Ath. Bilbao – Granada 2:2 (kon.)
konec
Athletic Bilbao
2:2 (1:2)
Granada CF
Pátek 26.11.2021, 21:00 • San Mamés Barria (Bilbao) • Španělská LaLiga • 15. kolo
     
    To je ode mě z tohoto zápasu všechno. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek večera. (23:18:03)
     
    Další program:

    Athletic Bilbao

    LaLiga (9. kolo) – 1. 12. 2021, 21:00: Real Madrid – Athletic Bilbao

    LaLiga (16. kolo) – 6. 12. 2021, 21:00: Getafe – Athletic Bilbao

    Granada CF

    Španělský pohár (1. kolo) – 30. 11. 2021, 19:00: Laguna – Granada

    LaLiga (16. kolo) – 3. 12. 2021, 21:00: Granada – Alavés
     
    Statistiky zápasu:

    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 5:4.
    Střely mimo: 5:2.
    Rohy: 8:3.
    Ofsajdy: 5:3.
    Fauly: 12:9.
    Zápas plný tvrdých soubojů vítěze nenašel
     
    Domácí ve druhém poločase ještě přidali, více než bod ale z dnešního utkání nevytěžili. Obrana Granady dlouho fungovala spolehlivě, nakonec ale kapitulovala v 76. minutě, kdy si na konci přímo komické akce domácích, ve které bylo uklouznutí Torrenteho a odkop Abrama právě do ležícího Torrenteho, srazil míč do branky vracející se brankář Granady Maximiano. Bilbao pak sice mělo tlak, z něj ale nezískalo prakticky nic, a naopak, v závěru ještě mohlo inkasovat. Iñigo Martínez dostal za faul na Suáreze červenou kartu a střelu Abrama do prázdné branky odkopl do bezpečí Yeray. Zápas plný tvrdých soubojů, chyb v obranách a nešťastných odrazů tak nakonec končí remízou, která je po průběhu zápasu rozhodně pro domácí zklamáním.
     
    90+12
    Konec zápasu.
     
    90+12
    Centr Muniaina na zadní tyč se od několika hráčů odrazil za brankovou čáru. Tímto se zápas zřejmě skončí.
     
    90+11
    Kvůli velkému zdržení při zkoumání faulu Iñiga Martíneze se pořád ještě hraje. Bilbao získalo rohový kop.
     
    90+10
    Střela z přímého kopu se odrazila od hráčů ve zdi k volnému Abramovi, jehož nepovedenou střelu do prázdné branky Bilbaa odkopl do bezpečí Yeray.
     
    90+9
    Po dlouhém zkoumání videa se hlavní rozhodčí rozhodl udělit Iñigovi Martínezovi (Athletic Bilbao) za jeho faul červenou kartu.
     
    90+7
    Hlavní rozhodčí se jde podívat na videozáznam sám.
     
    90+6
    Žlutou kartu za podražení Suáreze dostává Iñigo Martínez (Athletic Bilbao). Martínezův faul ale pořád ještě kontroluje VAR.
     
    90+5
    Brankář Bilbaa Simón „přihrál“ míč před vlastní šestnáctku rozběhnutému Suárezovi, kterého podrazil Iñigo Martínez. Přímý kop pro Granadu ze skvělé střelecké pozice.
     
    90+4
    Iñigo Martínez napřáhl ke tvrdé střele ze střední vzdálenosti a jeho ránu, která zřejmě letěla těsně mimo, vyrazil brankář Granady Maximiano.
     
    90+3
    Už úplně vyčerpaní hosté míč znovu jen odkopli k obráncům Bilbaa. Ti míč hned vrátili k šestnáctce Bilbaa a Granada se musí znovu bránit.
     
    90+2
    Zarraga se pokusil zaskočit brankáře Maximiana střelou z přímého kopu z velké vzdálenosti, míč ale velmi nepřesnou ránou poslal na tribunu za Maximianovou brankou.
     
    90+1
    Muniain chtěl zavézt míč sám do pokutového území Granady, přes protihráče se ale nedostal. Naštěstí pro něj fauloval Vencedora na pravé straně Gonalons.
     
