Kajrat – Basilej 2:3 (kon.) | Flora – Partizan Bělehrad 1:0 (kon.) | Karabach – Omonia Nikósie 2:2 (kon.)
Lincoln – Kodaň 0:4 (kon.) | Maccabi Haifa – Union Berlín 0:1 (kon.) | Mura – Tottenham 2:1 (kon.)
Rennes – Arnhem 3:3 (kon.) | Slavia – Feyenoord 2:2 (kon.) | Slovan Bratislava – PAOK 0:0 (kon.)
Helsinki – Alaškert 1:0 (kon.) | Famagusta – Gent 1:0 (kon.) | AS Řím – Zorja Luhansk 4:0 (kon.)
Bodö/Glimt – CSKA Sofia 2:0 (kon.) | Jablonec – Alkmaar 1:1 (kon.) | Maccabi Tel Aviv – Linz 0:1 (kon.)
Randers – Kluž 2:1 (kon.)
konec
NŠ Mura
2:1 (1:0)
Tottenham Hotspur
Čtvrtek 25.11.2021, 18:45Evropská konferenční liga • Skupina G
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:45.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Evropské konferenční ligy mezi NŠ Mura a Tottenham Hotspur.
     
    Tottenham Hotspur

    Anglický Tottenham patří mezi jedny z největších favoritů celé soutěže. Přesto v základní skupině nepodává úplně přesvědčivé výkony. Po čtyřech odehraných duelech má Tottenham na kontě jen sedm bodů a patří mu druhá pozice. Na vedoucí Rennes tak londýnský celek ztrácí tř body. Tottehnam totiž ztratil body právě za remízu na půdě Rennes a za porážku na půdě Vitrsse. Dnes bude chtít venkovní trápení prolomit. O víkendu v Premier League přehrál doma 2:1 Leeds a vyhoupl se na sedmou pozici.
     
    NŠ Mura

    Domácí NŠ Mura je celek ze Slovinska. V Evropské konferenční lize tento outsider dosud nevybojoval ani bod a se skóre 2:10 se krčí na poslední pozici tabulky skupiny G. Slovinský celek už tak nemá ani teoretickou šanci na postup do jarní fáze soutěže. V posledním duelu prohrála Mura na půdě Rennes. V domácí soutěži navíc drží až pátou pozici.
     
    Úvodní sestavy:

    NŠ Mura: Obradović – Karničnik, Gorenc, Karamarko – Kous, Lorbek, Kozar (C), Šturm – Horvat, Mulahusejnović, Pucko.
    Náhradníci: Erjavec, Zalokar – Bobičanec, Buček, T. Cipot, K. Cipot, Klepač, Lotrič, Mandić, Maroša, Mahimić, Ouro.

    Tottenham Hotspur: Gollini – Doherty, Tanganga, Rodon – Skipp, Ndombèlé, D. Sánchez, R. Sessegnon – B. Gil, Kane (C), Alli.
    Náhradníci: B. Austin, Lloris – B. Davies, Emerson, Dier, P.-E. Höjbjerg, Son Hung-min, Reguilón, Lucas Moura, Winks..
     
    Oba týmy už nastupují na trávník. Domácí budou hrát v černém, zatímco Tottenham oblékne fialovou sadu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hostující Tottenham obstaral výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Anglický celek je dnes jasným favoritem na zisk třech bodů.
     
    2
    Fotbalisté Tottenhamu se tlačili do útoku po levé straně hrací plochy, jenže Sessegnon nedokázal odcentrovat do velkého vápna. Defenziva soupeře je v úvodu pozorná.
     
    3
    Alli se krásně otočil kolem soupeře a vyslal kolmici za obranu slovinského celku. Jeho pobídka ale skončila v moci obránců v černém.
     
    4
    Stopeři Tottenhamu uklidňují rozehrávku kombinací na vlastní polovině. Za následným nákopem na levou stranu sprintoval Alli, ale ten míč neudržel ve hře.
     
    5
    Tomi Horvat ve středu vybojoval odražený míč, který pod tlakem přenesl na pravou stranu. Přenesení hry však skončilo přihrávkou do zámezí.
     
    6
    Davinson Sánchez si na polovině pokryl míč tělem a napadající soupeř jej dojel ostrým zákrokem. Tottenham může rozjet další ofenzivní akci.
     
