Litvínov – Motor ČB 3:2 (kon.) | Vítkovice – Kometa Brno 3:2 (kon.) | K. Vary – Mladá Boleslav 3:0 (kon.)
Mountfield HK – Sparta 3:8 (kon.) | Liberec – Plzeň 4:2 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:8 (1:1, 1:4, 1:3)
HC Sparta Praha
Pátek 26.11.2021, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    56:18 Maxim MATUŠKIN - 3:8
     
    56:18
    Sparta právě vstřelila branku!
    Exekutorem se stala právě oběť zákroku. MAXIM MATUŠKIN si najel z levé strany, dlouho čekal, pak ale puk zametl mezírkou pod pravým betonem Kiviaha a zvyšuje na 8:3!
     
    56:18
    Matuškin byl před brankou úplně sám a než si mohl rozmyslet, co s pukem udělá, byl podražený a rozhodčí nařizují trestné střílení!
    53:49 Radek SMOLEŇÁK - 3:7
     
    53:49
    Hradec právě vstřelil branku!
    Jen jsem to dořekl, štěstí se přeci jen zvláštním způsobem k Hradci přiklonilo! Nahození McCormacka ze středu hřiště se na zadním hrazení záhadně odrazilo od spoje mezi dvěma pláty plexiskla přímo před branku. Salák čekal na puk za brankou, před ní byl ale připravený RADEK SMOLEŇÁK, který kotouč uklidil do prázdné sítě. Asistence: Graeme McCormack
    47:11 Filip CHLAPÍK - 2:7
     
    47:11
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tady je dávno hotovo! FILIP CHLAPÍK jednoduše uklízí odraženou Matuškinovu bombu do odkryté sítě a završuje hattrick. Od hradeckého publika se asi čepice na ledě nedočká, i proto má možná i po skvělém individuálním výkonu stále poměrně zasmušilý výraz. Asistence: Roman Horák, Maxim Matuškin
     
    45:59
    Hradec zkazí, na co sáhne, V jeden moment bylo na ledě snad osm hráčů v červenočerném dresu, trest za příliš mnoho hráčů odpyká Kelly Klíma.
    42:59 Vladimír SOBOTKA - 2:6
     
    42:59
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hra ve čtyřech nakonec lépe vychází Spartě! Namísto, aby se Hradec snažil o tlak, stal se pravý opak a po dobrém forčekingu Pražanů se otevřelo okénko v hradecké obraně. VLADIMÍR SOBOTKA se dostal k volnému puku a vypálil, Henri Kiviaho dnes inkasuje druhý vlastenec, protože do rány se hokejkou vložil Blain a změnil dráhu letu puku. Asistence: Filip Chlapík
     
    41:14
    Vzájemné tresty za hrubost obdrželi Mikliš a Jank a následovat bude hra ve čtyřech na obou stranách.
     
    41:10
    Salák už ležel na břiše úplně mimo branku, Jergl po pasu Kevina Klímy ho tam vyhnal svou střelou. Po závaru se snažil někde vyšťourat volný puk McCormack, ale místo toho sám skončil na zemi.
    38:34 Petr KOUKAL - 2:5
     
    38:34
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hrdinou posledních minut se stal PETR KOUKAL! Ten nejprve vyhrál buly v útočném pásmu, poté převzal puk za brankou, rychle se kolem ní obtočil a i když se Salák snažil seč mohl a tygřím skokem chtěl utěsnit prostor u tyče, Koukal byl rychlejší a procedil puk kolem tyče. Asistence: Jérémie Blain, Richard Nedomlel
     
    35:09
    Po chvíli se ale dostali Hradečtí do přečíslení v početní nevýhodě a Oksanen už se napřahoval po skvělém pasu Pilaře po ráně do prázdné branky. V poslední možný moment ale jeho pokus zmařil bránící Sobotka, který se obětavě vrhnul po kotouči i Oksanenovi.
     
    34:10
    Jérémie Blain, který před zápasem podepsal s Hradcem novou smlouvu na dva roky, sekl zeshora Pavelku do hokejky a přináší tak další komplikace pro domácí tým.
     
