Pardubice – Olomouc 1:5 (kon.) | Č. Budějovice – Slovácko 3:2 (kon.) | Zlín – Ostrava 2:2 (kon.)
Plzeň – Bohemians 1905 6:0 (kon.)
konec
SK Dynamo Č. Budějovice
3:2 (0:1)
1.FC Slovácko
Sobota 27.11.2021, 15:00 • Fotbalový stadion Střelecký ostrov, České Budějovice • FORTUNA:LIGA • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Krásné dobré sobotní odpoledne přeji všem příznivcům toho nejlepšího tuzemského fotbalu. FORTUNA:LIGA se nám na konci listopadu překlápí do druhé poloviny základní části. Dnes se odehrají hned čtyři zápasy 16. kola. My se společně detailně zaměříme na duel, ve kterém SK Dynamo České Budějovice přivítá na Střeleckém ostrově 1. FC Slovácko!
     
    SK Dynamo České Budějovice

    Jihočeši se v současné chvíli nachází na 10. místě tabulky se ziskem osmnácti bodů. Dynamo je aktuálně pevně usazené ve středu ligového pelotonu, na 6. příčku Hradce Králové tři body ztrácí a na 11. pozici pražských Bohemians má zase tříbodový náskok. Oproti loňské sezóně, kdy Budějovice nakonec skončily na 13. fleku a přece jen se stále přes rameno ohlížely za svá záda, je to krok vzhůru, letos by se svěřenci trenéra Horejše sestupu obávat neměli.

    Forma Dynama však není úplně ideální. Pakliže se ohlédneme za posledními pěti ligovými zápasy, tak můžeme konstatovat, že remíza 2:2 v Jablonci a stejný výsledek na Střeleckém ostrově s pražskou Slavií se dají považovat za úspěch Jihočechů. Ti ale hned v dalším kole podlehli na Letné ve Zlíně zdejším Ševcům 0:2 a o dobrou sérii přišli. Poté sice opět dokázali zvítězit před svými fandy v duelu s Mladou Boleslaví 2:1, jenže minulý týden prohráli 1:3 v Ďolíčku s Bohemians a tak má jejich výkonnost poněkud houpavý charakter.

    Dynamo navíc v úterý vypadlo z MOL Cupu, když v osmifinále nestačilo zde na Střeleckém ostrově na olomouckou Sigmu, které podlehlo po penaltách 1:2. Mezi osmičku nejlepších se tak Budějovice nepodívají a samozřejmě to může mít i psychologický účinek vzhledem k dnešnímu zápasu.
     
    1.FC Slovácko

    Celek z Uherského Hradiště se aktuálně vyhřívá na 2. příčce FORTUNA:LIGY s pětatřiceti body. Je tak nejbližším pronásledovatelem průběžného lídra soutěže – pražské Slavie, na kterou se v případě výhry nad Dynamem může bodově dotáhnout. Slovácko zažívá v poslední době ohromný vzestup. Po loňské sezóně, kdy skončilo na skvělé 4. příčce, chce letos znovu bojovat přinejmenším o evropské poháry a zatím tento cíl do puntíku plní.

    Synot má navíc naprosto úžasnou formu. V lize neprohrál už osm zápasů v řadě a hned v sedmi z nich navíc dokázal zvítězit! Když se podíváme na předchozích pět utkání, uvidíme, že Slovácko nejprve zvítězilo 2:1 v Ostravě, poté porazilo na stadionu Miroslava Valenty Bohemians 1:0 a následně zvítězilo v čistě moravském klání v Olomouci nad zdejší Sigmou zřetelně 3:0. Jediná menší ztráta pak přišla v Karviné, kde celek z Uherského Hradiště pouze remizoval 2:2. V posledním duelu se ale vrátil na vítěznou vlnu, když na vlastním trávníku rozstřílel 4:0 pražskou Spartu, čímž značně posílil své sebevědomí a šokoval tuzemskou fotbalovou scénu.

    Slovácko navíc postoupilo do čtvrtfinále MOL Cupu. Svou účast mezi osmičkou nejlepších si zajistilo už před dvěma týdny, kdy v prodloužení porazilo Karvinou 3:1. O obě branky v nastaveném čase se postaral Rigino Cicilia.
     
    První vzájemný zápas

    Startuje druhá polovina základní fáze FORTUNA:LIGY a to znamená, že týmy se spolu začínají setkávat podruhé v této sezóně. Rovněž Budějovice se Slováckem mají již první vzájemný zápas za sebou. Hned na začátku srpna spolu odehrály tyto celky duel v rámci 2. kola na stadionu Miroslava Valenty. Z výhry 1:0 se radovalo mužstvo z Uherského Hradiště. O všem důležitém rozhodl svým zásahem z 60. minuty záložník Michal Kohút, který tak nastartoval úspěšný podzim Synotu, po němž se jeho tým bude vyhřívat na předních příčkách naší nejvyšší fotbalové soutěže.

    1.8.21 1.FC Slovácko – SK Dynamo Č. Budějovice 1:0
     
    Hráči kteří nejspíš nenastoupí

    Oba celky se bohužel velmi pravděpodobně budou muset obejít bez dvou fotbalistů. Dynamu budou scházet zranění Lukáš Havel a Pavel Novák. Slovácko je zase ochuzeno o Filipa Vecheta a Daniela Marečka, kteří jsou rovněž na marodce.
     
    Sestavy obou celků z posledních ligových utkání:

    SK Dynamo České Budějovice: Vorel – Čolić, L. Havel, Králik, Sladký (46. Talovierov) – Hora, Hellebrand (86. Brandner) – Van Buren (76. Michal Škoda), Mihálik, Mršić – Bassey.

