Pardubice – Olomouc 1:5 (kon.) | Č. Budějovice – Slovácko 3:2 (kon.) | Zlín – Ostrava 2:2 (kon.)
Plzeň – Bohemians 1905 6:0 (kon.)
konec
SK Dynamo Č. Budějovice
3:2 (0:1)
1.FC Slovácko
Sobota 27.11.2021, 15:00 • Fotbalový stadion Střelecký ostrov, České Budějovice • FORTUNA:LIGA • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+7
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Fortune Bassey, přichází Petr Javorek.
     
    90+6
    Tolno pěkně odcentroval z pravé strany do velkého vápna Slovácka, kde měl šanci udělat krásnou tečku za zápasem Jonáš Vais, jenž ale svým střeleckým pokusem levou tyč svatyně Slovácka těsně minul!
     
    90+5
    Žlutou kartu dostává Přibyl (trenér brankářů) (1.FC Slovácko).
     
    90+5
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Benjamin Čolić, přichází Michal Škoda.
     
    90
    Daníček za svůj faul, kdy brankáři Vorlovi kopl do ruky, vidí žlutou kartu. Pravdou je, že zákrok nebyl tak strašný, jak by se na první pohled mohlo zdát, gólman Jihočechů tomu nyní trochu přidal, ale upřímně, kdo by se mu divil.
     
    89
    Zákrok večera pro Vojtěcha Vorla! Centr od levého rohového praporku přistál na čele Filipa Vechety, jenž hlavičkoval skvěle k pravé tyči, strážce budějovické svatyně však úžasnou robinsonádou vyrazil a udržel míč před čarou a následně mu do ruky kopl Daníček! To už je ale meruna v zámezí.
     
    88
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Petr Reinberk, přichází Filip Vecheta.
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Lukáš Sadílek, přichází Ondřej Šašinka.
     
    85
    Žlutou kartu dostává trenér Dynama Horejš za předchozí náběh na postranního sudího, který blížícího se kouče Budějovic ani neviděl a musel se pořádně leknout.
    85. Fortune BASSEY - 3:2
     
    85
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Tohle je obrat podzimu! Ještě před pár minutami zcela zdecimované Dynamo otáčí stav na 3:2 a jde poprvé v zápase do vedení! FORTUNE BASSEY vybojoval na středu hřiště míč v hlavičkovém souboji s Hofmannem. Následně si už v samostatném úniku pro balon seběhl k levé lajně, vrátil se s ním na střed a z hranice velkého vápna znovu propálil brankáře Nguyena na přední tyči! Budějovice vedou nad Slováckem 3:2 a ve fanoušcích Uherského Hradiště by se krve nedořezal! Asistence: Martin Sladký.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Kohout (asistent trenéra) (SK Dynamo Č. Budějovice).
    82. Fortune BASSEY - 2:2
     
    82
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Nemožné se stává skutečností, Dynamo ze zoufalé situace náhle srovnává na 2:2! Nádhernou kolmou průnikovou přihrávku kupředu vyslal nyní ze středu hřiště Matěj Valenta, jenž našel FORTUNEA BASSEYHO, který přetlačil v osobním souboji Sadílka a dostal se do samostatného úniku. Následně ranou k bližší tyči propálil Nguyena a my tady na Střeleckém ostrově začínáme zase od začátku! Asistence: Matěj Valenta.
     
    77
    Fortune Bassey nyní dostal loktem do hlavy od Martina Havlíka, který za tento zákrok rovněž uvidí žlutou kartu od sudího Ginzela.
     
    76
    Matěj Valenta fasuje žlutou kartu za skluz pod nohy Jana Navrátila, kterého zboku zkosil na polovině hrací plochy.
     
    76
    Lukáš Sadílek hází aut, nabídl se mu Havlík, který mu míč následně vrátil. Centr z pravé strany tak znovu namířil do šestnáctky Dynama Sadílek a Vojtěch Vorel musel tasit skvělý zákrok proti hlavičce Kalabišky!
     
    75
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Daniel Holzer, přichází Michal Tomič.
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Milan Petržela, přichází Jan Navrátil.
    72. Matěj VALENTA - 1:2
     
    72
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Budějovice se vrací do zápasu! Benjamin Čolić poslal od levého rohového praporku nádherný centr na přední tyč, kde se vyšrouboval do vzduchu MATĚJ VALENTA. Ten velice citlivou hlavičkou poslal merunu o tyč do sítě a Dynamo rázem prohrává už jen 1:2 a ještě může zabojovat o body! Asistence: Benjamin Čolić.
     
    71
    Lukáš Sadílek nyní podkopl zezadu Micka Van Burena a vidí za to kartonek žluté barvy. Jihočeši budou rozehrávat ze středu hrací plochy.
     
    69
    Je to tak! Žlutá karta pro Jakuba Horu je zrušena, záložník Dynama fasuje od sudího Ginzela rudý kartonek a Budějovice budou dohrávat utkání o deseti!
     
    68
    Sudí Ginzel se ještě radí s VARem, zda Jakubu Horovi neudělí rovnou červenou kartu. Hlavní arbitr duelu se jde sám podívat na video.
     
    67
    O merunu se nyní bojovalo ve středu hrací plochy, uvidíme první žlutou kartu. Jakub Hora zezadu přišlápl chodidlo Jurečkovi, následně na ležícího soupeře ještě šlápl, za což je karetně trestán.
     
    66
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Michal Kohút, přichází Vlastimil Daníček.
     
