušení. Nutno dodat, že tento hráč stál naprosto klidně u brány. Ihned si to tak s ním jede vyřídit Patriks Zabusovs.
     
    46:16
    Na vhazování před bránou Kašíka vyhrál kotouč ve svůj prospěch Pavel Sedláček. Následný útok ševců nakonec končí tak rychle, jak začal, jelikož jedna z přihrávek skončila ve středním pásmu.
     
    45:17
    Po obdržené brance se ševci jen s těží zvládají vymanit z vlastního pásma. Z toho pramení střela Romana Szturce, který ale na pozorného brankáře Beranů nevyzrál.
    44:18 Ondřej KOVAŘČÍK - 1:1
     
    44:18
    Třinec právě vstřelil branku!
    Tak toto je blesková odpověď od Ocelářů, kteří tak opět srovnávají. Zasloužil se o to ONDŘEJ KOVAŘČÍK, který jako první hráč v dnešním utkání dokázal potrestat vyloučení. Asistence: Tomáš Marcinko a Erik Hrňa.
     
    43:32
    Tak toto je velice nepříjemná situace pro celek z východu Moravy. Po jednom ze zakončení hostů schytal střelu do těla Tomáš Žižka, který se následně svalil k zemi. Nakonec se zvedá a odjíždí na střídačku.
     
    42:33
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Štěpán Fryšara – 2 min., hákování).
    42:09 Darek HEJCMAN - 1:0
     
    42:09
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak toto je velice překvapivé vedení, do kterého se dostávají zlínští Berani. Po souboji za bránou dostal přihrávku do prostoru mezi kruhy DAREK HEJCMAN, který svou střelou z první propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Zdeněk Okál.
     
    41:43
    Přesilová hra nám již skončila a to po opravdu špatném konci ze strany Zlína. Ten se nepřesnou přihrávkou vystavil do zakázaného uvolnění.
     
    40:44
    Beranům se ihned po úvodním buly podařilo získat útočné pásmo. Zatím z tohoto tlaku ale nevznikla ani jedna střela. Nakonec se přerušuje hra z důvodu posunuté branky.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ani v této třetině jsme nebyli svědky jakékoli branky, a to ani přes tři vyloučení. Prvním trestaným byl Antonín Honejsek. Nakonec ho to ale nemuselo mrzet, jelikož jeho spoluhráči tvrdě bránili a nedávali jejich soupeři příliš možností, jak se udržet v útočném pásmu. V obdobném duchu se nesla i přesilovka Třince o čtyři minuty později. Dvacet vteřin před koncem se nechal Petr Vrána vyloučit za faul na jednoho z útočníků soupeře, který se hrnul do samostatného úniku. Uvidíme, zda se ševcům podaří ještě tuto přesilovou hru využít.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:15.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:40
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Petr Vrána – 2 min., držení).
     
    38:35
    Ševcům se podařilo vymanit z tlaku jejich soupeře a rovnou je z toho samostatný únik jednoho z hráčů domácích. Tomu ale vůbec nevyšlo zakončení, které skončilo na betonech Mazance.
     
    37:36
    Blíží se nám poslední dvě minuty druhé dvacetiminutovky a ze hry mají momentálně více Oceláři, což se projevuje i na počtu jejich střel, které v závěru třetiny přibývají jak na běžícím páse.
     
    36:37
    Martin Růžička vyslal jedovatou střelu od levého kruhu. Už v moment výstřelu byl ale na svém místě Libor Kašík, který tak schoval puk do své lapačky.
     
    35:38
    Beranům se daří pomalu ale jistě začínat více a více vzdorovat jejich soupeři. Důkazem toho jsou i výkony obrany ševců, která je v posledních minutách velice aktivní.
     
    34:09
    Ocelářům se podařilo dostat do bleskového útoku, na jehož konci stál Marian Adámek. Ten při zakončení přepadnul přes brankáře, což se nelíbí nejednomu hráči domácích a před svatyní Kašíka se vytvořila pořádná skrumáž.
     
    33:10
    Radkovi Veselému se naopak na druhé straně podařilo prosmýknout podél levého mantinelu. Jeho pokus ale našel jenom vyrážečku brankáře Třince, který si tak připisuje další pohotový zákrok.
     