    7
    Stopeři Tottenhamu uklidňují rozehrávku kombinací na vlastní polovině. Hráči slovinského mužstva rozehrávku Tottenhamu atakují, ale zatím se nedostávají k míči.
     
    8
    Harry Kane dostal přihrávku na polovinu soupeře, sklepl míč na pravou stranu, kde byl Sánchez, ale záložník Spurt už nestačil odcentrovat.
     
    9
    Za dalším centrem z pravé strany se do pokutového území tlačil důrazný Gil, jenže pod tlakem obránce míč sklepl jen do rukavic připraveného brankáře.
     
    10
    Sánchez potáhl míč na polovinu soupeře, nicméně jeho pobídka na levou stranu byla příliš prudká a skončila v zámezí. Vhazovat bude Mura.
     
    11
    Mura právě vstřelila branku!
    Tak to je překvapení jako hrom! Domácí Mura se v úvodu utkání dostává do vedení! TOMI HORVAT si na pravé straně velkého vápna krásně zasekl míč kolem soupeře a levačkou nedal brankáři Tottenhamu nárok!
    11. Tomi HORVAT - 1:0
     
    13
    Tottenham se ihned po obdržení úvodní branky vydal do útoku se snahou o rychlou odpověď. Defenziva slovinského mužstva první atak zažehnala.
     
    14
    Fotbalisté domácího mužstva se z levé strany hnali do pokutového území, jenže jejich akce tentokrát skončila zablokovaným centrem.
     
    15
    Žlutou kartu dostává Ryan Sessegnon (Tottenham Hotspur).
     
    16
    Ryan Sessegnon táhl útok Tottenhamu po levé straně. Kousek za půlící čárou jej domácí obránce Marin Karamarko poslal zápasnickým chvatem k zemi.
     
    17
    Aktivní Tomi Horvat podruhé během krátké chvíle prošel z pravé strany do velkého vápna, jenže jeho pokus levačkou skončil v rukavicích Golliniho.
     
    18
    Domácí Žan Karničnik zůstává po jednom ze soubojů ležet otřesený na trávníku a drží se za levou nohu. Uvidíme, zda bude schopen nadále pokračovat.
     
    19
    Gorenc si dal pozor na náběh Harryho Kanea a bez problémů odehrál míč hlavou na polovinu soupeře. Tottenham má velké problémy s přechodem vpřed.
     
    20
    Pucko dostal přihrávku na polovinu hřiště, kde si míč fantastickým způsobem pokryl tělem a byl faulován Gilem. Slovinský celek bude rozehrávat.
     
    21
    Důrazný Sánchez tentokrát na polovině hřiště zastavil rozběhnutého Tomiho Horvata, který se opět řítil směrem k velkému vápnu soupeře.
     
    22
    Tottenham přestál další ofenzivní výpad slovinského celku. Z pravé strany se k odcentrování do vápna dostal Kous, jehož pobídka skončila na hlavě obránce.
     
    23
    Tottenham opět uklidňuje hru postupnou kombinací na vlastní polovině, nicméně obrana slovinského celku zatím číhá v pevném bloku.
     
    24
    Žlutou kartu dostává Jan Gorenc (NŠ Mura).
     
    25
    Hostující brankář Gollini se ujal rozehrávky na hranici velkého vápna. Jeho nákop směřoval na pravou stranu, ale zadáci soupeře míč získali pro sebe.
     
    26
    Tanganga na levé straně získal míč pro domácí Tottenham a potáhl jej na polovinu soupeře. Následný centr skončil v rukavicích brankáře.
     
    27
    Tottenham se usadil na polovině slovinského celku, ale akce hostujícího mužstva skončila přihrávkou do zámezí.
     
    28
    Harry Kane se s míčem dostal do pokutového území, ale absolutně prováhal možnost k zakončení. Místo střely přihrával pod sebe, čímž celou akci zhatil.
     
    29
    Žlutou kartu dostává Nardin Mulahusejnović (NŠ Mura).
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme obrovské překvapení. Slovinský celek Tottenham dokázal dokonale zaskočit.
     
    31
    Tanganga znovu uklidňuje rozehrávku anglického celku na vlastní polovině. Nikdo v tmavém dresu teď akci Tottenhamu takřka neatakuje.
     
