Chabarovsk – Soči 0:2 (kon.) | Vladivostok – Jekatěrinburg 1:5 (kon.) | Novosibirsk – Omsk 5:4 (kon.)
Jaroslavl – Čeljabinsk 1:2 (po pr.) | Jokerit – CSKA Moskva 2:3 (kon.)
po prodl.
Lokomotiv Jaroslavl
1:2 (1:0, 0:0, 0:1 - 0:1)
Traktor Čeljabinsk
Pátek 26.11.2021, 17:00 • Arena 2000, Jaroslavl • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Zdravím všechny hokejové fanoušky, dnes se podíváme na další zápas KHL. Traktor Čeljabinsk vyzve domácí Lokomotiv Jaroslavl, kláním Vás bude provázet Vojtěch Adamek.
     
    LOKOMOTIV JAROSLAVL
    6. místo Západní konference, 32 zápasů, 39 bodů, skóre 86:72


    Domácí rozhodně nevstoupili do letošní sezóny zcela ideálně, nyní se nachází až na šesté pozici, což je rozhodně daleko za očekáváním, s kterým vstupovali do úvodu sezóny.

    Z pěti posledních utkání se podařilo Lokomotivu čtyři z nich vyhrát. Překvapivě nestačili pouze na Nižněkamskem, se kterým prohráli nejtěsnějším možným rozdílem (0:1). I přes to mají domácí velkou formu, uvidíme, jak si poradí v dnešním utkání, ve kterém budou mít roli slabšího celku.

    Tahounem domácího družstva je rozhodně Denis Alexejev, tento 24letý ruský útočník si v letošní sezóně připsal již 19 kanadských bodů (8+11).
     
    TRAKTOR ČELJABINSK
    2. místo Východní konference, 34 zápasů, 51 bodů, skóre 105:85


    V loňském roce vypadli hosté již v osmifinále vyřazovací části, letos mají ambice dojít rozhodně dále. V průběhu letošní sezóny se jim zatím daří, momentálně se nachází na druhém místě Východní konference, s vedoucím Magnitogorskem mají stejný počet bodů, ten má ovšem o dva zápasy méně.

    V posledním utkání jsme byli svědky fanastického zápasu s Dynamem Moskva, nakonec hosté přece jen podlehli moskevskému celku, ale až v prodloužení (6:7). Čeljabinsk již dokonce prohrával 5:1, v základní hrací době ovšem dokázal srovnat skóre na 6:6

    Tahounem hostujícího celku je jednoznačně Nick Bailen (4+27), tento obránce běloruského původu je se svými 27 asistencemi třetím nejlepším nahrávačem v celém KHL, a zároveň nejproduktivnějším hráčem týmu.
     
    Vzájemná utkání v loňské sezóně:
    Lokomotiv Jaroslavl : Traktor Čeljabinsk 2:1
    Traktor Čeljabinsk : Lokomotiv Jaroslavl 4:0
     
    Češi a Slováci
    Roman Will (CLJ) – 92,45 % úspěšnost
    Lukáš Sedlák (CLJ) 14+13
    Tomáš Hyka (CLJ) 4+17
     
    Úvodní sestavy:

    Lokomotiv Jaroslavl: Pasquale (D. Isajev) – A. Marčenko (C), Rafikov, Jelesin, Barancev, M. Osipov (A), Čerepanov, Misjul – Georgij Ivanov, Boucher, Maxim Šalunov – Kraskovskij, Polunin, Korškov – Kajumov, A. Anisimov (A), Denis Alexejev – Arťom Iljenko, M. Beljajev, Berjozkin.

    Traktor Čeljabinsk: Will (Garipov) – Pilut, Jarullin (A), Bailen, S. Tělegin, Kulik, Karpuchin, Dmitrij Alexejev – Pulkkinen, Byvalcev, S. Kalinin (C) – L. Sedlák (A), Osnovin, Těrtyšnyj – V. A. Tkačov, Kapustin, Kravcov – Stas, Švarjov, A. Potapov – Udot.

    Rozhodčí: Gašilov, Fatějev – Viljugin, Zacharov.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:30
    Domácí čelili útočné akci Čeljabinsku, nakonec získali v obranném pásmu puk a hned si to namířili před Romana Willa, ale nedokázali ho ohrozit.
     
    01:16
    Po pravé straně dostal puk do pásma Vitalij Kravcov, ale nakonec ho o něj obrala obrana Jaroslavle a nepustila hráče Traktoru do ohrožení Pasqualeho.
     
