Litvínov – Motor ČB 3:2 (kon.) | Vítkovice – Kometa Brno 3:2 (kon.) | K. Vary – Mladá Boleslav 3:0 (kon.)
Mountfield HK – Sparta 3:8 (kon.) | Liberec – Plzeň 4:2 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
4:2 (1:1, 2:1, 1:0)
HC Škoda Plzeň
Pátek 26.11.2021, 18:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Děkuji za pozornost a přeji hezký večer. (20:31:16)
     
    Je konec! Bílí Tygři si už ve třetí části hlídali náskok, který navíc ještě pojistil dnes dvojnásobný střelec Tomáš Filippi. Svěřenci Patrika Augusty tedy vítězí podruhé v řadě a zapisují hodně důležité tři body. Plzeň nepředvedla špatný výkon, dnes to však nestačilo.

    Střely na branku – 29:32.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:32
    Zakázané uvolnění domácího celku vrací hru před Petra Kváču. Plzni se už hodně krátí čas, potřebuje ještě stihnout dva góly.
     
    59:15
    Liberec se nadále dobře brání.
     
    58:43
    Adam Klapka z vlastního obranného mířil do prázdné branky Plzně, trefil však jen její boční oblouk. Indiáni stále mají šanci!
     
    58:37
    Lukáš Derner zalehl kotouč za svojí brankou a protože bylo jasné, že se za současného stavu nebude rychle zvedat, přerušil rozhodčí hru.
     
    58:13
    Hosté to zkoušejí v šesti!
     
    58:13
    Před libereckou brankou bylo živo. Martinš Dzierkals z otočky vracel kotouč před rozhozeného Petra Kváču, domácí ale situaci ustáli! Následovala mela, vylučovat se nicméně nebude.
     
    57:28
    Ve výborné atmosféře mohl Tygry přiblížit k výhře Petr Jelínek, z předbrankového prostoru ovšem vystřelil těsně vedle.
     
    56:57
    Michal Bulíř krátce po přejetí modré čáry kvalitně vystřelil. Petr Kváča jeho pokus lízl rukavicí nad branku.
     
    56:16
    Hraje se dlouho bez přerušení, což spíše vyhovuje domácím. Daří se jim totiž držet kotouč daleko od prostoru své klece.
     
    Střely na branku – 26:29.
     
    55:20
    Adam Klapka za bránou ukázkově vybojoval puk pro Petra Jelínka. Liberecký kapitán okamžitě adresoval přihrávku do slotu, odkud Jaroslav Vlach ztroskotal na Miroslavu Svobodovi!
     
    54:38
    Petr Kolmann ztratil stabilitu za svojí brankou, plzeňští hokejisté toho ale pořádně nevyužili.
     
    53:21
    Liberec hraje v pěti.
     
    53:17
    Už to vypadalo, že se Petr Jelínek v oslabení dostane do samostatného úniku. Jeden ze soupeřů ho ale dojel a Jelínek už pak spíše jen setrvačností natlačil kotouč do Svobodových betonů.
     
    52:50
    Velký tlak indiánů zakončil ranou z kruhu Michal Bulíř, který trefil Petra Kváču přímo do masky! Liberecký gólman je naštěstí v pořádku.
     
    51:59
    Obrovská obětavost Liberce! Michal Ivan i T.J. Melancon v krátkém časovém sledu padli do dělovek soupeře, zejména ta Bulířova Melancona hodně bolela. Rozhodčí radši přerušil hru.
     
    51:21
    Teď už si Lukáš Derner (LIB) jde sednout za podrážení.
     
    51:12
    Hosté mají ponechanou výhodu, Mertlova nebezpečná přihrávka projela skrz brankoviště.
     
    50:19
    A další icing šelem.
     
    50:14
    Mislav Rosandić nepřesnou přihrávkou hodně prohnal Tomáše Filippi. Rozhodčí píská zakázané uvolnění a bude se vhazovat po pravici Petra Kváči.
     