    32:11
    Ocelářům se podařilo uzamknout jejich soupeře v obranném pásmu. Ani tentokrát z toho ale nebylo snad ani jedno zakončení, natož nějaké ohrožení brány.
     
    31:12
    Beranům se i kvůli dvěma vyloučením nedaří v posledních minutách příliš útočit, naopak jejich nejčastější činnost na ledě je nyní bránění. Nakonec se ale dostal do úniku jeden na jednoho Štěpán Fryšara, který trefil přesně lapačku Mazance.
     
    30:12
    Po dlouhatánské kombinaci se nakonec odvážil k zakončení od modré Martin Maričin. Jeho pokus byl opravdu hodně prudký, vypadá to ale, že na brankáře ševců je potřeba vymyslet něco rafinovanějšího.
     
    29:13
    Úvod početní výhody Třinci příliš nevyšel, protože ihned na vhazování přišel o puk. Následně se ale zvládl rychle vrátit do útočného pásma z čehož vzešla i střela Erika Hrni, kterou si nakonec Kašík pokryl svou lapačkou.
     
    28:14
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Tomáš Hanousek – 2 min., podrážení).
     
    27:24
    Beranům se na malou chvíli podařilo se usadit v útočném pásmu. Žádná střela z toho nakonec nevzešla. Nyní to ale budou mít domácí šanci napravit, jelikož se píská jejich soupeři zakázané uvolnění.
     
    26:25
    Ani v tomto případě se s největší pravděpodobností nepodaří využít přesilovku. Hostům se ani vůbec nepodařila, vždyť se ve druhé půli museli dokonce osvobozovat vyhozením puku na zakázané uvolnění.
     
    25:26
    V první přesilovce byli Oceláři velice nebezpeční, tentokrát už tomu tak moc není. Hosté snad jenom jednou vystřelili na bránu, naopak na druhé straně se dokonce podařilo Jakubovi Ferencovi dostat k zakončení.
     
    24:27
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Antonín Honejsek – 2 min., hákování).
     
    23:41
    Tak toto byla jednoznačně největší šance Beranů v celém zápase. Po špatné rozehrávce se dostal k puku Adam Zbořil, který se tak dostal do samostatného úniku. Zakončení mezi betony brankáře se mu však příliš nepodařilo.
     
    22:42
    Martin Růžička vyslal velice prudkou střelu od modré čáry. Libor Kašík však neměl nijak zakrytý výhled. Díky tomu si tak připisuje další zákrok, tentokrát svými betony.
     
    21:43
    Hráčům z Třince se podařilo jejich soupeře dostat pod poměrně velký tlak, který se tak osvobozuje zakázaným uvolněním. Na následujícím buly se podařilo uzmout puk do své moci ševcům.
     
    20:44
    Na úvodním buly druhé části byli lepší Oceláři, kteří ustáli i následný souboj u hrazení. Nakonec se jim ale nepodařil ani přechod přes střední pásmo, kde přišli o kotouč. Ke smůle domácích se však následně píská ofsajd.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:20.
     
    Během první dvacetiminutovky jsme byli svědky hry, kterou diktovali spíše Oceláři, což nebylo příliš velkým překvapením. Domácí Berani ale ukázali, že chtějí v tomto utkání vybojovat výhru, a to rovnou v několika rychlých akcích. Zatím nejvýraznějším hráčem ševců je ale brankář Libor Kašík, který zatím předvádí skvělé výkony. Mimo jiné je i díky němu stav po první třetině stále bezbrankový.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:09
    Ani ševcům druhá půlka přesilovky nevyšla podle představ. Největší chyby se ale dopustil jednoznačně Jakub Ferenc, který minul přihrávku podél mantinelu. Díky tomu se dostal do úniku jeden na jednoho Vladimír Dravecký, kterého ale zastavil beton soupeřova brankáře.
     
    18:10
    Tak karty se nám na závěr třetiny obrací. Tentokrát je v početní výhodě domácí celek, kterému zatím vychází přesilovka na výbornou. Nejblíže k prosazení se měl jednoznačně Patriks Zabusovs. Jeho střelu nakonec zastavila vyrážečka Mazance.
     