    90
    Bude se hrát ještě sedm minut.
     
    89
    Jeho výkop dokázal na polovině Bilbaa vybojovat Molina, jenž míč dostal k domácímu pokutovému území. Jeho centr na dobíhající spoluhráče vyboxoval do zámezí brankář Simón.
     
    88
    Tento útok Granady ale skončil neúspěchem, protože centr Nica Williamse z pravé strany chytil gólman hostů Maximiano.
     
    87
    Domácí obléhají obranu Granady, která se vůbec není schopna dostat k míči. Hráči Bilbaa se kombinací na krátké přihrávky přibližují k šestnáctce hostů.
     
    86
    Domácí ale tlačí čím dál víc. Centr Muniaina zasáhl na zadní tyči Iñigo Martínez, jeho hlavičku ale obránci Granady zastavili.
     
    85
    Nikým neatakovaný Eteki nedokázal odkopnout míč z vlastní šestnáctky, k němu se tak dostal Muniain a střelou z první namířil přímo do středu branky Granady.
     
    84
    Jeden z těchto nákopů zastavila obrana Bilbaa. V protiútoku se pak na pravé straně zamotal v kličkách Nico Williams.
     
    83
    Granadě už asi i docházejí síly, protože hosté se už ani nesnaží o postupnou rozehrávkou a hned po zisku míče ho nakopávají na útočnou polovinu.
     
    81
    Suárez zasáhl rukou v souboji o míč do obličeje Petxu. Domácí obránce ošetření nepotřebuje a Bilbao rychle rozehrává.
     
    80
    Kromě jednoho nepřesného centru z křídla se ale domácí v tomto útoku k ničemu nedostali. Granada po zisku míče otáčí hru na opačnou stranu.
     
    79
    Domácí cítí šanci na obrat zápasu a hned zatlačili Granadu zpět do obrany. Hosté se zatáhli před vlastní šestnáctku.
     
    78
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Mikel Balenziaga, přichází Alex Petxa.
     
    77
    Žlutou kartu dostává za nesportovní chování mimo hřiště vystřídaný Germán Sánchez (Granada CF).
     
    76
    Bilbao právě vstřelilo branku!
    Domácí se konečně dočkali vyrovnávací branky a to velmi kuriózním, až komickým způsobem! Iñaki Williams se protlačil k pasu mezi obránce Granady a v šestnáctce míč dokázal tečovat před vybíhajícím brankářem Maximianem. Torrente, jenž chtěl míč odkopnout, uklouzl a Abram ho ve skluzu dokázal zasáhnout, trefil ale ležícího Torrenteho, od kterého se odrazil k pravé tyči. Tam doběhl Muniain, jehož dorážka se odrazila od tyče do vracejího se brankáře LUÍSE MAXIMIANA a od něj nakonec do sítě. Bez asistence.
     
    75
    Zarraga se dostal k odraženému míči po centru z rohového kopu a z první vypálil. Jeho pokus zblokoval jeden z obránců Granady.
     
    74
    Tlak na obranu Granady se postupně zvyšuje. Nico Williams si opět navedl na pravém křídle míč na centr, který musel srazit Escudero na rohový kop.
     
    72
    Zarraga si navedl z levé strany míč před šestnáctkou Granady blíže k ose hřiště a jeho technickou střelu pod břevno vyrazil brankář hostů Maximiano.
     
    71
    Dvojice Williamsů na pravém křídle vykombinovala obranu Granady a po centru Nica střílel z voleje Sancet. Branku Granady minul.
     
    70
    Balenziaga hned po zisku míče nakopl hrací předmět za obranu hostů na Nica Williamse, proti kterému okamžitě vyběhl brankář Granady Maximiano. Ten míč odkopl do zámezí.
     
    69
    Hosté pak získali rohový kop, který rozehráli centrem na přední tyč. Ten se domácím povedlo ubránit.
     
    68
    Muniain si narazil na levé straně šestnáctky Granady míč s Iñakim Williamsem a po souboji s Torrentem spadl. Hlavní rozhodčí hned ukazuje, aby Muniain pokračoval ve hře.
     
