Litvínov – Motor ČB 3:2 (kon.) | Vítkovice – Kometa Brno 3:2 (kon.) | K. Vary – Mladá Boleslav 3:0 (kon.)
Mountfield HK – Sparta 3:8 (kon.) | Liberec – Plzeň 4:2 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
4:2 (1:1, 2:1, 1:0)
HC Škoda Plzeň
Pátek 26.11.2021, 18:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:43
    Adam Klapka z vlastního obranného mířil do prázdné branky Plzně, trefil však jen její boční oblouk. Indiáni stále mají šanci!
     
    58:13
    Před libereckou brankou bylo živo. Martinš Dzierkals z otočky vracel kotouč před rozhozeného Petra Kváču, domácí ale situaci ustáli! Následovala mela, vylučovat se nicméně nebude.
     
    57:28
    Ve výborné atmosféře mohl Tygry přiblížit k výhře Petr Jelínek, z předbrankového prostoru ovšem vystřelil těsně vedle.
     
    55:20
    Adam Klapka za bránou ukázkově vybojoval puk pro Petra Jelínka. Liberecký kapitán okamžitě adresoval přihrávku do slotu, odkud Jaroslav Vlach ztroskotal na Miroslavu Svobodovi!
     
    53:17
    Už to vypadalo, že se Petr Jelínek v oslabení dostane do samostatného úniku. Jeden ze soupeřů ho ale dojel a Jelínek už pak spíše jen setrvačností natlačil kotouč do Svobodových betonů.
     
    52:50
    Velký tlak indiánů zakončil ranou z kruhu Michal Bulíř, který trefil Petra Kváču přímo do masky! Liberecký gólman je naštěstí v pořádku.
     
    51:21
    Teď už si Lukáš Derner (LIB) jde sednout za podrážení.
    47:56 Tomáš FILIPPI - 4:2
     
    47:56
    Liberec právě vstřelil branku!
    Důležitý gól pro Severočechy, kteří odskakují ve skóre. Rána Petra Kolmanna nadělala u plzeňského brankoviště velkou neplechu. Jan Ordoš poté mohl z úhlu dorážet, ale ještě dobře vyhodnotil situaci a přihrál pod sebe. TOMÁŠ FILIPPI už snadno propálil ležícího Miroslava Svobodu. Asistence: Jan Ordoš, Dávid Gríger.
     
    46:32
    Po sérii libereckých chyb v blízkosti Petra Kváči si oblouk nabruslil Vojtěch Budík a pálil z nebezpečného místa na ose hřiště. Domácí brankář si ránu i přes ztížený výhled dokázal najít a úspěšně zasáhl.
     
    43:35
    Liberec je za aktivitu odměněn přesilovkou po sekání Tomáše Mertla (PLZ).
     
    42:40
    Adam Dlouhý měl velkou šanci, jenže mezi kruhy příliš otálel se zakončením a pořádně nevystřelil. Po dalším závaru mohl plzeňský val propálit Mislav Rosandić, jehož dělovku hosté srazili.
    39:43 Dávid GRÍGER - 3:2
     
    39:43
    Liberec právě vstřelil branku!
    Snový závěr třetiny pro Bílé Tygry! Jakub Klepiš ukázal, že má oči snad i vzadu a nádhernou přihrávkou z rohu kluziště zády ke hře našel DÁVIDA GRÍGERA. Slovenský forvard byl před bránou úplně sám, stáhl si puk do bekhendu a zakončil pod břevno! Asistence: Jakub Klepiš.
    38:57 Jaroslav VLACH - 2:2
     
    38:57
    Liberec právě vstřelil branku!
    Gól možná trošku překvapivě platí! Střela Petra Jelínka se od zadního mantinelu odrazila příhodně pro JAROSLAVA VLACHA, který to hned zkusil o záda Miroslava Svobody. Plzeňský gólman při zákroku hodně vychýlil branku, gól je každopádně uznán! Asistence: Petr Jelínek.
     
    38:57
    Sporný moment! Jaroslav Vlach ze záporného úhlu dorážel kotouč o záda Miroslava Svobody, jenže ten při zákroku vyrazil branku a když se do ní puk dostal, byla už daleko mimo svoji pozici. Rozhodčí jde volat.
    35:39 Martin LANG - 1:2
     
    35:39
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Indiáni znovu vedou! Filip Přikryl byl za bránou faulovaný, ale i tak ještě dokázal poslat kotouč mezi kruhy, odkud tvrdou ranou propálil Petra Kváču MARTIN LANG. Asistence: Filip Přikryl, Jan Schleiss.
     