    32:47
    Jergl nabíjel Kevinu Klímovi, který se opřel z první do puku, jenž dosedl přesně na jeho hokejku. Do sítě svého bývalého týmu se ale zatím netrefil, i když se mu to několikrát v dresu Hradce už povedlo. Tentokrát mířil výrazně mimo.
    30:29 Michal MORAVČÍK - 1:5
     
    30:29
    Sparta právě vstřelila branku!
    Jenže Kiviaho si ještě ani nesáhl na puk a už ho loví z vlastní sítě! Moravčík obloučkem jen nahazoval puk někam před branku, nešťastným způsobem ho ale zasáhl Radek Pilař a nechytatelně změnil jeho směr. Sparta vede 5:1 a nad Mountfieldem ne že se stahují mračna, ale už nad ním zuří pořádná bouře. Asistence: David Vitouch
     
    28:49
    Druhá branka v rychlém sledu a čtvrtá celkově byla poslední kapkou pro Štěpána Lukeše, kterého v brance střídá Henri Kiviaho.
    28:49 Michal ŘEPÍK - 1:4
     
    28:49
    Sparta právě vstřelila branku!
    Vzápětí Sparta odskakuje do třígólového rozdílu! Famózní pas Davida Kašeho přes celé kluziště skvěle v jízdě zpracoval MICHAL ŘEPÍK, který přebruslil obranu a i když byl tísněný Lamperem, rychlou bekhendovou kličkou zametl puk mezi Lukešovy betony. Asistence: David Kaše, Radek Jeřábek.
    27:58 Filip CHLAPÍK - 1:3
     
    27:58
    Sparta právě vstřelila branku!
    Světlo se ale nakonec rozsvěcí za druhou brankou! Při dalším pobytu Sparty v útočném pásmu vypálil Vitouch, puk se od Lukešova betonu odrazil šťastně přímo na hůl připraveného FILIPA CHLAPÍKA. Ten neměl problémy uklidit puk do prázdné kasy. Asistence: David Vitouch, Adam Polášek
     
    27:32
    Ve stejném střídání po Moravčíkově kiksu dokázal Hradec zamknout soupeře v pásmu, poté Smoleňák parádně křižným pasem nabil Jakubu Lvovi. Ten umístil svou tvrdou bombu bez přípravy k tyči, Salák se ale fantasticky roztáhl a špičkou betonu sebral Lvovi druhý gól v zápase!
     
    26:59
    Obrovská možnost v podání Radka Smoleňáka, který stihl na hraně brankoviště ještě potáhnout puk na forhend a snažil se ho zamést na zadní tyč, Salák se ale dobře natáhl betonem.
    23:12 Michal ŘEPÍK - 1:2
     
    23:12
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparta taktéž využívá přesilovou hru! Parádní kombinace na jeden dotek po pasu Sobotky a Chlapíka znamená branku MICHALA ŘEPÍKA. Ten po dvou rychlých pasech stál v ideální palebné pozici a stačilo mu jen správně zamířit, což také učinil. Asistence: Filip Chlapík a Vladimír Sobotka.
     
    22:38
    Prvním hříšníkem na straně domácích se stává Jordann Perret, který si odsedí trest za sekání.
     
    19:45
    Gólman Sparty Salák hokejkou jednoznačně poslal k zemi Orsavu a trest za něj odpyká David Dvořáček.
     
    19:44
    Orsava dostal pas přímo před bránu, kde se vytáčel z zadovce bekhendem. Poté už by jednoznačně zametal puk do prázdné branky! Salák ho musel seknout hokejkou a Sparta půjde do tří!
     
    18:05
    Horákovi nezbylo nic jiného, než po volném Nedomlelovi seknout hokejkou a znepříjemnit mu zakončení. Třetí početní výhoda pro Mountfield.
     
    18:04
    Kotouč chvíli zůstal zaklíněn v rohu kluziště, ale zásluhou Smoleňáka se dostal na Nedomlela, který se zčistajasna objevil sám v mezikruží. Puk si ještě potáhl, ale byl v zakončení seknutý a bude to další přesilovka pro Hradec.
    15:02 Jakub LEV - 1:1
     
    15:02
    Hradec právě vstřelil branku!
    Druhou přesilovku už Hradec využívá a srovnává krok! Nahození JAKUBA LVA si nešťastně srazil do vlastní sítě Jakub Strnad. I kdyby ale puk mířil mimo, na dorážku do prázdné branky byl připraven Orsava. Asistence: Jakub Orsava, Filip Pavlík
     
    13:55
    Kevin Klíma ranou zápěstím z pravého kruhu trefil tyčku!
     
