Mountfield HK – Třinec 5:4 (kon.) | K. Vary – Motor ČB 6:3 (kon.) | Kladno – HC Litvínov 3:1 (kon.)
Mladá Boleslav – Vítkovice 4:3 (kon.) | Plzeň – Salzburg 5:0 (kon.) | Pardubice – Havířov 4:1 (kon.)
Sparta – Chomutov 5:1 (kon.) | Slavia – Zlín 4:3 (2:1 po s.n.) | Jihlava – Kometa Brno 1:4 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
1:4 (1:0, 0:3, 0:1)
HC Kometa Brno
Pátek 26.11.2021, 18:00 • CZ LOKO Aréna, Jihlava • DHL Extraliga juniorů • 20. kolo
Partner:
     
    S konstatováním, že HC Kometa Brno porazila Duklu Jihlava na jejím ledě 4:1 a odváží si domů tři body, se s Vámi loučí a hezký pátek přeje Tomáš Lysý. (21:43:17)
     
    Brňané si ve třetí třetině, stejně jako ve druhé části, již vítězství pohlídali a nedovolili Dukle přiblížit se na kontaktní branku. Naopak osm sekund před koncem vstřelil Jakub Malý gól do prázdné branky a uzavřel tak konečný stav na 1:4.
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Kometa právě vstřelila branku!
    Jihlavští hokejisté po buly nedokázali udržet kotouč. Řehák poslal puk na Šalého, který vyzval přihrávkou do jízdy JAKUBA MALÉHO. Forvard Komety si poradil s jihlavským hráčem, který byl u puku déle, a pohodlně ho zavezl do prázdné klece. Asistence: Eduard Šalé, Jaroslav Řehák.
     
    59:41
    Domácí tým si vyžádal oddechový čas. Kometa je ale velmi blízko ke třem bodům. Do konce základní hrací doby zbývá 18,7 sekundy.
     
    59:33
    Filip Maláč míří ze své branky. Na druhé straně chvilku nebylo vidět, kde je puk, nicméně to neplatilo pro Michala Postavu, který ho bezpečně držel ve výstroji.
     
    59:20
    Kotouč už byl mimo dohled dvojice sudích, kteří tak přerušili hru.
     
    59:00
    Dukla zatím nedokázala dostat puk do své moci, proto Maláč zůstává v brance. A navíc hosté nyní drží puk za jeho hájemstvím.
     
    58:25
    Vovsíkův nápřah od modré Postava viděl a také zneškodnil.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:12
    Do konce základní části hry zbývají necelé tři minuty. Odhodlají se domácí ke hře bez brankáře?
     
    56:03
    Vyvial výborně viděl před branku sjíždějícího Doležala a adresoval mu puk, čímž by jihlavský útočník jistě zaměstnal Postavu. Brankář Komety ale může poděkovat výbornému bloku obránce Jana Holemého.
     
    55:43
    Kometa zatím nepřipouští vůbec žádné komplikace a dobře drží náskok, který získala během sedmi minut druhé třetiny.
     
    54:25
    Zkusil to i Šimon Zdarsa, který projel po pravé straně do pásma a zkusil z nulového úhlu nahodit puk. Ale Postava byl na místě.
     
    53:56
    Jihlava mohla znovu střílet z vrcholu pravého kruhu, ale Adam Rauš byl opět dobře zablokován.
     
    53:27
    Maláč si pokryl nahozený puk, nenechal se jím překvapit. Jihlava se ihned snaží dostat na druhou stranu, kde byla Matějíčkovi v souboji sražena helma.
     
    51:26
    Daniel Pavelec měl na holi snížení, ale po dobré přihrávce nedokázal usměrnit puk zblízka do volného prostoru kolem levého betonu Postavy k tyči.
     
    50:44
    Ačkoliv Menšík bojoval o odražený puk, co to šlo, nakonec byla v souboji úspěšnější Kometa. Šalé vybojoval puk a poslal ho ven z pásma, čímž se hosté definitivně osvobozují a hrají v pěti.
     
