Česko – Švýcarsko 25:29 (kon.)
konec
Česko
25:29 (14:17)
Švýcarsko
Čtvrtek 25.11.2021, 20:00 • Sportovní hala Lokomotiva, Cheb • Turnaj O štít města Chebu
Předzápasové kurzy
    60
    Mikulášková povedenou střelou do vinglu ustanovila konečný výsledek, který zní 25:29. (25:29)
    60
    Na třicet se zřejmě Švýcarky nedostanou, avšak Emmeneggerová proměňuje z pravého křídla 29. branku. (24:29)
     
    60
    Kovářová z kroku pustila míč vedle tyčky a hostům stačí utkání jenom dohrát do konce. (24:28)
     
    59
    A za to dostává také Andrýsková dvě minuty. (24:28)
    59
    Teď už je definitivně hotovo. Heinzerová na levé spojce proskočila v mezeře mezi hráčkami a proměnila, Andrýsková jí navíc ještě naložila něco od cesty. (24:28)
     
    56
    Přihrávek bylo moc, Andrýsková z pivota už zakončovala zbytečně. Troufám si tvrdit, že pokud Švýcarsko následný útok promění, tak vyhraje. (24:27)
    55
    Cholevová dostává v závěru hodně prostoru a daří se jí umazávat náskok Švýcarska. Po dalším průchodu na levé spojce snadno překonala Dokovičovou. (24:27)
    54
    Země helvétského kříže pomalu míří za výhrou. Eugsterová s velkým štěstím proměnila šanci, i když Kudláčková reklamovala, že míč nebyl za brankovou čárou v celém rozsahu. (23:27)
    53
    Gól vstřelil tým Švýcarsko (Hodelová). (23:26)
    52
    Švýcarsko sice šlo na tři branky náskoku, ale Cholevová znovu snižuje. Silově se dostala až na šest metrů a z ostrého úhlu zakončila na vzdálenější tyč. (23:25)
     
    51
    Každý útok hostí v poslední době končí sedmičkou. Tato bude třetí v řadě za faul Kordovské na pivotku. (22:24)
     
    49
    Kordovská neuspěla v další čisté situaci, kdy šlajsem z levé spojky trefila jenom zadní tyč. Poté hasila zakončení Eugsterové faulem za cenu sedmimetrového hodu pro hosty! (22:24)
    49
    Jenže poté došlo k faulu na sedmičku a Kündigová si vzala exekuci na starost. Střela sice sotva letěla, ale přímo do vinglu, kam se Kudláčková nedostala. (22:24)
    48
    Je to znovu o branku. Andrýsková zatáhla rychlý brejk technickým přehozem a Češky se stále drží v těsném závěsu. (22:23)
     
    48
    Kordovská měla další tutovku ze šesti metrů, ale trefila jenom hostující gólmanku, která si připisuje výborný zákrok! (21:23)
     
    47
    Eugsterová však góly do nekonečna dávat nemůže. Její zakončení z levé spojky na bližší tyč vyrazila Kudláčková mimo tři tyče! Stále se ale nemůžeme dotáhnout na remízový stav. (21:23)
    46
    Eugsterová si z levé spojky naběhla do pivota, dostala přihrávku a z otočky překonala Kudláčkovou, která na posledních 15 minut naskočila do hry. (21:23)
    45
    Kordovská přehodila Brütschovou, která si ve výletech výše v brankovišti hodně libuje. Zatím z toho ale dostala dost branek. (21:22)
     
    44
    Wicková důsledně šla s Jeřábkovou až do brankoviště, kde následně došlo k faulu. Rozhodčí si tak mohli vybrat, za co písknou sedmičku, nakonec vyhodnotili jako trestný zmíněný faul! (20:22)
     
    43
    Hurychová mohla přesilovku využít hned záhy, klepák o zem však hostující gólmanka ze šestky přečetla a včas pokusu zabránila! (20:22)
     
    43
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Schmidová). (20:22)
    42
    Heinzerová dnes hraje parádní utkání. Na levé straně hodně trápí českou obranu, tentokrát prošla po snadné kličce na šestku a uspěla. (20:22)
    40
    Snadné přečíslení v přesilovce vzešlo pro zakončení Zachové, která byla z křídla rázem na střední spojce. Brütschová neměla proti zakončení nahoru nárok. (20:21)
     
    40
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Hessová). (19:21)
    40
    Heinzerová to znovu vzala na sebe. Přestože tančila na tenké hranici kroků, hra pokračovala dál a Řezáčová neměla moc šancí zasáhnout. (19:21)
    38
    Heinzerová se toho nezalekla a přes levou spojku na dlouhou ruku dokázala zakončit akci střelou o tyč. Švýcarsko tak opět vede. (19:20)
    37
    Ono to půjde! Po brance Eugsterové to na sebe na levém křídle stáhla Stříšková, která si naskočila a Brütschovou – možná až nesmyslně vyběhnuvší – překonala poctivým šlajsem! (19:19)
    36
    Netrvalo dlouho a máme srovnaný stav! Hurychová se dostala kličkou až na pravé křídlo a přes bližší tyč překonala hostující gólmanku, která je stále silně otřesená po zásahu od Jeřábkové. Také už jde střídat a dnes do zápasu zřejmě nezasáhne. (18:18)
    35
    A to se také děje, Kordovská se štěstím z podstřelu překonala lehce dezorientovanou Schüpbachovou! (17:18)
     