    1.FC Slovácko: Nguyen – Reinberk, Michal Kadlec, S. Hofmann, Kalabiška – M. Petržela (68. Navrátil), L. Sadílek, Havlík, Holzer (79. Tomič) – Kohút (63. V. Daníček) – Jurečka (79. Cicilia).
     
    Sudí a delegace

    Hlavním arbitrem tohoto utkání bude Ondřej Ginzel, jenž v nejvyšší soutěži píská šest let a má za sebou čtyřiačtyřicet zápasů. V letošním ročníku zatím řídil pět duelů. Průměrně vytáhne tento sudí 3,9 žluté karty za jedno střetnutí. Červenou kartu tasil v této sezóně zatím dvakrát, obě rozdal v zápase Plzně s Olomoucí, kdy na obou stranách vyloučil jednoho hráče. Pokutový kop nařídil zatím jeden a to v klání Ostravy se Slováckem v prospěch Baníku.

    Jeho asistenty na čarách budou Jan Váňa a Michal Novák, čtvrtým sudím je Ladislav Szikszay. U VARu usednou Jan Petřík a Jan Hurych. Delegátem fotbalové asociace na tomto utkání je Petr Mikel, technickým delegátem pak Zbyněk Rampáček.
     
    Nejlepší střelci obou celků:

    SK Dynamo České Budějovice – Fortune Bassey (útočník) – 6 branek

    1. FC Slovácko – Václav Jurečka (záložník) – 7 branek
     
    Úvodní sestavy:

    SK Dynamo Č. Budějovice: Vorel – Skovajsa, Čolić, Králik (C), Sladký – Hora, Čavoš – Van Buren, Mihálik, Mršić – Bassey.

    Náhradníci: Šípoš – Tolno, Michal Škoda, Vais, Javorek, M. Valenta, Brabec.
    Trenér: David Horejš.

    1.FC Slovácko: Nguyen – Reinberk, Mich. Kadlec (C), S. Hofmann, Kalabiška – Holzer, Kohút – Havlík, L. Sadílek, M. Petržela – Jurečka.

    Náhradníci: Bajza – V. Daníček, Tomič, Vecheta, O. Šašinka, Navrátil, Šimko.
    Trenér: Martin Svědík.

    Rozhodčí: Ginzel – Váňa, Novák – Szikszay. VAR: Petřík. AVAR: Hurych. DFA: Mikel. TD: Rampáček.
     
    Dovolte mi, abych vám ještě jednou popřál dobré odpoledne. Do startu utkání Budějovic se Slováckem zbývá ještě asi dvacet minut. My už si níže můžeme prohlédnout základní sestavy obou celků pro tento duel.

    Oba týmy volí moderní rozestavení 4-2-3-1. Za Dynamo by měl střílení branek obstarat tradiční šutér Fortune Bassey. Na hrotu formace Synotu je zase Václav Jurečka.
     
    Fotbalisté obou celků už jsou na trávníku a zní znělka FORTUNA:LIGY, následně probíhá los obou kapitánů u Ondřeje Ginzela. Duel startuje za malou chvilku.
     
    Předzápasové rituály jsou u konce, úvodní výkop budou mít hráči Budějovic.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Dynamo rozehrálo dozadu na své beky, míč dostává opět Jakub Hora, který vrací až na brankáře Vorla, jenž přihrává Králikovi.
     
    1
    Slovácko se chtělo dostat rychle kupředu prudkým pasem po levé straně, ale ten zvládla defenziva Budějovic zachytit.
     
    2
    Synot jde kupředu středem hřiště, po nepřesné přihrávce Petržely však míč končí v zámezí a gólman Vorel tak bude moci v poklidu rozehrávat.
     
    3
    Jihočeši se nyní poměrně složitě dostávali kupředu, nakonec přišel nákop na Basseyho, jenž se ale nacházel v ofsajdu, což odmával lajnový sudí.
     
    3
    Hoffman rozehrává doprava na Kohúta, jenž ale musel hrát zpět na Nguyena, který přihrává kapitánovi Michalu Kadlecovi.
     
    4
    Bassey špatně sklepl míč, čehož chtěl využít Petržela, který se hnal středem hřiště k vápnu, následně ale narazil do defenzivy Dynama.
     
    4
    Slovácko se nyní pěknou kombinací dostalo do šestnáctky soupeře, Michal Kohút však prováhal ideální moment ke střele a následně volil přihrávku pod sebe na penaltu, kde však byli pouze obránci Budějovic.
     
    5
    Skovajsa odkopává míč před napadajícím Jurečkou. Na druhé straně rozehrávají Hofmann s Kadlecem, který vyveze míč po levé lajně.
     
    6
    Stanislav Hofmann opět rozehrává. Slovácko se drží na míči, s kombinací nespěchá, balon dostává do vlastní šestnáctky Filip Nguyen.
     
    6
    Akce Budějovic šla po ose Hora – Bassey – Mršić, poslední jmenovaný přihrál pod sebe na hranici velkého vápna, Patrik Čavoš ale pálil jen do dobře postavené obrany Slovácka.
     
    7
    Budějovice rozehrávají na půlící čáře, Skovajsa se šikovnou kličkou zbavil napadajícího soupeře, ale Patrik Čavoš se následně špatně domluvil se spoluhráči a svou přihrávku namířil do zámezí.
     
    8
    Michal Kadlec rozehrává na levé straně, vrací míč Nguyenovi, který rozdává míč doprava Hofmannovi, ani ten ale cestu kupředu neviděl.
     
    8
    Vhazovat budou fotbalisté Dynama zhruba na půlící čáře. Autem vrací merunu až Vojtěchu Vorlovi, který bude spolupracovat se Sladkým.
     