    49:51
    Patrik Čermák nedostal na pravém kruhu dobrou přihrávku na střelu z první. Proto podržel kotouč, zbavil se soupeře a zkusil to střelou z kruhů. Ta mu sice nesedla ideálně, ale i tak puk projel jen kousek vedle pravé tyče Postavy.
     
    48:48
    Domácí sice vyhráli buly, ale nepřesnou přihrávkou se připravili o šanci na kombinaci. Když pak Čermák po levé straně znovu zavezl puk do pásma, minul vzdálenější tyč.
     
    48:37
    Dukle se naskýtá jedna z posledních možností, jak se vrátit do zápasu. Matouš Menšík v pravém rohu za brankou vybojoval faul na Janu Holemém, který ho krosčekoval.
     
    47:44
    Jihlavští hokejisté se nyní natlačili do branky, ta byla ovšem posunutá. Sudí rychle dává levou tyč na správné místo, aby mohla být hra navázána bez nějakých prostojů.
     
    47:29
    Akce Komety končí ofsajdem. Bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    46:23
    Také Filip Maláč dobře zakročil, když zlikvidoval únik soupeře z levé strany.
     
    45:36
    Jungwirth si najel před branku, aby tečoval střelu od modré. Těsně na ní nedosáhl a Postava schoval kotouč, nepřipustil ani dorážku.
     
    44:58
    Filip Maláč opět v nepřehledné situaci našel puk, který schoval na hrudi.
     
    44:39
    Dukla hraje v plném počtu a může ještě myslet na zápletku. Na dramatizaci stavu má přes patnáct minut.
     
    44:13
    Dukla hned po buly vyváží kotouč na druhou stranu.
     
    43:58
    Jihlava mířila do protiútoku dva na jednoho, při kterém Menšík jedoucí na levé straně viděl najíždějícího Jonáše Jungwirtha. Ale protože zaškobrtl a spadl, nedokázal spoluhráči přihrát.
     
    43:02
    Tvrdá rána Patrika Fajmoma prolétla těsně vedle levé tyče Maláče. Týž hráč už poté trefil branku, ovšem Filip Maláč byl připravený a drží puk ve výstroji.
     
    42:39
    Tohle může být zlomový moment dnešního mače. Jihlava jde do oslabení, jelikož Lukáš Číhal sekl před brankou soupeře. Kometa může rozhodnout.
     
    42:19
    Kometa se osvobozuje za cenu zakázaného uvolnění. Buly proběhne po pravici Postavy, který dnes zatím pustil za svá záda jen jeden puk.
     
    41:11
    Kometa hraje v plném počtu, Dukle se kontaktní branku vstřelit nepodařilo.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:28.
     
    Kometa sice na začátku druhé třetiny nevyužila půlenou přesilovku, ale vadit jí to vůbec nemuselo. Krátce poté se totiž prosadil bekhendem Eduard Šalé. A ze strany hostí to rozhodně nebylo všechno. Eduard Šalé totiž byl při chuti a ve 28. minutě se po vyhraném osobním souboji zblízka trefil do šibenice. Vzápětí inkasovala Dukla potřetí, když Harmim zblízka vyzval k zakončení Adama Horkého a ten procedil puk do sítě – 1:3. Jihlava poté přestála oslabení a do třetí třetiny půjde s půlenou přesilovou hrou. A jak známo, také Kometu početní výhoda hned zkraje druhé části nakopla. Tak uvidíme, zda se domácím ještě podaří zdramatizovat stav.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:11
    Ivo Sedláček si půjde odsedět dvě minuty za podrážení a opakuje se stejný moment jako na konci třetiny první, jen v opačném gardu.
     