    17:11
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Jan Zahradníček – 2 min., nedovolené bránění).
     
    16:35
    Druhá půlka přesilovky hostům už tak moc nevyšla. Ani jednou se jim nepodařilo se udržet v útočném pásmu, natož ohrozit svatyni soupeře.
     
    15:36
    Tak toto je velká šance pro Oceláře na otevření skóre utkání. Nejblíže k tomu měl určitě Erik Hrňa, a to rovnou dvakrát! Poprvé vyslal jedovatou střelu od modré, podruhé zakončoval z prostoru mezi kruhy. Ani jednou ale nevyzrál na brankáře ševců, který dneska chytá zatím bravurně.
     
    14:37
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Radek Veselý – 2 min., podrážení).
     
    13:31
    David Musil se pokusil svou přízemní střelou překvapit Kašíka. Toho na poslední chvíli překvapila spíš teč Vladimíra Draveckého, která nakonec skončila na betonech brankáře.
     
    12:32
    Na vhazování před svatyní Mazance byl úspěšnější jeden z hráčů hostů, čehož využívají všichni jeho spoluhráči, kteří se okamžitě hrnou do útoku. Ten ale konči poměrně brzy, a to po nepřesné přihrávce.
     
    11:33
    Tak toto byla jednoznačně zatím největší šance domácích. Dostal se k ní Tomáš Hanousek, který po zmatku v útočném pásmu mohl zakončovat do prázdné brány. Jeho střela z první mu však vůbec nesedla a skončila tak zcela mimo.
     
    10:34
    Po prvních deseti minutách hry mají ze hry nepřekvapivě více Oceláři, kteří hlavně v posledních chvílích poměrně dominují hře. Nutno ale uznat, že i Beranům se párkrát podařilo podráždit jejich soupeře.
     
    09:35
    Do prostoru mezi kruhy se podařilo protáhnout Tomášovi Marcinkovi. Ten nakonec téměř ani nezakončil, a to hlavně kvůli dotírajícímu Bedřichovi Köhlerovi.
     
    08:36
    Roman Szturc se dostal díky svým hbitým nohám téměř až k bráně soupeře. Nakonec se mu podařilo i vystřelit, což mu ale svým blokem překazil Ondřej Němec.
     
    07:37
    Ihned po buly se dostal ke střele od modré Martin Marinčin. Jeho petelice nevypadala vůbec špatně, nakonec jí však chybělo pár centimetrů ke trefení prostoru mezi třemi tyčemi.
     
    06:38
    Tak toto byl fantastický zákrok z dílny Libora Kašíka! Ten, po velké hrubce obrany, dokázal svým rychlým přesunem přes brankoviště zlikvidovat akci dva na nikoho.
     
    05:39
    Hejcmanovi se podařilo získat nahozený kotouč za svatyní soupeře. Následně na to se dostal k zakončení Žižka, který k jeho smůle ale pálil vedle.
     
    04:40
    Na buly před bránou Kašíka byl úspěšnější Fryšara. Díky tomu se můžou jeho spoluhráči pokusit založit útočnou akci, což se jim taky daří. V útočném pásmu po nepřesné střele však přišli domácí o kotouč.
     
    03:41
    Hanousek se pokusil svým nahozením do útočné části kluziště najít nějakého hráče z jeho mančaftu. Jediné co však našel, byl zadní mantinel a u něho nachystaný jeden z obránců soupeře.
     
    02:42
    Oscar Flynn se nyní dostal ještě s jedním z jeho spoluhráčů do úniku dva na jednoho. Jmenovaný hráč se rozhodl pro zakončení, které nakonec skončilo v lapačce Mazance.
     
    01:43
    Ani Berani nechtějí zůstat pozadu a vrhají se do útoku. K jejich smůle ale končí ještě dřív, než vůbec začal a to hvizdem sudího, který odpískal ofsajd.
     