    35
    Hosté už sice slavili další branku, avšak nahazovačka na Kündigovou byla s přešlapem jmenované. Proto mohou Češky snížit na jednobrankový rozdíl! (16:18)
     
    34
    Ani potřetí v tomto poločase Jeřábková neuspěla! Dostala se až snadno na šestku a nekompromisní bombou napálila Schüpbachovou do obličeje. Ihned poté dochází k přerušení hry. (16:18)
    33
    Ačkoliv Švýcarky bleskově navýšily své vedení po dalším neúspěšném zakončení Jeřábkové, Hurychová na to reagovala odvážným průnikem, který končil 16. brankou nároďáku. (16:18)
     
    32
    Jeřábková po útočném faulu Švýcarek šla do zakončení, ale klepákem těsně minula zadní tyč z přetahu. Hosté tak hned mazali do brejku a Emmeneggerová ze šestky měla tutovou šanci, Řezáčová však vytáhla zákrok par excellance! (15:17)
    31
    Kordovská to však vzala na sebe a mezi nohy Schüpbachové snižuje už jenom na dvě branky! (15:17)
    30
    Pokud má tenhle moment holky nakopnout, tak jenom dobře! Částečně je to i satisfakce za nepřesnosti a občas menší štěstí. Kovářová z deseti metrů střílela a Schüpbachová její pokus zprvu měla, ale posléze jí z ruk vypadl a dostal se až za brankovou čáru! (14:17)
    29
    Snížení českého týmu vede víceméně přes brejky. Holanová tentokrát byla v prvním sledu kontru a dostala možnost zakončit gólově, což dopadlo úspěšně. (13:17)
     
    28
    Kovářová to za stavu 12:17 vzala na sebe a v rychlosti měla průnik na pravé spojce, který se snažila zakončit na delší tyč, jenže Schüpbachová proti jejímu zakončení vytrčila nohu! (12:17)
    27
    Eugsterová to hraje víceméně sama na sebe. Ale tato taktika jí vychází, dalším průnikem na levou spojku se propracovala až k další brance. (11:16)
    27
    Gól vstřelil tým Česko (Holanová). (11:15)
    26
    Eugsterová první útok v přesilovce využila šťastně. Po zásahu Řezáčové se jí míč na šestce odrazil přímo do ruk a pak už to bylo snadné. (10:15)
    25
    Na sedmičku šla Kordovská a nedělala si se zakončením žádnou vědu, snadno napálila míč k tyči, kam se hostující gólmanka nemohla dostat. (10:14)
     
    25
    Schmidová zezadu zbytečně faulovala zakončující Holanovou z pivota chvatem okolo krku. Proto to jsou jasné dvě minuty a sedmička pro český tým! (9:14)
    25
    Gól vstřelil tým Švýcarsko (Eugsterová). (9:14)
    24
    Banální chyba při švýcarské rozehrávce značí rychlý kontr, který zatáhla ze šestky Malá. A úspěšně, tudíž snižuje na čtyřbrankový rozdíl! (9:13)
     
    23
    Další neúspěšné zakončení z české dílny. Cholevová sice mířila parádně do protějšího koutu branky z levé spojky, Schüpbachová však chytá ještě lépe a stále drží Švýcarsko v komfortním náskoku! (8:13)
    22
    Švýcarsko vede už o pět branek! Hodelová se jednoduchou kličkou dostala až na brankoviště a prostřelila Řezáčovou. (8:13)
    20
    A když Kordovská přetahem z levé spojky trefila jenom hostující gólmanku, je to znovu o čtyři branky. Přečíslení na levé straně dotáhla Heinzerová ke gólu. (7:11)
    19
    Heinzerová se dostala s míčem až na osm metrů a proti zatažené obraně měla jednodušší podmínky na zakončení. Řezáčovou poslala na druhou stranu a hosté jdou zpět na tři branky. (7:10)
    19
    Cholevová si připisuje krátce nato první branku za reprezentaci a bylo to ve velkém stylu! Na levé spojce prolétla okolo zmatené Hodelové a přehodila Schüpbachovou. Švýcarský trenér bere timeout! (7:9)
    18
    Gólové mlčení prolomila tvrdou střelou ze šestky Andrýsková a přidává tím šestou branku českého týmu. (6:9)
    16
    Kündigová měla prostor na pravém křídle, počkala si na lajnu a spojka jí následně sklepávala do pohodového úhlu. Ten hostující plejerka proměnila s přehledem. (5:9)
     