    49:43
    Puk vyletěl na tribunu, vhazovat se bude ve středním pásmu. Indiáni jsou po obdržené brance znovu více na puku, domácí zatím pečlivě brání.
    47:56 Tomáš FILIPPI - 4:2
     
    47:56
    Liberec právě vstřelil branku!
    Důležitý gól pro Severočechy, kteří odskakují ve skóre. Rána Petra Kolmanna nadělala u plzeňského brankoviště velkou neplechu. Jan Ordoš poté mohl z úhlu dorážet, ale ještě dobře vyhodnotil situaci a přihrál pod sebe. TOMÁŠ FILIPPI už snadno propálil ležícího Miroslava Svobodu. Asistence: Jan Ordoš, Dávid Gríger.
     
    47:20
    Ludwig Blomstrand to udělal dobře, nabruslil za modrou lajnu a vystřelil zápěstím. Petr Kváča si do své kolonky zapisuje další zákrok.
     
    Střely na branku – 21:22.
     
    46:32
    Po sérii libereckých chyb v blízkosti Petra Kváči si oblouk nabruslil Vojtěch Budík a pálil z nebezpečného místa na ose hřiště. Domácí brankář si ránu i přes ztížený výhled dokázal najít a úspěšně zasáhl.
     
    45:58
    Plzeň už je kompletní a drží se v obranném pásmu soupeře. Západočeši by skóre rádi co nejdříve vyrovnali.
     
    45:18
    Indiáni znovu zahrozili při vlastním oslabení. Za pravým kruhem se dostal ke střele David Jiříček, jehož pokus vykopl Petr Kváča betonem.
     
    45:04
    Ofsajd Liberce, tahle přesilovka se domácím zatím moc nedaří.
     
    44:31
    Tomáš Filippi riskantní přihrávkou přes střední pásmo nastartoval Lukáše Kaňáka, který se vřítil za modrou čáru a tvrdou střelou minul branku.
     
    Dnešní utkání sleduje 1 000 diváků.
     
    43:56
    Tygři se v rychlosti dostali do útočného pásma a solidní příležitost měl Jaroslav Vlach, který pálil z osy kluziště. Trefil ale přímo hruď Miroslava Svobody.
     
    43:35
    Liberec je za aktivitu odměněn přesilovkou po sekání Tomáše Mertla (PLZ).
     
    42:40
    Adam Dlouhý měl velkou šanci, jenže mezi kruhy příliš otálel se zakončením a pořádně nevystřelil. Po dalším závaru mohl plzeňský val propálit Mislav Rosandić, jehož dělovku hosté srazili.
     
    41:44
    Zakázané uvolnění indiánů vrací hru k pravé ruce Miroslava Svobody.
     
    41:20
    Na druhé straně přitlačili i Bílí Tygři. T.J. Melancon napřáhl od modré čáry a jeho pumelici schytal jeden z protihráčů.
     
    40:47
    Liberečtí měli trošku problémy dostat puk ze svého pásma, jenže pak se ho chopil Dávid Gríger a z domácího pohledu skvěle zklidnil situaci.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:50.
     
    Nadstandardní hokejová podívaná pokračovala i ve druhém dějství. Na gól se v prostřední třetině čekalo do 36. minutě, kdy Plzeň vrátil do vedení Martin Lang. Liberečtí si to nejlepší nechali až na samotný závěr. Jaroslav Vlach nejprve zpoza branky srovnal skóre a Dávid Gríger vzápětí po výborné Klepišově přihrávce zařídil svému týmu těsný náskok.

    Střely na branku – 19:16.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:43 Dávid GRÍGER - 3:2
     
    39:43
    Liberec právě vstřelil branku!
    Snový závěr třetiny pro Bílé Tygry! Jakub Klepiš ukázal, že má oči snad i vzadu a nádhernou přihrávkou z rohu kluziště zády ke hře našel DÁVIDA GRÍGERA. Slovenský forvard byl před bránou úplně sám, stáhl si puk do bekhendu a zakončil pod břevno! Asistence: Jakub Klepiš.
    38:57 Jaroslav VLACH - 2:2
     
    38:57
    Liberec právě vstřelil branku!
    Gól možná trošku překvapivě platí! Střela Petra Jelínka se od zadního mantinelu odrazila příhodně pro JAROSLAVA VLACHA, který to hned zkusil o záda Miroslava Svobody. Plzeňský gólman při zákroku hodně vychýlil branku, gól je každopádně uznán! Asistence: Petr Jelínek.
     