    9
    Nákop kupředu na van Burena si pohlídal Michal Kadlec, který poslal hrací předmět do zámezí. Dynamo ale nalezlo na protivníka a může kombinovat u jeho pokutového území.
     
    10
    Po vzdušném souboji zůstal chvilku na zemi snad Lukáš Sadílek, jenž se držel za hlavu, do níž ho loktem lehce trefil Benjamin Čolić. Hráč Slovácka bude v pořádku.
     
    11
    Útočným faulem se nyní provinil Petr Reinberk na pravé straně trávníku. Akce Slovácka je tak zastavena a rozehrávat mohou Jihočeši.
     
    11
    Dynamo poslalo dlouhý balon kupředu a Fortune Bassey už se chystal zaběhnout za obranu celku z Uherského Hradiště. Filip Nguyen byl rychle venku z brány a merunu odkopl do bezpečí.
     
    12
    Van Buren a Kalabiška svedli souboj u pravé postranní lajny, úspěšnější byl záložník Jihočechů, který vrátil míč dozadu, jenže následně Hora sestřelil Petrželu a píská se faul.
     
    13
    Ondřej Mihálik dostal míč kupředu, ale vepředu měl jen obsazeného Basseyho, celou akci tak musel zpomalit a obrana Slovácka se stihla zformovat.
     
    13
    Martin Sladký kombinuje na polovině hrací plochy s Králikem, jenž následně poslal prudkou přihrávku kupředu, kterou však jeho spoluhráči nezachytili, meruna tak končí v zámezí a Nguyen může rozehrávat.
     
    14
    Budějovice se dostaly po pravé straně vysokou přihrávkou kupředu, Fortune Bassey si seběhl od lajny na hranici velkého vápna a vyslal přízemní ránu, kterou však Filip Nguyen bez větších potíží chytá.
    14. Nguyen si snadno poradil se střelou Basseye.
     
    15
    Filip Nguyen odkopává míč od své klece až na polovinu hřiště. Michal Kadlec následně vyslal vysokým nákopem kupředu Reinberka, jenž skvěle zalepil míč v šestnáctce soupeře, Petržela se však následně ukopl a Vorel může rozehrát.
     
    15
    Vojtěch Vorel vykopává na střed hrací plochy, Mick Van Buren však neuspěl v osobním souboji a kupředu tak mohlo znovu mužstvo z Uherského Hradiště. Michal Kohút však je lapen v ofsajdové pasti.
     
    16
    Lukáš Skovajsa šikovně vysouval Basseyho, který ještě kombinoval s Mihálikem, do hry ale zvládl vstoupit také Stanislav Hofmann, který merunu odkopává do bezpečí.
     
    17
    Nákop kupředu na Václav Jurečku si pohlídal Martin Králik, Synot jde ale opět kupředu, Petržela vysouvá na pravé straně šestnáctky Reinberka.
     
    18
    Petr Reinberk ale nedokázal z dobré pozice ani nacentrovat, ani vypálit, takže je meruna za koncovou lajnou a Vojtěch Vorel v poklidu rozehraje.
     
    18
    Martin Králik poslal šlapákem k zemi Petrželu. Slovácko bude rozehrávat standardku téměř od půlící čáry u pravé lajny.
     
    19
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    Slovácko pokračuje v Budějovicích tam, kde se Spartou skončilo! Nyní předvedlo nádhernou kombinaci na pravé straně. Petr Reinberk poslal míč z křídla až ke koncové lajně, odkud odcentroval Lukáš Sadílek. Na malém vápně byl nejdůraznější JAN KALABIŠKA, jenž z bezprostřední blízkosti propálil Vorla a celek z Uherského Hradiště tak vede 1:0! Asistence: Lukáš Sadílek.
    19. Jan KALABIŠKA - 0:1
     
    20
    Zajímavé situace na obou stranách, Mihálik ale nejprve u pravé tyče Slovácka nedokázal vrátit míč hlavou před bránu a na druhé straně se hnal za balonem Petržela, jenž sestřelil Vorla, který dostal mizernou zpětnou přihrávku od Čoliće.
     
    21
    S Vojtěchem Vorlem to zatím nevypadá dobře, sedí na hřišti a jasně naznačuje, že není připraven chytat, na hřiště musí lékaři.
     
    22
    Gólman Dynama dostal obstřik a míč si bere sudí Ginzel, jenž ho věnuje obráncům Budějovic. Vorel je v pořádku, můžeme pokračovat ve hře.
     
    23
    Vojtěch Vorel odkopává míč od své klece. Slovácko se ale vrací s další akcí, po levé straně spěchá kupředu Michal Kohút.
     
    24
    Jan Kalabiška nyní rychle získal merunu zpět pro svůj tým, jeho centr však Vojtěch Vorel poměrně pohodlně chytil a hází balon Martinu Králikovi.
     
    24
    Penalta pro Slovácko! Daniel Holzer si krásně navedl míč do vápna, kde udělal kličku Horovi, který mu následně podkopl nohu! Pokutový kop pro Slovácko je neoddiskutovatelný!
     
    25
    Václav Jurečka neproměňuje pokutový kop! Přízemní střela do středu brány byla mizerná, Vorel šel parádním zákrokem na zem a merunu vyrazil do vzduchu, následně mičuda přeletěla břevno svatyně Budějovic, které nyní přežily obrovskou šanci soupeře!
    25. Vorel chytil pokutový kop Jurečky!
     
    26
    Celek z Uherského Hradiště ještě jednou zahrozil z rohového kopu, do žádné větší šance se ale nedostal a Vojtěch Vorel tak po chycené penaltě může vykopávat od své klece.
     