    32
    Harry Kane si chtěl míč posunout mezi stopery domácího celku, jenže při změně směru podklouzl a poroučel se k zemi. Míč skončil až u domácího brankáře.
     
    33
    Obrovská komplikace pro Tottenham! Sessegnon totiž po druhé žluté kartě musí do sprch!
    33. Červená karta po 2. žluté
     
    34
    Naštvaný křídelní hráč Tottenhamu už opustil hrací plochu. Tottenham tak po zbytek utkání bude dohrávat v deseti.
     
    35
    Žlutou kartu dostává Alen Kozar (NŠ Mura).
     
    36
    Na hřišti je to v posledních minutách velmi emotivní. Na trávník přibývá nedovolených zákroků a sudí má plno práce, aby hráče zkrotil.
     
    37
    Harry Kane se dostal k centru z pravé strany hrací plochy, ale špičkou kopačky procedil míč jen do míst, kde pohotově zakročil brankář.
     
    38
    Dele Alli se hnal za přihrávkou na pravou stranu, ale Klemen Pucko jej fantastickou poziční hrou nepustil k odcentrování do velkého vápna.
     
    39
    Mohlo být vyrovnáno! Harry Kane se v pokutovém území dobře otočil kolem soupeře a zakončil levačkou. Jeho pokus prolétl kolem přední tyčky!
    39. Harry Kane v šanci
     
    40
    Do konce prvního poločasu zbývá posledních pět minut a domácí celek stále drží překvapivé vedení. Tottenham ale hrozí i bez vyloučeného Sessegnona.
     
    41
    Aktivní Harry Kane opět rozkmital své hbité nohy na polovině hřiště a hnal se směrem k brance soupeře. Kane po souboji upadl, ale sudí nechává pokračovat ve hře.
     
    42
    Nik Lorbek se krásně zbavil soupeře a hnal se na polovinu Tottenhamu. Nikdo v černém dresu však jeho průnik nepodpořil.
     
    43
    Sánchez diriguje rozehrávku Tottenhamu na polovině hrací plochy. Anglický celek je teď hodně aktivní a chce vyrovnat ještě před přestávkou.
     
    44
    Alen Kozar přenesl hru na pravou stranu, kde číhal autor dosud jediné branky Tomi Horvat, jehož přízemní centr zastavil hned první soupeř.
     
    45
    Stopeři domácího celku v závěru první půle hrají s míčem na kopačkách a nikam se neženou. Naopak hráči Tottenhamu rozehrávku napadají.
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali překvapivý vývoj utkání. Domácí po aktivním nástupu otevřeli skóre brankou Tomiho Horvata. Hostující Sessegnon se navíc nechal zbytečně vyloučit za dvě žluté karty. V závěru poločasu mohl přesto srovnat Kane, ale těsně minul branku.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí celek obstaral výkop do druhého poločasu dnešního souboje. Slovinský celek bude chtít proti slavnému soupeři udržet překvapivé vedení.
     
    47
    Harry Kane poslal přihrávku za obranu. Za míčem se hnal Bryan Gil, jenže jeho průnik zastavil čistým způsobem vracející se Marin Karamarko.
     
    48
    Matt Doherty nakopl míč z pravé strany do pokutového území, kam se hnal Dele Alli, jenže druhý jmenovaný se k pobídce nedostal.
     
    49
    Tottenham je v úvodu druhého poločasu častěji na míči, jenže hosté stále nemohou najít cestičku za obranu soupeře. Mura brání v pevném bloku.
     
    50
    Žan Karničnik se hnal za přihrávkou na levou stranu hrací plochy, ale k míči se nedostal přes pozorný zákrok jednoho ze soupeřů.
     
    51
    Domácí brankář si troufl na riskantní rozehrávku a před napadajícím Kanem rozehrál na pravou stranu. Domácí celek se snad poprvé po změně stran vydal vpřed.
     
    52
    Tomi Horvat dostal přihrávku na hranici velkého vápna, kde se chtěl kličkou zbavit obránce, ale z otočky už nedokázal zakončit.
     
    53
    Tottenham vhazoval na levé straně hrací plochy. Pobídka směřovala přímo do pokutového území, ale obrana slovinského celku znovu zasáhla.
     
    54
    Žlutou kartu dostává Marin Karamarko (NŠ Mura).
    Žlutou kartu dostává Dele Alli (Tottenham Hotspur).
     