    39:05
    Jihlava hraje v pěti a navíc půjde do přesilovky.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:06
    Patrik Fajmon měl na modré dostatek času, takže vystřelil a pálil přesně na hlavu Maláče. Tyhle rány nejsou vůbec příjemné a já bych si tedy do kasy nestoupl ani za zlaté prase. Puk byl sražen nad jihlavskou branku do ochranné sítě.
     
    37:05
    Šimon Zdarsa totiž v souboji desítek zahákoval Sebastiana Bartese a je vyloučen na dvě minuty.
     
    37:03
    Sebastian Bartes si zpoza branky vybruslil k levé tyči, kde sice Maláče na švestkách nenachytal, ale vybojoval svému týmu přesilovku.
     
    36:34
    Filip Maláč si našel pokus Jakuba Malého, proti kterému výborně zasáhl a našel kotouč v lapačce.
     
    36:02
    Vhazovat se bude před Maláčem, rozehrávka Dukly končí zakázaným uvolněním.
     
    34:38
    Dukla se zatím marně snaží alespoň o kontaktní branku, Kometa totoži pozorně brání svou modrou.
     
    32:12
    Jihlavští hokejisté kritický moment zvládli, protože kdyby byl stav 1:4, už by se asi těžko dostávali do zápasu.
     
    30:48
    Byl to zřejmě Eduard Šalé, jenž měl na hokejce čtvrtou branku. Před Maláčem zvedl puk krásně do šibenice, od které se kotouč odrazil a dopadl na brankovou čáru. Odtud ho již domácí odklidili do bezpečí. Tady chyběly centimetry.
     
    30:12
    Pro Jihlavu může být ještě hůře, jelikož Matěj Vovsík dostává dvě minuty za hákování. A hned po buly si Maláč rozhodně neodpočine.
     
    28:28
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brněnští hokejisté utíkají na rozdíl dvou branek a Dukla nyní rozhodně neprožívá povedenou pasáž utkání. Domácí propadli v defenzívě, takže ADAMU HORKÉMU stačilo z bezprostřední blízkosti pouze dobře zamířit. Harmimovu přihrávku poté poslal pod betony Maláče do sítě. Asistence: Nesim Harmim.
     
    27:39
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hosté otáčí stav zápasu, stačilo jim k tomu sedm minut druhé třetiny. Nyní to byla velká paráda EDUARDA ŠALÉHO, který byl v souboji jeden na jednoho lepší a zblízka se trefil nad lapačku Maláče do bližší šibenice. Asistence: Jakub Malý, Ivo Sedláček.
     
    26:01
    Matěj Vovsík si sjel pro puk na vrchol pravého kruhu, leč mezi tři tyče zamířit nedokázal. Jeho výzva na teč prošla kolem všech hráčů a puk zamířil do rohu za branku.
     
    25:32
    Šimon Zdarsa si zdárně poradil s buly, ovšem jeho spoluhráčům se následně nepodařilo udržet pásmo.
     
    24:30
    Dva dobré okamžiky Iva Sedláčka. Nejprve jeho tvrdá rána z pravého kruhu prošla na Maláče, který na puk moc neviděl, ale vyrazil ho betonem. K odraženému puku se mezi kruhy dostal Malý, který znovu vyzýval Iva Sedláčka, jenž na druhý pokus mířil vedle.
     
    23:07
    Jonáš Jungwirth byl zády k brance, přesto zkusil plácnout do puku bekhendem a ten proklouzal vedle pravé tyče Postavy.
     
    21:59
    Hezký sportovní moment, kdy jeden z hráčů odvolal faul. Bohužel nyní nemohu sloužit, o koho se jednalo.
     
    21:05
    Kometa právě vstřelila branku!
    EDUARD ŠALÉ se na začátku druhé třetiny zasloužil o srovnání stavu. Ačkoliv se Dukla ubránila oslabení, na postupnou akci Komety již nezareagovala. Právě Šalé si před brankou hezky navedl puk na bekhend a nedal natahujícímu se Maláčovi šanci. Asistence: Ivo Sedláček, Patrik Fajmon.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:43.
     