    27
    Synot se opět tlačí po levé lajně kupředu, Michal Kadlec ale nemá komu a vrací míč dozadu na Filipa Nguyena, jenž nakopává kupředu, Vojtěch Vorel hlídá merunu, který směřuje do zámezí před Václavem Jurečkou, kterému před chvílí chytil penaltu.
     
    28
    Havlík a Kohút zakombinovali na druhé straně, druhý jmenovaný se dostal k ráně z otočky na hranici šestnáctky, trefil však před sebou stojícího obránce Dynama.
     
    29
    Slovácko má skvělý návrat na míč, jakmile hrací předmět ztratí, okamžitě vyvine velký press na soupeře a často ihned získá balon zpět.
     
    30
    Jan Kalabiška nyní centroval k pravé lajně na Petra Reinberka, ten ale míč na hrací ploše nestihl, hrací předmět končí v zámezí.
     
    31
    Mick Van Buren nyní posílal z pravé strany zajímavou přihrávku do šestnáctky Slovácko, před číhajícím Fortunem Basseym však dobře zasáhl bránící Stanislav Hofmann.
     
    31
    Ondřej Mihálik se nyní krásně uvolnil na levé straně a z hranice šestnáctky Slovácka mohl vypálit. Jednalo se však spíš o kop, který by se hodil víc do rugby.
     
    32
    Petr Reinberk vrací míč na pravé straně stoperům, Hofmann jej předává Kadlecovi. Havlík pěkně vyslal kupředu Sadílka, kterému protečoval míč Holzer. Skvělý obraný zákrok Lukáše Skovajsy, jenž uklízí balon do bezpečí.
     
    33
    Lukáš Sadílek kombinuje u pravé lajny s Reinberkem. Havlík rovněž přišel vypomoci a nakonec přišel vytoužený centr. Jakub Hora ale tentokrát zakročil dobře.
     
    34
    Havlík poslal centr do vápna Dynama, obrana Budějovic zvládla míč odvrátit. Lukáš Sadílek následně vyslal další přihrávku vzduchem, kterou už si našel Stanislav Hofmann, jenž ale z malého vápna hlavičkoval těsně nad břevno svatyně Jihočechů!
    34. Hoffmannova hlavička skončila nad bránou domácího celku.
     
    35
    Vojtěch Vorel rozehrává od vlastní svatyně, předává míč svým obráncům, pěknou přihrávkou kupředu procpal skrz hráče Slovácka Martin Králik.
     
    35
    Synot opět svírá svého soupeře u levé postranní čáry. Nyní ale svěřenci Martina Svědíka cestu kupředu neviděli. Vrací tak merunu dozadu Kadlecovi.
     
    36
    Milan Petržela chtěl ve finále řešit akci Slovácka lehkým obloučkem do vápna Dynama, tam však byl připraven Martin Sladký, který hlavou poslal míč do bezpečí.
     
    37
    Obraz hry je v posledních minutách většinou stejný. Celek z Uherského Hradiště má zřetelnou převahu a tlačí Dynamo k jeho brance.
     
    37
    Škoda pro Slovácko, Lukáš Sadílek už na pravé straně šestnáctky mohl jít sám na Vorla, jenže špatně zpracoval, míč mu uskočil do strany a bylo po šanci. Přesto má jeho tým možnost v podobě rohového kopu.
     
    38
    Centrovaný míč od levého rohového praporku si s přehledem našel Vojtěch Vorel, který vyboxoval míč od své brány. Následně poslal míč do bezpečí Patrik Čavoš.
     
    39
    Vojtěch Vorel má znovu míč u své nohy, předává ho na Sladkého, jenž posouvá doleva Králikovi. Čolić vysouval na pravé straně Mihálika, ten však byl minimálně v metrovém ofsajdu.
     
    39
    Michal Kadlec rozehrává standardní situaci přes brankáře Nguyena na Hofmanna. Sadílek byl po přihrávce dostoupen Sladkým, přesto zvládl merunu udržet pro svůj tým.
     
    40
    Petržela si nyní na levé straně nerozuměl ideálně se Stanislavem Hofmannem, meruna je v zámezí. Budějovice budou vhazovat u svého vápna.
     
    41
    Čavoš znovu musí vracet merunu dozadu svým bekům, Králik se snaží na levé straně vysunout Horu, ten ale zase nemá komu a opět dává hrací předmět dozadu.
     
    41
    Daniel Holzer odkopává míč z pokutového území Synotu. Hora kombinuje s Králikem a Sladkým na polovině trávníku.
     
    42
    Centrovaný míč od pravé lajny posílá Petr Reinberk hlavou do zámezí, vhazovat může Lukáš Skovajsa, který dává míč Basseymu, jenž vybojoval rohový kop.
     
    42
    Rohový kop z levé strany zahrál Benjamin Čolić na zadní tyč, kde však šel do vzduchu Filip Nguyen, který vyboxoval míč od své klece. Rána Hory byla následně zblokována defenzivou Slovácka.
     
    43
    Dynamo se v závěru poločasu trochu nadechuje, Jakub Hora vybojoval další rohový kop, tentokrát z pravé strany, kam znovu spěchá Benjamin Čolić.
     
    44
    Centr Čoliće nebyl špatný, šel na hranici malého vápna, kde míč podskočil Fortune Bassey. Následně jde meruna do zámezí, Filip Nguyen bude moci vykopávat od své klece.
     
    45
    Michal Kadlec posílá po levé straně rychle kupředu Kohúta, ten šikovně přihrál víc do úhlu Milanu Petrželovi, jenž si nádherně obhodil bránícího hráče a vypálil na přední tyč! Skvěle však zasáhl Vojtěch Vorel, který si připisuje druhý důležitý zákrok zápasu, když dokázal balon vytlačit do tyče!
    45. Vorel s pomočí tyče vytlačil střelu Petržely!
     