    67
    Domácí se vrátili k šestnáctce Granady, kde jsou dnes jako doma. Téměř všichni fotbalisté hostujícího týmu jsou ve vlastním pokutovém území.
     
    66
    Držení míče: 67 % : 33 %
     
    66
    Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Rubén Rochina, přichází Yan Eteki.
     
    64
    Hra může konečně pokračovat. Suárez se uvolnil na pravém křídle a jeho centr téměř od rohového praporku spadl na břevno domácí branky.
     
    63
    Ošetřování Rochiny za velkého pískotu domácích fanoušků a protestů fotbalistů Bilbaa pokračuje dál.
     
    62
    Žlutou kartu za držení Rochiny za dres dostává Oier Zarraga (Athletic Bilbao). Také Rochina si vyžádal ošetření...
     
    61
    Iñaki Williams se hned po obnovení hry zapojil do rychlého protiútoku, jeho centr ale zblokoval obránce Granady tak, že ho dobíhající Raúl García nedokázal zasáhnout.
     
    60
    Gonalons zůstal po tvrdém souboji o míč před vlastní šestnáctkou ležet na trávníku a také on musí být ošetřen. Hra je znovu přerušena.
     
    60
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Ohian Sancet, přichází Iñaki Williams.
     
    59
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Dani García, přichází Oier Zarraga.
     
    58
    Hostům se povedlo domácí vytlačit za středovou čáru, míč ale mají pevně na kopačkách obránci Bilbaa. Ti postupnou rozehrávkou zakládají svůj další útok.
     
    57
    Raúl García z ničeho nic poslal na branku Granady odražený míč ze vzdálenosti zhruba 30 metrů a jeho střela zaskočila brankáře Maximiana, protože spadla na břevno jeho branky.
     
    55
    I po tomto dlouhém přerušení pokračují domácí ve svém náporu a hned se znovu dostali na útočnou polovinu. Tento jejich útok skončil nepřesným pasem na pravé křídlo na Nica Williamse.
     
    54
    Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Darwin Machís, přichází Carlos Neva.
     
    53
    Žlutou kartu za nesportovní chování dostává trenér Marcelino (Athletic Bilbao). Hlavní rozhodčí mezitím v podstatě dotlačil Machíse za autovou čáru.
     
    52
    Machís se při sprintu chytil zezadu za pravé stehno. I když je u autové čáry a hra je přerušena, tak se Machís navzdory protestům domácích pořád nachází na hřišti.
     
    51
    Nico Williams si potáhl míč na pravou stranu šestnáctky, kde si zasekl hned dva protihráče. Jeho střelu pak srazil vracející se Abram na rohový kop.
     
    50
    Centr Vencedora letěl na zadní tyč, kde se k hlavičce protlačil Raúl García. Zády k brance míč dobře netrefil a jeden z obránců Granady ho odkopl do středu pole.
     
    49
    Domácí začali také druhý poločas velmi aktivně a hosté se v podstatě ještě nedostali na delší dobu k míči. Bilbao opět tlačí Granadu do obrany.
     
    48
    Domácí se následně usadili na útočné polovině, jejich útok ale skončil nepřesným pasem Balenziagy do šestnáctky. Míč po něm doletěl až za Maximianovu branku.
     
    47
    Dani García vysunul do náběhu na obranu Granady rozběhnutého Nica Williamse, proti kterému vyběhl brankář Maximiano. Ten míč odkopl do bezpečí.
     
    46
    Výkop druhého poločasu měli hosté. Během přestávky nedošlo k žádnému střídání.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 22:07.
     