    15
    Obměněná sestava naskočila do hry a Mikulášková se záběhem na střední spojce dostala do tutovky. Sice byla přistrčena na dlouhé ruce, rozhodčí ale nechali hru plynout a poté, co domácí hráčku vychytala Schüpbachová, nepískají k nelibosti diváků faul. (5:8)
     
    15
    Technických chyb na české straně přibývá a nedaří se ani moc v útoku. Navíc vede Švýcarsko po úspěšném brejku Wickové už o tři a trenér Bašný nemá na výběr, v čase 14:30 bere timeout! (5:8)
     
    15
    Žlutá karta pro tým Česko (Holanová). (5:7)
    14
    Schmidová se dostala za Holanovou a nevadilo jí ani to, že jí domácí pivotka faulovala. Švýcarsko jde tak opět na dvě branky. (5:7)
     
    13
    Ani Řezáčová nechytá vůbec špatný duel! Proti ní se ocitla rázem Wicková v čisté šanci ze šesti metrů, ale i tentokrát je to parádní zákrok české brankářky! (5:6)
     
    13
    Výborný zákrok brankářky Schüpbachové! Odražený míč se dostal do ruk Knedlíkové, která z křídla zakončovala na bližší tyč, zatímco se švýcarská gólmanka teprve zvedala. I tak ale dokázala proti míči vytrčit ruku! (5:6)
    10
    A máme srovnáno! Po technické chybě Švýcarska mířili domácí dopředu, Holanová byla v brejku nejrychlejší a technickým přehozem dává pátou branku Česka. (5:5)
    10
    Kordovská to vzala na levé spojce na sebe, šla do střelby z devítky a Schüpbachová se na míč natahovala marně! (4:5)
     
    10
    Wicková byla hodně agresivní při obraně na pivotu, až za to dostala po upozornění žlutou kartu. (3:5)
    9
    Řezáčová připsala další úspěšný zákrok, odražený míč se ale dostal přímo do ruk Hessové. Ta na nic nečekala, šla do náskoku z křídla a proměnila. (3:5)
     
    8
    Sedmička pro Česko! Jeřábková byla faulována Schmidovou v zakončení a švýcarská hráčka dostává jako první žlutou kartu v zápase. (3:4)
    7
    Přes pivota to zatím nároďáku funguje. Holanová si sběhla na přihrávku z křídelního prostoru a z poměrně netypického úhlu na pivota snižuje. (3:4)
    7
    Gól vstřelil tým Švýcarsko (Emmeneggerová). (2:4)
     
    6
    Po hostující brance na 3:2 mohla hned odpovědět Jeřábková, když se rusákem nalevo zbavila Hodelové, nepřekonala již však Schüpbachovou, která jí zmenšila střelecký úhel! (2:3)
     
    5
    Řezáčová sice posléze podržela proti čistému zakončení Freyové ze šestky český tým. Švýcarky to zkoušely s variantou 7 na 6 a Jeřábková chtěla trefit prázdnou branku, ale nepovedlo se! (2:2)
    5
    Holanová však v dalším útoku odpovídá brankou. Ze střední spojky Kordovská servírovala na brankoviště, odkud i přes faul dokázala pivotka Mostu srovnat! (2:2)
    4
    Tahle souhra na pivota Švýcarsku vyšla, Holanová nevystoupila včas proti Kündigové, která si došla snadno pro přihrávku a z otočky překonala Řezáčovou podél stojné nohy. (1:2)
    3
    Eugsterová však za Švýcarsko rychle odpovídá, došla až na devítku a Řezáčovou překvapila podstřelem, který zapadl za její záda. (1:1)
    3
    Hurychová si nakonec sběhla z pravé spojky na střed a z dobrých 11 metrů prostřelila snadno Schüpbachovou. (1:0)
     
    1
    Ačkoliv dosáhla Kündigová z levé spojky proskokem branky, bylo to s notným přešlapem, tudíž gól neplatí a na tahu jsou domácí hráčky! (0:0)

    Tomáš Kalas

    Česko: Kudláčková, Mučková, Řezáčová – Knedlíková, Polášková, Kordovská, Andrýsková, Mikulášková, Hurychová, Stříšková, Franková, Zachová, Kovářová, Jeřábková, Malá, Holanová, Kašpárková, Cholevová
    Trenér: Jan Bašný

    Švýcarsko: Schüpbachová, Brütschová, Dokovičová – Wicková, Kündigová, Freyová, Schmidová, Emmeneggerová, Zumsteinová, Hodelová, Hessová, Kährová, Rinerová, Altherrová, Eugsterová, Heinzerová, Steinmannová
    Trenér: Allan Heine

    Rozhodčí: Bareš, Uhlíř (oba CZE)

    Diváci: 470
    thejrc.org