    13:33
    V závaru si ale Smoleňáka přidržel Konečný a odsedí si druhý trest v zápase pro Spartu.
     
    13:32
    Do ještě větší šance se záhy dostal Smoleňák, jenž byl na pravém kruhu po dobrém pasu zpoza branky úplně sám. Měl čas zamířit, ale Salák se po něm vrhnul po Čechmánkovsku na boku a jeho ránu parádně zastavil.
     
    13:20
    Obrovská šance před brankou Sparty! Po průniku Pavlíka nadvakrát zakončoval Oksanen, ale puk z dobré pozice nezametl do brány.
     
    12:10
    Za obranou se vyskytl na chvíli nechráněný Řepík a uháněl sám na královéhradeckého strážce svatyně. Přeci jen už ale neměl tolik prostoru, jak vymyslet lepší zakončení, a tak jen nahrnul kotouč zblízka na Lukeše, který ho zastavil.
     
    10:46
    Jergl parádně zpoza branky našel před brankou ve svém obvyklém pracovišti na hranici brankoviště Radka Smoleňáka. Ten vypálil, ale Salák stál tam, kde měl.
     
    09:12
    Jeřábek si přidržel v souboji unikajícího Lampera a Hradec si zahraje první přesilovou hru, v jejímž využívání je znatelně lepší než soupeř.
    07:25 Doležal spálil obrovskou šanci!
     
    07:25
    A další obrovská šance! Matuškin vymyslel fantastickou střílenou přihrávku na Doležala, který byl ukrytý sám na zadní tyči. Lukeš už byl dávno překonán, ale Doležal nepochopitelně selhal, hokejku nastavil špatně a puk se otřel z vnějšku o tyč a skončil v rohu.
     
    07:09
    David Kaše se prokličkoval poměrně odstoupenou obranou až do skvělé příležitosti, ale v souboji dvou kadaňských odchovanců uspěl ten, jenž působí v královéhradecké brance.
    04:08 Filip CHLAPÍK - 0:1
     
    04:08
    Sparta právě vstřelila branku!
    Jen co jsem to dořekl, první chybku v hradecké defenzívě trestá FILIP CHLAPÍK! Filip Pavlík nedokázal vyvézt puk do středního pásma, namazal ho na hokejku Chlapíka a ten si vybruslil na pravý kruh a přesnou ranou zápěstím svým jedenáctým gólem v sezóně otevírá skóre. Asistence: Michal Řepík
    Marken.cz

    Adam Kodet

    Branky a nahrávky: 16. Lev (Orsava, F. Pavlík), 39. Koukal (Blain, Nedomlel), 54. Smoleňák (McCormack) – 5. F. Chlapík (M. Řepík), 24. M. Řepík (F. Chlapík, Sobotka), 28. F. Chlapík (Vitouch, A. Polášek), 29. M. Řepík (D. Kaše, Radek Jeřábek), 31. Moravčík (Vitouch), 43. Sobotka (F. Chlapík), 48. F. Chlapík (R. Horák, Matuškin), 57. Matuškin (TS)


    Mountfield HK: Š. Lukeš (29. Kiviaho) – Blain, Nedomlel, F. Pavlík (A), Šalda, McCormack, Jank – Oksanen, Lev (A), Smoleňák (C) – Jergl, Kevin Klíma, Perret – Kelly Klíma, Lalancette, R. Pilař – Orsava, Koukal, Lamper.
    HC Sparta Praha: Salák (Machovský) – Moravčík, Matuškin, A. Polášek (A), Radek Jeřábek, T. Pavelka, Mikliš – M. Řepík (C), R. Horák, D. Kaše – F. Chlapík, Sobotka, Buchtele (A) – Dvořáček, Vitouch, J. Strnad – J. Konečný, Z. Doležal.
    thejrc.org