    02:01
    Vhazovalo se ve středním pásmu blíže brance Romana Willa, poté se domácí hráči natlačili před jeho branku, ale znovu před ním nebyli nebezpeční.
     
    02:38
    Z vlastního obranného pásma míří znovu do útoku hokejisté Lokomotivu a pokusí se před Willem o nějakou akci, která by mohla vést k úvodnímu gólu.
     
    03:14
    Nestalo se tak, ale nadále drží domácí celek útočné pásmo a operuje před českým brankářem.
     
    03:44
    Hosté vypíchli kotouč a drali se s ním před Edwarda Pasqualeho, který ale ve svém brankovišti zasáhl holí a puk tak mají znovu hostující hráči.
     
    04:23
    Kravcov získal ve středním pásmu puk a hosté šli opět před Pasqualeho, znovu ale před jeho klecí nic nevymysleli stejně tak jako hráči Traktoru o malou chvíli později na opačné straně.
     
    05:13
    Na řadě je první komerční přestávka.
     
    05:57
    Švarjov zavezl puk do útočného pásma, ale byl v ofsajdové pasti a hra se tak stěhuje zpět do středního pásma.
     
    05:59
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Alexej Marčenko – 2 min., vysoká hůl).
     
    06:30
    Jako první mají k dispozici přesilovou hru hosté a už se pomalu dostávají před branku Edwarda Pasqualeho.
     
    06:44
    Obrana Lokomotivu však zapracovala na jedničku a do svého území soupeře nepustila. Naopak jdou nyní domácí do akce.
     
    06:58
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    A je z toho úvodní branka zápasu. Ve vlastním oslabení se prodral do útočného pásma GEORGIJ IVANOV, jenž pak z levého kruhu svižnou ranou nedal Romanu Willovi žádnou šanci – 1:0. Český brankář se pak už jen bezmocně otočil za sebe a věděl, že je zle. Bez asistence.
    06:58 Georgij IVANOV - 1:0
     
    07:59
    Domácí jsou v plném počtu a rozhodně mohou být s prvním oslabením hodně spokojeni.
     
    09:49
    Domácí ožili a opět se dostali před Willa, kde zakončoval Arťom Iljenko, ale jeho přízemní pokus skončil jen vedle tyče Willovy brány.
     
    10:24
    Maxim Šalunov z otočky vystřelil na Romana Willa, ale ten holí zasáhl a puku se pak zmocnili jeho spoluhráči, kteří velmi rychle otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    11:06
    Je tu další komerční přestávka.
     
    11:13
    Nyní se Roman Will zaskvěl dobrým zákrokem, z pravé strany na něho nebezpečnou střelu vyslal Reid Boucher, ale jeho pozorný zákrok nedovolil, aby za jeho zády skončil další puk.
     
    11:30
    Jegor Korškov zblízka švihl do puku, který se jen otřel o boční konstrukci Willovy branky a hned na to po zisku puku pádí do akce jeho spoluhráči.
     
    12:21
    Zakázané uvolnění Čeljabinsku a hra se stěhuje opět před brankáře Romana Willa. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    12:45
    Kravcov objel branku soupeře, do zakončení před ní se už ale nedostal. Naopak hosté pak ztratili puk a pustili na druhou stranu svého soupeře.
     
    13:30
    Vjačeslav Osnovin zabrzdil na pravém kruhu a klepal si o přihrávku, té se ale nedočkal a rázem tak skončil slibný náznak akce hostujícího týmu.
     
    14:01
    Maxim Šalunov zakončil z levé strany skrze obránce hostů, ale jeho táhlý pokus jistě pokryl Roman Will a raději přerušil hru. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    14:27
    O chvilku později to také zkusil z podobné situace Pavel Kraskovskij, ale i ten nedokázal českého brankáře překonat.
     
    15:05
    Arťom Udot nezpracoval dobře puk a hned na to o něj přišel. Nicméně domácí celek pak nedokázal protáhnout kotouč na opačný konec kluziště.
     
    15:48
    Maxim Berjozkin nabral rychlost, na pravém kruhu zamíchal kotoučem a ten poté zastavil dalším jistým zákrokem Roman Will.
     
    16:04
    Roman Will čelil další akci domácích a musel znovu zakročit. Jeho hůl byla na správném místě a puk končí v rohu obranného pásma.
     
    16:44
    Buly bylo vhozeno po pravici Edwarda Pasqualeho a hosté se chvíli zdrželi před jeho klecí. Ačkoli byli hodně aktivní, vyrovnání z této akce nevzešlo.
     