    34:23
    Ludwig Blomstrand se v plné rychlosti prohnal okolo Jakuba Šedivého a z úhlu se tlačil před Petra Kváču. Bekhendem nakonec trefil připravený beton libereckého gólmana.
     
    31:23
    Teď už to Tygři sehráli pěkně, Dávid Gríger našel mezi kruhy Petr Jelínka, který si puk pohotově zpracoval bruslí a vypálil těsně vedle.
     
    30:09
    Přesilovka pro domácí! Za hákování na Dávida Grígera inkasuje dvě minuty Tomáš Mertl (PLZ).
     
    29:05
    Jakub Klepiš lahůdkovou žabičkou připravil nadějnou pozici Marku Zacharovi, který z prostoru mezi kruhy tečoval puk těsně mimo branku!
     
    24:03
    Po buly tvrdě vypálil Mislav Rosandić. Miroslav Svoboda jeho pokus vyrazil na hůl Jana Ordoše, který se s pukem dostal do těžkého úhlu a branku minul!
     
    14:49
    Liberec si vytvořil dobrý tlak, dorážka Dávida Grígera byla zblokována!
     
    13:52
    Přesilovku si zkusí i Severočeši. Vojtěch Budík (PLZ) inkasuje dvě minuty za hákování.
     
    12:53
    Velký tlak Plzně! Michal Bulíř dostal nabito k pravému mantinelu a pohotově vystřelil. Puk se odrazil do vzduchu a dopadl mezi kruhy, odkud Martinš Dzierkals těsně minul klec.
     
    11:22
    Uvidíme první přesilovku, zahrají si ji hosté. Tomáš Filippi (LIB) si jde odpočinout za držení protihráče.
     
    09:47
    A teď byli indiáni ještě blíže. Nenápadná střela Matyáše Kantnera zpoza kruhů prolétla přes clonící hráče a zastavila se až o tyč klece Petra Kváči.
     
    09:08
    Na druhé straně se jako blesk z čistého nebe zjevil před Kváčou Petr Kodýtek! Mrštný útočník se protáhl libereckou obranou a položil si gólmana, bekhendem už však z těžkého úhlu nedokázal zvednout kotouč nad beton.
    07:59 Tomáš FILIPPI - 1:1
     
    07:59
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři zaslouženě vyrovnávají. TOMÁŠ FILIPPI se před bránou dostal k volnému puku a udělal to mazácky. Kotouč si přehodil na bekhend a nekompromisně ho zavěsil pod horní tyčku! Asistence: Dávid Gríger, Jan Ordoš.
     
    06:46
    Další příležitost Bílých Tygrů zůstala nevyužita. Západočeši lacině ztratili puk na obranné modré čáře a Jakub Klepiš pak vyslal vpřed Marka Zachara. Tomu ovšem tváří v tvář Svobodovi zakončení moc nesedlo a plzeňský gólman ho chytil.
     
    02:10
    Liberec dělily centimetry od srovnání. Adam Klapka tvrdě vystřelil z pravého křídla, Miroslavu Svobodovi kotouč propadl za záda a šoural se za brankovou čáru. Těsně před ní ho ovšem gólman stihl zalehnout!
    01:41 Vojtěch BUDÍK - 0:1
     
    01:41
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Západočeši rychle otevírají skóre, pomohla jim k tomu i poctivá dávka štěstí. VOJTĚCH BUDÍK se otočil okolo brány a posílal kotouč před Petra Kváču, za kterého ho bruslí nechtěně umístil bránící Jan Štibingr. Bez asistence.
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 8. Filippi (Gríger, Ordoš), 39. J. Vlach (P. Jelínek), 40. Gríger (Klepiš), 48. Filippi (Ordoš, Gríger) – 2. Budík, 36. M. Lang (F. Přikryl, Schleiss)


    Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – M. Rosandić, Kolmann, M. Ivan, Melancon, Derner, Štibingr, J. Šedivý – Ordoš, Filippi (A), Gríger – A. Najman, Klepiš, M. Zachar – J. Vlach, P. Jelínek (C), Jiruš – A. Dlouhý, J. Šír, Klapka.
    HC Škoda Plzeň: Miroslav Svoboda (Pavlát) – L. Kaňák, Čerešňák (C), Kremláček, Jiříček, Kvasnička, Budík, Hamšík – Dzierkals, Kodýtek (A), Schleiss – Blomstrand, G. Thorell, Bulíř – F. Suchý, Mertl, Kantner – Adamec, F. Přikryl, M. Lang.

    Rozhodčí: Pešina, Micka – Lučan, Kis.

    Diváci: 1 000
    thejrc.org