    38:57
    Sporný moment! Jaroslav Vlach ze záporného úhlu dorážel kotouč o záda Miroslava Svobody, jenže ten při zákroku vyrazil branku a když se do ní puk dostal, byla už daleko mimo svoji pozici. Rozhodčí jde volat.
     
    38:42
    Ofsajd Bílých Tygrů.
     
    38:37
    Libereckou protiakci ukončila přihrávka rukou, bude se vhazovat u plzeňské obranné modré lajny.
     
    38:30
    Teď už to Jan Schleiss zkoušel nebezpečněji, dostal totiž nabito za levý kruh a střílel z první. Petr Kváča si připsal dobrý zákrok.
     
    38:03
    Jeden z Libereckých přišel o hokejku a domácí se musejí bránit. Rána Jana Schleisse až k brance neprošla.
     
    36:47
    V Liberci trošku stoupaly emoce, zdálo se totiž, že druhé brance Západočechů možná předcházel faul na Marka Zachara. Hosté nyní vyhodili na zakázané uvolnění, po buly musel být hned v pozoru Miroslav Svoboda.
    35:39 Martin LANG - 1:2
     
    35:39
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Indiáni znovu vedou! Filip Přikryl byl za bránou faulovaný, ale i tak ještě dokázal poslat kotouč mezi kruhy, odkud tvrdou ranou propálil Petra Kváču MARTIN LANG. Asistence: Filip Přikryl, Jan Schleiss.
     
    34:23
    Ludwig Blomstrand se v plné rychlosti prohnal okolo Jakuba Šedivého a z úhlu se tlačil před Petra Kváču. Bekhendem nakonec trefil připravený beton libereckého gólmana.
     
    33:32
    Adam Klapka to zkusil z poměrně velké dálky a Miroslav Svoboda si po jeho tvrdé střele musel dát pozor, aby mu kotouč nevyklouzl z výstroje.
     
    Střely na branku – 14:13.
     
    33:23
    Adam Klapka si hokejkou zpracoval kotouč pod úrovní ramen, v případě Klapkova vzrůstu to ovšem i tak znamenalo hru vysokou holí. Na pořadu dne je další komerční pauza.
     
    32:00
    V závěru oslabení se už hostující celek brání poměrně v klidu, zdá se, že to už přečká.
     
    31:23
    Teď už to Tygři sehráli pěkně, Dávid Gríger našel mezi kruhy Petr Jelínka, který si puk pohotově zpracoval bruslí a vypálil těsně vedle.
     
    30:57
    Liberečtí se drží v pásmu, zatím bez šancí.
     
    30:09
    Přesilovka pro domácí! Za hákování na Dávida Grígera inkasuje dvě minuty Tomáš Mertl (PLZ).
     
    29:57
    Jan Šír zkusil překvapit brankáře tvrdou střelou z dálky. Rána proletěla těsně nad.
     
    29:36
    Při akci Tomáše Mertla vypadl puk až na hostující střídačku, bude se vhazovat po levé Kváči.
     
    29:05
    Jakub Klepiš lahůdkovou žabičkou připravil nadějnou pozici Marku Zacharovi, který z prostoru mezi kruhy tečoval puk těsně mimo branku!
     
    Střely na branku – 11:13.
     
    28:29
    Po liberecké chybě se k ráně z první dostal Vojtěch Budík. Do jeho dělovky obětavě zaklekl Adam Dlouhý a zblokoval ji. Severočeši vzápětí otočili hru na druhou stranu, po tlaku do branky nicméně plzeňská klec vypadla a hra je přerušena, komerční pauza.
     
    27:34
    Dávid Gríger potáhl kotouč do pravého kruhu a už z docela těžkého úhlu ještě zajímavě vystřelil. Miroslav Svoboda pokus slovenského útočníka zneškodnil vyrážečkou.
     