    Po první třetině budou spokojenější jihlavští hokejisté. Dukla totiž byla aktivnější a ve 12. minutě se krásnou přesilovkovou ránou Josefa Vyviala dostala do vedení. Největší šance Komety přišla začátkem 16. minuty, ale Jakub Malý po hezké akci orazítkoval jen levou tyčku – 1:0.

    Do druhé třetiny jde Kometa s minutovou přesilovkou za vyloučení Patrika Čermáka.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:40
    Dukla se osvobozuje a tato přesilovka Komety zůstane v první třetině nevyužitá.
     
    18:53
    Zdravíme do Bítovčic, vesničky Patrika Čermáka střediskové v srdci Vysočiny. Čermi se ale nyní do hry nezapojí, jelikož jde odsedět dvě minuty za držení protihráče.
     
    17:58
    Matouš Menšík, jehož dres je aktuálně nabízen v aukci Army dresů Dukly, si ze z pravé strany řítil sám na Michala Postavu. Mezeru mezi jeho nohama ale nenašel.
     
    17:16
    Matěj Bělohlav dostal dobrou výzvu zpoza branky přímo do prostoru před Maláčem. Mohl si vybírat, kam zacílí, ovšem na poslední chvíli mu blokem lehce překazil plány vracející se jihlavský hráč.
     
    16:06
    Ani Jihlava se nenechala zahanbit a Josef Vyvial ukázal, že mu dnešní zápas chutná. Střelou z pravé strany ale nyní Postavu nepřekvapil.
     
    15:03
    Největší šance Komety v dosavadním průběhu utkání. Jakub Malý, který svou postavou rozhodně připomíná seniora než juniora, se asi učil ve výtvarné výchově háčkovat. Jedna klička, druhá klička, pojď sem, kam jdeš a rána z kruhů. Tady by Maláč neměl šanci zasáhnout, ale jeho tyčka mu vystavila pomocnou ruku.
     
    14:17
    V ochozech CZ LOKO Arény je opět skupinka jihlavských kotelníků, kteří podporovali juniory již v minulém utkání proti Litvínovu. A opět se tito kluci hokejem baví.
     
    13:44
    Filip Krejčí výborně přečetl situaci a vyjel si za branku po nahozený puk po prknech, který ztlumil pro své spoluhráče. Dobrá práce jihlavského brankáře.
     
    12:55
    Dukla zvládla buly ve svém pásmu, což se projevilo tím, že Michal Kerber vyvezl kotouč v poklidu na druhou stranu.
     
    11:12
    Dukla právě vstřelila branku!
    Paráda JOSEFA VYVIALA. Tento jihlavský útočník je nejen nadějný grafik, ale nyní vymaloval i krásnou rána do šibenice na bližší tyči. Kapitán Dukly si připravil puk na střelu a Postava neměl žádnou šanci. Asistence: Martin Matějíček, Patrik Čermák.
     
    10:56
    Martin Matějíček zkusil střelu od modré, bohužel pro Jihlavu trefil pouze clonícího Jakuba Malého.
     
    10:16
    Jihlavští se dopustili zakázaného uvolnění. Po vyhraném buly se červenožlutá ekipa marně snaží získat útočné pásmo.
     
    09:20
    Druhá přesilová hra Dukly. Nyní pyká za zbytečný faul v obranném pásmu Patrik Fajmon, který se dopustil podrážení.
     
    09:10
    Zdarsa svou střelou z pravého kruhu trefil jen boční síť.
     
    08:29
    Navrátilec do Jihlavy Marek Chvátal si za svou brankou prohodil napadajícího hráče a vzápětí se zbavil druhého protivníka. Čímž dokázal vyvézt puk na druhou stranu kluziště, ale také Kometa vzápětí zaútočila.
     
    07:38
    Kometa sice dokázala rozehrát puk ze středního pásma při jihlavském napadání, ale vzápětí si hosté nepohlídali ofsajd.
     