    17:34
    Albert Jarullin šel do postupného útoku se svými spoluhráči, znovu však hráči Traktoru nedokázali Pasqualeho ohrozit, hned na to musel do akce Will, který zastavil další domácí pokus.
     
    18:07
    Andrej Stas se natlačil na levý kruh, ale byl tísněn obranou Jaroslavle a ta ho nepustila do zakončení před Pasqualem.
     
    18:35
    A Will hned z druhé vlny čelil dalšímu útoku domácích a opět si připravil do svého repertoáru další povedený a hlavně přesný zákrok.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:30
    Kravcov se prodral do pásma domácích, ale už neměl tolik síly něco vymyslet a hned spěchal na střídačku, aby na led pustil čerstvého hráče.
     
    19:52
    Lukáš Sedlák zblízka nevyzrál na Pasqualeho a už to vypadá, že se v první části hry nic nestane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí. V ní jsme viděli jedinou branku, o kterou se postarali domácí hráči ve vlastním oslabení. Povedenou střelou se prezentoval Georgij Ivanov a poslal Jaroslavl do vedení. Hosté se snažili o vyrovnání, které ale zatím nepřišlo. Uvidíme, co nám nabídne druhé dějství, které začne přibližně v 17:52.
     
    Střely na branku: 13 – 7
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:35
    Hosté se hned po buly dostali do útočné třetiny, kde chvíli operovali před Pasqualem, ovšem žádný střelecký pokus na něho nevyslali.
     
    21:16
    Alexandr Polunin číhal mezi kruhy a čekal na přihrávku, ale té se nedočkal. Nicméně stále drží domácí celek útočnou třetinu.
     
    22:02
    Obrana Lokomotivu vystavila stopku soupeři, který byl natlačen před klec Pasqualeho, ale nakonec se domácí nedokázali dostat na opačnou stranu.
     
    23:06
    Hraje se přes tři minuty bez přerušení hry, nyní se vše odehrává před brankou Romana Willa.
     
    23:49
    Pavel Kraskovskij vyzkoušel pozornost Romana Willa a ten uspěl. Hned poslal puk spoluhráčům a dále se hraje bez přerušení hry.
     
    24:25
    Barancev poslal puk na Anisimova, ten poté vystřelil před Willem, ale ten v pokleku dostal puk do bezpečí, nadále trvá akce domácího celku před jeho klecí.
     
    25:07
    Sudí stále nefoukli do píšťalky a hraje se tedy už pět minut v kuse. Nyní jdou do akce hosté a rodí se jejich akce.
     
    26:31
    6:31. To je čas, který se hrálo bez přerušení. Až nyní je hra zastavena a následuje komerční přestávka.
     
    26:31
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Nikita Těrtyšnyj – 2 min., podrážení).
     
    27:13
    Na Willa šla svižná rána z levého kruhu, tu ale hostující brankář vyrazil a následoval výhoz puku až před domácí branku.
     
    28:00
    Marčenko pálil z pravého kruhu, ale obrana hostů zakročila a znovu kotouč odpálila až před klec soupeře.
     
    28:28
    Artur Kajumov si našel na pravé straně odražený kotouč a poté ho zasunul do odkryté hostující klece. Domácí tak využili přesilovou hru a radovali se z druhého gólu. Ovšem hosté si vzali trenérskou výzvu a video pak odhalilo ataka Romana Willa a gól domácích tak nakonec uznán nebyl!
    28:28 Kajumovova neuznaná branka
     
    28:31
    Čeljabinsk je v plném počtu.
     
    30:01
    Jsme za polovinou základní hrací doby a domácí mají stále náskok o jednu branku. A snaží se své vedení pojistit, obrana Traktoru je ale proti.
     
    30:52
    Pulkkinen se dostal do blízkosti Edwarda Pasqualeho, ale nedokázal ho prostřelit z hranice pravého kruhu.
     
    31:53
    A znovu se uhnízdili hosté před brankou Lokomotivu Jaroslavl, následoval pokus, který domácí brankář pokryl a následovalo přerušení hry.
     
    31:53
    Další komerční přestávka.
     
    32:35
    Hosté více ožívají a snaží se srovnat nepříznivý stav, ovšem domácí borci jsou zatím proti a drží velmi těsný náskok.
     
    33:19
    Alexandr Jelesin dostal přihrávku na modrou čáru a okamžitě pálil na Romana Willa, ten puk vyrazil před sebe a jeho spoluhráči ho poslali na zakázané uvolnění.
     
