Sparta – Liberec 4:1 (kon.) | Litvínov – Vítkovice 3:4 (1:2 po s.n.) | Třinec – Olomouc 5:1 (kon.)
Mladá Boleslav – Zlín 3:1 (kon.) | Plzeň – Kladno 4:1 (kon.) | Kometa Brno – Mountfield HK 1:3 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
5:1 (1:0, 0:1, 4:0)
HC Olomouc
Neděle 28.11.2021, 15:30 • WERK ARENA, Třinec • Tipsport extraliga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Přejeme vám krásnou první adventní neděli z Třince, kde nás dnes čeká zajímavé utkání. Lídr soutěže Třinec přivítá na svém ledě aktuálně sedmou Olomouc i s Davidem Krejčím v sestavě, který dřív v třinecké mládeži také působil.
     
    Oceláři v minulém kole naprosto překvapivě prohráli v prodloužení na ledě posledního Zlína a dnes budou chtít potvrdit, že šlo jen o ojedinělé selhání. Vždyť z posledních třinácti zápasů prohráli jen dva a na čele soutěže mají komfortní náskok osmi bodů před druhým Mountfieldem.
     
    Výkony Olomouce jsou před dnešním zápasem jako na houpačce. Výhry Hanáci střídají s prohrami, naposledy Mora padla na ledě Vítkovic v základní hrací době. S tím souvisí i lehký propad tabulkou, kde se teď Mora bije na dálku s ostatními týmy v bodově hodně našlapaném středu.
     
    První vzájemný zápas obou týmů se v této sezoně hrál v říjnu v Olomouci a vyhráli ho hokejisté Třince. A to v gólově velmi slabém utkání, Oceláři na Hané zvítězili 2:1 góly Růžičky a Doudery, za domácí se tenkrát prosadil jen Ondrušek. Byl to vůbec první zápas, ve kterém od svého návratu domů nebodoval David Krejčí.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Marek Mazanec) – M. Doudera, Marinčin, D. Musil, Kundrátek, Zahradníček, M. Adámek – Daňo, P. Vrána, Martin Růžička – A. Nestrašil, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrehorčák, Marcinko, Miloš Roman – O. Šedivý, R. Szturc, Hrňa – Dravecký.
    Trenér: Václav Varaďa

    HC Olomouc: Lukáš (Špunar) – Ondrušek, T. Černý, Rašner, Škůrek, Řezníček, Dujsík, Švrček – J. Káňa, Kusko, Kucsera – Klimek, J. Knotek, Bambula – Olesz, P. Kolouch, Navrátil – Strapáč, Nahodil, Kunc.
    Trenér: Zdeněk Moták

    Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Lederer, Rožánek.
     
    Velkou ztrátu dnes počítají v sestavě trenéři Olomouce, v zápise o utkání chybí jméno Davida Krejčího. Největší hvězda Hanáků tak dnes vynechá ze zatím nespecifikovaných důvodů první utkání v sezoně. Elitní útočná formace Olomouce tak dnes ve složení Káňa – Kusko – Kucsera.


    Do prvního útoku Ocelářů se dnes vrací Marko Daňo, který vynechal poslední zápas ve Zlíně. Mimo je zraněný obránce Jan Jaroměřský, který stejný zápas nedohrál.
     
    Oba týmy nastupují na ledovou plochu, Oceláři dnes zvolili černou kombinaci dresů. Hlediště WERK ARENY dnes z pochopitelných důvodů zůstává poloprázdné, na základě vládních nařízení i tady v Třinci bylo do hlediště vpuštěno jen tisíc diváků.
     
    Třinečtí Oceláři na svém ledě letos prohráli jen tři zápasy, jen jeden jediný tým si ale odsud z WERK ARENY odvezl v letošní sezoně všechny tři body: Byl to Hradec Králové, prakticky přesně před měsícem. S Olomoucí má ale Třinec v posledním roce mimořádně vyrovnanou bilanci, ze čtyř posledních zápasů Hanáci dva vyhráli.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:24
    Oceláři začali zápas aktivně, první pětka si vytvořila tlak, při kterém si Marinčin od modré čáry s pukem zakličkoval až před branku. Lukáš ale udržel kotouč někde pod svou výstrojí a nedovolil dalším domácím hráčům dorážet.
     
    00:31
    Hned po buly v útočném pásmu okračovala v tlaku také druhá třinecká formace, Michal Kovařčík se u tyčky snažil zamést kotouč do branky, Lukáš udržel u brankové konstrukce beton pevně.
     