    55
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Matt Doherty, přichází Ben Davies.
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Dele Alli, přichází Son Hung-min.
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Bryan Gil, přichází Lucas Moura.
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Joe Rodon, přichází Eric Dier.
     
    58
    Chvíli se nehrálo kvůli ošetřování jednoho z hostujících hráčů. Tottenham už ale opět pokračuje v tlaku na polovině domácího celku.
     
    59
    Son poslal přihrávku do pokutového území, jenže Lucas Moura se k jeho pobídce nedostal. Brazilský hráč ale zabojoval a získal míč zpět.
     
    60
    Je za námi hodina hry a domácí celek nadále drží překvapivé vedení. Hostující Tottenham je sice po změně stran jasně lepší, ale stále se nedokázal prosadit.
     
    61
    Hosté zahrávali rohový kop, po kterém se do zakončení hlavou dostal Harry Kane, ale jeho kladivo odrazem o zem skončilo v rukavicích brankáře!
     
    62
    Tanganga prošel po pravé straně do blízkosti velkého vápna, jenže jeho centr skončil u prvního obránce v černém dresu domácí Mury.
     
    63
    Tottenham to pro změnu zkusil vysokým nákopem na polovinu domácího celku, jenže jeho nákop si pohlídal obránce Klemen Pucko.
     
    64
    Střídání v týmu NŠ Mura: ze hřiště odchází Alen Kozar, přichází Samsondin Ouro.
    Střídání v týmu NŠ Mura: ze hřiště odchází Nardin Mulahusejnović, přichází Amadej Maroša.
     
    65
    Tottenham už je znovu usazený na polovině soupeře, jenže kombinace hostů se zatím odehrává daleko od pokutového území soupeře.
     
    66
    Žlutou kartu dostává Klemen Šturm (NŠ Mura).
     
    67
    Právě potrestaný Šturm podpořil ofenzivu domácího celku náběhem po levé straně, ale Lucas Moura jej zastavil vynikajícím skluzem.
     
    68
    Lucas Moura dostal přihrávku na polovinu soupeře, kde se odpoutal od obránce a rozehrál na levou stranu. Aktivní Ben Davies ale nestačil odcentrovat.
     
    69
    Hosté napadají rozehrávku domácího celku na jeho polovině. Hráči Mury mají problémy s rozehrávkou a evidentně jim začínají docházet síly.
     
    70
    Tottenham dvacet minut před koncem zahrával přímý kop v blízkosti velkého vápna. Jeho rozehrávky se ujal Harry Kane, který míč poslal vysoko nad břevno.
     
    71
    Tanganga se snažil rozehrát konstruktivně na polovině hrací plochy, ale pod tlakem poslal míč až do zámezí. Vhazovat budou domácí fotbalisté.
     
    72
    Eric Dier poslal přihrávku na pravou stranu, jenže tam už neměl nikoho ze svých spoluhráčů. Defenziva Mury nadále drží pevný blok.
     
    73
    Amadej Maroša se hnal za přihrávkou do pokutového území, jenže Tanganga míč pokryl tělem a pohlídal jeho putování za čáru.
     
    73
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Hostující celek se i v deseti dočkal vytoužené branky! Lucas Moura poslal přihrávku do vápna, kam se dostal HARRY KANE a povedeným dloubákem překonal brankáře!
    73. Harry KANE - 1:1
     
    75
    Hostující celek je po vstřelení vyrovnávací branky na koni a nadále se tlačí do ofenzivy. Tottenham chce strhnout vítězství na svou stranu.
     
    76
    Oliver Skipp napadal rozehrávku soupeře na jeho polovině. Skipp dostal pod tlak Marošu, který nerozehrál přesně. Tottenham tak bude vhazovat.
     
    77
    Hra je přerušena! Po jednom ze soubojů zůstává na trávníku ležet hostující kapitán Harry Kane, který se drží za pravé koleno.
     
    78
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Tanguy Ndombèlé, přichází Pierre-Emile Höjbjerg.
     
    79
    Střídání v týmu NŠ Mura: ze hřiště odchází Klemen Šturm, přichází Mitja Lotrič.
     
    80
    Lucas Moura dostal přihrávku do běhu a hnal se do velkého vápna, jenže hned první zadák v černém dresu mu míč špičkou kopačky ukopl.
     