    45+1
    Michal Kadlec se dostal do zakončení po rohovém kopu z pravé strany, jeho střelu však srazil dobrým obranným zákrokem Lukáš Skovajsa na další roh.
    45+1. Střela Kadlece byla zblokována mimo.
     
    45+1
    A znovu mělo Slovácko velkou možnost, Vorel nejprve centrovaný míč vyboxoval, jenže jen k Michalu Kohútovi, který z voleje pálil na bránu Dynama. Brankář Jihočechů však opět dokázal zakročit a následně míč ve své šestnáctce zalehl! Vojtěch Vorel je bezesporu hrdinou první půle tohoto duelu, kterou právě sudí Ginzel ukončil.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas duelu Českých Budějovic s Uherským Hradištěm je za námi. Úvodní pětačtyřicítka naplnila papírové předpoklady, Slovácko bylo na hřišti zřetelně dominantnějším celkem, který zápas kontroloval, Dynamo se v této půli nedostalo do žádné větší šance, snad s výjimkou rány Basseyho ze 14. minuty. Synot otevřel skóre zápasu o pět minut později, když centr Sadílka uklidil do brány Jihočechů z bezprostřední blízkosti Jan Kalabiška. Následně ale přišly okamžiky brankáře Budějovic Vojtěcha Vorla. Ten nejprve po faulu Hory na Holzera chytil penaltu Jurečkovi a v závěru půle vytlačil ránu Petržely do tyče. Drží tak celek Davida Horejše ve hře, domácí budou na startu druhé poloviny duelu ztrácet jen jeden gól.
     
    Statistiky prvního poločasu z pohledu domácích:

    Držení míče: 42 % : 58 %
    Střely na bránu: 1:4
    Střely mimo: 1:1
    Rohové kopy: 2:4
    Ofsajdy: 2:1
    Fauly: 4:3
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:02.
     
    Hráči jsou zpět na hrací ploše, druhý poločas může začít.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Matej Mršić, přichází Emanuel Tolno.
     
    46
    Slovácko rozehrálo v druhé půli, Michal Kadlec posílá merunu až brankáři Nguyenovi, který vykopává mičudu k pravé postranní čáře.
     
    46
    Michal Kohút, Petr Reinberk a Daniel Holzer nyní kombinovali na pravé straně. Jejich akce přináší Slovácko rohový kop z pravé strany.
     
    47
    Marek Havlík poslal centr od pravého rohového praporku, jeho spoluhráči se k hlavičce neprosadili, po dalším centru Michala Kohúta je tu ale také další roh pro Slovácko.
     
    48
    Nyní se už hráči Synotu dokázali prosadit do zakončení, Stanislav Hofmann, vracel od zadní tyče na malé vápno, kde hlavičkoval Václav Jurečka těsně nad břevno svatyně Dynama!
    48. Jurečka zamířil hlavou nad bránu.
     
    49
    Vorel vykopl merunu daleko od své klece, na pravé straně nyní kombinují Benjamin Čolić a Emanuel Tolno, jenž ale nakonec fauloval Marka Havlíka lehkým přistrčením.
     
    50
    Filip Nguyen posílá dlouhý balon od své svatyně, následně šel kupředu Mihálik, jenž předal do středu na Horu, který špatně nahrál, Nguyen přesto musel znovu rychle na zem před dotírajícím Basseym.
     
    51
    Filip Nguyen rozehrává ve spolupráci se svými stopery. Nyní už poslal vysoký míč až na půlící kruh, kde však byli důraznější fotbalisté Dynama.
     
    51
    Patrik Čavoš přihrává dozadu na Lukáše Skovajsu, který předal merunu Horovi, jehož vysoký míč však nenadělá Nguyenovi žádné problémy.
     
    52
    Jakub Hora nyní fauloval lehkým přistrčením Kohúta, jenž padl u pravé lajny k zemi. Slovácko rozehrálo standardní situaci směrem dozadu.
     
    52
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    Slovácko zdvojnásobuje své vedení na začátku druhé půle. Vysoký míč na pravou stranu před Petrželou odkopli obránci Dynama na hranici velkého vápna. Tam však nasprintoval LUKÁŠ SADÍLEK, který vyslal tvrdou přízemní ránu k pravé tyči. Vorel tady asi mohl zasáhnout lépe, střelu nedokázal vyrazit, míč po jeho zákroku přece jen končí v síti a celek z Uherského Hradiště vede 2:0!
    52. Lukáš SADÍLEK - 0:2
     
    53
    Martin Králik odkopává míč od své klece, akci středem hřiště následně táhl Benjamin Čolić, jenž vysouval Basseyho, ten je ale v ofsajdu.
     
    54
    Filip Nguyen zpracovává míč ve vlastní šestnáctce a vykopává merunu na pravou stranu. Tam je Stanislav Hofmann faulován Lukášem Skovajsou.
     
    55
    Michal Kadlec rozehrává na levé straně, nyní ale dostal mizernou zpětnou přihrávku, takže Dynamo může vhazovat.
     
    56
    Jihočeši se znovu snažili dostat kupředu prudkým kolmým pasem, Tolno by šel sám na Nguyena, ten však byl z brány včas a merunu lapil, navíc je Dynamu opět máván ofsajd.
     
    57
    Martin Králik a Milan Petržela nyní svedli tvrdá souboj na středu hřiště, záložník Slovácka se kapitánovi Dynama omlouvá. Budějovice mají standardní situaci.
     