    00:50
    Poprvé v útoku také hosté, domácí při rozehrávce ztratili kotouč a Lukáš Klimek se snažil překvapit Kacetla vyjetého z branky. Přesně však nemířil a Oceláři vyhazují puk na zakázané uvolnění.
     
    01:35
    Na ledě se teď potkaly třetí formace obou týmů, ale jejich rozehrávku komplikuje řada nepřesností. Na obou stranách.
     
    02:16
    Švrček od modré čáry nahazoval kotouč na třineckou branku, domácí obránci ho dokázali zablokovat.
     
    02:37
    Hodně aktivní dnes je Martin Marinčin, který i při druhém střídání ohrozil Lukáše v brance Olomouce. Rána od modré čáry skončila v gólmanově náručí.
     
    03:04
    Tvrdě od modré nahazoval také Musil, ale trefil jen Škůrka a hosté získali kotouč pod kontrolu.
     
    03:26
    Zakázané uvolnění Třince.
     
    04:02
    Bambulovi na modré čáře vůbec nesedla rána, paradoxně o to nebezpečnější situaci tím vytvořil. Kotouč se došoural ke Klimkovi, který z otočky trefil boční brankovou konstrukci.
     
    04:48
    Zase pálil z dálky Marinčin, tentokrát jen do zadního mantinelu.
     
    05:00
    Zakázané uvolnění hostů.
     
    05:16
    První velká šance zápasu! Dravecký předložil z rohu kotouč na levý kruh Hrňovi, ten pálil z první, ale Lukáš stihl zakročit!
     
    06:12
    Hrňa se teď výnorně vrátil a zamezil skokem na vlastní modré Olomouci k samostatnému úniku, Oceláři díky tomu rychle otočili hru a v brejkové situaci se ocitl Szturc. Pálil zase jen do připraveného Lukáše!
     
    06:33
    Zakázané uvolnění Olomouce.
     
    07:15
    První třinecká formace teď měla problém dostat kotouč dopředu, Olomouc výborně zahustila střední pásmo a sama se teď pokusí zaútočit.
     
    07:50
    Ondrušek pálil tvrdě od modré, Zahradníček obranným blokem střelu srazil do rohu.
     
    08:09
    Další nahození přilétlo z druhé strany od Švrčka, toho zblokoval zase Adámek.
     
    08:30
    Následuje třinecký ofsajd a první komerční přestávka zápasu.
     
    09:04
    Hrehorčák proti Škůrkovi neměl rychlost, proto rovnou pálil z mezikruží. Asi metr vedle.
     
    09:49
    Olomouci vyšel hodně těsný přechod přes modrou čáru a po kombinaci na jeden dotek zakončoval z pravé strany Kunc. Kacetl měl ale dost času se přesunout a proti jeho střele se i připravit.
     
    10:09
    Uvidíme první přesilovou hru zápasu a zahraje si ji Olomouc. Erik Hrňa ve středním pásmu trefil jednoho ze soupeřů hokejkou do obličeje a dostává menší trest za vysokou hůl.
     
    10:30
    Ondrušek pálil dvakrát do bloku, Hanáci opkračují v tlaku.
     
    11:01
    Velký zámek Olomouce, při kterém pálil dvakrát také Jan Káňa. Nejprve do brankáře, pak do zadního mantinelu. Oceláři se vysvobozují.
     
    11:41
    Druhou polovinu oslabení zvládají Oceláři lépe, hosté mají problém dostat kotouč zpátky do útočné třetiny.
     
    12:07
    A nepovedlo se jim to ani v závěru, navíc uvidíme vyloučení také na druhé straně. Lukáš Klimek trefil v útočném pásmu hokejkou do obličeje Marinčina, a také on dostává menší trest za vysokou hůl.
     
    12:07
    Ještě dvě vteřiny bude na trestné lavici sedět Erik Hrňa, který by okamžitě po buly měl sprintovat do útočného pásma a tam doplnit elitní přesilovkovou formaci Třince.
     
    13:01
    A byl to právě Hrňa, kdo po dlouhé trpělivé kombinaci Ocelářů v útočném pásmu z první nakonec i vypálil, trefil ale jen zadní mantinel a hosté vyhazují.
     
    13:54
    Také druhá přesilovková formace Třince si vytvořila závar, Marinčin procpal kotouč mezi kruhy, kde Ondřej Kovařčík v dobré pozici promáchl.
     