    Domácí fotbalisté jdou do šatny pořádně zklamaní. Většina prvního dějství se odehrávala na polovině Granady, kde Bilbao výborným presinkem bránilo hostům v rozehrávkách. Z početných rychlých akcí se jim ale povedlo zakončit jen jeden útok, když po přihrávce Muniaina potrestal chybu Montora v rozehrávce Raúl García. Hosté měli obrovský problém založit nějaký solidnější útok, i tak ale dokázali vytěžit z minima maximum a po dvou chybách domácích otočit skóre. Nejdříve Machís obešel až příliš snadno Lekueho a křížnou střelou vyrovnal a pak využil zapomenutý Molina, že se k němu do ofsajdu odrazil míč od Daniho Garcíi a pohotově ho poslal do sítě. Před druhým poločasem je tak v lepší pozici Granada a domácí budou muset na hosty ještě více zatlačit.

    Statistiky po 1. poločase:

    Držení míče: 58 % : 42 %
    Střely na branku: 1:3
    Střely mimo: 0:0
    Rohy: 3:2
    Ofsajdy: 3:1
    Fauly: 7:7
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    45+4
    Machísovi se povedlo rozehrát útok Granady, který ale sám i zbytečnou ztrátou před domácí šestnáctkou ukončil. Obránci Bilbaa už asi další útok rozehrát nestihnou.
     
    45+3
    Tam kulatý nesmysl vybojovali domácí, konkrétně Vencedor, jenž tvrdě vystřelil ze střední vzdálenosti. Jeho pokus byl zblokován a skončil u brankáře Maximiana.
     
    45+2
    Hostům se povedlo vytlačit vysokým presinkem domácí až k jejich šestnáctce a brankář Bilbaa Simón musel pod tlakem odkopnout míč na útočnou polovinu.
     
    45+1
    Hra se v posledních minutách pořádně kouskuje a v krátkém časovém sledu jsme viděli další dva fauly ve středu pole.
     
    45+1
    Bude se hrát ještě čtyři minuty.
     
    45
    Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Germán Sánchez, přichází Luis Abram.
     
    44
    Kapitán Granady bude muset střídat, protože se nemůže na nohu ani postavit. Na trávník běží pořadatelé s nosítky.
     
    43
    Centr Muniaina ze standardky na přední tyč dokázali hosté znovu vyřešit, po špatném došlápnutí v jednom ze soubojů v šestnáctce Granady ale zůstal na trávníku sedět kapitán hostů Germán Sánchez. Hra je přerušena.
     
    42
    Nico Williams unikl na pravém křídle Escuderovi, jenž ho nekompromisním skluzem sestřelil. Je trochu s podivem, že za tento faul nedostal Escudero žlutou kartu...
     
    41
    Obrana hostů tuto standardku vyřešila a odvrátila míč do středu pole, kde ho získali hosté.
     
    40
    První žlutou kartu zápasu dostává za faul kolenem proti Danimu Garcíovi Ángel Montoro (Granada CF).
     
    38
    Tam se míče zmocnili napadající domácí hráči. Hosté se bleskurychle seřadili do obranného postavení před vlastní šestnáctkou a domácí tak musí útočit „do plných“.
     
    37
    Brankář Athleticu Simón nedokázal centr od rohového praporku vyboxovat, jeho spoluhráči z obrany ho ale odkopli až do středu pole.
     
    36
    Publikum na stadionu najednou ztichlo. Hosté rychle získali míč po špatné rozehrávce domácích a získali také rohový kop.
     
    34
    Granada právě vstřelila branku!
    Hosté otáčejí skóre! Machís zavezl míč k domácí šestnáctce, kde se mu nepovedl individuální průnik. Míč se ale po skluzu Yeraye odrazil do Daniho Garcíi, od kterého se odrazil směrem k brance a přímo k zapomenutému JORGEMU MOLINOVI. Ten z otočky z první prostřelil střelou pod levou ruku vybíhajícího domácího brankáře Simóna. Domácí ještě reklamovali ofsajd Moliny, jelikož se ale míč odrazil od Daniho Garcíi, tak branka platí. Bez asistence.
     
    33
    Bilbao chtělo rozehrát roh nakrátko, to se mu ale vůbec nepovedlo a Muniain o míč přišel. Hosté vyrážejí do rychlého protiútoku.
     