    57
    Synot vhazuje u svého vápna, míč si bere Kalabiška, ke kterému přiběhl Havlík. Napravo může postupovat kupředu Petr Reinberk.
     
    58
    Filip Nguyen parádně vykopl na levou stranu, kde šel rychle kupředu Jan Kalabiška, jenž dobře nacentroval na malé vápno, obrana Dynama zvládla odvrátit míč na autové vhazování.
     
    59
    Sadílkův dlouhý aut šel z levé strany až na malé vápno Dynama, kde si ale obrana Jihočechů znovu dokázala poradit a nyní to budou Budějovice, kdo bude vracet míč do hry autovým vhazováním.
     
    59
    Ondřej Mihálik nyní v souboji fauloval Daniela Holzera, kterého trefil loktem zezadu do hlavy. Standardka pro Synot.
     
    60
    Michal Kohút dostal prudkou přihrávku na levou stranu a jeho centr sráží defenziva Dynama na další rohový kop. Sadílkův následný centr našel jen hlavy obránců Dynama.
     
    61
    Celek z Uherského Hradiště znovu tlačí na Jihočechy. Opět posílá Sadílek dlouhý aut, který však zvládla defenziva Dynama znovu odvrátit alespoň na roh.
     
    62
    Rohový kop z levé strany nyní neměl šanci uspět, Martin Sladký byl faulován soupeřem, snad Janem Kalabiškou, sudí Ginzel píská.
     
    62
    Mužstvo z Uherského Hradiště se znovu drží dlouhou dobu na útočné půli. Slovácko jde kupředu po levé lajně, zbolokovaný centr Kalabičky končí dalším rohovým kopem Synotu.
     
    63
    Lukáš Sadílek už si znovu staví míč k rohovému praporku na levé straně. Rozehrává na Kohúta, jenž mu míč vrátil, rána prvního jmenovaného však šla hodně vysoko nad klec Dynama.
    63. Sadílkův pokus letěl hodně nad svatyni soupeře.
     
    64
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Ondřej Mihálik, přichází Jonáš Vais.
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Patrik Čavoš, přichází Matěj Valenta.
     
    64
    Budějovice provedly dvojité střídání, Sladký musí hrát před Jurečkou dozadu na Vorla. Jihočeši se nakonec kostrbatou kombinací dostali přes půlící čáru.
     
    65
    Po faulu Holzera na Čoliće měly Budějovice ponechanou výhodu. Horův centr na levou stranu ale překvapil Vaise, jenž sice ještě stihl vrátit míč do vápna, Nguyen ale zasahuje před Tolnem jistě.
     
    66
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Michal Kohút, přichází Vlastimil Daníček.
     
    66
    Také Slovácko provádí první změnu v sestavě a posílá na hřiště zkušenosti Vlastimila Daníčka. Václav Jurečka je mezitím přistižen v ofsajdu.
     
    67
    O merunu se nyní bojovalo ve středu hrací plochy, uvidíme první žlutou kartu. Jakub Hora zezadu přišlápl chodidlo Jurečkovi, následně na ležícího soupeře ještě šlápl, za což je karetně trestán.
     
    68
    Sudí Ginzel se ještě radí s VARem, zda Jakubu Horovi neudělí rovnou červenou kartu. Hlavní arbitr duelu se jde sám podívat na video.
     
    69
    Je to tak! Žlutá karta pro Jakuba Horu je zrušena, záložník Dynama fasuje od sudího Ginzela rudý kartonek a Budějovice budou dohrávat utkání o deseti!
     
    70
    Jihočeši se po vyloučení svého spoluhráče snaží oklepat, závěr utkání pro ně bude velice těžký. Aktuálně rozehrávají stopeři Králik a Sladký u své šestnáctky.
     
    71
    Lukáš Sadílek nyní podkopl zezadu Micka Van Burena a vidí za to kartonek žluté barvy. Jihočeši budou rozehrávat ze středu hrací plochy.
     
    72
    Dynamo se drží u šestnáctky celku z Uherského Hradiště. Skovajsa na levé straně šikovně prostrčil na van Burena, následně dostal míč zpět a vybojoval roh pro svůj tým.
     
    72
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Budějovice se vrací do zápasu! Benjamin Čolić poslal od levého rohového praporku nádherný centr na přední tyč, kde se vyšrouboval do vzduchu MATĚJ VALENTA. Ten velice citlivou hlavičkou poslal merunu o tyč do sítě a Dynamo rázem prohrává už jen 1:2 a ještě může zabojovat o body! Asistence: Benjamin Čolić.
    72. Matěj VALENTA - 1:2
     
    73
    Slovácko chystá minimálně dvojité střídání, centr na Kalabišku k zadní tyči byl moc dlouhý, meruna je v zámezí. Vorel bude rozehrávat.
     
    74
    Vojtěch Vorel vykopává od své svatyně, Bassey sklepl míč do druhé vlny, jde však byli důraznější fotbalisté Slovácka, kteří mohou jít kupředu.
     
    75
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Daniel Holzer, přichází Michal Tomič.
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Milan Petržela, přichází Jan Navrátil.
     
    76
    Lukáš Sadílek hází aut, nabídl se mu Havlík, který mu míč následně vrátil. Centr z pravé strany tak znovu namířil do šestnáctky Dynama Sadílek a Vojtěch Vorel musel tasit skvělý zákrok proti hlavičce Kalabišky!
     
    76
    Matěj Valenta fasuje žlutou kartu za skluz pod nohy Jana Navrátila, kterého zboku zkosil na polovině hrací plochy.
     
    77
    Slovácko kombinuje na levé straně, Navrátil dostával přihrávku od Jurečky, jenž ji ale posílal z otočky a byla lehce nepřesná.
     