    14:12
    Hosté jsou v plném počtu, prakticky ve stejnou chvíli, kde se Klimek vracel na led, pálil z dálky Kundrátek. Sice tvrdě, ale také jen do lapačky Lukáše.
     
    14:24
    Další vyloučení a znovu na domácí straně, Marian Adámek u mantinelu podrazil Jana Káňu, takže přesilovka tentokrát pro Moru.
     
    14:50
    Půlminutka z přesilovky je pryč, Kacetl zatím bez práce. Výbornou práci v defenzivě odváděli Nestrašil s Marcinkem.
     
    15:20
    Ani po minutě se Olomouc zatím nebyla schopna s pukem dostat za modrou čáru, Oceláři zatím brání ve čtyřech výborně.
     
    15:43
    David Musil dalším Ocelářem, kdo posílá kotouč do bezpečí přes všechny čáry.
     
    16:10
    Až teď se Olomouc dostala ke kombinaci, Kucsera pálil z levého kruhu vedle.
     
    16:22
    Další hezká kombinace, na jejímž konci byla rána z první od Lukáše Kuscery, Kacetl stihl zakročit.
     
    16:48
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři se krátce po návratu Adámka na led ujímají vedení, třinecký obránce se hned zapojil do hry a na levé straně poslal kotouč do jízdy PETRU VRÁNOVI, který poslal kotouč mezi betony Lukáše! Asistence: Marian Adámek
    16:48 Petr VRÁNA - 1:0
     
    17:47
    Oceláři po vstřelené brance kontrolují puk.
     
    18:10
    Hrňa zkoušel schovat svou střelu za tělem Rašnera, ten ji dokázal zblokovat a Lukáš vůbec nemusel zasahovat.
     
    18:41
    Další zásah hokejkou do tváře, Tomáš Marcinko se sesunul k ledu a dvě minuty za vysokou hůl dostává olomoucký útočník Jan Káňa. Oceláři si zahrají v závěru první třetiny ještě jednu přesilovku.
     
    18:49
    Tradiční kombinace Ocelářů, která přes Milana Douderu na modré čáře končila na voleji připraveného Erika Hrni. Ten ale z pravého kruhu nechal vyniknout Lukášovu lapačku.
     
    19:00
    Hra je přerušena, kotouč zasáhl olomouckou střídačku. Bude se vhazovat po levé ruce Jana Lukáše.
     
    19:22
    Růžička chtěl křižnou přihrávkou zase nabít Hrňovi, jenže trefil jen Vránovy brusle a od nich se kotouč odráží ven z útočného pásma.
     
    19:51
    Oceláři se stihli ještě jednou do útočného pásma vrátit, Andrej Nestrašil dostal nabito na volej, ale trefil jen obětavého Řezníčka.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Moc velkých gólových šancí jsme v první třetině neviděli, tisícovka diváků ve WERK ARENĚ sleduje zatím spíše urputný boj o každý metr ledu. O chlup lepší jsou ale Oceláři, což potvrdil zatím jedinou brankou v zápase jejich kapitán Petr Vrána. Domácí začnou druhou třetinu navíc přesilovou hrou, z trestu Jana Káni stále zbývá 41 vteřin.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:21.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:36
    Oceláři začali třetinu přesilovkou, při které po nabití Marinčinem pálil tvrdě Kundrátek. Lukáš zasáhl betonem.
     
    21:05
    Hosté jsou kompletní, ale kotouč mají nadále pod kontrolou Oceláři.
     
    21:50
    Další snaha o domácí tlak zastavena hvizdem rozhodčího, jeden z Ocelářů stál v brankovišti.
     
    22:41
    Oceláři ještě v podstatě ve druhé třetině nepůjčili soupeři kotouč, teď jsou ale při rozehrávce od vlastní branky hodně opatrní.
     
    23:10
    Až teď se Olomouc snažila taky zaútočit, Káňa ale na modré čáře neobešel Douderu.
     
    23:26
    Dlouhý úsek hry bez přerušení ukončil zákrokem Kacetl, který pod lapačkou přikryl kotouč, který se mu do brankoviště snažil zamést Kusko.
     
    23:34
    Zakázané uvolnění Třince.
     
    24:10
    Hrňa se na zlomek vteřiny ocitl v zajímavé šanci, jeho rána ale trefila jen tělo jednoho z obránců.
     
    24:33
    Daňo byl na levém křídle nejrychlejší ze všech, snažil se pálit na vzdálenější tyč a minul branku asi o metr.
     