    64
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Ondřej Mihálik, přichází Jonáš Vais.
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Patrik Čavoš, přichází Matěj Valenta.
    52. Lukáš SADÍLEK - 0:2
     
    52
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    Slovácko zdvojnásobuje své vedení na začátku druhé půle. Vysoký míč na pravou stranu před Petrželou odkopli obránci Dynama na hranici velkého vápna. Tam však nasprintoval LUKÁŠ SADÍLEK, který vyslal tvrdou přízemní ránu k pravé tyči. Vorel tady asi mohl zasáhnout lépe, střelu nedokázal vyrazit, míč po jeho zákroku přece jen končí v síti a celek z Uherského Hradiště vede 2:0!
    48. Jurečka zamířil hlavou nad bránu.
     
    48
    Nyní se už hráči Synotu dokázali prosadit do zakončení, Stanislav Hofmann, vracel od zadní tyče na malé vápno, kde hlavičkoval Václav Jurečka těsně nad břevno svatyně Dynama!
     
    46
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Matej Mršić, přichází Emanuel Tolno.
     
    45+1
    A znovu mělo Slovácko velkou možnost, Vorel nejprve centrovaný míč vyboxoval, jenže jen k Michalu Kohútovi, který z voleje pálil na bránu Dynama. Brankář Jihočechů však opět dokázal zakročit a následně míč ve své šestnáctce zalehl! Vojtěch Vorel je bezesporu hrdinou první půle tohoto duelu, kterou právě sudí Ginzel ukončil.
    45. Vorel s pomočí tyče vytlačil střelu Petržely!
     
    45
    Michal Kadlec posílá po levé straně rychle kupředu Kohúta, ten šikovně přihrál víc do úhlu Milanu Petrželovi, jenž si nádherně obhodil bránícího hráče a vypálil na přední tyč! Skvěle však zasáhl Vojtěch Vorel, který si připisuje druhý důležitý zákrok zápasu, když dokázal balon vytlačit do tyče!
    34. Hoffmannova hlavička skončila nad bránou domácího celku.
     
    34
    Havlík poslal centr do vápna Dynama, obrana Budějovic zvládla míč odvrátit. Lukáš Sadílek následně vyslal další přihrávku vzduchem, kterou už si našel Stanislav Hofmann, jenž ale z malého vápna hlavičkoval těsně nad břevno svatyně Jihočechů!
    25. Vorel chytil pokutový kop Jurečky!
     
    25
    Václav Jurečka neproměňuje pokutový kop! Přízemní střela do středu brány byla mizerná, Vorel šel parádním zákrokem na zem a merunu vyrazil do vzduchu, následně mičuda přeletěla břevno svatyně Budějovic, které nyní přežily obrovskou šanci soupeře!
     
    24
    Penalta pro Slovácko! Daniel Holzer si krásně navedl míč do vápna, kde udělal kličku Horovi, který mu následně podkopl nohu! Pokutový kop pro Slovácko je neoddiskutovatelný!
    19. Jan KALABIŠKA - 0:1
     
    19
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    Slovácko pokračuje v Budějovicích tam, kde se Spartou skončilo! Nyní předvedlo nádhernou kombinaci na pravé straně. Petr Reinberk poslal míč z křídla až ke koncové lajně, odkud odcentroval Lukáš Sadílek. Na malém vápně byl nejdůraznější JAN KALABIŠKA, jenž z bezprostřední blízkosti propálil Vorla a celek z Uherského Hradiště tak vede 1:0! Asistence: Lukáš Sadílek.
    14. Nguyen si snadno poradil se střelou Basseye.
     
    14
    Budějovice se dostaly po pravé straně vysokou přihrávkou kupředu, Fortune Bassey si seběhl od lajny na hranici velkého vápna a vyslal přízemní ránu, kterou však Filip Nguyen bez větších potíží chytá.

    Petr Šatalík

    Branky: 72. M. Valenta (Čolić), 82. Bassey (M. Valenta), 85. Bassey (Sladký) – 19. Kalabiška (L. Sadílek), 52. L. Sadílek

    Karty:   76. M. Valenta (CEB), 83. Kohout (asistent trenéra) (CEB), 85. Horejš (hlavní trenér) (CEB) – 71. L. Sadílek (SLO), 77. Havlík (SLO), 90. V. Daníček (SLO), 90+5. Luboš Přibyl (trenér brankářů) (SLO)   69. Hora (CEB)

    Neproměněná penalta: 25. Jurečka (SLO), brankář Vorel zneškodnil


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 2:3. Rohy: 3:10. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 13:9.
    SK Dynamo Č. Budějovice: Vorel – Skovajsa, Sladký, Králik (C), Čolić (90+5. Michal Škoda) – Hora, Čavoš (64. M. Valenta) – Van Buren, Mihálik (64. Vais), Mršić (46. Tolno) – Bassey (90+7. Javorek).
    Náhradníci: Šípoš – Tolno, Michal Škoda, Vais, Javorek, M. Valenta, Brabec.

    Trenér: David Horejš.

    1.FC Slovácko: Nguyen – Reinberk (88. Vecheta), Mich. Kadlec (C), S. Hofmann, Kalabiška – Holzer (75. Tomič), Kohút (66. V. Daníček) – Havlík, L. Sadílek (88. O. Šašinka), M. Petržela (75. Navrátil) – Jurečka.
    Náhradníci: Bajza – V. Daníček, Tomič, Vecheta, O. Šašinka, Navrátil, Šimko.

    Trenér: Martin Svědík.

    Rozhodčí: Ginzel – Váňa, Novák – Szikszay. VAR: Petřík. AVAR: Hurych. DFA: Mikel. TD: Rampáček.

    Diváci: 822
    bahis siteleri