    77
    Fortune Bassey nyní dostal loktem do hlavy od Martina Havlíka, který za tento zákrok rovněž uvidí žlutou kartu od sudího Ginzela.
     
    78
    Mick van Buren hází aut Dynama na levé straně. Martin Sladký se šikovně protáhl středem hřiště a Čolićův centr musí chytat Nguyen.
     
    79
    Filip Nguyen vykopl míč za půlící kruh, kde Jurečka ustál osobní souboj a vyslal po pravé lajně kupředu na Reinberka, jehož centr odvrací Skovajsa do zámezí.
     
    80
    Lukáš Sadílek hází aut Kadlecovi, jenž si napoprvé centr rozmyslel, podruhé už ho vyslal a Jurečka hlavičkoval do tyče! Situace ale nemusí nikoho vzrušovat, je máván ofsajd.
    80. Jurečka v ofsajdu hlavičkoval do tyče.
     
    81
    Václav Jurečka špatně zpracoval míč na svou hruď a Skovajsa může vrátit míč Králikovi, jenž chtěl svému spoluhráči balon vrátit, poslal jej však jen do zámezí.
     
    82
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Nemožné se stává skutečností, Dynamo ze zoufalé situace náhle srovnává na 2:2! Nádhernou kolmou průnikovou přihrávku kupředu vyslal nyní ze středu hřiště Matěj Valenta, jenž našel FORTUNEA BASSEYHO, který přetlačil v osobním souboji Sadílka a dostal se do samostatného úniku. Následně ranou k bližší tyči propálil Nguyena a my tady na Střeleckém ostrově začínáme zase od začátku! Asistence: Matěj Valenta.
    82. Fortune BASSEY - 2:2
     
    83
    Benjamin Čolić fauloval u levé lajny Sadílka a následně ještě něco důrazně říkal sudímu Ginzelovi, jenž ale na svém výroku trvá.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Kohout (asistent trenéra) (SK Dynamo Č. Budějovice).
     
    84
    Na hřišti planou emoce, van Buren šel po pravé straně kupředu, kde s ním svedl osobní souboj Kadlec. Trenér Horejš naštvaně vybíhá na postranního sudího opravdu hodně daleko ze svého vymezeného prostoru, aby se velice hlasitě optal na to, jak je možné, že arbitr nemává faul.
     
    85
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Tohle je obrat podzimu! Ještě před pár minutami zcela zdecimované Dynamo otáčí stav na 3:2 a jde poprvé v zápase do vedení! FORTUNE BASSEY vybojoval na středu hřiště míč v hlavičkovém souboji s Hofmannem. Následně si už v samostatném úniku pro balon seběhl k levé lajně, vrátil se s ním na střed a z hranice velkého vápna znovu propálil brankáře Nguyena na přední tyči! Budějovice vedou nad Slováckem 3:2 a ve fanoušcích Uherského Hradiště by se krve nedořezal! Asistence: Martin Sladký.
    85. Fortune BASSEY - 3:2
     
    85
    Žlutou kartu dostává trenér Dynama Horejš za předchozí náběh na postranního sudího, který blížícího se kouče Budějovic ani neviděl a musel se pořádně leknout.
     
    86
    Mick van Buren nyní doslova zboural v hlavičkovém souboji Michala Kadlece, který se ztěžka zvedá, ale očividně chce hrát, určitě ho vývoj utkání musí trápit.
     
    87
    Útočný faul Marka Havlíka na Vaise ukončuje útočné snahy celku z Uherského Hradiště, který ještě chystá dvojité střídání.
     
    88
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Petr Reinberk, přichází Filip Vecheta.
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Lukáš Sadílek, přichází Ondřej Šašinka.
     
    89
    Slovácko posílá po levé lajně kupředu Jurečku, Martin Sladký však odkopává merunu do zámezí. Rohový kop pro Slovácko!
     
    89
    Zákrok večera pro Vojtěcha Vorla! Centr od levého rohového praporku přistál na čele Filipa Vechety, jenž hlavičkoval skvěle k pravé tyči, strážce budějovické svatyně však úžasnou robinsonádou vyrazil a udržel míč před čarou a následně mu do ruky kopl Daníček! To už je ale meruna v zámezí.
     
    90
    Daníček za svůj faul, kdy brankáři Vorlovi kopl do ruky, vidí žlutou kartu. Pravdou je, že zákrok nebyl tak strašný, jak by se na první pohled mohlo zdát, gólman Jihočechů tomu nyní trochu přidal, ale upřímně, kdo by se mu divil.
     
    90+1
    Nastavuje se ještě pět minut nad rámec základní hrací doby. Brankář Vojtěch Vorel pochopitelně s rozehrávkou nijak nespěchá.
     
    90+2
    Mick Van Buren se snažil rychle protáhnout po levé straně, což se mu nepovedlo, Slovácko tak může ještě spěchat k bráně soupeře s finálním náporem.
     
    90+3
    Benjamin Čolić a Jan Navrátil svedli souboj na hranici šestnáctky Dynama. Čolić dal Navrátilovi loktem do hlavy. Navrátil obránce Budějovic nijak nefauloval, ten však přesto musí být ošetřen, na trávníku leží podstatně déle než jeho soupeř.
     
    90+4
    Benjamin Čolić stále leží na zemi a nechá se odnést zdravotníky. Závěr utkání se nám tak pochopitelně trochu protáhne.
     
    90+5
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Benjamin Čolić, přichází Michal Škoda.
     
    90+5
    Žlutou kartu dostává Přibyl (trenér brankářů) (1.FC Slovácko).
     