    00:45
    Na úvodním buly dnešního utkání byl úspěšnější celek ze Slezska. Ten se tak ihned vrhá do útoku, který však končí téměř okamžitě zablokovanou střelou.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    PSG Berani Zlín: Kašík (Huf) – Mamčics, Gazda, Suhrada, O. Němec (A), Žižka, T. Hanousek, Ferenc – Kubiš (C), P. Sedláček (A), O. Flynn – Zabusovs, Honejsek, A. Zbořil – Karafiát, Hejcman, Okál – Fryšara, R. Veselý, Köhler.
    Trenér: Luboš Jenáček

    HC Oceláři Třinec: Marek Mazanec (Kacetl) – M. Doudera, Marinčin, D. Musil, Kundrátek, Jaroměřský, M. Adámek, Zahradníček – Miloš Roman, P. Vrána, Martin Růžička – A. Nestrašil, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrehorčák, Marcinko, Hrňa – O. Šedivý, R. Szturc, Dravecký (A).
    Trenér: Václav Varaďa

    Rozhodčí: Jeřábek, Hejduk – Hynek, Špůr.
     
    PSG Berani Zlín
    Domácím Beranům se v posledním utkání podařil opravdu ojedinělý kousek, a to že vyhráli zápas a to rovnou v základní hrací době. Náhoda to nicméně určitě nebyla. Ševci předvedli jednoznačně nejlepší výkon sezóny, díky kterému se dostali už po dvou třetinách do tříbrankového vedení. Největší zásluhu na to měli nejvíce intenzivní tréninky během reprezentační přestávky, kterých bylo nespočet. Projevila se taky poslední posila Zlína Patriks Zabusovs, který svým výkony oslnil natolik, že byl při své premiéře ve žlutomodrém dresu vyhlášen hráčem utkání. Dneska však celek z východu Moravy čeká obzvlášť nelehký úkol, a to porazit momentálně nejlepší tým ligy.

    Poslední tři utkání:
    Zlín vs. Olomouc – 3:2
    Zlín vs. Kladno – 1:5
    Karlovy Vary vs. Zlín – 4:1
     
    HC Oceláři Třinec
    Mančaft ze Slezska přijíždí na Moravu s jasným cílem, a to získat povinné tři body. Proti jasně nejhoršímu celku extraligy by to pro Oceláře neměl být žádný problém, což potvrzuje i jejich momentální forma, díky které by si v dnešním zápase mohli připsat už pátou výhru v řadě. Hráčům z Třince mimo jiné dává klid na duši i jejich náskok na druhý Hradec Králové, který činí rovných sedm bodů. I tak by ale určitě neměli papírově slabšího soupeře podcenit, jelikož v posledním utkání ukázal, že hraje jako úplně jiný tým.

    Poslední tři utkání:
    Karlovy Vary vs. Třinec – 2:5
    Liberec vs. Třinec – 2:4
    Třinec vs. Vítkovice – 2:1
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje! Vítám Vás při sledování 26. kola Tipsport extraligy, ve kterém se dnes odehraje utkání zlínských Beranů proti třineckým Ocelářům, které dnes, spolu se mnou, budete moci sledovat.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
    Marken.cz

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 43. Hejcman (Okál), 61. O. Flynn (O. Němec) – 45. O. Kovařčík (Marcinko, Hrňa)


    Berani Zlín: Kašík (Huf) – Mamčics, Gazda, Suhrada, O. Němec (A), Žižka, T. Hanousek, Ferenc – Kubiš (C), P. Sedláček (A), O. Flynn – Zabusovs, Honejsek, A. Zbořil – Karafiát, Hejcman, Okál – Fryšara, R. Veselý, Köhler.
    Trenér: Luboš Jenáček

    HC Oceláři Třinec: Marek Mazanec (Kacetl) – M. Doudera, Marinčin, D. Musil, Kundrátek, Jaroměřský, M. Adámek, Zahradníček – Miloš Roman, P. Vrána, Martin Růžička – A. Nestrašil, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrehorčák, Marcinko, Hrňa – O. Šedivý, R. Szturc, Dravecký (A).
    Trenér: Václav Varaďa

    Rozhodčí: Jeřábek, Hejduk – Hynek, Špůr

    Diváci: 2301
    thejrc.org