    25:01
    Obrovská šance Ocelářů! Martin Růžička se prokličkoval až před brankáře, místo rány ale ještě hledal přihrávkou u tyčky Vránu. Tato přihrávka se odrazila zpátky mezi kruhy, kde z druhé vlny najížděl Daňo. Ani on ale nakonec Lukáše nepropálil!
     
    25:20
    Olomouc dostane příležitost si oddychnut a navíc i zaútočit, zahraje si přesilovku. Dvě minuty za sekání dostává Marko Daňo.
     
    26:11
    Ondrušek pálil z dálky, jeho rána měla nebezpečné parametry, Kacetl nic neviděl. Střelu ale do bezpečí srazil Musil dobrým obranným zákrokem.
     
    26:45
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hosté se dočkali vyrovnání a Ondřej Kacetl kroutí hlavou. Po rychlém přechodu do útoku vůbec nic nevymýšlel LUKÁŠ NAHODIL a propálil třineckého brankáře lacině mezi betony. Nahodil se prosadil vůbec poprvé v letošní sezoně. Asistence: Jan Káňa, Jan Knotek.
    26:45 Lukáš NAHODIL - 1:1
     
    27:16
    Komerční přestávka.
     
    27:20
    Adámek při ráně z dálky zlomil hůl, Vrána ale slabý pokus těsně před gólmanem tečoval a Lukáš měl co dělat, aby puk zastavil.
     
    28:01
    Bambula si sjel před branku, kde v pádu netrefil kotouč při snaze o dorážku.
     
    29:01
    Káňa na vlastní modré obral o kotouč Nestrašila, ale neměl dost sil na rychlý brejk. Olomouc se však vzápětí dostala ke střele kombinací, Ondruškova rána z levé strany byla sražena vysoko do ochranné sítě.
     
    29:33
    Marinčin na dalším útočném výletě, Lukáš na jeho slabou střelu dobře viděl.
     
    30:07
    Zakázané uvolnění Třince.
     
    31:00
    Zase se hodně urputně bojuje o každý kousíček ledu, na vážnější šanci nebo zajímavou střelu tak čekáme.
     
    32:10
    Z ničeho nic obrovská šance Ocelářů! Andrej Nestrašil poslal kotouč do brankoviště na hůl Martina Růžičky, který měl velkou smůlu. Lukáš dokázal jeho střelu nějakým způsobem zastavit!
     
    32:37
    Nakonec přišla další rána, kterou Lukáš také kryje. Následuje komerční break.
     
    32:56
    Po Nestrašilově přistrčení pálil Adámek od modré, kotouč se od bloku odrazil do ochranné sítě.
     
    33:37
    Dravecký se natahoval před brankou po střílené přihrávce Hrni, chyběl mu zhruba metr.
     
    34:10
    Velká šance také na druhé straně! Bambula byl sám na brankovišti, kam dostal přihrávku od mantinelu. A těsně minul!
     
    35:13
    Domácí přečíslili soupeře, Roman přihrával do kříže na Kundrátka. Ten si kotouč připravil na ránu příklepem, ale trefil jen Lukáše do hrudi.
     
    35:59
    Další obrovská šance Olomouce, Michal Kunc se dostal za obranu, před Kacetlem si hodil puk na bekhend a trefil tyč!
     
    36:14
    Kacetl zase v pohotovosti, do lapačky schoval střelu z pravé strany.
     
    37:42
    Hosté mají v posledních vteřinách velkou převahu, skoro 120 vteřin se hrálo před Kacetlem. Který nakonec sílící tlak přerušil přikrytím volného puku u jeho pravé tyčky.
     
    37:57
    Z tlaku hostů pramení i vyloučení. Vladimír Dravecký dostává dvě minuty za hákování, Olomouc si zahraje přesilovku.
     
    39:20
    Oceláři ale zvládají hru ve čtyřech lépe než v pěti, jsou dokonce aktivnější. To teď potvrdil i Musil prudkou ránou do hrudi brankáře Lukáše.
     
    39:55
    Olomouci tahle přesilovka vůbec nevyšla, kotouč teď zapadl na její střídačku a hra je zase přerušena.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Dvě rozdílné poloviny měla druhá třetina, kterou začali mnohem aktivněji domácí, ale postupem času dostávali hru stále více pod kontrolu hráči Olomouce. Ti se zásluhou Nahodila dočkali vyrovnání, a mohli dostat ještě více. V sérii dalších velkých šancí byl gólu nejblíže asi Kunc, ale trefil jen brankovou konstrukci. Závěrečná dvacetiminutovka nám tak podle všeho nabídne hodně atraktivní podívanou, ve které zatím stále hrají o tři body oba týmy.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:13.
     