    32
    Domácí se, zdá se, začínají vracet ke hře, kterou předváděli před brankou Granady. Vysokým presinkem donutili obránce hostujícího celku k chybné rozehrávce a ze svého útoku vytěžili zisk rohového kopu.
     
    30
    S nákopem do šestnáctky si obrana Granady poradila, míč se ale do pokutového území hostů vrátil a nakonec z ofsajdu vystřelil do rukou brankáře Maximiana Iñigo Martínez.
     
    29
    Quini úplně zjevnou hrou rukou zastavil přihrávku ve středu pole. Domácí získávají přímý kop.
     
    28
    Bilbao pak přeneslo hru na opačnou stranu, kde v souboji o míč došlo ke srážce hráčů. Naštěstí ani jeden z nich nepotřebuje ošetření.
     
    27
    Gonalons krásnou přihrávkou vysunul za domácí obranu Molinu, jenž těsně minul z první domácí branku. Vzrušení ale bylo nakonec zbytečné, protože Molina byl v ofsajdu.
     
    26
    Domácí jsou inkasovaným gólem zjevně zaskočeni a tentokrát se rozehrávka vůbec nepovedla fotbalistům Bilbaa.
     
    25
    Granada právě vstřelila branku!
    Hostům se poprvé v zápase povedla útočná akce a hned vyrovnávají! Dani García ztratil míč ve středu pole a okamžitě přišel protiútok hostů do otevřené obrany. Na jeho konci dostal DARWIN MACHÍS přihrávku od Moliny, pronikl do šestnáctky, kde na její levé straně obešel Lekueho a střelou po zemi poslal míč od levé tyče domácí branky do sítě. Asistence: Jorge Molina.
     
    23
    Teď hosté mají míč na kopačkách, vysoký presink Bilbaa ale nadále výrazně komplikuje rozehrávku hostů do takové míry, že se Granada nedokáže ani přiblížit ke středové čáře.
     
    22
    První polovina zápasu je za námi a utkání je zatím jasně pod kontrolou domácího týmu. Hosté se na útočnou polovinu prakticky ještě nedostali.
     
    21
    Machís na vlastní polovině ztratil míč a domácí znovu vyrazili do otevřené obrany Granady. Na konci tohoto útoku odkopl Muniainův centr zprava do autu Quini.
     
    20
    Sancet se hezkou kličkou uvolnil na pravém křídle, jeho centr ale obrana Granady odhlavičkovala z vlastní šestnáctky. Odražený míč pak zase získali fotbalisté Bilbaa.
     
    19
    Hosté míč nakopli do středu pole a tam ho, jak už je dnes zvykem, získali domácí. Ti okamžitě přecházejí do rychlého protiútoku.
     
    18
    Centr z rohového kopu domácích se od hráčů na přední tyči odrazil na zadní k Vencedorovi, jenž míč hlavou z ofsajdu nasměroval do rukou brankáře Maximiana.
     
    17
    Hosté to zkusili alespoň nákopem za domácí obranu na Machíse, ten ale tuto přihrávku na hrací ploše nedoběhl.
     
    16
    I tentokrát ho ale ve středu pole získali domácí. Nákop na rozběhnutého Raúla Garcíu sklepl hlavou ke svému brankáři Torrente.
     
    15
    Raúl García se snažil prokličkovat do šestnáctky Granady z pravého křídla, zamotal se ale v kličkách a hosté mu míč odkopli.
     
    14
    Obrana hostů tento tlak domácích nevydržela a pod tlakem rozehrála špatně. Domácí rychle rozehráli a postupnou kombinací se dostali k pokutovému území Granady.
     
    13
    Domácí pak vytlačili hosty na jejich polovinu, kde je drží aktivním presinkem u šestnáctky.
     
    12
    Hosté se hned po výkopu po inkasované brance nastěhovali na útočnou polovinu, jejich útok ale skončil slabou střelou Suáreze po zemi z cca 25 metrů, se kterou si bez problémů poradil domácí gólman Simón.
     