    27:00
    Petr Kolmann zachytil puk ve středním pásmu a protože už domácí potřebovali střídat, jen ho vysokým obloučkem nahodil do útočného.
     
    25:57
    T.J. Melancon míchal s pukem na modré čáře, přičemž se už dostal do neutrální třetiny a píská se postavení mimo hru.
     
    24:39
    Jan Ordoš se teď z levého křídla hezky protlačil až k brankovišti. V tísni se ještě drze pokoušel zastrčit kotouč na Svobodův beton, puk mu už ale ujel.
     
    24:03
    Po buly tvrdě vypálil Mislav Rosandić. Miroslav Svoboda jeho pokus vyrazil na hůl Jana Ordoše, který se s pukem dostal do těžkého úhlu a branku minul!
     
    23:30
    Indiáni pokračovali v pobytu v ofenzivní zóně, domácím se totiž nepodařilo vyhodit. Ludwig Blomstrand celkem nebezpečně pálil zpoza pravého kruhu, Petr Kváča zasáhl vyrážečkou.
     
    22:46
    Plzeňští se už dlouho drží v útočném pásmu, zatím se nicméně nemohou dostat ke střele.
     
    21:43
    Michal Bulíř se dostal až za libereckou klec a poslal kotouč na modrou čáru, odkud nahazoval David Kvasnička. Petr Kváča si s jeho pozdravem poradil.
     
    20:51
    Gustaf Thorell se protáhl útočnou třetinou a z úhlu vystřelil bekhendem. Petr Kváča měl bližší tyčku dobře pokrytou a vyrazil puk do rohu.
     
    20:27
    Tomáš Filippi bekhendem jen tak zlehka nahodil puk na branku. Miroslavu Svobodovi ale vypadl a Dávid Gríger měl šanci dorážet. Obránce byl u kotouče nakonec první.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:52.
     
    Máme za sebou atraktivní první třetinu se spoustou příležitostí na obou stranách. Do vedení se dostala Plzeň zásluhou šťastné branky Vojtěcha Budíka. Liberečtí pak neproměňovali šance, ale po mazáckém zakončení Tomáše Filippi bylo přece jenom vyrovnáno. Stav 1:1 platí i teď, vše je otevřené!

    Střely na branku – 7:12.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    18:49
    Jaroslav Vlach si sjížděl před svého jmenovce Svobodu pro přihrávku od pravého mantinelu. Na kotouč nicméně v zajímavé pozici nedosáhl.
     
    17:50
    Na druhé straně trošku vylekal liberecké fanoušky Jan Schleiss, který byl po zákroku Petra Kváči blízko k dorážce. Skákavý puk ale na dlouhou hůl netrefil.
     
    17:38
    Marek Zachar v rychlosti pronikl do útočného pásma a hodně drzou kličkou se chtěl dostat do střelecké pozice. Jen těsně mu to neprošlo.
     
    16:41
    Adam Klapka se od zadního mantinelu jako tank dral do kladného úhlu. Nakonec po souboji s obráncem vychýlil branku indiánů a hra je přerušena.
     
    16:00
    Liberecká přesilovka utekla bez jediného přerušení hodně rychle. Hraje se znovu v pěti na obou stranách.
     
    15:03
    Vzápětí typicky bez přípravy střílel z pravého kruhu Tomáš Filippi, který tentokrát plzeňskou branku o docela velký kus minul.
     
    14:49
    Liberec si vytvořil dobrý tlak, dorážka Dávida Grígera byla zblokována!
     
    13:52
    Přesilovku si zkusí i Severočeši. Vojtěch Budík (PLZ) inkasuje dvě minuty za hákování.
     
    13:50
    Tygři už jsou kompletní a navíc mají ponechanou výhodu. Jan Ordoš se z pravé strany tlačil do brankoviště, z dálky ještě pálil Tomáš Filippi, indiáni se zatím úspěšně brání.
     
    12:53
    Velký tlak Plzně! Michal Bulíř dostal nabito k pravému mantinelu a pohotově vystřelil. Puk se odrazil do vzduchu a dopadl mezi kruhy, odkud Martinš Dzierkals těsně minul klec.
     