    34:04
    Marčenko nadvakrát střílel z pravého kruhu a jeho pokus skončil na pozorném Romanu Willovi, jenž drží puk v lapačce a raději znovu nechává hru zastavit.
     
    34:24
    Artur Kajumov kroužil okolo hostujícího brankoviště, ale puku se nedočkal.
     
    35:48
    Maxim Šalunov si najížděl k Romanu Willovi, ale následně pak před ním přesně nezakončil. Akce pokračovala dále, domácí však opět neohrozili hostujícího brankáře.
     
    36:48
    Pavel Kraskovskij si najel k brankovišti, dostal přihrávku a hned nastavil hůl, kotouč za záda Willa však nesklepl.
     
    37:31
    Domácí jsou hodně aktivní a v závěru druhé třetiny se snaží navýšit skóre, ale nedaří se jim to proti pozorné obraně Traktoru.
     
    38:18
    Nyní se v rohu obranného pásma hostů strhla potyčka mezi několika hráči a uvidíme, jak sudí rozdělí tresty, pokud bude vylučovat.
     
    38:18
    Tak nakonec vše vyřešila domluva a vylučovat se nebude ani na jedné straně.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:30
    Hosté získali puk a šli s ním před soupeřovu branku, tam ale nevymysleli nic a kotouč následně pak ztratili.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je u konce. Ta přinesla druhou branku v síti Čeljabinsku, ovšem ta nebyla uznána pro atak Romana Willa. Stále tak mají domácí hráči jednobrankový náskok a zápas je stále pro oba celky otevřený.
     
    Střely na branku: 28 – 12
     
    Další třetina začne přibližně v 18:42.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:29
    Reid Boucher se hnal na Willa, ale stíhali ho dva obránci soupeře a nepustili ho tedy do ohrožení čeljabinské branky.
     
    41:07
    Následoval náznak akce hostů a po ní se do střely na pravé straně opřel Alexandr Polunin, jehož v rozkleku vychytal Roman Will.
     
    41:36
    Pasquale čelil pokusu Kirilla Kapustina a domácí brankář měl co dělat, aby kotouč vytěsnil do bezpečí.
     
    42:25
    Andrej Stas se natlačil do prostoru mezi kruhy, ale nedostal se už k puku. Nemohl tedy vůbec ohrozit domácího brankáře, jenž stále hájí nulu na svém kontě.
     
    43:21
    Reid Boucher na levém mantinelu neudržel kotouč a záhy o něj přišel. Domácí se tak museli vracet zase zpátky před vlastního brankáře, aby mu pomohli.
     
    44:19
    Edward Pasquale musel být opět ve svém brankovišti pozorný, hosté zvýšili obrátky a tlačí se čím dál více před jeho svatyni.
     
    45:32
    Nyní se na chvíli utrhli domácí hráči, ale neprošli skrze útočnou modrou čáru. Povedlo se jim to až o chvilku později, před Willem však nezakončili.
     
    46:17
    Georgij Ivanov jel do úniku, ale velmi rychle se k němu vrátil obránce Čeljabinsku a zastavil ho.
     
    46:37
    Další komerční přestávka.
     
    47:27
    Rušan Rafikov na levém kruhu švihl do puku a jeho pokus šel jen vedle protější tyče.
     
    48:34
    Alexandr Jelesin zablokoval přihrávku soupeře a domácí pak získali puk, se kterým se dostali na druhou stranu. Ale před Willem nedokázali ohrozit jeho klec.
     
    49:21
    Maxim Osipov napřáhl ke střele u modré čáry a jeho dělovka pak končí na Romanu Willovi.
     
    50:01
    Polovina třetí třetiny je minulostí. Domácí stále drží těsný náskok a hosté se marně snaží o vyrovnání.
     
    51:24
    Nyní je na řadě další komerční přestávka.
     
    51:52
    Nikita Čerepanov vyslal od modré čáry pokus, který před Willem tečoval jeho spoluhráč, ale nedokázal procpat kotouč za jeho záda.
     
    52:34
    Domácí se snaží udržet těsný náskok, rádi by přidali pojistku. Ovšem hosté dobře brání a nedovolují to.
     
    53:10
    Hosté vyslali na Pasqualeho další pokus, který kryje betony domácí brankář. Hned na to zaútočili na druhé straně domácí hráči, ale opět to nevedlo ke gólovému efektu.
     