    81
    Davinson Sánchez pod tlakem zapojil do rozehrávky také Golliniho. Hostující brankář nakopl míč na levou stranu, kde v souboji uspěl Harry Kane.
     
    82
    Lucas Moura v hlavičkovém souboji na polovině hřiště prodloužil míč hlavou za obranu soupeře, jenže tam neměl nikoho ve fialovém dresu.
     
    83
    Domácí celek se v závěru utkání také snaží hrát sympaticky, jenže průnik po levém křídle střídající Lotrič nedotáhl až k odcentrování do velkého vápna.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Nik Lorbek (NŠ Mura).
     
    85
    Harry Kane napadal rozehrávku slovinského celku na jeho polovině. Domácí si nechtěli komplikovat život a raději míč nakopli směrem vpřed.
     
    86
    Harry Kane si navedl míč do velkého vápna, ale jeho střílený centr před branku srazil jeden z domácích obránců do bezpečí na rohový kop.
     
    87
    Tottenham nedokázal branku soupeře ohrozit ani po rohovém kopu. U vzdálenější tyčky sice operoval Davies, ale podle sudího si pomohl útočným faulem.
     
    88
    Domácí přestáli další ofenzivní výpad Tottenhamu a nechali kolmici směřující do pokutového území propadnout do zámezí.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Amadej Maroša (NŠ Mura).
     
    90
    Tottenham se v závěru tlačí do ofenzivy. Lucas Moura napřáhl ke střele z dobrých pětadvaceti metrů, ale jeho pokus prosvištěl nad břevnem.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90+2
    Son získal míč na vlastní polovině, kde se pěknou patičkou zbabil obránce a vydal se vpřed. Jeho průnik ale první soupeř zastavil.
     
    90+3
    Pierre-Emile Höjbjerg potáhl akci Tottenhamu do blízkosti velkého vápna, kde roztáhl hru na pravou stranu. Hostující celek chce rozhodnout.
     
    90+5
    Mura právě vstřelila branku!
    Neskutečné! Domácí celek brankou v poslední možné chvíli rozhoduje o svém triumfu! AMADEJ MAROŠA dostal přihrávku do brejku, zasekl si míč kolem Sáncheze a střelou s odrazem překonal bezmocného brankáře!
    90+5. Amadej MAROŠA - 2:1
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Trápení Tottenhamu pokračuje! Anglický celek padl na půdě NŠ Mura 1:2. Domácí po aktivním nástupu otevřeli skóre brankou Tomiho Horvata. Hostující Sessegnon se navíc nechal zbytečně vyloučit za dvě žluté karty. V závěru poločasu mohl přesto srovnat Kane, ale těsně minul branku. Po přestávce se o vyrovnání postaral Harry Kane, ale z poslední akce duelu vystřelil domácím velké vítězství Maroša.
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 3:7. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 15:14. (20:40:32)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 11. Horvat, 90+5. Maroša – 73. Kane (Lucas Moura)

    Karty:   24. Gorenc (MUR), 29. Mulahusejnović (MUR), 35. Kozar (MUR), 54. Karamarko (MUR), 66. Šturm (MUR), 84. Lorbek (MUR), 89. Maroša (MUR) – 15. R. Sessegnon (TOT), 54. Alli (TOT)   33. R. Sessegnon (TOT)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 3:7. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 15:14.
    NŠ Mura: Obradović – Karničnik, Gorenc, Karamarko – Kous, Lorbek, Kozar (C) (64. Ouro), Šturm (79. Lotrič) – Horvat, Mulahusejnović (64. Maroša), Pucko.
    Náhradníci: Erjavec, Zalokar – Bobičanec, Buček, T. Cipot, K. Cipot, Klepač, Lotrič, Mandić, Maroša, Mahimić, Ouro.

    Tottenham Hotspur: Gollini – Doherty (55. B. Davies), Tanganga, Rodon (55. Dier) – Skipp, Ndombèlé (78. P.-E. Höjbjerg), D. Sánchez, R. Sessegnon – B. Gil (55. Lucas Moura), Kane (C), Alli (55. Son Hung-min).
    Náhradníci: B. Austin, Lloris – B. Davies, Emerson, Dier, P.-E. Höjbjerg, Son Hung-min, Reguilón, Lucas Moura, Winks.
    thejrc.org