    10
    Bilbao právě vstřelilo branku!
    Domácí po velké chybě Montora otevírají skóre! Montoro chtěl z první posunout míč na spoluhráče po přihrávce od brankáře Maximiana, jeho přihrávku před šestnáctkou hostů ale vystihl Muniain, jenž zatáhl míč do šestnáctky. Z levé strany pak našel přihrávkou dobíhajícího RAÚLA GARCÍU a ten z první, zhruba z penaltového bodu, nasměroval míč k levé tyči branky Granady. Asistence: Iker Muniain.
     
    9
    Yeray hledal nákopem na obranu hostů rozběhnutého Nica Williamse, ten ale míč nedoběhl a hrací předmět tak skončil u gólmana Granady Maximiana.
     
    8
    Granadě se vstup do utkání prostě nepovedl. Hosté znovu ztratili míč a po faulu Machíse na Lekueho budou mít domácí dostatek času na rozehrávku.
     
    7
    Bilbao rychle přeneslo hru na opačnou stranu a po hezké kombinaci se uvolnil na pravém křídle Raúl García. Centr se mu ale vůbec nepovedl a míč poslal snad až pod střechu stadionu.
     
    6
    Nákop do šestnáctky domácích z přímého kopu prodloužil jeden z hráčů Granady na Molinu, jenž míč netrefil a současně zasáhl obránce Bilbaa.
     
    5
    Až teď se hosté poprvé v utkání dostali na útočnou polovinu, domácí je ale zatím drží v uctivé vzdálenosti od své šestnáctky.
     
    4
    Baskové donutili hosty k další chybě v rozehrávce, okamžitý nákop na Raúla Garcíu ale letěl jen do ofsajdu.
     
    3
    Následná rozehrávka Granady nebyla úspěšná a Nico Williams okamžitě zavezl míč k pokutovému území hostů. Tam se jeho pokus o individuální průnik skončil ztrátou hracího předmětu.
     
    2
    Bilbao se rychle dostalo zpět k míči a postupným útokem se dostalo až k šestnáctce Granady. Přihrávka na pravou stranu na Nica Williamse ale nebyla přesná a skončila za brankovou čárou.
     
    1
    Výkop utkání měli domácí. Jejich první nákop na pravé křídlo skončil u Escudera, kterého fauloval Lekue.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Bilbao bude hrát v červeno-bílých dresech, Granada v bílých.
     
    Oba týmy právě vycházejí na hrací plochu, úvodní utkání 15. kola španělské LaLigy se tak o malou chvíli začne.
    Zápas se bude hrát na nově položeném trávníku na San Mamés Barria
     
    Úvodní sestavy:

    Athletic Bilbao: Simón – Lekue, Yeray, I. Martínez, Balenziaga – N. Williams, Vencedor, Dani García, Muniain (C) – Sancet, Raúl García.

    Náhradníci: Ezkieta – Petxa, Núñez, Vesga, Berenguer, I. Williams, Morcillo, de Marcos, Zarraga, Capa, Serrano.

    Trenér: Marcelino

    Granada CF: Maximiano – Quini, Torrente, G. Sánchez (C), Escudero – Rochina, Gonalons, Montoro, Machís – Suárez, J. Molina.

    Náhradníci: A. Escandell, Sarr – S. Arias, Soro, Eteki, Puertas, Neva, Abram, Bacca, P. Sánchez, Butzke.

    Trenér: Robert Moreno

    Rozhodčí: Vega – del Cerro Grande, Gómez.
     


    Vzájemné zápasy

    V posledních sezonách se v zápasech těchto dvou klubů daří domácím, protože tým hrající doma vyhrál posledních pět ligových soubojů za sebou. Oba týmy se mezitím ještě utkaly i na jaře 2020 v semifinále poháru a i tehdy vyhrály týmy hrající doma – Bilbao 1:0 a Granada 2:1. Granada vyhrála v Bilbau naposledy ještě v srpnu 2014. V minulé sezoně vyhrála Granada doma v září 2020 2:0, v březnu 2021 ale v Bilbau prohrála 1:2.