    11:40
    Jaroslav Vlach vybojoval puk a vyhazuje.
     
    11:22
    Uvidíme první přesilovku, zahrají si ji hosté. Tomáš Filippi (LIB) si jde odpočinout za držení protihráče.
     
    10:51
    Plzeň je v těchto chvílích hodně aktivní. Branka Petra Kváči vypadla z předepsaného postavení, rozhodčí si toho ale nevšimli a nechali Západočechy dál tlačit.
     
    09:47
    A teď byli indiáni ještě blíže. Nenápadná střela Matyáše Kantnera zpoza kruhů prolétla přes clonící hráče a zastavila se až o tyč klece Petra Kváči.
     
    09:08
    Na druhé straně se jako blesk z čistého nebe zjevil před Kváčou Petr Kodýtek! Mrštný útočník se protáhl libereckou obranou a položil si gólmana, bekhendem už však z těžkého úhlu nedokázal zvednout kotouč nad beton.
     
    08:49
    Domácí hokejisté se po vyrovnávací brance aktivitou okamžitě snaží o vytvoření dalších šancí, sympaticky je žene i povolená tisícovka diváků na tribunách.
    07:59 Tomáš FILIPPI - 1:1
     
    07:59
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři zaslouženě vyrovnávají. TOMÁŠ FILIPPI se před bránou dostal k volnému puku a udělal to mazácky. Kotouč si přehodil na bekhend a nekompromisně ho zavěsil pod horní tyčku! Asistence: Dávid Gríger, Jan Ordoš.
     
    07:38
    Hned po buly napřáhl k ráně Viktor Lang. Petr Kváča jeho dělovku dobře viděl a zareagoval lapačkou.
     
    07:35
    Liberečtí fanoušci se zlobí, rozhodčí totiž domácímu týmu odpískal trošku diskutabilní icing. Vhazovat se každopádně bude v ofenzivní zóně plzeňského týmu.
     
    06:46
    Další příležitost Bílých Tygrů zůstala nevyužita. Západočeši lacině ztratili puk na obranné modré čáře a Jakub Klepiš pak vyslal vpřed Marka Zachara. Tomu ovšem tváří v tvář Svobodovi zakončení moc nesedlo a plzeňský gólman ho chytil.
     
    Střely na branku – 4:3.
     
    06:20
    Filip Přikryl přenechal puk do tandemu Martinši Dzierkalsovi, který vyprášil logo na dresu Petra Kváči. Pokračovat se bude po skončení komerční přestávky.
     
    05:27
    Matyáš Kantner si srovnal kotouč v pravém kruhu a prudce vypálil těsně nad ledem. Petr Kváča měl co dělat, aby zajímavou střelu včas vykopl.
     
    04:55
    Adam Klapka se otočil okolo branky a dojel až do levého kruhu, odkud zkoušel prostřelit houštinu těl před Svobodou. Plzeňští střelu zblokovali.
     
    03:51
    Další zajímavá šance Liberce. Tentokrát nebezpečně střílel benjamínek Vojtěch Jiruš. Svoboda nakonec schoval puk někde pod sebou.
     
    03:13
    Nahození T.J. Melancona potrápilo Svobodu, který kotouč krotil hodně nepřesvědčivě. Severočeši byli aktivní na brankovišti, k dorážce se však nedostali.
     
    02:25
    Tomáš Filippi nadvakrát střílel zpoza kruhů, Miroslav Svoboda ale jeho pokus dobře viděl a vyrazil ho do rohu hřiště.
     
    02:10
    Liberec dělily centimetry od srovnání. Adam Klapka tvrdě vystřelil z pravého křídla, Miroslavu Svobodovi kotouč propadl za záda a šoural se za brankovou čáru. Těsně před ní ho ovšem gólman stihl zalehnout!
    01:41 Vojtěch BUDÍK - 0:1
     
    01:41
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Západočeši rychle otevírají skóre, pomohla jim k tomu i poctivá dávka štěstí. VOJTĚCH BUDÍK se otočil okolo brány a posílal kotouč před Petra Kváču, za kterého ho bruslí nechtěně umístil bránící Jan Štibingr. Bez asistence.
     