    90+5
    Stále se ještě nehraje, sudí Ginzel drží míč, nyní dává merunu obráncům Dynama. Budějovice získaly autové vhazování a s balonem spěchá Tolno k rohovému praporku.
     
    90+6
    Tolno pěkně odcentroval z pravé strany do velkého vápna Slovácka, kde měl šanci udělat krásnou tečku za zápasem Jonáš Vais, jenž ale svým střeleckým pokusem levou tyč svatyně Slovácka těsně minul!
     
    90+7
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Fortune Bassey, přichází Petr Javorek.
     
    90+7
    Ještě se samozřejmě musí hrát, Dynamo ale odvrátilo nákop Kadlece a Tolno centroval z pravé strany do vápna Slovácka, tam se jeho spoluhráči k zakončení tentokrát nedostali.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    Na Střeleckém ostrově jsme dnes byli svědky fantastického utkání mezi Dynamem a Slováckem, duel se nebojím označit za obrat podzimu, protože Jihočeši předvedli proti favoritovi v posledních dvaceti minutách něco naprosto úžasného!

    Po první pětačtyřicítce prohrávali svěřenci trenéra Horejše 0:1, v 52. minutě zvýšil na 2:0 pro Slovácko Lukáš Sadílek a když v 69. minutě viděl červenou kartu za šlápnutí na Jurečku Hora, zdálo se, že je zápas pro celek z Uherského Hradiště hotový. Následně se ale začaly dít věci! Nejprve centr od rohového praporku v podání Čoliće usměrnil hlavou do sítě Matěj Valenta, jenž dostal Dynamo na dostřel. A poté už přišly dvě velké chvíle Fortunea Basseyho. Ten nejprve v 82. minutě zužitkoval krásnou průnikovou přihrávku Valenty a srovnal na 2:2. O tři minuty později pak dokonal famózní obrat Budějovic, když další únik zakončil opět ranou k bližší tyči. Následně si ještě zákrok dne proti hlavičce Vechety připsal fantom prvního poločasu Vojtěch Vorel, který dnes podržel Jihočechy několika fantastickými zákroky, bez nichž by Budějovice byly dávno ze hry o body. Dynamo tak dokonale využilo pověstnou Csaplárovu past a vítězí nad Synotem 3:2!

    Jihočeši tak postupují v tabulce na 8. příčku, když mají stejně bodů jako 6. Olomouc, která dnes rozstřílela nebohé Pardubice 5:1 a 7. Hradec Králové, který má ale ještě zítřejší duel s Karvinou k dobru.

    Slovácko musí dnešní obrovské promarněné příležitosti strašně litovat a nebojím se tvrdit, že trenér Svědík bude mít v kabině ne právě filosofický projev ke svým hráčům. Celek z Uherského Hradiště ztratil možnost dotáhnout se na vedoucí Slavii a dnes večer, respektive zítra odpoledne ho dost možná čeká sešup až na 4. místo, pokud Sparta a Plzeň své zápasy zvládnou.
     
    Statistiky utkání z pohledu domácích

    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 4:7.
    Střely mimo: 2:3.
    Rohy: 3:10.
    Ofsajdy: 3:3.
    Fauly: 13:9.
    Žluté karty pro hráče: 1:3.
    Červené karty: 1:0.
     
    Toto utkání sledovalo 822 diváků.
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše. Věřím, že pakliže jste fanoušci Dynama, musí ve vás obrat Budějovic vyvolávat úžasnou euforii, která vám zpříjemní celý den. Příznivci Slovácka ale nemusí truchlit. Jejich tým sice dnes prohrál, ale jinak předvádí celý podzim fantastický fotbal a s výjimkou závěrečných dvaceti minut hrál parádně i dnes.

    Já už se s vámi ale pro dnešek rozloučím, přeji pěkný a pokud možno klidný zbytek víkendu a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (17:21:43)

    Petr Šatalík

    Branky: 72. M. Valenta (Čolić), 82. Bassey (M. Valenta), 85. Bassey (Sladký) – 19. Kalabiška (L. Sadílek), 52. L. Sadílek

    Karty:   76. M. Valenta (CEB), 83. Kohout (asistent trenéra) (CEB), 85. Horejš (hlavní trenér) (CEB) – 71. L. Sadílek (SLO), 77. Havlík (SLO), 90. V. Daníček (SLO), 90+5. Luboš Přibyl (trenér brankářů) (SLO)   69. Hora (CEB)

    Neproměněná penalta: 25. Jurečka (SLO), brankář Vorel zneškodnil


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 2:3. Rohy: 3:10. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 13:9.
    SK Dynamo Č. Budějovice: Vorel – Skovajsa, Sladký, Králik (C), Čolić (90+5. Michal Škoda) – Hora, Čavoš (64. M. Valenta) – Van Buren, Mihálik (64. Vais), Mršić (46. Tolno) – Bassey (90+7. Javorek).
    Náhradníci: Šípoš – Tolno, Michal Škoda, Vais, Javorek, M. Valenta, Brabec.

    Trenér: David Horejš.

    1.FC Slovácko: Nguyen – Reinberk (88. Vecheta), Mich. Kadlec (C), S. Hofmann, Kalabiška – Holzer (75. Tomič), Kohút (66. V. Daníček) – Havlík, L. Sadílek (88. O. Šašinka), M. Petržela (75. Navrátil) – Jurečka.
    Náhradníci: Bajza – V. Daníček, Tomič, Vecheta, O. Šašinka, Navrátil, Šimko.

    Trenér: Martin Svědík.

    Rozhodčí: Ginzel – Váňa, Novák – Szikszay. VAR: Petřík. AVAR: Hurych. DFA: Mikel. TD: Rampáček.

    Diváci: 822
    thejrc.org