    Posledních 5 vzájemných ligových zápasů:
    26. 2. 2017: Athletic Bilbao – Granada 3:1
    1. 12. 2019: Athletic Bilbao – Granada 2:0
    19. 7. 2020: Granada – Athletic Bilbao 4:0
    12. 9. 2020: Granada – Athletic Bilbao 2:0
    7. 3. 2021: Athletic Bilbao – Granada 2:1
     


    Granada CF

    Granada začala sezonu katastrofálně, postupně se ale začala zvedat, výsledkem čeho byla série 4 zápasů s bodovým ziskem. Poslední dvě utkání ale prohrála a před tímto kolem se tak nachází na poslední nesestupové 17. příčce, jen o skóre před 18. Elche (Granada má jeden zápas k dobru). Granada doplácí na čtvrtou nejhorší obranu soutěže (20 inkasovaných branek) a i když má více vstřelených gólů než Bilbao, tak jejich 12 branek soupeřům je pořád hluboký podprůměr španělské LaLigy. Venku se Granadě v této sezoně zatím příliš nedaří a ze sedmi zápasů na cizích trávnících vyhrála jediný.

    Posledních 5 ligových zápasů:
    Osasuna – Granada 1:1
    Granada – Getafe 1:1
    Levante – Granada 0:3
    Espanyol – Granada 2:0
    Granada – Real Madrid 1:4
     


    Athletic Bilbao

    Bilbao se po dobrém vstupu do sezony v posledních týdnech trochu zaseklo a už čtyři kola za sebou nedokázalo vyhrát. V posledních dvou zápasech navíc nevstřelilo ani jeden gól a to hrálo s Cádizem a Levante, které se nacházejí na nejnižších místech tabulky. Před tímto kolem je tak baskický klub na osmém místě s 19 body, přičemž až 7 z 13 odehraných ligových zápasů jen remizoval. Athletic má sice nejlepší obranu celé soutěže (jen 8 inkasovaných gólů), jeho problémem je ale mizerná útočná produktivita. Jen Alavés a Getafe vstřelili méně branek než Bilbao (11). Na domácím hřišti patří Bilbao zatím mezi průměr španělské LaLigy a v tabulce zápasů doma se nachází na 11. místě.

    Posledních 5 ligových zápasů:
    Athletic Bilbao – Villarreal 2:1
    Espanyol – Athletic Bilbao 1:1
    Real Sociedad – Athletic Bilbao 1:1
    Athletic Bilbao – Cádiz 0:1
    Levante – Athletic Bilbao 0:0
     
    Vítejte u on-line přenosu ze zápasu Athletic Bilbao – Granada CF. Utkání 15. kola španělské LaLigy začíná ve 21:00.

    Michal Sadlek

    Branky: 10. Raúl García (Muniain), 76. Maximiano (vla.) – 25. Machís (J. Molina), 34. J. Molina

    Karty:   53. trenér Marcelino (ATB), 62. Zarraga (ATB) – 40. Montoro (GRN), 77. G. Sánchez (GRN)   90+9. I. Martínez (ATB)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 5:2. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 12:9.
    Athletic Bilbao: Simón – Lekue, Yeray, I. Martínez, Balenziaga (78. Petxa) – N. Williams, Vencedor, Dani García (59. Zarraga), Muniain (C) – Sancet (60. I. Williams), Raúl García.
    Náhradníci: Ezkieta – Petxa, Núñez, Vesga, Berenguer, I. Williams, Morcillo, de Marcos, Zarraga, Capa, Serrano.

    Trenér: Marcelino

    Granada CF: Maximiano – Quini, Torrente, G. Sánchez (C) (45. Abram), Escudero – Rochina (66. Eteki), Gonalons, Montoro, Machís (54. Neva) – Suárez, J. Molina.
    Náhradníci: A. Escandell, Sarr – S. Arias, Soro, Eteki, Puertas, Neva, Abram, Bacca, P. Sánchez, Butzke.

    Trenér: Robert Moreno

    Rozhodčí: Vega – del Cerro Grande, Gómez

    Diváci: 32 651
    thejrc.org