    01:24
    Jakub Klepiš měl otevřenou cestu do útočného pásma, na vrcholku pravého kruhu si puk hezky stál a přes obránce vystřelil těsně vedle.
     
    00:34
    Martinš Dzierkals zpomalil na modré čáře a nahodil puk do skrumáže před libereckým brankovištěm. Tam se hosté ke kotouči nedostali, T.J. Melancon osvobozuje svůj tým.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – M. Rosandić, Kolmann, M. Ivan, Melancon, Derner, Štibingr, J. Šedivý – Ordoš, Filippi (A), Gríger – A. Najman, Klepiš, M. Zachar – J. Vlach, P. Jelínek (C), Jiruš – A. Dlouhý, J. Šír, Klapka.

    HC Škoda Plzeň: Miroslav Svoboda (Pavlát) – L. Kaňák, Čerešňák (C), Kremláček, Jiříček, Kvasnička, Budík, V. Lang, Hamšík – Dzierkals, Kodýtek (A), Schleiss – Blomstrand, G. Thorell, Bulíř – F. Suchý, Mertl, Kantner – Adamec, F. Přikryl.

    Rozhodčí: Pešina, Micka – Lučan, Kis.
     
    HC ŠKODA PLZEŇ

    Jestliže Liberec je zatím negativním překvapením sezóny, u Plzně je tomu naopak. Tým se navzdory velkým změnám v kádru i na trenérských postech drží v horních patrech tabulky a momentálně je dokonce čtvrtý – tedy na pozici zajišťující přímý postup do čtvrtfinále. Důležitým článkem skládačky je ex-liberecký útočník Michal Bulíř, jemuž to na západě Čech sedlo. Také díky jeho příspěvku vstřelili plzeňští hokejisté nejvíce branek v lize (81). I Škodovka naposledy vyhrála 3:2 po prodloužení, když doma přetlačila Vítkovice. V Liberci se jí dlouhodobě moc nedaří, potvrdí tentokrát lepší umístění v tabulce?
     
    BÍLÍ TYGŘI LIBEREC

    Letošní prezentace Bílých Tygrů je prozatím určitě zklamáním, v tabulce jim totiž aktuálně patří až třinácté místo. Situace nad nimi je každopádně tak vyrovnaná, že na severu Čech stále mají šanci výrazně se posunout. Nadějný krůček udělali Liberečtí v úterý na ledě Pardubic, kde v samotném závěru řádné hrací doby vyrovnali a v prodloužení rozhodl o vítězství 3:2 Tomáš Filippi. Před svými fanoušky poslední dva duely výsledkově nezvládli, proti Plzni si tedy budou chtít své příznivce udobřit.
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje. Tipsport extraliga pokračuje 26. kolem a hrát se bude i v Liberci, kam dorazí plzeňská Škodovka.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 8. Filippi (Gríger, Ordoš), 39. J. Vlach (P. Jelínek), 40. Gríger (Klepiš), 48. Filippi (Ordoš, Gríger) – 2. Budík, 36. M. Lang (F. Přikryl, Schleiss)


    Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – M. Rosandić, Kolmann, M. Ivan, Melancon, Derner, Štibingr, J. Šedivý – Ordoš, Filippi (A), Gríger – A. Najman, Klepiš, M. Zachar – J. Vlach, P. Jelínek (C), Jiruš – A. Dlouhý, J. Šír, Klapka.
    HC Škoda Plzeň: Miroslav Svoboda (Pavlát) – L. Kaňák, Čerešňák (C), Kremláček, Jiříček, Kvasnička, Budík, Hamšík – Dzierkals, Kodýtek (A), Schleiss – Blomstrand, G. Thorell, Bulíř – F. Suchý, Mertl, Kantner – Adamec, F. Přikryl, M. Lang.

    Rozhodčí: Pešina, Micka – Lučan, Kis.

    Diváci: 1 000
    thejrc.org