    54:01
    V držení kotouče jsou opět domácí hráči, Jegor Korškov se dostal k pokusu na levé straně, ten ale mezi tři tyče nezamířil.
     
    54:28
    Rušan Rafikov zachytil rozehrávku hostů, ale nedokázal poslat kotouč ven z obranného pásma. O chvilku později už ano a domácí jdou útočit.
     
    55:14
    Jaroslavlští se sice nezdrželi dlouho v pásmu Čeljabinsku, nicméně pak nepustili soupeře před Pasqualeho. Pohodlně pak otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    56:52
    Blíží se závěrečná část třetí třetiny, domácím se nedaří navýšit vedení, hostům zase nejde překonat domácího brankáře, jenž stále drží nulu za svými zády.
     
    57:12
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Georgij Ivanov – 2 min., držení).
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:11
    Hosté mají poslední šanci, jak se dostat k vyrovnání, zatím se jim ale přesilovka nedaří tak, jak by si přáli. Domácí se osvobozují.
     
    59:12
    Jaroslavl je v plném počtu, hosté hrají bez brankáře a zkoušejí to se šesti bruslaři v poli.
     
    59:15
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    A tento tah hostům vyšel a je vyrovnáno. Parádní pas dostal na pravou stranu VITALIJ KRAVCOV, před kterým byla odkrytá branka soupeře, kterou poté pohodlně trefil – 1:1. Asistence: Albert Jarullin a Alexej Byvalcev.
    59:15 Vitalij KRAVCOV - 1:1
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Tak nakonec se zápas dostává do nastavené hrací doby. A uvidíme, zda ji někdo rozhodne, či půjdeme do samostatných nájezdů.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:28
    Oba celky se hned v úvodu prodloužení dostaly do zakončení, ale nebylo přesné. Nyní mají puk domácí a jsou uhnízděni před Willem.
     
    61:16
    Další pokusy obou týmů, ale ty znovu nevedly k přesnější střele. Teď mají zase puk domácí hráči a snaží se překonat Romana Willa.
     
    62:35
    Domácí byli dlouho v držení kotouče, ale znovu se nedokázali před Willem více soustředit a záhy ztratili touš. Ten mají hosté a zkouší to před Pasqualem.
     
    63:10
    Hostující Sergej Kalinin na levé straně vyslal pokus na domácího brankáře, který ale zakročil semaforem a puk má v lapačce. Následně pak je hra zastavena.
     
    63:24
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Je hotovo. Hosté nakonec rozhodují tento zápas a berou bonusový bod navíc. Lukáš Sedlák našel zadovkou před brankou soupeře úplně volného NICKA BAILENA, jenž švihem překonal domácího brankáře – 1:2. Asistence: Lukáš Sedlák a Nikita Těrtyšnyj.
    63:24 Nick BAILEN - 1:2
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Hosté v závěrečné minutě třetí třetiny utekli doslova hrobníkovi z lopaty a vynutili si nastavenou hrací dobu. Tu nakonec také rozhodli a mohou se radovat z výhry. Vypadalo to, že nezískají ani bod a nakonec mají oba dva.
     
    Střely na branku: 31 – 24
     
    Československá stopa v utkání

    Roman WILL (CLJ) 30 zákroků, 1 gól, 96,77%
    Lukáš Sedlák (CLJ) 0+1, 0 střel, čas na ledě 19:40
     
    To je ode mě už vše. Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (19:28:09)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 7. Georgij Ivanov – 60. Kravcov (Jarullin, Byvalcev), 64. Bailen (L. Sedlák, Těrtyšnyj)


    Lokomotiv Jaroslavl: Pasquale (D. Isajev) – A. Marčenko (C), Rafikov, Jelesin, Barancev, M. Osipov (A), Čerepanov, Misjul – Georgij Ivanov, Boucher, Maxim Šalunov – Kraskovskij, Polunin, Korškov – Kajumov, A. Anisimov (A), Denis Alexejev – Arťom Iljenko, M. Beljajev, Berjozkin.
    Traktor Čeljabinsk: Will (Garipov) – Pilut, Jarullin (A), Bailen, S. Tělegin, Kulik, Karpuchin, Dmitrij Alexejev – Pulkkinen, Byvalcev, S. Kalinin (C) – L. Sedlák (A), Osnovin, Těrtyšnyj – V. A. Tkačov, Kapustin, Kravcov – Stas, Švarjov, A. Potapov – Udot.

    Rozhodčí: Gašilov, Fatějev – Viljugin, Zacharov

    Diváci: 1831
    thejrc.org