TK Českého florbalu k MS mužů a žen (kon.)
konec
Tisková konference Českého florbalu k MS mužů a žen

Pátek 26.11.2021, 13:40Tiskové konference
     
    I já se s Vámi loučím a přeji hezký zbytek dnešního dne. (14:26:10)
     
    Závěrečnými slovy tiskového mluvčího Českého florbalu Romana Urbáře byla ukončena dnešní tisková konference ohledně mistrovství světa mužů i žen.
     
    Roman Urbář: Týmy budou v jakýchsi bublinách, kvůli tomu bude mít Český florbal u každého týmu svého mediálního zástupce, který bude zajišťovat rozhovory a další mediální výstupy.
     
    Roman Urbář: Hráčky a hráči se představí v nových dresech, které budou opět vyvedené v červené a bílé. Věříme, že přinesou sportovní úspěch.
     
    Roman Urbář: Tom Ondrušek má šanci se dostat na sto bodů v národním týmu, což by dokázal jako čtvrtý v historii.
     
    Petri Kettunen: V týmu je v současnosti jedenáct nováčků. Cílem pro šampionát je, aby v každém zápase předvedl v to nejlepší. Pokud naplní svůj potenciál, tak může pomýšlet na medaili.
     
    Petri Kettunen: Ačkoliv bude pro mě mistrovství v Helsinkách domácí, speciální ale pro mě bylo mistrovství v Praze. Snazší bude, že budu rozumět jazyku, ale tým se musí soustředit sám na sebe.
     
    Tom Ondrušek: Většinu věcí řešíme na fóru 5-6 zkušenějších hráčů, kteří mají na tým velký vliv. S nimi já jako kapitán všechno konzultuji.
     
    Tom Ondrušek: Být poprvé kapitánem je pro mě velká zodpovědnost a čest. Snažím se být oporou pro tým, jak na hřišti, tak mimo něj. Budeme se snažit, aby nás v turnaji nic nerozhodilo a když, tak aby to nebylo na nás vidět.
     
    Tom Ondrušek: Všichni ví, koho máme ve skupině a jak jsou zápasy za sebou. Úplně konkrétně jsme je ale neřešili. Koukáme se jen na první zápas, je důležité, aby ten nám na takhle krátkém turnaji vyšel, jak výsledkově, tak herně.
     
    Petri Kettunen: Norsko je pro nás poměrně velkým otazníkem. Mezi kvalifikací a přípravným turnajem neodehráli žádné utkání. Proto je pro nás dobré, že s nimi hrajeme až poslední utkání, proto budeme mít prostor se na ně podívat.
     
    Petri Kettunen: Se Švýcarskem se národní tým hodně zná. Je plný kvalitních hráčů. Rozhodovat budou jistě detaily, je nutné nenechat hrát Švýcary jejich hru a naopak my jí musíme kontrolovat.
     
    Petri Kettunen: Prvním soupeřem bude Německo, které má v podstatě stejný tým, proti kterému jsme nastoupili v Praze. Jako úvodní zápas to nebude jednoduché utkání. Je třeba kontrolovat hru a bránit německé brejky, ve kterých jsou dobří.
     
    Petri Kettunen: Národní tým před odjezdem na mistrovství čeká přípravný kemp v Kladně. Jeho cílem bude i provedení nějakých mimoflorbalových aktivit, aby se mohl tým dobře mentálně připravit.
     
    Tom Ondrušek, kapitán českého týmu: Jsem rád, že jsme se sešli. Myslím si, že někteří hráči se měli objevit už v letních kempech, což ale nešlo kvůli přípravě na juniorské mistrovství světa. Kluci se s tím ale vypořádali dobře a já se těším na společnou práci.
     
    Petri Kettunen, trenér českého týmu: Tři roky jsou dlouhá doba od posledního šampionátu. I tak ale Češi zvládli odehrát dobré mezinárodní zápasy. Byli jsme jediný tým z té čtyřky nejlepších, který v roce 2020 zvládl odehrát větší množství mezinárodních zápasů. Ačkoliv je tým omlazen, tak věřím, že bude zkušený díky juniorskému mistrovství světa v Brně.
     
    Roman Urbář: I na mužském šampionátu bude mít Česko dvojnásobné rozhodcovské zastoupení.
     
    Daniel Novák: Jsme rádi, že pořadatelé dodržují termín a navazují na náš úspěšný šampionát z roku 2018. Finálový víkend se přesouvá do Hartwall Areny, která je velmi důstojným místem pro konání finálových klání.
     
    Eliška Krupnová a Sascha Rhyner opouštějí tiskovou konferenci, dále bude pokračovat prezenční část ohledně mužského šampionátu.
     
    Sascha Rhyner: Rozpis zápasů je takový jaký je, tým se s ním musí vypořádat co nejlépe.

    Vít Trubička

    thejrc.org