    05:09
    Honza Holemý si počkal na vyhranou buly a vypálil z první z pravého kruhu. Filip Maláč střelu i přes zakrytý výhled viděl.
     
    04:54
    Po špatné jihlavské rozehrávce vystihl puk ve středním pásmu Viktor Nesvadba, který udělal tři rychlé kroky a rázem byl mezi kruhy. Na vyrážečku Maláče ale recept nenašel.
     
    04:37
    Jonáš Jungwirth měl na vrcholu levého kruhu chvilku času, proto zkusil střelu. Do ní ale dal jeden z brněnských obránců hokejku a puk je sražen do ochranné sítě.
     
    03:16
    Nechybělo moc, aby se u levé tyče prosadil Jiří Doležal. K zakončení mu chybělo půl metru.
     
    02:55
    Adam Topol dostal u své branky nepříjemně naloženo, na což sudí nezapomněli. Dvě minuty za faul kolenem vidí Ivo Sedláček.
     
    02:05
    Jonáš Jungwirth napadal rozehrávku soupeře a zbrzdil tak rodící se útok soupeře.
     
    01:36
    Pavelec po vyhraném buly vyslal do úniku po levé straně Peše. Nadějný jihlavský dorostenec udržel domácím útočné pásmo.
     
    01:17
    Martin Matějíček bezpečně sebral puk za jihlavskou svatyní. Rozehrávka se ale domácím úplně nepovedla a buly proběhne po levici Maláče.
     
    00:22
    Kometa krátce po buly zkusila ohrozit jihlavskou branku, ale domácí beci dobře zapracovali.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Maláč (Krejčí) – Číhal, Chvátal, Sapík, Vovsík, Matějíček, Kerber, Topol – Jungwirth, Menšík, Rauš – Čermák, Zdarsa, Vyvial – Peš, Pavelec, Doležal – Bulík
    Trenér: Michal Broš

    HC Kometa Brno: Postava (Schnattinger) – Holemý, Sedláček (C), Fajmon, Svoboda, Řehák, Grauer – I. Sedláček, Šalé, Malý (A) – Bělohlav, Bartes (A), Harmim – Hrnčíř, Otava, Nesvadba – Horký, Boltvan
    Trenér: Jan Zachrla

    Rozhodčí: Kika, Marek – Nechvátal, Zídek.
     
    Jihlavští hokejisté prohráli s Kometou již pět utkání v řadě. Dukla se naposled radovala z vítězství nad tímto soupeře v sezoně 2018/2019, kdy ve 12. kole porazila Brno 5:3 a nic na tom nezměnilo ani nesmyslné pravidlo o bonusovém bodu navíc, kdy Kometa vyhrála na nájezdy 1:0 (věřme, že tato extrémní hloupost se do Českého hokeje již nikdy nevrátí).

    Dvě branky za Duklu tehdy dával Vítězslav Brož a jednu Miroslav Juda, dnes stabilní hráči A-týmu. Po jedné trefě přidal Patrik Čermák, který za juniorský tým hraje i nyní, byť by mohl hrát již v pohodě za Áčko. Za Kometu tehdy skóroval třeba Štěpán Kučera, který dnes hraje za B-tým Brna. První branku zápasu dal Daniel Kowalczyk, dnes obránce A-týmu Dukly.
     
    Poslední vzájemný zápas:
    1. kolo extraligy juniorů: Kometa – Dukla 3:2
    Branky a nahrávky: 5. Holemý (Sedláček, Malý), 43. Malý, 57. Sedláček (Němec) – 4. Menšík (Jungwirth), 52. Vovsík (Menšík, Jungwirth). Rozhodčí: Vrba – Měkýš, Komínek.

    Vyloučení: 5:2, navíc Sedláček (KOM) 5 + do konce utkání. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 53. Střely na branku: 34:37. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.