    Třinecká Werk aréna jásá i o přestávce, jeden z fanoušků totiž v divácké soutěži z půlky hřiště trefil v divácké soutěži mini díru přesně na puk v brance. A odnáší si domů krásnou velkou QLED televizi od partnera klubu. Neuvěřitelný moment donutil diváky přítomné ale k obrovskému aplausu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Poslední dvacetiminutovka odstartovala, doufejme, že si hokejisté na ledě v ní povedou podobně jako fanoušek před malou chvílí.
     
    40:52
    Ondřej Kovařčík zadovkou zpoza branky hledal někoho před ní, ale Lukáš přihrávku zastavil a puk přikryl pod lapačku.
     
    41:08
    Na druhé straně posílal kotouč do nebezpečného prostoru před Kacetlem Klimek Bambulovi... domácí gólman dokázal zakročit.
     
    41:27
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři jdou do vedení hodně šťastnou brankou, Jan Zahradníček od modré napálil na brankovišti ANDREJE NESTRAŠILA do hrudi, od které se kotouč odrazil za záda Lukáše. Nestrašil s úsměvem kroutil hlavou, protože takovou teč ani on sám nečekal. Asistence: Jan Zahradníček, Ondřej Kovařčík.
    41:27 Andrej NESTRAŠIL - 2:1
     
    42:54
    Oceláři na koni, Martin Růžička ze své obvyklé pozice na levém křídle pálil ale jen do brankáře Lukáše.
     
    43:08
    V protiútoku se do brankoviště tlačil Strapáč, ale domácí obrana si ho dokázala pohlídat.
     
    43:24
    Vyložene na sílu to zkusil Rašner, který vypálil a odražený kotouč hrnul za Kacetla i s obráncem. Hra je přerušena, Kacetl neměl žádné starosti.
     
    44:16
    Marinčin chtěl pálit z první, nabito měl. Ale zlámal hůl.
     
    44:59
    Tempo hry nám znovu trošku opadlo, Oceláři se soustředí hlavně na defenzivu.
     
    45:15
    Jen jsem to dopsal, dostal se za obranu Martin Růžička a ve skvělé příležitosti jen těsně minul prostor na vzdálenější tyči!
     
    45:42
    Další rána Martina Růžičky skončila jako snadná kořist v lapačce Jana Lukáše.
     
    46:42
    Hosté jsou při kombinaci v útočném pásmu hodně nepřesní, Kacetl proto už delší dobu čeká na zákrok.
     
    47:00
    A oddech dostane domácí gólman nejspíš i teď, protože si Oceláři zahrají přesilovku. Dvě minuty za podrážení jednoho z unikajících třineckých hráčů dostává hostující kapitán Jiří Ondrušek.
     
    47:43
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři přesilovou hru nemilosrdně využívají a jdou poprvé v zápase do gólového trháku. MILAN DOUDERA dostal kotouč na modrou čáru, zavřel oči a trefil přesně levý horní růžek branky Lukáše, včetně láhve na horní síťce, která tou silou vylétla do vzduchu. Asistence. Martin Růžička.
    47:43 Milan DOUDERA - 3:1
     
    48:24
    Olomouc je opařená, na další průšvih měli hosté zaděláno po akci Kundrátka, který z pravé strany ale trefil jen boční síť.
     
    49:34
    Ocelářů je teď plný led, z toho pramenila i laciná ztráta puku při hostující rozehrávce a dvě šance Tomáše Marcinka na brankovišti.
     
    49:42
    Šance, jak tlak Ocelářů zmírnit. Hosté si zahrají přesilovku, Jan Zahradníček dostává dvě minuty za držení, provinil se v souboji ve středním pásmu.
     
    49:52
    Kacetl okamžitě po buly v zápřahu, ránu z dálky i přes zakrytý výhled dokázal udržet ve své výstroji.
     
    50:17
    Káňa z dálky trefil hodně bolestivě do zápěstí Kundrátka, Oceláři ale i díky tomu dokázali kotouč vyhodit za modrou čáru.
     
    50:37
    A to se jim daří i teď.
     
    50:59
    Obrovská šance hostů a krásný zákrok Ondřeje Kacetla! Nahodil zavezl puk před branku, ten se odrazil do jízdy Káňovi a ten trefil jen lapačku třineckého brankáře!
     