    Kometa: Postava – Holemý, J. Sedláček (C), Běhůnek, Němec, Řehák, Ulbricht – I. Sedláček, Malý (A), Nesvadba, Šalé, Bartes (A), Meluzín, Žák, Otava, Boltvan, Hrnčíř, Cápay
    Dukla: Maláč – Šabatka, Zeman, Vovsík, Sapík (C), Matějíček, Kerber – Nevšímal, Doležal (A), Čermák, Jungwirth, Menšík (A), Rauš, Pavelec, Melenovský, Bulík, Straka, Zdarsa
     
    HC Kometa Brno:
    Brňané naopak prožívají o něco horší sezonu, protože jim aktuálně patří až desáté místo tabulky se ziskem 31 bodů. Nutno ale říct, že od šestého Třince, který má 35 bodů, je tabulka až do dvanácté Olomouce hodně vyrovnaná. Rozdíl mezi těmito týmy je jen pětibodový. Kometa doposud jedenáct zápasů vyhrála a devětkrát odešla z ledu poražena. V posledních šesti zápasech Brňané třikrát vyhráli (jednou dokonce 9:1) a třikrát odešli z ledu poražení, dvakrát dokonce výrazným rozdílem (4:7 v Litvínově, 3:7 v Pardubicích).

    Poslední zápasy Komety:
    Kometa – Mladá Boleslav 6:5 sn.
    Kometa – Liberec 2:5
    Pardubice – Kometa 7:3
    Chomutov – Kometa 1:9
    Litvínov – Kometa 7:4.
     
    HC Dukla Jihlava:
    Parádní práci předvádí v této sezoně jihlavští junioři. Dukle totiž patří po polovině základní části výborná sedmá příčka, když získala 35 bodů stejně jako šestý Třinec. Hráči juniorského týmu si navíc mohli ověřit, že se neztratí ani v A-týmu, za který dostali někteří z nich šanci a pokud by juniorská soutěž nebyla sestupová, hrálo by jich v A-týmu více. Dukla zapsala v aktuální sezoně 12 výher a osm porážek, přičemž většinu zápas odehrála na ledě soupeřů. Aktuálně je Jihlava ve šňůře osmi zápasů v řadě doma, přičemž první dva zvládla a porazila Litvínov s Chomutovem. V posledních čtyřech utkáních navíc jihlavští hokejisté vždy vyhráli.

    Poslední zápasy Dukly:
    Dukla – Chomutov 4:2
    Dukla – Litvíhov 4:3
    Kladno – Dukla 0:3
    Třinec – Dukla 3:4 sn.
    Havířov – Dukla 4:2.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího zápasu Extraligy juniorů. Česká nejvyšší juniorská hokejová soutěž jde do své druhé poloviny základní části a HC Dukla Jihlava se od 18 hodin utká proti HC Kometě Brno, které má rozhodně co vracet. První zápas v sezoně totiž Dukla padla na brněnském ledě 2:3 gólem ze samotného závěru zápasu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
    Marken.cz

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 12. Vyvial (Matějíček, Čermák) – 22. Šalé (I. Sedláček, Fajmon), 28. Šalé (Malý, I. Sedláček), 29. Horký (Harmim), 60. Malý (Šalé, Řehák)


    HC Dukla Jihlava: Maláč (Krejčí) – Číhal, Chvátal, Sapík, Vovsík, Matějíček, Kerber, Topol – Jungwirth, Menšík, Rauš – Čermák, Zdarsa, Vyvial – Peš, Pavelec, Doležal – Bulík
    Trenér: Michal Broš

    HC Kometa Brno: Postava (Schnattinger) – Holemý, Sedláček (C), Fajmon, Svoboda, Řehák, Grauer – I. Sedláček, Šalé, Malý (A) – Bělohlav, Bartes (A), Harmim – Hrnčíř, Otava, Nesvadba – Horký, Boltvan
    Trenér: Jan Zachrla

    Rozhodčí: Kika, Marek – Nechvátal, Zídek
    thejrc.org