    51:10
    A další závar v brankovišti Kacetla, blízko gólu byl i Jiří Ondrušek. Třinecký gólman i tyhle rány z bezprostřední blízkosti pochytal!
     
    51:40
    Na konci oslabení vyrazili domácí nebojácně vpřed. Kundrátek v situaci dva na dva přenechal kotouč Draveckému, který pálil z dálky jen do rukavice Lukáše.
     
    51:42
    Oceláři jsou v plném počtu.
     
    52:44
    Dlouho se bojovalo o puk u třinecké střídačky, přetlačovanou nakonec vyhráli hosté, jenže Ondrušek pak neudržel kotouč na modré čáře, a proto se píská ofsajd.
     
    53:17
    Ve středním pásmu se píská přihrávka rukou na straně domácího týmu, hra je přerušena.
     
    53:46
    Po střetu dvou hráčů je posunuta branka Ondřeje Kacetla, takže se nám hra zase kouskuje.
     
    54:28
    Petr Vrána objel branku, ale neměl dobrý balanc, aby zasunul kotouč za tyčku. Místo toho nahrával skrz brankoviště k druhé tyčce Růžičkovi, ale ten pálil jen do Lukáše.
     
    54:59
    Ofsajd Olomouce.
     
    55:32
    Hosté propadli na vlastní modré, Kundrátek šel do přečíslení 2 na 1 podporován Draveckým, ale pokazil přihrávku.
     
    55:55
    Zakázané uvolnění Třince.
     
    56:39
    Nestrašilova formace teď dlouho držela kotouč v útočném pásmu. Hostům se čas krátí.
     
    57:17
    Oceláři mají hru pod kontrolou a kombinují na vlastní polovině.
     
    57:40
    Patrik Hrehorčák sám za obranou nic nevymýšlel, pálil příklepem a trefil brankáře!
     
    58:26
    Dravecký v brejku našel hůl Michala Kovařčíka, který puk lehce tečoval. Lukáš byl bez šance, ale kotouč těsně minul tyčku!
     
    58:49
    Lukáš odjíždí na střídačku, hosté v šesti!
     
    58:58
    Třinec právě vstřelil branku!
    A Oceláři tenhle zápas zvládnou, jejich vítězství definitivně zpečetil ANDREJ NESTRAŠIL, který po přihrávce O. Kovařčíka trefuje prázdnou branku. Asistence: Ondřej Kovařčík.
    58:58 Andrej NESTRAŠIL - 4:1
     
    59:09
    Zakázané uvolnění Třince.
     
    59:26
    Třinec právě vstřelil branku!
    Tak ještě jeden gól, Oceláři závěr zápasu proměňují v exhibici: MICHAL KOVAŘČÍK se natlačil za obranou, hezkou kličkou si položil brankáře a poslal kotouč za jeho beton. Asistence: Roman Szturc.
    59:26 Michal KOVAŘČÍK - 5:1
     
    Konec zápasu.
     
    Oceláři potvrdili roli papírového favorita nakonec jednoznačným vítězstvím, o kterém ale rozhodla až závěrečná třetina a čtyřbranková třinecká palba. Olomouc bez Davida Krejčího v sestavě byla čtyřicet minut minimálně vyrovnaným soupeřem, v závěrečné třetině ale Hanákům jakoby došly síly a Oceláři nakonec zápas zvládli s velkým náskokem. (17:49:31)
    Marken.cz

    Adam Sušovský

    Branky a nahrávky: 17. P. Vrána (M. Adámek), 42. A. Nestrašil (Zahradníček, O. Kovařčík), 48. M. Doudera (Martin Růžička), 59. A. Nestrašil (O. Kovařčík), 60. M. Kovařčík (R. Szturc) – 27. Nahodil (J. Káňa, J. Knotek)


    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Marek Mazanec) – M. Doudera, Marinčin, D. Musil, Kundrátek, Zahradníček, M. Adámek – Daňo, P. Vrána, Martin Růžička – A. Nestrašil, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrehorčák, Marcinko, Miloš Roman – O. Šedivý, R. Szturc, Hrňa – Dravecký.
    Trenér: Václav Varaďa

    HC Olomouc: Lukáš (Špunar) – Ondrušek, T. Černý, Rašner, Škůrek, Řezníček, Dujsík, Švrček – J. Káňa, Kusko, Kucsera – Klimek, J. Knotek, Bambula – Olesz, P. Kolouch, Navrátil – Strapáč, Nahodil, Kunc.
    Trenér: Zdeněk Moták

    Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Lederer, Rožánek
    thejrc.org